Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Egy NER lovag naplója - 1 rész

2018. november 05. - Szerda Úr

Najó, NER lovag nem voltam. Ha mindenáron a középkori fordulatokkal szeretnék élni, talán fegyverhordozónak mondanám magam, vagy olyan kígyónyelvű csávónak a gyűrűk urából, aki áll a király mellett és belesúg a fülébe valami gonoszat. A Nemzeti Együttműködés Rendszere amúgy több ízben is hasonlóságokat mutat a régi jobbágyrendszerre, amelyben földesurak a saját kis birtokukon halálra szopathatják a parasztokat, de azért nekik is csak egy uruk van; a király. 

vendeghanyas_hivatal.jpeg

Napra pontosan tíz évre a 9/11 néven elhíresült terrortámadás napján húztam fel legjobb öltönyömet (amit még a pénzzel csajozós bloghoz vettem), hogy első munkanapomat megtegyem a hivatalban. Sőt csupa nagybetűvel; A HIVATALBAN. Polgármesteri titkár - ez állt a munkaszerződésemen, amit a munkába állásom után két héttel írtunk csak meg, de ez nem tántorított el attól, hogy lelkesen főzzem a kávét és fénymásoljam az aktákat hőn szeretett Polgármester Uramnak. De ne szaladjunk annyira előre. 

2011 nyarán amikor a Mennyi pénz kell az esti csajozáshoz blog? befutott elég sok embert ismertem meg, mondhatni szintet léptem a vidéki startupos yuppie szerepből, s már olyan arcokkal együtt is toltuk a yäger-redbullokat, akik addig maximum azt mondták nekem, hogy egy yäger-redbull lesz. Mivel addig az online világban voltam afféle tanácsadó-social media specialist (2011-ben még nem volt mindenki az, akkor még mindenki DJ akart lenni), ezért kézenfekvő volt, hogy a bloggal igen komoly referenciát lehet megvillantani, ami be is jött. Volt egy csávó, aki ismert egy csajt, aki véletlen leszopott én meg kinyaltam egy szakadt piros golf 1-esben és bár napokig köpködtem a drótállagú pinaszőrt, de csak beajánlott a hivatalba, hogy van itt egy csávó, aki érdekes lehet jövőbeni online kampányokban. Személyesen a polgi fogadott az első interjún, ahol magamról kellett mesélni én meg jól elmondtam, hogy többre értékelem a kokaint mint a kumiszt (egy jobbikosnál ez már kiesés), hiszek az online lehetőségekben (ellenben az offline kopogtatásnál) és nagyjából mindent megszerzek ami neten elérhető, legyen az gyilokpornó, Örkény összes vagy éppen Thomas a gőzmozdony a csemetéinek. Jókat vihoráztunk, majd a csávóban körvonalazódott, hogy érdemes lehet velem kezdenie valamit, mert az éppen csak épülőben lévő Fidesz hatalom még nem elég kiterjedt ahhoz, hogy olyan fiatal szakemberek is álljanak az első sorban mint én. Akkoriban sok politikusnak még nem is volt facebookja, weboldala is csak az a minimális gagyi, amit valami fideszhez közeli mutyivállalkozó eladott nekik jópénzért, s közben csak egy wordpress oldal, ingyenes sablonnal és ócska photoshoppol headerképek, amin pixele outer glow jelezte a hozzá nem értő kezek munkáját. 

A Hivatalban óvatos emberek dolgoztak. Kapásból fél év volt a próbaidő, amire már előre alá kellett írni egy titoktartási nyilatkozatot, vagyis kellett volna, ha megtalálja a személyügyis csaj a sablon word doksit. De nem találta meg ezért hét évet húztam le enélkül. Az erkölcsi bizimet is be kellett volna adnom, de stílusosan elfelejtettem, így mondhatni az átvilágításon oly könnyen mentem át, ahogy manapság Lőri nyeri a tendereket. De akkor még más világ volt, a regnáló hatalom frissen megszerzett 2/3-ával annyira elképzelhetetlennek tartotta, hogy valaki szánt szándékkal kárt akarjon okozni belülről, hogy meg sem fordult a fejükben, hogy lehetnék kém, tömeggyilkos vagy akár maga Soros György. Ezt jól jelzi, hogy hivatalba lépésem után alig pár hónappal személyesen találkozhattam a fő atyaúristennel Viktorral, méghozzá úgy, hogy nem volt előtte semmi bombavizsgálat vagy ilyesmi. Az akkor még kevésbé pocakos figura simán besétált a portán, hogy váltson pár szót a fociról az öreg recepcióssal, majd felsétált az irodába hozzánk. Most ne értsetek félre, nem állna soha szándékomban embert ölni, még akkor sem, ha Viktorról van szó, de érted akár lehetett is volna. Nuku ellenőrzés, nuku titoktartás, ilyen erővel hamis személyit is adhattam volna le, ezek az idióták az sem veszik észre. Kész szerencse, hogy nem akartam rosszat. Akkor még... /kacsint

