Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

miért nem voltam locsolni?

2019. április 23. - Szerda Úr

Először is had' kérjek átlátszó módon, pökhendi bocsánatot, amiért a tegnapi napon, nem tiszteltem meg kiteljesedett női identitásodat. Bocsáss meg, amiért nem kopogtattam be aranyesővel kidíszített ajtódon, hogy valami netről nyúlt, de kevésbé ismert rímpárral, esdekeljek térded előtt, hogy olyan illatszert permetezzek rád, amit valójában a pokolba kívánsz és két óra múlva, lázasan mosod le, mintha csak valaki odarokkózott volna. 

locsolo.jpg

Nem mondom, hogy gyerekként még nem csigázott fel, ez a szép hagyomány, amelyben sorban járhattuk a lányokat, s azok nem vághattak mindenféle disznóságokat a fejünkhöz, amiért mást is meglátogathattunk. Nem állítom, hogy nem esett jól, az a sok csengő, csilingelő 50, 100 forintos, majd később ropogós két és ötszázas, amelyet két perc szimbolikus tettért cserébe kaptunk. Bár sokkal jobban esett a házibor, a langyos sör és a gégét maró törkölypálinka amivel később kínáltatok, de már akkor éreztük, hogy álságos az egész és valójában nem szívesen adod. 

Aztán, ahogy bejött a szosölmédia korszak, te úgy jelezted nagylányságodat, hogy kiírtad myspace-re, iwiw-re vagy a sutábbja MSN állapotüzenetnek, hogy senki ne menjen mert nem lesz otthon. Akkor éreztem először, hogy végre őszinte vagy és ez jobban esett, mint az összes kopott apró és az összes, minőségi szesz, amit apád felső polcáról emeltetek le akkor. 

Aztán pár éve, valamiért menő lett a locsolkodás, sőt, inkább átfogalmazom, instakompatibilis. Mert követőd lehet akár százezer is, ha nem tudsz olyan loopvidit villantani amin folyamatosan jönnek, a szép, izmos, illatos fiúk, verset mondva, vagy éppen fancy vödörrel locsolva, akkor azért az nem olyan menő. Amúgy, tudtad, hogy pluszpont jár a celebekért?

Nem kívánom megkóstolni az odaégetett szélű, szar telecukrozott süteményedet, nem akarok beleinni, a rosszul elmosott, ragadós, poharadba, amiben amúgy is hugyhoz hasonló lőrével kínálsz, "ez házi" felkiáltással. Nem akarok főtt tojást kapni, amin tegnap már amúgy is kiposztoltált "kreatívoskodás" címen, közben meg a pinterestről lested mit kell csinálni, de ami a legfontosabb, kibaszottul nem akarok biodíszlet lenni, az álmagyarkodós, hazug, fancy kis életedben. 

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr9514782226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2019.04.23. 21:05:19

Van benne valami... a vízzel locsolós, mellhártya-gyulladásos elég barbár szokás, amit egyes idióták is önkiszolgáló formában átvettek::
www.youtube.com/watch?v=m928bRI9OrQ

Túl sok felhasználó 2019.04.23. 21:06:38

Én örülök annak, hogy engem senki nem locsolt meg. Életem első 12 évében is örültem volna, de csak akkor hagyták abba, amikor megütöttem apámat, mert egy vödör vízzel ébresztett locsolkodás címén.
Így mai ésszel elég durva, hogy 12 év hangos tiltakozása nem volt elég, verekednem kellett emiatt. És mi még egy normális család voltunk...

Tóninéni 2019.04.23. 21:23:10

Nem pontosan értem, mi motiválta ezt a posztot, talán valami sértődöttség. Nem mentél el locsolkodni. És? Valaki talán számon kérte? Még millióan nem mentek el, de nem kértek érte elnézést, nem durcáskodtak.
Fasz se érti, lehet, velem van a baj.

