Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Utolsó kommentek:

O.Ádám 2023.11.23. 19:10:43

@Reactor: A Berthe de Joux régen állítólag nagyon jó volt, csak ettől a főzdétől (Émile Pernot) semmit nem mernék ajánlani, mert amióta egynéhány éve főzdemestert váltottak, igen sovány dolgok jönnek onnan. Valami 3 éve rendeltem tőlük egy korábbi kedvencemből, az gyatra volt, és sajnos nemcsak az eredetihez képest.

Bejegyzés: abszint és a tévhitek

Reactor 2023.11.23. 18:53:40

@O.Ádám: Na, ezek igen jó javaslatok, meg fogom fogadni őket! Az ár azért mellékes, mert egy üveg abszint 3-4 évig is kitart nekem, tehát úgy már lényegében megéri (a kerékpárszervizem többe van). A "Berthe de Joux" márkáról mi a véleményed? Szemezgetek vele, de mielőtt egy forintot is kiadnék, gondoltam megkérdezek egy szakértőt...

Bejegyzés: abszint és a tévhitek

O.Ádám 2023.11.23. 16:16:56

@Reactor: Pár éve volt egy kis jövedéki kavar az EU-n belüli italrendeléssel, úgyhogy én most azt sem tudom, milyen külföldi boltok szállítanak Magyarországra. (Ha találsz ilyenben abszintot, akkor szívesen ránézek, hogy mit érdemes megrendelni belőle, mert amúgy elég sok jó márka van. Ha kimondottan francia századfordulós replikák érdekelnek, akkor a Jade abszintok bármelyikét, 5 különböző kiadás van, ezek nemzetközileg elég elterjedtek és nagyon jók is.)
Van itthon is igazi, hagyományos prémium abszint. Ami nem borzasztóan drága, az a liquidgold.hu-nál a Zufánek St. Antoine, ez 14e-ért nagyon korrekt. Pár másik magyar webshopban van Francois Guy és Kübler, de elég elszállt árakon. Ha Auchanban találsz még, akkor a Pernod Absinthe Recette Traditionelle nem a legjobb, de az is igazi abszint, és ár/értékben tűrhető (a 7dl/68%-ot is figyelembe véve).

Bejegyzés: abszint és a tévhitek

Reactor 2023.05.05. 21:04:15

Én speciel sose használtam a gyújtogatós "effektet" az abszinthoz, hanem vettem a fáradságot és szereztem abszintkanalat & csepegtető tartályt is, amihez magam faragtam egy kis állványt, úgyhogy én a tradicionális recept szerint fogyasztom. Nem tapasztaltam ugyan semmi hallucinációt, de az biztos, hogy pár pohárka hatással van a kreativitásra, nem véletlen fogyasztották annyit művészek. Én anno 2011 derekán a Tristania3D project készítése közben használtam egyszer-egyszer...igen érdekes végeredmények születtek aztán belőle, pl. a "Wormhole" nevű pálya...

Abban nem tudnátok kis segítséget adni, honnan, melyik márkát lenne érdemes megrendelni, ha az eredetihez minél inkább hasonlítót szeretnék? Tudom hogy ami itthon kapható, az lónak a fsza, megrendelem én külföldről is, de márkanevet szeretnék hallani. Valaki valami ötlet?

@lojzi1: @Szerda Úr: @O.Ádám: Ezzel az ostoba salty örökvesztes nyomoronccal nem kell foglalkozni. Számtalan nickje van (Közbiztonság Szilárd, horrorpornó bábszínház stb.), és rengeteg blogon próbálta már eljátszani a maxifőnabut. Aztán a legtöbb helyen szarrá is oltották, köztük én is a Házmestermedvén (amikor azt próbálta bemesélni nekem, hogy milyen veszélyes a magasból lepottyanó kis kavics). Úgy látom, a kémiához is ugyanolyan segghülye itt, mint ott a fizikához volt. Mikor aztán telibecáfolják, taknyot nyelve habzó szájjal fröcsögve szid mindenkit, hogy az ember azt hinné, biopont reggelizett. Ugyanaz az örökvesztes közbohóc kategória, mint Derontulon, Brendel Mátyás vagy Womb Raider. Azért van ennyi külön nickneve, mert így legalább az illúziója megvan annak, hogy saját magán kívül más is egyetért vele (na meg mert a normálisabb blogokról páros lábbal rúgták ki).
Ki kell röhögni, le kell alázni, aztán ki kell tiltani az ilyet. Közröhej tárgyaként már nincs akkora önérzetes nagy pofája.

Bejegyzés: abszint és a tévhitek

Bandibacsi34 2021.10.29. 14:13:05

Mikor lesz folytatása a blognak?????
www.napi.hu/magyar-vallalatok/vendeglatas-munkaerohiany-magyarorszag-fluktuacio-felmondas.738980.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

Már 40-50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból, akik soha nem térnének vissza

járvány
előrejelzés
választás_2022
nav
nyugdíj
FacebookCsatlakozás
KeresésKeresés
KonferenciákKonferenciák
Buksza blogBuksza blog
napi.hu blognapi.hu videó
céginfó.hu
Már 40-50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból, akik soha nem térnének vissza
Már 40-50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból, akik soha nem térnének vissza
A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok legnagyobb kárvallottja a vendéglátás. A nyugati világban sorra mondanak fel az ágazatban dolgozók, és ez alól Magyarország sem kivétel. Már most 40-50 ezer ember hiányzik az ágazatból itthon, a felmondott dolgozók többsége teljesen más pályára váltott. Az éttermeket áremelésre kényszerítheti a szakemberhiány - mondta el a Napi.hu-nak Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Szabó Dániel, 2021. október 29. péntek, 07:08

Bejegyzés: El lehet menni dolgozni!