De, hogy mi vitt rá, hogy én egy nyíltan politikai munkát vállaljak? Önnön naivitásom. Én abban a rendszerben nőttem fel, akkor voltam pincér tanuló inas, mikor a 2006-os zavargások voltak. Közvetlen utána a világválság, amit hiába akarnak sokan mondvacsinált manipulációnak beállítani, az bizony a magyar vendéglátásban (ahol én akkoriban voltam) bizony éreztette a hatását. Nem utáltam a szocikat, sőt Gyurcsány híres beszédét mai napig nem kontextusából kiragadva kezelem, de azt azért beláttam, hogy nem jó ami van. Bár a Fidesz első kormányzására nem nagyon emlékszem, lévén alig voltam tizenpár éves, de ez nem is különösebben érdekelt. Az érdekelt, ami sok akkori kortársamat, hogy tenni valamit az országért és mivel a halálcsillagot sem egy nap alatt építették, ezért úgy gondoltam, hogy piciben, helyben azaz patriótaként kezdeni valamit, nem feltétlen utolsó dolog. Persze a barátok már az első hónapokban szopattak a pártkatonasággal, de ezen azért túltettem magam. Motivációm egyszerű volt; olyan dolgokat akartam csinálni, ami hasznára van az embereknek, s mellette biztos fizetést és kiszámítható jövőt vizionáltam. Mivel előtte is irodában dolgoztam, így nem volt újdonság a 8-16-ig munkaidő, a menüs ebédek, a céges teló, meg laptop, szóval mondhatni kellemes volt a pedigré, de csak eleinte. Ismételten felhívom a nagyérdemű figyelmét, hogy 2011-et írunk, amikor még a céges mobil, korlátlan használattal, ráadásul mobilnettel még igencsak burzsoá dolog volt az átlagemberek között. A fizetés mondjuk  szar volt, ha jól emlékszem 120k nettó, amire rájött egy két kilós kafetéria, de már jó előre jelezte nekem az összes ott dolgozó haver és ismerős, hogy az ilyen munkát nem a bejelentett fizuért vállaljuk, hanem a juttatásokért. Erről viszont majd később.

Miről is fog szólni ez a naplósorozat? 

Ha a vérmesszájú baloldali fanatikusok most ritmusra rejszolva/ujjazva várják a nagy lebuktatást, előre szólók, hogy csalódni fognak. Nem célom egy pártot se direkt rossz színben feltüntetni, csak azért mert piros/narancs/turul vagy hogyagecibe hívják azt a madarat, amire a jobbikosok élvezkednek. A cél itt az, hogy megmutassam, hogy mitől működik szarul egy önkormányzat, miért nem képes egy mondhatni teljhatalmú polgármester észérvek mentén jobbra fordítani egy város életét és miért mennek el a független gondolkodók a közszférából. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr7614354921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2018.11.05. 22:19:21

Tetszik, főleg az utolsó bekezdés, abból lehetne több. Gery Greyhounddal dolgoztatok együtt?

HighTroller 2018.11.06. 00:53:45

Nyomjad ahogy a csovon kifer, csak kevesebb poite hulyeseget. Miota adsz masok velemenyere? :)

2018.11.06. 13:55:17

Index címlap alert!

Rot 2018.11.06. 14:05:39

Hiánypótló,
csapassad haver

I-Work 2018.11.06. 14:28:59

Szerintem, Cicabogár, Te semmit nem láttál... SPAR?? Muhaha... A ca. 30 milliárd Euróból, azok csak garasok.

dunántúli gyerek 2018.11.06. 14:33:59

Aki a kozszferaban dolgozik, sikeres ember eleve nem lehet.

De a poszt azert szorakoztato, ami ritkasag.

FlybyWire 2018.11.06. 14:35:32

yäger? Apád kaszát.....

DeMOde 2018.11.06. 14:35:53

Tetszik, jó szaftos legyen ám :)

Pic 2018.11.06. 14:38:12

@I-Work: Ahh. Hagyd. Lehet, hogy az ifjú lovag igazán nagy és durva dolgokban nem volt benne, de engem kifejezetten érdekelnek a hétköznapjai a rendszernek, a napi szintű kis korrupció, hogyan működteti a rendszert.

A másik dolog a rendszer működésének megismerése, megértése. Például én sosem értettem, hogy az önkörmányzatnál mi a facomat csinál az a sok ember mindenfajta pozíciókban, amikor egy problémás ügyem kapcsán 4 különböző osztállyal kerültem kapcsolatba és mindegyik esetében kiderült, hogy egyik ügyben sem tudnak érdemben nyilatkozni, mert a melót egy ilyen-olyan külsős alvállalkozó cég/szakértő/stb végzi.

Aztán azt sem értettem, hogy amikor egy adott területen találkoztam egy ügyintézővel aki nagyon ott volt a szeren és csípte vágta a dolgokat az miért tűnt el 6 hónappal később és miért mondta azt a másik, hogy "ááááá ő jó ember volt és itt kreatív, jóképességű emberek nem szoktak megmaradni, elmenekülnek vagy elüldözik őket...."

dunántúli gyerek 2018.11.06. 14:45:43

@Pic: 1. kreativ ember nem megy a kozszferaba sehol a vilagon vagy azonnal tavozik

2. kreativ ember nem megy a multihoz se, vagy nem marad ott

3. a kreativ emberek maguknak dolgoznak

clegane 2018.11.06. 14:58:55

az interspáros példában azt nem értem, hogy minek kellett vesztegetés az engedélyhez?
alapból ugyan miért ne kapták volna meg?

jacksy 2018.11.06. 15:12:29

Az a baj, hogy erőltetetten poénos és műanyag ez a poszt. Kellene még fantázia bele, nem mindig csak a közhelyek.

Nyerspolgár 2018.11.06. 15:17:23

@clegane: Ha egy olyan engedelyrol van szo, ami alapbol jar, az mifele engedely? Odamesz, azt mondod, kerek engedelyt erre vagy arra. Amire jon egy valasz, hogy azt ugye tudod, hogy ezt a kerelmet eppen el is utasithatjak. Ami egy klasszikus "tudd hogy ertsd" szituacio.

Csicseri 2018.11.06. 15:34:32

A téma érdekes.
De ez: "turul vagy hogyagecibe hívják azt a madarat, amire a jobbikosok élvezkednek" végtelenül primitív volt. Értem én, hogy mostanság baromi menő a jobbikot rugdosni, nem mintha nem dőlt volna be mostanra magától is. Azt is értem, hogy hála az általad is szolgált politikai hatalomnak, a nemzeti jelképek ma már szinte szitokszónak számítanak. Ettől függetlenül vannak, akik a nemzet fogalmára értékként tekintenek, és nekik baromi visszatetsző ez az ocsmány kirohanás.
Persze azt is meg lehet érteni, hogy ha kompenzálni akarod, hogy ennek a korrupt hatalomnak a kiszolgálója voltál, de ezt nem ezen a módon kellene megtenned.

pushup 2018.11.06. 15:48:17

@clegane: ha van mérlegelési lehetőség, akkor kenési is van
ha megadhatjuk ingyen, miért ne adnánk meg pénzért?
logikus, mint a vakablak

pushup 2018.11.06. 15:49:12

@Csicseri: jóvan hagyad! jöttél index címlapról és nem ismered a rendszert. itt ilyen a tapéta.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.11.06. 16:02:18

@clegane: nem, mindenre kell valami rásegítés. A városom inkább elengedett egy sokmilliárdos autóipari befektetőt, mert az nem akart kedveskedni. (volt ez 1998-ban). Azóta is furcsán fújnak a szelek errefelé ...

I-Work 2018.11.06. 16:38:01

@Pic: A bürokrácia, a diszfunkcionalitás önmagában még nem korrupció.
Egy épéítésügyi előadó, vagy főépítész már lehet korrupt, hogy elnézze egy-egy terület túlépítését, engedélyt adjon védett épület bontására, (ami már túl is mutat saját hatáskörén), stb.
Ennél azért érdekesebb, hogy az éppen hatalmon lévő kör hogyan játszik össze az éppen hatalmon lévő körrel, hogyan osztogatnak, szorozgatnak.
Kb. húszezer ember zárt világa, aki szolgáltatja a cirkuszt a társadalomnak, a társadalom pedig "kajálja", hogy éppen ki a gonosz.
Persze tegnap hívott egy ismerősöm, hogy vállalati hitelből a bankos kör 30%.ot kér vissza.
Egyre gátlástalanabb mindenki, akinek a legkisebb kis hatalom-morzsa jutott, mert van akik bármit megtehetnek következmény nélkül, hát emiatt egyre többen próbálkoznak.
?
Ügy az, hogy X főhivatal vezetői, Z ügyben hogyan játszanak össze N bírósággal és W "károsulttal" és ki, hogyan részesül de facto /de jure kártérítésként az erre szánt összegből?

Bodor Zoltán 2018.11.06. 16:39:21

Érdekes történet kerekedhet ebből. A Máv működését sem a mozdonyok közbeszerzési pályázatából érthetjük meg, hanem a bakterház körüli eseményekből.

Mr. Rocketfinger 2018.11.06. 17:03:59

mekkora összeg/% szerepelt azon a fecnin, amit Lajos áttolt az asztal túloldalára a svéd tárgyalópartnernek, avagy miért nincs IKEA Debrecenben... ?

Cpeti654321 2018.11.06. 17:23:25

Eddig jónak tűnik a poszt.
Nyomjad.

cavalry 2018.11.06. 18:14:42

Korrupció mindig volt és mindig van és mindig lesz. A kérdés csak a pofátlanság mértéke. A szocializmusban is volt vadászat, buli, ingyen bútor, utazás, céges vagy tanácsi stb. autó sofőrrel, meg dughattad a kiválasztott tikárnőt (havonta váltva). De amit mindenki tudott azt is igyekeztek rejtve csinálni és a párttikár sem vitte haza a traktort és a titkárnőt a magánbirtokra. Használtak bármit de a közpénz nem vesztette el közpénz jellegét ezeken felül. Most mintha elszabadultak volna a dolgok, és kicsit túltolják a biciglit amin nincs fék :) de ez szórakoztató amúgy.. Most olvastam (meglepi volt) hogy Hitler a saját pénzéből vásárolta a képeit (Mein Kampf művéért kapott sok pénzt) de Göring meg behordatta magának a képtárak egy részét mert kapzsi volt. Ergo: holnap akár fel lehet tenni egy cimkét a Szépművészeti Múzeumra hogy magánosítva és kész, lepapírozzák (úgyis drága a fenntartása) majd eladják az összes vacak képet a Sothebi aukcióin és ennyi is volt. Akadálya van? A Spar szaros telke meg a kutyát sem érdekli az 50000-es ajándékcsomaggal együtt, ez piti ügy. Csak szólok hogy van szállodai szoba is 2 millióért /nap. Csak nem te fizeted - na puff.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.11.06. 18:19:11

1.
"...Volt egy csávó, aki ismert egy csajt, aki véletlen leszopott én meg kinyaltam egy szakadt piros golf 1-esben és bár napokig köpködtem a drótállagú pinaszőrt, de csak beajánlott a hivatalba, hogy van itt egy csávó, aki érdekes lehet jövőbeni online kampányokban...."

Vajon ezt nevezhetjük egy klasszikus magyar közszférás karriernyitánynak? Mert a tapasztalataim szerint, bár a szereplők és a helyszínek talán változhatnak és az aktus mélysége is szélesebb tartományt érinthet olykor, de a lényeg mindig ugyanez: valaki nyal, valaki szop, -ki örömmel és kölcsönös megelégedésre, ki kényszerből- valaki térdepeltet, valaki lefekszik valakinek...vagy valaminek. Valójában soha nem egy konkrét szexuális aktusról van szó, de amikor véget ér, illetve amikor beindul mégis annak tűnik utólag. Vagy szimpla nemi erőszaknak, minden élvezet nélkül. És néha egészen pontosan az, ami.
2. Ezt a posztsorozatot zabálni fogják a blog.hu szerkesztői: bérelt helyed lesz a blogketrecben, mint a B1-nek. Szerintem nyugodtan bekapcsolhatod a látogatottságszámlálót a menüben: nem kell beszarni, hogy esetleg lehangolódsz a gyatra számoktól. Tódulni fog a nép.
3. Geciből van elég a politikában, toldalékszóként talán nem kéne alkalmazni egy-egy blogposztban, mert a kiscsjok sem lesznek attól felnőttek, hogy másodpercenként bazmegolnak és ontják magukból a cigifüstöt. Káromkodni lehet és kell is, ott ahol és amikor ennek értelme van a szövegben, de puszta

kicsapomafaszomatazasztalradekurváratrendibennyomonastíltgecó

alapon nem kéne, szerény meglátásom szerint, az ilyesmi inkább szomorú, mint vagány. Végül is te valóban egy felnőtt ember vagy, és ennek semmi köze az iskolázottsághoz: ismerek én autószerelőt, akinek soha egy alpári kifejezés sem hagyja el a száját. Bár így végiggondolva ez fura: egy másik, közeli ismerősöm viszont, aki a hatalom legmagasabb köreiben mozogva szállt ki a buliból, szintén úgy káromkodott, mint az árokba fordult részeg kocsis. Szinte fájdalmas volt hallgatni. Szóval lehet, hopgy ez nálatok szakmai ártalom.
4. Gratulálok. Menni fog ez. Az ilyesmi -ez a téma- mindig érdekes, és én is egészen közvetlen módon megtapasztaltam, átéltem, így szinte kézzelfogható számomra, amiről írsz. Hajrá. Olvasni fogom. Talán még hivatkozásként is belinkelek majd egy-egy posztot, ha illeszkedik az enyémekhez. Sőt. Ez szinte borítékolható.

vS 2018.11.06. 18:32:26

Érdekes, hajrá. Megnéznék egy posztot mondjuk fele ennyi káromkodassal.

Mankel 2018.11.06. 18:47:02

@vS: Ez a blog nem az a Kvház

vajdasagi 2018.11.06. 19:46:46

Jó a poszt. érdekes és hasznos. Mondjuk nekem is jobban tetszene kevesebb káromkodással, de én nem vagyok prűd: ez nem fog visszatartani az olvasástól. Toljad.

2018.11.06. 21:50:17

Ritkán nyomom meg azt a "követem" gombot ott jobb felül, de most megtettem. Ritka az, amikor jó olvasni valamit. Könyvet is írhatnál, bár ahhoz ennél nagyobb kalandok kellenek. Amik akár meg is történhetnek.

Blockx 2018.11.06. 22:18:40

@Korunk egyik legnagyobb gondolkodója: Ha megnyomom a "követem" gombot, akkor engem is követni fognak?

Jóska Pista 2018.11.06. 22:35:45

Sajnálom, hogy vége lett Jocónak, ahogyan a kurvázós pénz is elfogyott, de gondolom ebben a történetszálban is lesz kraft.
Persze ez kevésbé szórakoztató számomra, túl közelről látom a NER gecik ámokfutását. :(

Leooo 2018.11.06. 23:38:37

@Csicseri: Egy kis turulsz@rral felkent, mű-árvalányhajba csomagolt, pörge-kiskalappal díszített Bocskai-lajbi?? Csak a következetesség miatt...;-P

fasznyak 2018.11.07. 01:34:17

nade ki torte le a joco tukret?

flamer 2018.11.07. 02:14:16

@Csicseri: "Ettől függetlenül vannak, akik a nemzet fogalmára értékként tekintenek, és nekik baromi visszatetsző ez az ocsmány kirohanás."

A nemzet fogalmához mi köze van a kétszáz éve összetákolt kamu ősmagyar mitológiának?

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.11.07. 07:16:06

@zord íjász:
amúgy akikkel én találkoztam korombeliek, azok mind csókossággal vagyis hát a megfelelő fasz/pina leszopása/kinyalása után kerültek be a rendszerbe. hiába a vidéki sutyerák fiataloknak is fel kell fogniuk a köz érdekeit. :D

káromkodás: ez a blog ilyen. régóta csinálom. (sokan nem szeretik, hogy sok a geci, de hát én így tudok beszélni csak )

blogketrec ritkán érdekel, de örülök neki. azt nem szeretm mikor jönnek címlapról az okosok megmondani, hogy gyökér vagyok (ezt tudom nélkülük is :D)

Exploiter 2018.11.07. 07:25:41

Ha csak ezt jelentené a korrupció itthon, jó világ lenne.
Az, hogy egy cég szponzorál egy eseményt, a demokrácia földi helytartóinál a lobbi kategória alatt keresendő, legális, törvényileg szabályozott művelet.
Ha a poszter odafért komoly dolgokhoz is, az még lehetne is érdekes. Csak azt nem írja le, gondolom.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2018.11.07. 07:58:33

"Egy NER lovag naplója - 1 rész
Najó, NER lovag nem voltam. "
Újabb igazmondo "cikk" a "független" index címlapján.
Akkor Orbán ma is megbukik, holnap gyáván lemond? Holnap IS??

mafos 2018.11.07. 09:52:08

Tetszik a stílus. Jó a tartalom. Indexre is felkerült. Mi kell még?! Toljad.

"Kezdek izgulni a Duna vízállása miatt!
Így könnyen befagyhat, aztán a végén még koronázás is lesz!"

BlahBlah 2018.11.07. 09:56:45

az a baj, hogy egyre jobban azt látom, hogy sokan azt állítják, hogy "szarabb az élet" most, pedig tényleg nem, ugyan olyan "szar" :D
tehát ahogy az elején írta, 2010-ben mindenki azt várta, hogy változik valami nagyon jó irányba, és voltak is fel-fel villanások, de valójában ugyan az történik, minden "váltásnál" semmi, az arcokon és a neveken kívül, és a legborzalmasabb, hogy nem is látszik, hogy valaha ez változni fog, és ezt nem érti az ellenzék, hogy az emberek megunták az új neveket megtanulni, akit szidni lehet, mert változást senki nem hoz, akkor meg minek váltsunk...

Parajpuding 2018.11.07. 11:25:57

Az első bekezdésig jutottam, ott elég lett a lazának képzelt, de valójában ordas primkó stílusból.

dunántúli gyerek 2018.11.07. 11:56:33

@BlahBlah: Nagy valtas volt pozitiv iranyba 2010ben, aki ezt nem latja az szimpla penzugyi-uzleti idiota.

2018.11.07. 12:23:12

@Mr. Rocketfinger: Lajosunkat húsz-százalék Lajosnak hívják tájékozott körök.

Banderras Ambros 2018.11.07. 13:29:01

Megint egy kamu.blog a sok között.
Persze lehetne ettől szórakoztató is, de ahhoz valószínűleg több tehetség kellene. Ez nagyon gyenge így.
Mindig az életszerűségen buknak el.

Kliuin 2018.11.07. 14:27:39

En olvasni fogom. Mint volt allami "majdnemkoztisztviselo"

Draquar 2018.11.09. 08:19:27

Én is most nyáron hagytam ott a köztisztviselői státuszt, bár nem önkorinál nyomtam mert azoktól a viszonyoktól már fiatalon is behánytam. Szóval lesz ebben a témában elég sok poszt-anyag, főleg ha a különböző eu-s meg állami pénzes elosztások körüli furcsaságok is bekerülnek, mert abból - legalábbis az én ismereteim alapján - szépen profitáltak Pesten a kerületi önkormányzatok. No nem mindig anyagilag, csak a sparos hasonlat formájában.

finisz 2018.11.10. 12:46:23

@dunántúli gyerek: Ahham, nah halljam az esti mesét ....

viktorputyin 2018.11.18. 12:11:49

Az ilyen mocskos kis ner-szardarabokat kell elsőként vaslapáttal agyonverni, ezek a mocskos gerinctelen, hazaáruló férgek működtetik a csúti kancigány nemzetáruló rendszerét.

heptakontanonaéder 2018.12.27. 20:28:49

@viktorputyin:
Sok a szöveg!
1200 USD-ért kapsz egy zsírúj Dragunovot 250 lőszerrel, hangtompítóval, távcsővel, éjjellátóval.
süti beállítások módosítása