szepipiktor 2019.04.23. 23:14:04

Nem értem ezeket a posztokat (meg azt sem, hogy a szerkesztők miért teszik a címlapra...), mert ez full magánügy.
Nem kell locsolni, nem kötelező, 50 éve is voltak, akik nem tették.
De az jól látható, hogy a társadalom normáélis része, a hagyományokat tisztelő, azokat ápolók a büdös életben nem írnak posztot arról, hogy mentejk-e locsolni vagy karácvsonykor karácsonyi ételeket ettek-e.
Ezzel szemben egy másik - szememben beteg - halmaz, aki az intrerneten éli az életét és nem a hagyományokat követi, hanem ostoba közösségi kollentivizmust, a marketingaapú terndiséget, azok minden esetben írnak, posztolnak. Hirdetik, hogy ők nem locsolnak, nem halat esznek szenteste, gyűlölik mindazt, amit a többség szeret stb.
Valami önmutogató dolog ez.
A normális halmaz szarik rá, hogy a szomszédja locsol-e, meleg-e, vega-e, feminista-e, egyszerűen tiszteletbe tarja a másik döntését.
Ez az oldal meg azonnal posztol,. hogy ő nem locsol, nem eszik halat szenteste, meleg, vega, feminista - és hangosan követeli, hogy te is támogasd őt!
Ez egy ostoba csordaszellem csupán, a saját akarat hiánya csupán.
Egy további észrevétel ezekhez:
Attól hogy kurva trendi vagy, még magyarországon élünk, magyar a nyelvünk, illene magyarul írni.
De te nem hogy nem magyarul nem írsz, hanem idegennyelven sem, hanem ezen az erőltetet, ostoba kitalált szlenget használod, a poszt elolvasása is kényelmetlen és fárasztó volt.
Ha nem tetszik az országunk, történelmünk, kultúránk, nyelvünk HAGYOMÁNYAINK, akkor neked kellene másik hazát keresned.

szepipiktor 2019.04.23. 23:20:40

Természetesen Magyarországon...
De miattatok nem lehet normális billenyűzetet kapni...

darlacko 2019.04.24. 06:10:03

Én mindig csak a legközelebbi rokonaimat locsoltam, miután elmúltam óvodáskorú (óvodában emlékeim szerint mindenki mindenkit locsolt valami ünnepség keretein belül). Édesanyám, nagynéném, nagymamám kaptak egy pici kölnit a hajukra (jellemzően a sajátjukból, amit amúgy is használtak, hogy ne valami filléres vacaktól bűzölögjenek).
Sose értettem, hogy mi visz rá férfiakat, hogy körbejárjanak a városban, faluban és szinte vadidegen nőket zaklassanak. Ja, persze a pénz. Én akkor hagytam abba a locsolást, amikor édesanyámtól valami primitív szomszéd gyerek pénzt kért a házi festésű piros tojás helyett. Aztán láttam a környékünkön sok földhöz vágott piros tojást is, amiket a locsolók vágtak földhöz, mert haza nem viszik, nekik csak a pénz kell. Hát ott ért véget bennem a locsolhatnék.

Ahogy a karácsonyi ajándékozást is akkor fejeztük be, amikor láttam, hogy az osztálytásaim csak arra használják az ünnepet, hogy kikövetelhessenek valami márkás cipőt a szüleiktől.

Nagyapám idejében még szódásszifonos hülyeség volt divatban, de hát ők még a kerti budiba jártak szarni is és Szabad Néppel törölték a seggüket meg kútról hordták a vizet. Nem kell minden hagyományt fenntartani. A locsolkodás egy régi szokás, amit én nem követek.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2019.04.24. 06:10:26

A locsolkodás kezd kihalni. Mivel a tartalom eltűnt, így lassan a forma is elhal.

enrikokaruszo 2019.04.24. 07:26:08

ha nem, hát nem
ehhez mi miért kellettünk?

Csikkszereda 2019.04.24. 08:11:52

Engem az érdekelne, hogy vajon tényleg léteznek olyan nők, akik az instán és a facebookon élnek, de azért még locsoltatnak? Valahogy olyan ellentmondásos ez nekem, elképzelni a zseléskörmű cicalányokat a Gucci napszemüvegben meg a Zara kimonóban, ahogy illedelmesen meghajtják a fejüket a két spricc kölni előtt. Aztán ezt még posztolják is. Hm....

szamaritánus 2019.04.24. 08:24:33

Szerda ur, roviden: a kurva anyadat. Koszi.

Hörömpő cirkusz világszám 2019.04.24. 08:24:39

A világ nagy része kiválóan megvan húsvéti locsolkodás nélkül. A katolikusok is, csak szólok.

nemecsekerno_007 2019.04.24. 08:25:56

Nem baj, pár év és mehetsz kövezni...

2019.04.24. 08:35:53

A poszt nyomoronc, ez nem vitás, ráadásul valszeg a poszternek vannak silány barátai, ismerősei, mert például az én környezetemben nincsenek (vagy csak szolidan művelő típusok) olyanok, akik az instán élik az életüket, és oda posztolják a locsolást. Talán a poszternak nem 12 éves kislányokat kéne követnie a szósöl médiában... A locsolás meg tényleg gagyi, a vödrös-néprajzos-hímzettruhás-csujjogatós is, a részeg rokon dülöngélős előadása is, meg a markukat nyújtogató kiscsávóké is.

_z_ 2019.04.24. 08:47:45

@Trollie: @nemecsekerno_007: Csak jelzem, hogy a kereszteny orszagok nagyon nagy többsege kivaloan elvan locsolkodas nelkül.
A posztot meg nem kötelezö olvasni. De ha mar valaki olvassa, akkor esetleg lehetne annyi szövegertelmezesi kepesegge, hogy felsimerje: nem a locsolasrol szol… Meg csak eldugva sincs: "(...) de ami a legfontosabb, kibaszottul nem akarok biodíszlet lenni, az álmagyarkodós, hazug, fancy kis életedben."

_z_ 2019.04.24. 08:51:44

@eßemfaßom meg áll: Elolvastad, hogy mire reagalt? Arra, hogy egyesek szerint aki nem locsol, az nem is kerszteny. Na ez az ami nagy baromsag.

kiscsilla 2019.04.24. 09:15:51

Végtelenül igénytelen és alpári írás.
Azt meg főleg nem vágom, most kivel is van baja a posztolónak. Illetve de: saját magával.

De miért került ez Index címlapra? Könyörgöm, válogassanak már igényesen!

Graves 2019.04.24. 09:58:01

Nincsen barátnője. Valószínűleg nem is volt. Nem megy locsolni. Ennyi.

nyúúúlacska 2019.04.24. 10:01:11

Működik még egyáltalán bármilyen szinten a locsolkodás..? Mindig utáltam és már gyerekként is kértem a szüleimet, hogy 'locsolónapon' menjünk kirándulni, vagy utazzunk el, vagy senkinek ne nyissunk ajtót.

Világít a torony 2019.04.24. 10:51:37

Ez a poszt feltételez egy bizonyos értelmi szintet.
Egy nagyon alacsonyat.

darlacko 2019.04.24. 11:06:12

@eßemfaßom meg áll: a locsolkodást nem holmi idegenszívűek szántják be, hanem maguka a magyarok, akik fiúként pénzt kérnek tojás helyett, akik lerészegedve sugárban hánynak a sarkon. De legalább a rendőrség minden húsvétkor üzembiztosan kasszírozhat az utakon. Így lényegül át a húsvét az állam bírságbeszedő ünnepévé.
Amúgy a húsvétot a magyarokra egy közel-keleti, a halál körüli hiedelmekre szerveződő szekta kényszerítette rá. A keresztények.
A tavaszi termékenységünnepnek legalább van természetes jelentése, mert a tavasz a mindig jön. Zombijézuska meg az se biztos, hogy létezett, de hogy fel nem támadt az tutifix.

darlacko 2019.04.24. 11:10:00

@_z_: A locsolkodás pont egy pogány szokás. Persze értelme pont annyi van, mint a zombijézusos sztorinak. Tavaszi termékenységi rítus, de hát a természet kölnilocsolás nélkül is feléled, a lányok meg akkor is egyre rövidebb szoknyákat kezdenek hordani a nyár közeledtével, ha nem locsolják őket.

SD9 2019.04.24. 11:12:37

Akkor ne locsolkodj és ne legyél biodíszlet, ha nem akarsz.
Hidd el, senkinek sem hiányzol. De talán még biodíszletnek is kevés vagy.

SzAdam 2019.04.25. 09:45:48

Sok felháborodott kis pöcs :)
"Akkor ne locsolkodj" - Te meg ne olvasd a blogot, ha nem jön be a stílus és nem érted a tartalmat.
Alapból minden ünnepet bojkottálok, amit a katolikus szekta megtart, ráadásul szinte az összes ilyen a zabálásról és vedelésről szól, mintha nem amúgy is azt csinálná a magyar hétvégén, kell még mellé 1-2 hétköznap is :)

Hörömpő cirkusz világszám 2019.04.26. 13:39:27

Már kislány koromban utáltam a locsolkodást, megmondom, miért. Egyrészt: idegen gyerekek csöngettek be hozzánk (falun laktunk), piros tojást NEM kértek, csak pénzt. Másrészt: húsvét után az utcákon sétálva majd' minden sarkon földhöz vágott, széttaposott hímes tojások hevertek, ami szerintem végtelenül undorító volt, mert azokat a tojásokat nem muszájból, hanem szeretettel, gondoskodással készítettük mi, lányok. Harmadrészt: a locsolkodni érkező felnőttek 9x %-a vagy már délelőtt matarészeg volt, vagy nagyon jó úton haladt a matarészegség felé. Gyerekként ez is undorító volt számomra. Amikor elköltöztünk faluról, örömmel szüntettem meg a húsvétolás e módjait és szerencsére a szüleim is partnerek voltak ebben.
süti beállítások módosítása