Bandibacsi34 2021.01.27. 13:33:48

@Bandibacsi34:
Ugy latszik rahuznak meg fel evet. A vemdeglatosok mehetnek gyari munkara bar most lazadoznak Olaszországban, Ausztriában, Lengyelországban, Daniaban, Hollandiaban...

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

Spaceghost 2020.09.11. 12:23:23

Hali!

Én annyit tennék hozzá, most, hogy lement a nyári szezon, rengeteg vendéglátós (és más vállalkozó) kapott a munkaügyi központtól támogatást. Ezzel kapcsolatban vettük észre, hogy hirtelen megszaporodtak az ellenőrzések. Munkaügyi ellenőrzés, ha akár 1 hiba is van bármiben, már megy is a kiterjesztett ellenőrzés, hogy jogos volt-e a támogatás, bekérik az egész éves bejelentéseket, jelenléti ívet, minden munkaügyi szarságot és már szabják is ki a büntetést, plusz a 2-3 hetes bezárást az étteremre, akár 1 hiba miatt is, illetve, ha pontatlanságot találnak a támogatással kapcsolatban, akkor még vissza is fizettetik. Persze számítani lehetett erre, de a vendéglátósoknak is hiába mondjuk el rengetegszer, hogy figyeljenek oda, sokan vannak akik leszarják.

Amúgy én fogtechnikáról tudok, ami azzal a lendülettel, hogy bejött a covid hisztéria, fogta és kirúgta az összes emberét és bezárt.... Azóta újra nyitottak, de alig van munka, mivel külföldiek nincsenek és főleg azoktól jöttek be a nagy pénzek.

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

Bandibacsi34 2020.08.02. 14:48:36

2020 nov. USA elnokvalasztas. Aztan beindul ujra minden biznisz a Covid 19 meg el is lesz felejtve.
Egyebkent szemetseg, hogy amikor en voltam iskolas nem volt ilyen hosszu nyari szunet!!

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

KJ92 2020.06.05. 11:52:26

@KJ92: Azt még elfelejtettem leírni hogy most hogy a forgalom vissza állt, természetesen se kisegítőt nem vesznek fel se nem emelnek a béren. Állítólag nincs pénz de az a szarrágó buzi villog tizenmillios Q7es audijával.

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

KJ92 2020.06.05. 11:50:28

Tegyük hozzá hogy azok a helyek (ahol en is dolgozom) ahol alapból volt már kiszállítás, pl pizzériák, ott az első hónap olyan volt mint egy szarabb január amikor mindenki a karácsonyi providentet kezdi el fizetni. Tőlünk elküldték a kisegítőt, most 2 ember helyett dolgozom 3x annyit de kevesebb pénzért.

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

HighTroller 2020.06.04. 21:17:46

A ps elotti utolso bekezdest nyugodtan altalanosithatod, akar a vendeglatas szot lecserelheted Magyarorszagra.

Bejegyzés: vendéglátás a járvány után

Kimblee 2020.05.28. 13:41:18

Ez az a faszom Bereznay Tamás volt nem? Láttam egy két részt, de ezt poffeszkedest en nem birom elviselni. Semmi alázat, tisztelet. Elmennek egy étterembe és "átalakították" az étlapot is és a berendezést is, ami nem is stílusa sem az étteremnek se a környéknek. Nem is értem hogy ez diszfasz miert akart egy Nobu szintű éttermet csinálni egy kisvárosi csárdából ahol 990.- egy menü

Bejegyzés: tiküldtétek - magyar megrendezett reality

Kimblee 2020.05.17. 16:44:08

A gluténhez kapcsolt betegség - mint amilyen a gluténérzékenység - a vékonybél krónikus, felszívódási zavarokkal járó megbetegedése, amelyet bizonyos gabonafélékben található növényi fehérje, a glutén vált ki az erre érzékeny embereknél.

Bejegyzés: Hogyan basszunk ki a finnyás vendégeinkkel?

Takony(Aki az élet vizet issza) 2020.04.09. 20:45:06

Ez kurva jó volt egyszerűen, ránk fért már valami új.

Bejegyzés: karanténnapló egy tirolban rekedt szakács tollából

a nagylevin 2020.03.29. 08:02:25

Nagyon jól összeszedted, köszi szépen a sok infot. Én úgy látom, hogy bennünket (vendéglátás/szállodaipar) érint/érintett legelőször ez az új válság és mi is fogunk kimászni ebből először! Nagyon bízom benne. Addig is kitartást kívánok Mindenkinek!

Bejegyzés: hogyan éld túl a járvány miatti munkanélküliségi lavinát vendéglátósként

Anita Gaal 2020.03.26. 17:31:09

Szia!február végén áthivtak egy ujjonan nyitott helyre,majd a helyzetre való tekintettel kaptAm az infót h bezárnak,napira voltunk bejelentve.

Bejegyzés: hogyan éld túl a járvány miatti munkanélküliségi lavinát vendéglátósként

Cecília Cserhalmi 2020.03.24. 00:51:13

Hello. Nekünk is levették az óraszámot! Egy bútor áruház éttermében vagyok. Amíg az be nem zár, mo sem zárhatunk be. Forgalom nuku, de legalább valamicskét keresünk. Kiváncsi vagyok meddig???!!!!

Bejegyzés: hogyan éld túl a járvány miatti munkanélküliségi lavinát vendéglátósként
süti beállítások módosítása