Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

10 jótanács BalatonSound-ra - Reloaded

2019. július 04. - Szerda Úr

Ahogy minden évben megemlékezek országunk legfelkapottabb fesztiváljáról, úgy érzem azt évről évre, hogy méltatlanul megfeledkezem egy csomó tök átlagos arcról, akik nem feszítenek, nem ribanckodnak, hanem csak szimplán jól szeretnék érezni magukat a kedvenc előadójuk koncertje közben. Nekik állítottam össze személyes életvezetési tanácsaimat. Ajánlásom természetesen ismét saját kutatások hipotéziseinek csokra, aminek betartását jó szívvel ajánlom. 

balaton_sound-2019-vendeghanyas.jpgforrás: Balaton Sound Official / facebook.com

1. Lejutás

Bár a fesztivál már tegnap elkezdődött, az igazi tömeg ezekben a pillanatokban csomagol, vagy már éppen úton van Zamárdi felé, amelynek egy pár négyzetkilóméteres szakaszán, az elkövetkező négy napban az alkohol, narkó és koton forgalma éves GDP-ben is mérhető. Ha már úgy döntöttél, hogy emeled az esemény fényét jelenléteddel, akkor vedd figyelembe, hogy a vasúttal a lejutás a délutáni órákban horror. Mivel a MÁV az elmúlt harminc évet valójában a korban visszafelé haladással és késések abszolválásával töltötte, így meglepő lehet az a tény, hogy a vonatokra már négy órás időintervallumokra lehet jegyet venni. Az informatika csodáinak hála pedig, naplózza, sőt rendszerezi is a vonatjegy eladásokat, így simán megeshet, hogy ha kettőkor mész ki a délibe és az automatából vennél jegyet, akkor olyan hibaüzenettel fogsz találkozni, hogy az adott járatra minden jegy elkelt. Persze ilyenkor is megpóbálhatsz felszállni rá, de én ezt nem javaslom, a heringparti bizonyos kor felett nem vicces, zamárdi meg kibaszott messze van ahhoz, hogy kövér lányok, izzadó hónaalját szagolgassuk. Ha tehetitek váltsátok meg jegyeiteket a vonatra online, legalább egy nappal indulás előtt. 

Pro tipp: Ha neten vásárolsz vonatjegyet és esetleg nem éred el a járatot, akkor az eredeti járat indulásától számított 4 órán belül a jegyed még érvényes. Ha négy órán felül, későbbi járattal mész, a kaller úgy megbasz, hogy lényegében akkor már tök felesleges lesz lemenned 'Soundra.

Ha autóval mész, úgy az M7-es után, ha csak valamelyik ekis állat nem borítja fel addig a sort, lassabb haladásra számíts és ha nem akarsz instant agyfaszt kapni, akkor még akkor se menj le Siófoknál a 7-esre, ha első blikkre a pályán gecihosszú a sor. Amennyiben pedig kultúrlénynek érzed magad, úgy a pályán lévő emberekre légy tekintettel, valószínűleg ők is oda mennek ahova te. Légy előzékeny, lehet, hogy éppen az a tag hív meg majd egy sörre, akit beengedél a sávba. 

Pro tipp 2: Speciális Sound buszjáratok budapestről. Bővebb info itt »» 

2. Belépő

Minden évben vannak emberek, akik a a jegymegvásárlás első pillanata utáni levegővétel helyett, azonnal felbaszkodják a tikettet a szosölmédiába. Ha rajta van a QR kód a képen, akkor bizony megszoptad. Sem én, sem pedig a fesztiválszervező cég nem győzi hangsúlyozni, hogy ne tedd. Azért ne bazmeg, mert a QR kód-ot lemásolva, más emberek visszaélhetnek a jegyeddel. A Sziget érdekeltségeibe tartozó fesztiválokon mondjuk ha blokkal tudod igazolni, a jegyed hitelességét, úgy tán még van esélyed a visszaszerzésre, ha már saját hülyeséged áldozatául estél. Ennek a titoknak az a nyitja, hogy a Sziget Kft. minden évben egyedi QR kódos karszalagot ad, amit Személyi Igazolványhoz (vagy Jogsi, Vagy Útlevélhez) kell párosítani. Így elviekben ha valaki ellopta a jegyed, akkor névre pontosan meg van a rendszerben, hogy ki használta fel. Persze ez rajtad nem segít ilyenkor, max feljelentést tehetsz. A fentiek tudatában, viszont mindenképpen vigyél magaddal arcképes igazolványt, ami nem diák.

