Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Jocó sztori vége és könyvajánló

2018. november 05. - Szerda Úr

Sziasztok!

Megelőzvén a kérdést; nem, sajnos nincs Jocó és rossz hír az, hogy nem is lesz. A Jocó sztorit, nem fogom befejezni, mert az élet egy kegyetlen döféssel elvette tőlem a lehetőséget rá. 

A dolog kevésbé prózaibb mint gondolnátok. A helyzet az, hogy Jocót lesittelték augusztus közepén, gyorsítottban meg egyből bekúrták szigorítottba. A miértekről viszont mesélhetek. 

A Jocó sztori, egy teljesen véletlen folytán került a látóterembe, Andris aki régi haverom (együtt húztuk a gályát valaha) mesélte a nyitási körülményeket. Aztán, a dolog annyira beindult magától, hogy tulajdonképpen képzelőerőt nélkülözve, csak le kellett írnom azt, amit történt. Az általam oly nagyra tartott gonzó stílus szerint színeztem a sztorin, de csak, hogy a cselekmény valódiságán soha ne essen csorba. Szerettem ezt csinálni, mert jó karakterek voltak, mindegyikben volt élet és a maguk módján a saját céljaik felé haladtak. Még Jocó is. 

Van egy rész amit megírtam már körülbelül szeptember elején, de mivel valós sztori híján nem tudtam méltóképp befejezni, ezért  úgy döntöttem, hogy nem rontom az amúgy is szart, Jocó sztorija úgy fog befejeződni, ahogy valójában; egy pillanat alatt. 

vendeghanyas.png

Az idézett szövegrész az előző poszt végétől folytatódik:

SZBELÉPÉS - Állt a fehér lepedőn, fekete cipőboxxal írva, amit Májki baszott el. Mondta is, hogy fordítsák meg azt írják újra, de átütött a fekete paszta a fehér vékony textilen, szóval nem igazán volt más megoldás, mint átírni a megkezdett szöveget. Jocó meg csak döbbenten állt, szája szélén még mindig egy nagy pacsmag alföldi tejföllel és gecire nem vágta, hogy mi a fasz van itten. 

kép (mármint a helye)

Ivett lépett előre, mintegy moderátor és showman együttes szerepében, s azzal kezdte, hogy: Jocó, mi szeretünk téged! Viszont nagyon aggódunk is. - mély levegővel folytatta a monológot, aminek az volt a tömör lényege, hogy Jocó gecire nincs tekintettel semmire és senkire, pedig itt több család megélhetése múlik minden egyes apró dolgon, a nyári szezonból alig három hét van vissza, amiből azért bőségesen ki lehetne termelni pár millát, de amíg Jocó számolatlanul veszi ki a pénzt, nem fizet időben a beszállítóknak, a hatékony ügymenet el fog kúródni, ha még nem kúródott el, s mindennek vége lesz, akkor pedig nem csak az éttermet baszhatja, hanem viszik majd az autót, de még az Ivett is le fog lépni. 

Andris folytatta a sort, hogy ő bizony úgy érzi, hogy át kéne adnia egy pár hétre a vezetést valakinek, leginkább neki, de ha az nem pálya akkor legalább Ivettnek, mert ők megcsinálják a melót és Jocó egyetlen dolga az lesz, hogy számolja a lóvét. Nem bántás, de most úgy gondolja, hogy Jocó nem a legjobb passzban van ahhoz, hogy vezessen egy csapatot. 

Klárika következett, aki könnyes szemmel a közös élmények, közös munka és a régi kocsmás élmények felhozásával próbált hatni főnökére, hogy milyen fasza kis munkahely lenne ez, csomót keresne mindenki, de Jocónak vissza kéne vennie, mert ez nem pálya. 

Májki, csak halkan mert bármit is mondani, pedig úgy pörgött a talpa a szocreál műmárvány kövön, mint a pergődob a dimmu borgir koncerten. Pörgette a partieki amit a feszkó ellen dobott be, de mivel túl erősre sikeredett egy kevés váliumot is tolt rá, ami fura pszichedelikus kombónak bizonyult, mert főnökét rózsaszín túlméretezett gumimacinak, munkatársait pedi apró kis szőlőszemeknek látta, amelyeknek szemük, orruk és szájuk is van, de fülük nincs. Ezen el is gondolkodott, hogy milyen érzés lenne, ha nem lenne füle és milyen hülyén nézne már ki valaki fülek nélkül. Aztán eszébe jutottak a fókák, a pingvinek meg azok a pici sárga izék amikből a tyúk lesz, hogy azoknak sincs fülük aztán nem is néznek ki olyan elbaszottan. Na ezen addig gondolkodott, míg a kínos csöndben Pacsai oldalba simogatta ököllel, hogy szóljál már geci. Májki annyit bírt eltagolni, hogy nagyon szeret itt dolgozni, de ha így megy tovább, akkor lehet, hogy előbb mond fel, minthogy az étterem végetér, pedig lehet, hogy ez hamar eljön így. Fejben legalábbis ezt mondta, mert a többiek nem igazán értették a könnyes motyogást, de eléggé megható lehetett, mert az Ivett is meg a Klárika is elsírta magát.

Pacsai a zárta a sort, ő elég pragmatikusan adta elő a dolgot, rövid tőmondatokban, amelyeket Jocó is megértett és jól is érvelt, amit a kopasz főnök kisimuló tarkóredőin lehetett látni. Mondandójának lényege az volt, hogy Jocó ha nem kap észhez, az étterem be fog csődölni és mehet vissza a gecibe biztiőrnek. Ő leszarja mert ő bárhol, bármikor kap munkát, de talán nem kéne szétkúrni azt amit együtt felépítettek. 

Külön érdekesség volt még maga a tény, hogy Jocó egy mukk nélkül hallgatta végig a többieket, ami akkor sem volt jellemző rá, mikor még nem volt góré. Ha ez a blog képregény lenne, akkor most minden bizonnyal olyan illusztrációval próbálnám visszaadni a jelenet hangulatát, ahol a jocógyerek vaskos koponyájában mindenféle fogaskerekek próbálják felvenni egymás ritmusát, de mivel nem az ezért szegényes szókincsemmel kell beérnetek, de higgyétek el nekem, Jocó arcán a kételytől, a tettrekészségig minden átfutott mire felvillant az a régi ósdi kripton izzó. Azt mondta, hogy jól van gyerekek szeretlek titeket, ezért vettelek fel. Ha trónok harca fan lenne, mint ahogy a többiek minden bizonnyal azt mondta volna Andrásnak, hogy tiéd a fal, de mivel nem csak a kúrós jeleneteket nézte meg a többit átpörgette, így csak odabiccentett, hogy minden nap írja meg sms-ben a napi forgalmat. Ivettre ránézett és rezignáltan annyit mondott, hogy veled pedig végeztem ribanc. Majd sarkon fordult és már csak a hangot lehetett hallani amint benzint zabáltat a bömössel. 

Ivett sírva rogyott térdre, nem értette, hogy mi történik és miért, hiszen annyi mindent elviselt, lelki sőt fizikai megaláztatást, bántalmazást is. Klárika próbált támasza lenni, de két taknyos szipákolás után Ivett talpra állt és elrohant. Andris szerint hagyni kell a picsába, Pacsai szerint jobb ez így, Májki meg már rég kint volt tekerni, mikor ez megtörtént, egyedül a Klárika érezte át a helyzet súlyát. 

Este immár Ivett nélkül, zárás után le is ült az álomcsapat, hogy számba vegye a lehetőségeket. Májki mondjuk aludt a pulton, de amúgy sem zavart volna sok vizet. Andris röviden vázolta a szitut, hogy adott három számla amit mindenképpen ki kell fizetni, különben nem lesz következő hús, sör és zöldségszállítmány. Ez összértékben három kiló volt, amiből az aznapi forgalom kábé a felét fedezte. Pacsai közbeszólt, hogy oké, ő meghitelezi a maradékot, de akkor azzal úgy kell kalkulálni, hogy két héten belül visszakapja. Ezt el is fogadta a brigád. Ezen az éjszakán fordult a naptár júliusból augusztusba és szinte napra pontosan három hét volt vissza a szezonból. Andris sokat látott ember, pontosan tudja, hogy a balatoni szezon 20. után egy vágásra megszűnik. Teljesen mindegy, hogy sivatagi forróság van utána, esetleg félmeztelen világsztár vaginamodelleket lehet bojlival fogni a tóból, az emberek nagyrésze akkor sem marad. 

Megközelítőleg napi 2-3 kilós forgalommal lehet számolni, amit a hétvégék picit megdobnak, de ha leosztjuk átlagra akkor azért ekörül járunk. Mivel Jocó baszott se foglalkozni az árrésekkel, mindent csak úgy érzésre árazott be, így nehéz volt első blikkre megmondani, hogy ebből kábé mennyi a profit, de úgy voltak vele, hogy három hétre már nem árazzák át az egész geciséget, feleslges munka lenne. Andris hozzátette továbbá, hogy rengeteg cumó áll a raktárban, aminek a kipucálásval extra lóvéhoz juthat a csapat, kiváltképp, hogy szezon végeztéztével pótolni nem kell azokat. Ott állt például a fagyasztóban húsz kiló ananász, harminc kiló akciós marhakocka, tíz kiló zöldborsó a Gizus kertjéből, pangasius filék rogyásig, pacal, velő amíg a szem ellát. Mirelithasábból például annyi volt, hogy egy kétszázliteres fagyasztóláda csutra volt pakolva vele, sőt stikában a fagyishűtő aljában is az volt, meg néhány csomag krokett, illetve egy félig megbontott hercegnőburgonya. De volt még ötperegyes ólomkristályüvegben lecsó is eltéve a polcra, az is vagy harminc üveg, hat bödön kacsazsír, paradicsomlé egy literes üvegekben legalább kétszáz liter. Finoman szólva is túléltek volna nyolc évadnyi walking daed-et, ennyi felhalmozott étellel, feleannyi szenvedés nélkül mint amit Rick és csapata le bír művelni. Meg is volt Andrisnak a challange, olyan napiajánlatokat kitalálni amik az elérhető alapanyagokból elkészíthetőek. 

Pacsai és Klárika pedig ezt fogja ajánlani. Már ki is írták krétával folyóírással, hogy bloody méri koktél akció 990.- 690.- Ft. De kint a lopott megállítótáblán rajta volt a hungárien gulás, hungárien lecsó, balatoni fish szóval tipik piroskockás terítős helynek tűnt elsőre. 

Aznap este irdatlan módon bebasztak, Májki konkrétan fel sem kelt arra, hogy ott megy a buli a feje felett, csak pihent tovább a pulton, de a Pacsai, Klárika és Andris kitett magáért. Megittak hárman két litykó pálinkát és mellé még egy kevés bort is, és bár Andris hányt mint a lakodalmas kutya, a két turbék hallod még hajnalban otthon lezavart egy olyan hardcore kúrást, hogy ha valaki felvette volna, akkor három évvel előre megnyerik a pornóoszkárt. Hívták Ivettet is, már a piálásra, nem a kúrásra természetesen, de persze baszott se felvenni a telefont, vagy éppen akár visszaírni. 

A másnap olyan üresen telt el, mint a céltalan hajléktalanok mindennapja, ahogy várják az aluljárókban az elkerülhetetlent. Tudták, hogy nem sokáig marad ez így, de amíg az ítéletvégrehajtó meg nem érkezik, addig bizony várni kell. Pacsainak valahonnan nagyon sok pénze volt, s nem is volt ezt a tényt rest megosztani a többiekkel. Neki ez hobbi és azért fedezi a rezsit is. A többiek számára viszont tényleges megélhetés. Klárika kocsmáros tapasztalata egy helyi krimóban fér el, Májki örül, ha két lábon tud mardni, így nekik tényleges veszteség lenne ha munka nélkül maradnának. 

Ennyi. Andris szólt, hogy miután Jocó elviharzott, pestre mehetett kurvázni, aztán beverte valami benzinkutas csávónak a képét, amiért az M7-esen lekapcsolták és mikor kiderült, hogy rengeteg balatoni ékszerlopás tettesének profilja illik rá, sőt a BÁV-os zálogjegyeket is megtalálták nála, a dolog azonnal bukovári lett. Senki nem tudta pontosan, de állítólag közel ötmillió forintnak megfelelő aranyat adhatott le, amit fiataloktól vett el, emellett rábizonyították két darab iPhone ellopását is. Emellett még betalálták azzal, hogy volt valami felfüggesztette garázdaságért és tulajdonképpen ennyi volt. Ivett nem hajlandó bemenni hozzá, pedig próbált üzenni neki, a Klárika, Májki, Andris és Pacsai pedig amilyen gyorsan lehetett széthordták az étteremben megmaradt értékeket. A megmaradt ételeket állítólag a Gyula átvette, két kilóért de ez nem bizonyított tény. 

Sok mindenről mesélhetnék, de felesleges. Májki úgy eltűnt, hogy senki nem látta azóta, Andris pedig kiment Ischgl-be, egy magyar NER huszárok által sűrűn látogatott hüttében tolja a füstölt húsokat, meg állítólag kúrja az egyik szobalányt, akinek olyan septum lóg az orrából, mint amilyen annó Glóriának volt, de szerintem csak vetít a kis köcsög. 

Pacsai szintén kiment a sógorokhoz, ezzel együtt praktikusan dobta a Klárikát, aki szintén nem ült a formás kis seggén, hanem fogta magát és felköltözött pestre és most egy hangulatos kis csehóban, a bulinegyedben húzza le azokat a csávókat, akik azt hiszik, hogy a vagány dumájukkal majd lekúrhatják őt hátul a kukák mögött. Szerencsétlenek. 

Viszont a dolog jó része most következik. Pacsai megkeresett engem, hogy kurvára tetszik neki a blog meg minden és szívesen közreadná az ő élményeit is. Olyan sztorik vannak, hogy beszartok. Van operabál, aranybika, pénzért kúrható playmate-ek a pulton, liszteszacskóban kokain amivel véletlen rántást csinál a szakács és rengeteg megkúrt nő, akik életük legjobb meneteként emlékszenek vissza a Pacsaival töltött éjszakákra. 

Szóval igazi vendéghányás sztori ez, némi mennyi pénz kell az esti csajozáshoz beütéssel, így akik mondhatni az elejétől követnek, azoknak igazi csemege lesz a dolog. Ja és ez bazmeg könyvben fog kijönni, mert egy kiadó mélytorkosan szopkodja a bránerem érte. 

Aztán. 

Mivel a Jocó sztorik elfogytak, így új téma kell. Kézenfekvő lenne, hogy az előző munkahelyem sztorijait írjam meg, amik szintén odabasznak. Közel 7 évet húztam le NER közelben, politikai tanácsadóként. A figyelmesebbek olvashatták, hogy nyáron felmondtam a gecibe és átnyergeltem új munkahelyre. Persze a politika nem vendéglátás, de kábé mindkét szakmát legalább annyi kókler színesiti, így a közös pont megvan a súlyos sztorikból pedig nem lenne hiány. 

Szóval bocs tényleg, a kihagyásért (sok szar magánéleti geci, nem részletezném), de nem hagylak titeket tovább szerdaúras poszt nélkül. Puszi-pacsi. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr10014332195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

modav 2018.11.05. 14:27:15

"Szóval bocs tényleg, a kihagyásért " Ahogy azt egy kigyúrt sógor mondta vala egyik legjobb mozijában: no problemo! Örülök, hogy megvagy kitartást a sok foshoz és írd ki magadból, mert qrvajó vagy benne.

red87 2018.11.05. 16:03:26

Szép nyár volt ez így, kicsit együtt a sztorival. Várjuk az újakat, meg egyszer a Gy**ás sztorik kimaradt jeleneteit! Nemtom mit csinálsz most, de ahol munka van, és emberek, ott biztosan továbbra is lehet jegyzetelni a sztorikat :D

HighTroller 2018.11.05. 18:09:16

Toljad toljad, minel gyakrabban, eleg sivar a felhozatal enelkul...

rowi 2018.11.06. 06:08:37

ha már könyvajánló, azt meg lehet kérdezni, hogy a gyulás könyv hogy áll?

misung74 2018.11.07. 00:58:15

Ha még egy hetet kihagysz, kiverem az arrogán Tóni helikopáterjének a rotorjával a f@szod@t!!! :-D

Péter Hugyecz 2018.11.10. 10:13:35

Már nagyon vártam h legyen új post
süti beállítások módosítása