Pro tipp: Ha nem hivatalos úton szerezted be a jegyet, akkor retteghetsz. Ha épp most gondolkodsz azon, hogy bejárat előtt vagy neten veszel még gyorsba egy jegyet, bérletet, bármennyire csábító is az ajánlat, ne tedd. Csak akkor, ha kétségkívül, számlával igazoltan (amit oda is ad) tudja átadni neked, esetleg be is kísér. 

3. Szállás

Ha nem gondoskodtál időben a szállás témájában, akkor szinte biztosan szopóágon vagy, hiszen a kempingbérletek már rég elfogytak és ebben az időszakban zamárdiban, kihalásos alapon lehet csak szálláshoz jutni. Ne félj, segítek. Hajnalban a vonatok sűrűbben járnak, mint kettes metró hétköznap nyolckor, így bármelyik irányba eljuthatsz viszonylag hamar. Én speciel lelle fele nézelődnék.

Pro tipp: Nem csak a déli parton lehet pihenni, Balatonvilágostól felvelé ilyenkor is vannak remek szállások, ráadásul sokszor fele áron Zamárdi/Siófokhoz képest. 

4. Ital

Nem mondom, hogy nem vicces a Déliben úgy felülni a vonatra, hogy a royalos üveg nyakát már felforrósította a markod, miközben az ital fele eltűnt, de a közel két és fél órás vonatút alatt, a Magyar Államvasutak klíma nélküli járatain, azért rendesen be lehet baszódni. Kiváltképpen, ha az új büfékocsis express vonattal megyünk, ahol a drága, csinos, húgom csapolja nektek a sört, bánjatok vele szépen, nem ő tehet arról, hogy szar a máv és adjatok neki sok borravalót rendesen (ő nem kólázza el)!

A sör az elmúlt két évben 790 forintba került (4dl heineken), amit repohárban csapolnak. Ezt meg kell váltanod ha jól tudom ötszáz forintért. A rövidek 1250-es egységáron mennek (pár kivétellel), az üdítők és az ásványvizek pedig 500 forintba kerülnek. Az energiatal 700-800 forint. Ár/érték arányban a fröccs a legdrágább, itt ötszáz forint feletti deci árak alatt nem úszzuk meg. A koktélok kétezer forint körül vásárolhatóak meg, a vödrös piák pedig a leírt árak kábé ötszörösét jelentik. (Literes kubalibre 10 rugó.)

Pro tipp: Közel tíz éves fesztiválmixeres tapasztalata alapján állítom, hogy megvesztegethetőek vagyunk. Egy kezdeti nagyobb jatt, garantálja az egész rendezvény alatti prioritást ha sorban állsz. (Persze ugyanannál az embernél akinek a lóvét adtad.)

Pro tipp 2 olcsójánosoknak: Nem mondom, hogy nehéz bevinni a piát, de ha lebuksz egy üveges jack-el ahogy a tömegben csápolsz, szanszosan ki leszel baszva. Tevezsákba, zacskóba önts töményet, amit hátizsák, tornazsák oldalsó részeihez passzintva a bejutótapizás során nem fognak felismerni. 

5. Étel

Talán az egyetlen pozitív fejlődés a 'Sound-on az ételek bő választéka. Vegán, kínai, indiai, pizza, pasta vagy akár pandavégbelet is lehet rendelni, a klasszik lángos, gyros, hamburgeren túl. Mondjuk nem lesz olcsó, de legalább szar sem, csak kevés. Tekintettel arra, hogy a karszalag egész napos belépésre jogosít fel, egész nyugodtan nézhetsz máshol is kaját, de összességében tök felesleges, csak ezért kimenni a fesztivál területéről. Nem kapsz sokkal olcsóbban, jobbat pedig biztosan nem. Ahol meg igen, akkora gecinagy sor lesz, hogy lerágod a kisujjadat. Az átlag gyrost-hamburger tengely 1500 - 2500 forint körül van, mondhatni átlag belvárosi árak, de van néhány kulinárisabb tétel, aminél már zsebbe kell nyúlni. Bár a szervezők nem verik nagydobra, de megtalálható a weboldalukon, hogy nem kereskedelmi mennyiségű kaját vihetsz a fesztivála. Fontos még, hogy idén is van ALDI a fesztiválon. 

Pro tipp: Minden évben vannak zöldség-gyümölcs standok, amiket okosan kerülj el a gecibe, mert azon kívül, hogy méregdrága, nagy általánossgban szar is. 

6. Narkózási

Bár a házirendben az áll, hogy kábítószert nem lehet bevinni, ez csak ilyen tesséklássék dolog, mint a filmek elején, hogy egyetlen állat sem sérült meg. A valóság az, hogy ha nem vagy eszetlen, akkor senki se szarja, hogy narkózol. A VIP részen a zárható sminkszobákban pedig előre bekészített borotvapengétől, szívószálakig mindent találsz a kényelmes inhaláláshoz.Sőt, idén négy, azaz NÉGY VIP részleg is van. Én a magam részéről az odabent óvatosban áruló dealereket elkerülném, tavaly egy idióta ismerősöm sikeresen bevásárolt öt gramm sütőport kokain helyett. Akkor se vegyetek, ha az ember hajlandó kóstolót adni, mert az előre bezacskózott matériák attól még ugyanúgy lehetnek ártalmatlan anyagok, ha a felkínált spuri már első kóstolásra pörget. Bár nem szólnak érte ha látják a szemeden, hogy akkorára nőtt a pupillád, mint kiszel tünci mellbimbóudvara, de ha mondjuk kibaszod a pultra a csíkokat, vagy nagyon levágósan aprítod a zöldet azt azért megjegyzik. Komoly razziára számítani nem kell, de mindig van pár civilruhás a tömegben, sőt a kempingekben is. Csak óvatosan. 

Pro tipp: Ha elkapnak a geci sünök és nem találnak nálad anyagot, akkor no para, a rendőr bemondása nem elég ahhoz, hogy elítéljenek fogyasztásért. Ilyenkor legrosszabb esetben vizsgálatra kényszeríthetnek, amit sajna köteles vagy beszopni, de simán hazudd azt, hogy belekeverték az italodba/nem voltál tisztában azzal, hogy a sodort cigi tiltott anyagot tartalmaz. A lényeg az, hogy nálad ne legyen (főleg ne 5génél több). Ezt úgy tudod legügyesebben megoldani, hogy praktikusan eldobható helyen tárolod a motyót. De pont nektek kell magyaráznom? 

7. Öltözék

Kár is belemenni, mert a nők úgyis picsaszellőztető, narancsbőrvillantó minisortban lesznek, a fiúk meg valami színes bermudában atlétával. Fő célja e bekezdésnek az elmúlt évek emancipált faszságai és férfiak kriminalizálása hülyeségekért. Ergo, ha olyan minisortot viselsz, amiből kilóg a végbeled, ne csodálkozz rajta, ha meg vagy nézve. Bármilyen szomorú is, de a szóbeli és fizikai zaklatással ellentétben az, hogy megnéznek, nem büntetőjogi kategória, így kérlek ne is próbálkozz azzal, hogy (ál)sértetten rászólsz a seggedet bámuló fiúkra, hogy fejezzék be. Ez vonatkozik a hálós, átlátszó felsőkre, amiket melltartó nélkül hordtok, de úgy összességére mindenben. Azaz, egy tömegrendezvényen, ha a tested csupán 3%  -5% -át takarja ruha, akkor hiába háborodsz fel azon, hogy megnéznek, nem tehetsz ellene semmit.

Pro tipp: A szexiség és a közönségesség között a határvonal kibaszott messze van, csak stílus kell hozzá, hogy értsd. 

8. Baszatáska & misc

Ha létezne olyan lista amit kötelezővé tennék fesztiválokra mint cucc amit vinni kell, akkor az alábbi lenne az. Nedves törlőkendő. Valamiért még mindig százas csomag zsepikkel rohangálnak a lányok, srácok fesztiválokra. Évek óta röhögönk azon, hogy a fehér nadrágokon rendesen átüt a vonalkód. Igen, lányoknál is. Ne kelljen magyarázni bazmeg. Fertőtlenítő gél, spray. Ott vagy egy kisebb városnyi ember, hozzádérnek, vásárolsz, por van stb. Ennek is alapnak kéne, hogy legyen, azt mikor kijövök a wc-ből és kézfertőtlenítek, több ember fut oda hozzám, mintha a keletinél elővennék egy doboz cigit. Óvszer. Pont. Powerbank. Bár szerencsére már a fesztiválon is felismerték ezt és lehet egész olcsón bérelni, de általánosságban nagy a sor, meg pont olyankor kell amikor messze vagy a töltőállomástól. Ha már mobil, telepítsd a BalatonSound applikációt. Egyrészt mininaptár funkciójával be tudod jelölni, hogy mi érdekel, másrészt a SoundWatch menüponton belül segítséget is kérhetsz, ha úgy van. Sőt az egyenlegedet is kezelheted ezen keresztül. Nem utolsó dolog valami tracking-et is beállítani, ha bekúrós ember vagy és ilyenkor vannak jófej haverjaid akik összeszednek. Erre a playlate tökéletes megoldás. Víz. Mindig legyen nálad egy fél literes palack. Főleg ha narkózol. Idén is van dohánybolt és gyógyszertár is, így a canestent be tudod szerezni, ha esetleg büdös pinájú nőt kúrtál le / túrós faszú csávó kúrt meg.

Pro tipp: Én egy ízléses Dolly Noire táskával járok fesztiválozni, ami azon kívül, hogy pihekönnyű és lopásbiztos, masszívan tartja a nedves törlőkendőt, zsepit, fertőtlenítőt és vizet, ami mellé gond nélkül be tudok tenni egy pulcsit, rejtett rekeszeinek hála pedig narkó is elférne benne. 

9. Viselkedjé bazmeg!

Bár érthető, hogy a teljes évedben felgyülemlett gőzt egy fesztiválon engeded ki, de ez nem jogosít fel arra, hogy paraszt módon viselkedj másokkal. Nem mondom, hogy nem teheted meg, csak ne csodálkozz azon, ha az ilyen akciódat reakció követi. Az elmúlt évek tapasztalatai érdekes módon azt mutatják, hogy a kis pinavirágoknak van a legnagyobb pofája, mind a kiszolgálószemélyzettel, mind a többi fesztiválozóval szemben. Hivatalos statisztikát nem tudtam szerezni, de számomra megbízható, ismerős biztonsági őrtől tudom, hogy csak tavaly 7 darab, egymástól független, magát influenszernek mondó csaj lett kivezetve a fesztiválról, karszalag levágásának terhe mellett, mert nem tudtak viselkedni. A pultokban már pár éve mindenhol kamerák vannak, amik nem csak (bár elsődlegesen) a pultosokat figyelik. Ha megpróbálsz fizetés nélkül lelépni, lopni vagy ilyesmi, elég hamar megtalálnak és instant rendőrségi ügy lesz belőle. Tavaly három ilyen eset volt.

10. Final, Epic, Legendary advice, avagy ez még mindig a vendéghányás blog basszátok meg

 

A hányás nem jelent kizárást!

Végszó

Idei nyugodtabb hangvételű, life-coach jellegű tanácsaimat annak megfelelően állítottam össze, hogy kellemes egészként hasson a többi 'Soundos bejegyzésemmel harmonizálva. A fesztiválon idén is megtalálható a proletár zenék valamennyi koronázatlan királya. A Tiesto miatt például a tegnapi szerdai napra teljes borsod megye karosszéria lakatos és vízvezetékszerelői államilag támogatott szabadnapot kaptak: Összességében mind a line-up, mind a tegnapi nap alapján mondható, hogy a suttyóveszély fokozottabb mint valaha, így ne csodálkozzunk ha a 20. században élő, buffallo cipős, energie polós fiatalok, tájszólással grasszálnak előttünk a sorban és nem értik, hogy mi kerül ezerötbe egy röviden.

További posztjaim BalatonSound-ról:

10 jótanács BalatonSound-ra lányoknak

10 jótanács BalatonSound-ra fiúknak

fesztivál a pult mögül

Egy átlagosnál csinosabb lány naplója a BalatonSoundról

két pasival szekszeltem a sound belépőért - felrobbant a magyar internet

Ps.: Ha szereted az írásaimat érdemes lehet feliratkoznod a facebook oldalunkra, mert pár héten belül megjelenik a könyvem, amit mind nyomtatott, mind ebook formában be tudsz majd szerezni.

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr5514925550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása