Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

fesztiválkörkép 2018

A magyar fesztiválok listája 2018-ban

2018. június 11. - Szerda Úr

Magyarország sok éve élen jár a fesztiválokban, ez pedig 2018-ban sem lesz másképp. Közhelyesen mondhatnám, hogy tényleg mindenki megtalálja a neki valót. Június elejétől pedig tényleg minden hétre jut valami. Szemlézzünk egy kicsit. 

magyar_fesztivalok_listaja_2018.jpgvia SZIN

Sokszor szoktam azt mondani, hogy én a rock'n'roll gyermeke vagyok, de az elmúlt években több olyan fesztiválon is jártam amelyek merőben más jellegű muzsikát vonultatnak fel. Leírom nektek, hogy szerintem idén hova érdemes menni és hova nem. 

Open Road Fest -2018.06.07-09.

Bár jelen posztom írásakor, a csak Harley fesztiválnak hívott ezeréve Alsóörsön tanyázó fesztivál véget ért, de mivel az egyik legkiszámíthatóbb fesztivál, ezért érdemes szót ejteni róla. Az Open Road-on azt kapod amit vársz, motorok, felvonulás, bőrszerkó, vikingek, rockzene, kispirics. Nem mondom, hogy tökéletesen átadja a szelídmotoros életérzést, de azért elég fasza dolog a többi csopperessel tolni egy hétvégén keresztül, meg bőgetni a motort. 

Kolorádó - 2018.06.13-16.

A Kolorádó most az amit a Sziget volt az első években. Egy csendes kis hippiközeg, félig ismert és félig ismeretlen előadókkal, gyermekbetegségekkel, olcsósággal. Volt szerencsém egy napot ott tölteni és nem mondom, hogy életem fesztiválélménye, de azért igen látszik az a fajta ellenvonulat, mint amit mondjuk a BalatonSound megtestesít. Itt nem leszel VIP, de arra azért vigyázz, hogy a szekusok köcsögök lesznek és ha mondjuk jól összevernek, akkor a fesztivál szervezői is csak ködösítenek. Nekem kicsit tucatfesztiválnak jön át amúgy, mert olyan baromi nagy újdonságot nem hoz magával, de összességében ha tetszik valamelyik előadó, érdemes lehet rá elmenni. Ami viszont eszméletlenül pozitív, hogy aki pesti annak még kempingeznie se kell, elég ha összeszed valami béna havert aki hazaviszi hajnalban. 

Fishing on Orfű - 2018.06.20-23.

A röviden csak a település nevét is jelentő "Orfű" fesztről ha egyszerű jellemzést kéne adnom, akkor azt mondanám, hogy egyetemista hippirock fesztivál. Már maga az ívnt is egy ilyen bandához köthető, méghozzá a koronázatlan hippirock királyának Lovasi András Kiscsillag formációjának egyik daláról kapta a nevét. Ez tulajdonképpen elég beszédes dolog, viszont annak ellenére, hogy sem a fent nevezett úriembert, sem pedig az általa kreált zenét nem annyira szívlelem, a feszt' meglepően jó, ugyanis (ha csak nem tépsz be a permanens fűfüsttől) igen nyugalmas élmény. Nem szól kétlábdob, sem pedig skrillex, grófóra se nagyon ugrálnak szóval egy barominagy tábortűz körüli gitározós estét képzelj el, de jó ha előre tudod, hogy mindig a gitáros választ elsőnek csajt. Az Orfű amúgy kezd lassan átmenni kultúrsznobba picit, de szerencsére még nem olyan vészes. 

Everness Fesztivál - 2018.06.20-25.

Az Everness-t kábé úgy kell elképzelni, mint a szegény ember Ozoráját sok jógával. Az életmódfesztiválnak keresztelt hippikarneválon az ezoteria valamennyi képviselője megfordul, hozzáteszem rengeteg sarlatánnal karöltve. Én nem tudom objektíven megítélni, hogy a pozitív rezgések, meg az effélék miért jobbak, vagy rosszabbak két baszomnagy pohár pálinkánál, de tekintettel arra, hogy évről évre egyre többen kíváncsiak rá, valami mégis lehet a dologban. Számomra a sok fű, a nomád vendégek, a Soma Mamagésa mellei miatt annyira nem jön át a dolog, de aki szeret jógázni, meg sámáni zenékre szpiritdenszelni, azoknak meleg szívvel ajánlom. 

Humbákfölde - 2018.06.21-24.

Tibi atya első fesztiválja előtt picit szkeptikusan állok. Az Atya akit jómagam is kedvelek és sűrűn osztom a véleményét, azt ígérte, hogy Humbákfölde teljesen más lesz mint a többi fesztivál, de ebből jelen pillanatban még csak az látszik, hogy Tibi Atyához mérten is több Puzsér lesz. Maga a tény, hogy a fesztivál igencsak pénztárcabarát és maga Zacher Gábor is ott lesz, számomra igen pozitív képet mutat, de sajnos nem tudok elvonatkoztatni a zenei kínálattól. Headliner mit Darude oké, a Sandstorm lemegy háromszor és kábé ennyi, mert sem én, sem más magyar nem ismer tőlük egyebet. Ezen felül még picit ferdén tekintek az érdekes fellépő válogatásra, mert azért az Atya elég sokszor felszólal a szellemi igénytelenség, az audiovizuális környezetszennyezés és úgy gánz egál a nyomorult magyar popzene ellen, amelynek azért számos képviselője fogja majd tolni a varacskos basszust, hűtőmágnes bölcsességű raprímeket és lagymatag szerelmes popzenét. Ettől mondjuk még lehet jó az egész, én tutira ott leszek mert érdekel stuff és hát őszintén szólva bizakodó vagyok. A helyszínválasztás is tökéletes, mert a Tisza-tó egy méltatlanul keveset emlegetett gyönyörű helyszíne hazánknak, nem is nagyon rémlik, hogy a fősodrú fesztiválok közül egy is volt arrafelé az utóbbi pár évben. Én tényleg drukkolok és várom! 

VOLT - 2018.06.26.-07.01.

Szerintem a VOLT fesztivált nem kell bemutatnom. A Magyar fesztiválélet egyik legnagyobb húzóneve, ahová tényleg főként magyarok járnak, s mégis olyan világsztárok lépnek fel mint a Depeche Mode, az Iron Maiden, Steve Aoiki és a Limp Bizkit. Tavaly például a Linkin Park az egyik utolsó koncertjét itt adta, s utána tragikus hirtelenséggel ment el frontemberük Chester. Szerintem teljesen jó példa, ha azt mondjuk, hogy a VOLT fesztivál a Sziget fesztivál másolata direkt magyaroknak. Minden megtalálható ami a nagytesónál, de valahogy még érezni a fesztivál magyarságát. Szerintem jó cucc és hát a headliner-ek se utolsóak. Ami nekem személy szerint kifejezetten szimpatikus, hogy az árak egy kellemes középvonalban helyezkednek el. És ugye az sem utolsó, hogy Sopron gyönyörű város. 

BalatonSound - 2018.07.04-08.

Oké, ha a BalatonSound-ot ismertnem kell, akkor tényleg nagy a baj. Viszont elolvashatod jó tanácsaimat hozzá lányoknak. De, hogy ne mindig csak általánosítsunk, a Sound mint fesztivál önmagában fasza hely, csak az emberek teszik szarrá. Nem sok olyan fesztivál létezik a világban, ahol az elektronikus tánczene és a hip-hop ilyen sztárokat vonultat fel egy héten belül és a sok rossz tapasztalat ellenére azért a szervezés tényleg rendben van. Fehérkanapék, bőséges pisilde, rengeteg kiszolgálóegység és hát baszki a Balaton. Ha valakinek sikerül kizárnia a tudatából a pumped gabókat, akkor igazából teljesen jól is érezheti magát. 

RockMaraton - 2018.07.09-14.

A RockMaraton nem árul zsákbamacskát! Itt bizony kőkemény zúzás lesz egy hétig! Sokáig Pécsett élt ez a fesztivál, de már pár éve a dunaújvárosi Szalki szigeten rendezik meg és nem szar nevekkel dobálóznak. Cannibal Corpse, Alestorm, GBH, Junkies! (Csak azokat a gyökér Dalriadásokat fojtanák már bele a nyenyeréjükbe.) Talán egyik fesztiválra sem lehet mondani, hogy mennyire képben is van a saját közönségével, hiszen itt tényleg tudod mire számíthatsz. A metálosok jól elkülöníthető programokat kapnak a pankoktól, azok meg a kopaszoktól. A reggeli boroskólás ízű, hányásos csók váltása egy zöldhajú lánnyal pedig páratlan élmény bárki számára. Az egyik legolcsóbb fesztiválról beszélünk és az elmúlt évek Rockfater reklámjai pedig tökéletesen hozzák a vonalat. Csekkit! Én menni fogok az már Fákkingfákk!

 

EFOTT - 2018.07.10-16.

Évek óta járok EFOTT-ra, de sosem szerettem. Maga a tény, hogy egyetemisták kezében van a szervezés egy része, semmi jóra nem ad bizakodó okot. Persze lóvé itt is van és egész nagy nevek jönnek, de szerintem az EFOTT mára minden lett, csak nem Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Ami nem feltétlen baj, mert régi fesztiválról beszélünk. Ami viszont hatalmas gond, hogy a szervezőknek évről évre nem sikerül abszolválniuk a megfelelő vizesblokk, mosdó arányt. Pár éve ráadásul a szekuriti erőszakkal terelte ki a kempingezőket a kiköltőzőnapon, reggel nyolckor. Szerinted? Az EFOTT amúgy mindezek ellenére élvezhető, mert megfelelően olcsó, mind jegy, mind pia szempontból, de ez le is fedi nagyjából, hogy mire lehet számítani szolgáltatás terén. 

Bánkitó - 2018.07.11-14.

A Bánkitó talán tényleg az egyik legérdekesebb fesztivál a maga kortárs szellemiségével. Sem Wellhello, sem Halott Pénz, sem Brains és Punnany nem lesz, ami talán az itt felsorolt fesztiválok közül 80%-ra nem igaz, de olyan igazán kiváló együttesek mint a Blahalouisiana például igen. Egy kis nyugis, de annál tartalmasabb hosszú hétvége a Bánkitó, ami tényleg inkább egy művészféle lazulás, mint egy végigtombolt, bekúrt hétvége. Én meg nem voltam, de idén szerintem megnézem. Külön plusszpont jár a fesztivál kifejezetten pénztárcabarát árazásáért!

SUN Festival - 2018.07.16-22.

A SUN fesztivál az O.Z.O.R.A. gyermeke, ahol a szervezők egyik fele kilépett az állítólag túlságosan populáris irányzat miatt. Tény, az anyafesztivál az utóbbi években nem kicsit kinőtte magát. A SUN viszont megmaradt picinek és ténylegesen a szegény ember ozorájának. Kicsit gonosz ez a szóhasználat, mert a trú szános, az azért jár szánra, mert hippi annyira, hogy ne közösködjön a komfortistákkal, de ettől még a fesztivál nem lesz jobb (rosszabb se) mint egy sima egy hetes goa buli. Annak viszont nagyon is jó. Ráadásul a belépő sem túlárazott! 

Campus Fesztivál - 2018.07.18-22.

Majd kifelejtettem az ország keleti részén található egyik legnagyobb rendezvényt; a Campus Fesztivált. Akon mellett a minden nyáron legalább egy magyar fesztiválkoncertet adó Ignite most itt lép fel. Téglás Zoli kultuszhős, nincs ember aki ismerné a munkásságát és ne kedvelné, a koncertjeiknek pedig kötelező eleme a Place Called Home daluk refrénjének transszerű közös éneklése amit szerintem minden rockernek kötelező átéreznie legalább egyszer. Na nem mintha csak ez az egy számuk lenne ami fasza. A Campus Fesztivál Debrecen egyik ékköve. Ha arra élnék tuti minden évben ott tolnám. 

EAST Fest - 2018.07.24-28.

Az EAST fest-re egy olvasónk hívta fel a figyelmemet, bevallom én még csak nem is hallottam róla, viszont méretéből adódóan is kötelességemnek érzem megemlíteni a Mezőtúri fesztivált. Zenei paletta alapján nem igen különbözik a többi közepes fesztiváltól, Tankcsapda, Halott Pénz, Majka, Punnany és Ákos is ott lesz. A bérlet nem kerül többe mint más hasonló rendezvények esetében és mivel a Borsodi a fő szponzor, a korsó sör ára 400 forint. (!!) Sok vidéki kocsmában kerül ennyibe. Sajnos személyes ismereteim híján, többet nem tudok mondani a fesztiválról, de egész bulinak tűnik így első blikkre. 

FEZEN - 2018.07.25-28.

A FEZEN aki olyan sztárokat hozott el, mint Alice Cooper, vagy éppen a Deep Purple, most lázasan a mainstream felé kapirgál. Legalábbis próbál. Tavaly jól meghívta a Scootert és rákapott, hogy a fesztivál előtt két hónappal már nem volt arra a napra jegy. Most ugyanezt teszi a Pitbull-al, de beszarsz mert még Dj Bobo is jön, a már csak legyintés kategóriájú Prodigy mellett. (Ezek szerintem nyáron már itt laknak amúgy.) Nem mondom, van még szerethető dolog a FEZEN-ben, de évről évre egyre jobban csökken a színvonal. Elhiszem, hogy ez pénzügyileg sikeresebb vonal lehet, mint a hínárhajaknak ősmetál együtteseket idehívni rétegzenének, de kérlek. Ha tudnák ellensúlyozni a fesztivál napi programjait töltelék eseményekkel az viszont király lenne, de sosem sikerül. 

O.Z.O.R.A. - 2018.07.30.- 08.05.

Nem akarok mesélni az ozoráról. Menj el, nézd meg. Ezt látni, hallani és érezni kell. Csak kurvadrága a jegy. Cserébe mondjuk vihető be pia. 

Sziget Fesztivál - 2018.08.08-15.

Lehet, hogy a Sziget, amely lassan több nevet elfogyasztott mint a leanderes gyökér, már a jónép szerint "elkurvult" de nem nekem még mindig baszottul adja. Amit nagyon-nagyon szeretek benne, hogy konkrétan elveszel a programokban. Nincs még egy ilyen fesztivál, ahol ekkora gondot fordítanak a napközbeni kikapcsolódásra, rengeteg változatos esemény, színház és bármi. A multikultinak van egy igen komoly értéke, az emberek befogadóbbak. Néhány fesztivált megjártam már, tudom miről beszélek, arányaiban a Szigeten találkoztam a legkevesebb balhéval. Persze szopás, hogy mindig van valami gond, hiéna taxisok, túlárazott görögdinnye, kevés narkó de szerintem egy sziget jegy fullosan megéri az árát. Így, hogy van ALDI pedig tényleg még csak azt sem lehet mondani, hogy brutális lehúzásra megy. Szerintem még mindig olcsóbb mint a bulinegyed néhány kocsmája. 

SZIN - 2018.08.22-26.

A Szegedi Ifjúsági napok egy szimbolikus fesztiválszezont lezáró esemény, ám egyáltalán nem kell arra gondolni, hogy ide senki nem veszi fel a baszatáskát. Világszárok és a magyar zenei élet krémje java is ott lesz Szegeden, ami tényleg gyönyörű város. Annyit azért hozzátennék, hogy a SZIN mint olyan nem nagyon rendelkezik önálló ismertetőjeggyel, viszont tökéletesen hozza azt, amit a Sziget és a VOLT csak éppen egy picit kisebben. Nem feltétlen baj ez, mert egyrészt időpontban nem ütközik, másrészt tök jó dolognak tartom, hogy az ország valamennyi csomópontján vannak nagy fesztiválok. Az idén az 50. születésnapját ünneplő fesztiválra érdemes lehet kilátogatni és a négy napos bérlet sem kerül többe egy gé drágánál. 

B my lake - 2018.08.22-25.

Ha már ebben a posztomban több ízben és éltem a "szegény ember fesztiválja" kezdetű igen magas intellektust sejtető szóhasználattal, akkor most gyorsan megvédeném a B my lake-et amit mások hívnak a szegény ember BalatonSound-jának, mert nem erről van szó. Persze a laikus ember a mosógépzene között nehezen tesz különbséget, én se nagyon tudok, de azt igen, hogy míg a Sound-on főként a mainstream zene megy, addig a B my lake-n olyan előadók baszatják a lemezeket, akik inkább az underground felé tendálnak. Az ideológia hasonló, tánc, zene hajnalig a gyönyörű Balaton partján, de a műértő teknósoknak elviekben ez kell. Én még nem voltam, de állítólag korrekt cucc és ha valaki szívből szereti ezt a zenét, akkor inkább érdemes lehet ide mennie, mint mondjuk Sound-ra. 

Strand Fesztivál - 2018.08.22-25.

A Strand Fesztivál ugyanott van helyileg mint a 'Sound, de merőben más. Sokkal inkább hasonlít egy picike VOLT fesztiválra csak a Balaton adta lehetőségekkel. A Strand az első évben nagyon fos volt, mindenki szidta, mint az előző posztomban a káddugócsöcsű anyukát, de valahogy sikerült erőre kapniuk és a Sound másolása helyett rámentek a Gerendai féle vonalra és tényleg megcsinálták a VOLT-ot piciben. Lehet erre azt mondani, hogy szar, de gondold végig. Vége a nyárnak, van még egy utolsó hétvégét baszatni valahol, ráadásul egész jó zenére, s ilyenkor még a Balatonban is lehet csobbanni. A Thirty Second to Mars pedig azért még mindig valaki. Tavaly az egyik jó barátom volt és nagyon pozitívan élte meg, így én a napijegyemet megváltom Leto-ra.

Amik idén sajnos nem lesznek

MésziStock

A MésziStock egy erős házibuliból nőtte ki magát egy két napos fesztivállá, ahol mondhatni baráti zenekarok nőttek fel. A Lions of Suburbia (ami az egyik nagy kedvencem) és a Blahalouisiana is itt tolta az első években. A fesztivál családias jellege ne tévesszen meg senkit, abszolút profi szervezés jellemezte és nagyon sajnálom, hogy idén nem rendezik meg. 

Bass Camp

A Bass Camp egy hiánypótló fesztivál volt, Orfű mellett, de sajnos a helyszín tájvédelmi átsorolása miatt menniük kellett. A Bass Camp célirányosasn drum&bass, dubstep, jungle, bass music, uk garage, dub, grime zenéket vonultatott fel és bár én sajnos nem voltam, de nagyon tetszettek a beszámolók és az aftermovie is. Idén nyáron budapesti bulikkal igyekeznek pótolni a festztivált, de hát sajnos mind tudjuk, hogy az nem ugyanaz. Remélem találnak jövőre megfelelő helyet, mert kár lenne érte. 

Veréb Fesztivál

Én bár sosem voltam, de nagyon sok egymástól független ember dicsérte. Amit találtam róla neten az nem több, minthogy főleg magyar rockvonulat lightosabb képviselője. A szomorú emberek kommentjei alapján azt gondolom, hogy nagyon szerethették ezt a közel tíz évig tartó, családias rendezvénysorozatot. 

Epilógus

Tizenhét fesztivált számoltam össze nektek és ebből még tizenhat hátra van. Biztosan léteznek még nyári fesztiválok, amik nincsenek a listában, ha pont kihagytam a kedvencedet bocsi. 

Fiúk kössétek fel a trikót, csajok húzzátok fel a picsavillantó farmersortot és induljon a nyár! Érezzétek jól magatokat és ne hallgassatok az alkoholgyárak kötelezően kirakott felhívásaira, idén basszatok a mértékre!

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr214039380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szebeee 2018.06.11. 12:01:45

Mesziert nagyon faj a szivunk, azert a potlaskent tartando piknikre tuti kinezunk.
En a Zomborit (ami azota sajnos oszlott:( ), es a Cloud9-t (!!!) fedeztem fel ott magamnak, iszonyatokat zuztunk ra! Reggel 8-kor a TechOpen afterre kelni pedig priceless! Micsoda emlekek...

Az EFOTT alap szellemiseget (ha lehet igy fogalmazni) szerintem kinyirtak azzal, hogy lefixaltak a velencei tohoz, abban pont az volt a lenyeg hogy mindig mashol van. Nyilvan nem hagyjak ki a ziccert, hogy topartra fesztivalt szervezzenek (elvegre, a Balatonnal is van mar jopar).
Mondjuk igy legalabb kozel van, de valahogy igy sem kap el a vagy hogy elmenjek.

FEZEN-en en szemely szerint orulok a kisse popularisabb nyitasnak, de maximalisan megertem azokat, akiknek ez igy nem palya (van par ismerosom aki nem is jon mar).
A vasuti hidas atengedest megoldhatnak viszont valahogy maskepp, iszonyatosan lehoz az eletrol a buli utani masfel oras sorbanallas, oriasi tomegben.

Nem hivatalos szezonzaraskent en megemlitenem a BME egyetemi napokat, egy utolso jo kis buli, mar inkabb a csoporttarsakkal, helyenkent ertekelheto fellepokkel (nem grofora es kordara gondoltam persze).

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 12:32:08

@szebeee:
EFOTT-al szerintem nem vészesen gázos a tény, hogy fix helyen van, szerintem a szervezés az ami komoly problémát jelent. :(

Am FEZEN-en hátul is ki lehet menni, nem olyan vészesen nagy kerülő, plusz vannak buszjáratok is. Ezt nem rónám fel hibának, mert a hely adta lehetőségek egyszerűen ilyenek.

A BME-s cuccot direkt nem vettem bele, mert az egyetemi napok és akkor illene valamennyit felsorolni, VEN, PEN stb.

BMWpower 2018.06.11. 17:28:12

Nem kötözködés, de elérted a 150 dolcsit, gyula e-könyvmeg sehol.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 17:43:16

@BMWpower:
Nem veszem annak. A Patreon irányelvei szerint a befejezett hónap (tehát amikor a tranzakció le is vonódik a userektől) számít egy mérföldkő elértnek, mert jelen pillanatban valamennyi támogató még visszavonhatja a támogatást. Viszont már tördelem a könyvet és elviekben rektor is átnézi, szóval júli elejére kész lesz, ígérem.

N48 2018.06.12. 08:09:07

@Szerda Úr:
Inkább egy lektorral nézesd át :)

Krisi 2018.06.12. 08:09:18

megjegyezném, hogy a Szigetre 23ezer a napijegy és százezer (100'000) HUF a hetijegy.
2018-ban kishazánkban erre az a megfelelő kifejezés, hogy gusztustalanul nagy lehúzás. ráadásul úgy, hogy igazán nagy szám fellépő nem is lesz. persze régen se volt olcsó, de azért majdnem minden napra jutott egy olyan név hogy megérje legalább egy napijeggyel kinézni, de ahogy most végignéztem a kínálatot, hát nem győzött meg hogy ott lenne a helyem, még fele ennyiért se.

amúgy értem én az irányt, hogy külföldiekkel még így is fel lehet tölteni mert tényleg nincs az a pénz amit ne fizetnének ki, csak kicsit sjnálom, hogy a leghíresebb magyar fesztiválból ami ráadásul a főváros közepén van, egy olyan nemzetközi fesztivált csináltak, ahová az átlag magyarnak nincs pénze elmenni és végigbulizni egy hetet.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 08:28:12

@Krisi:
ebben sok igazság van, viszont ha megnézel mondjuk egy metallica nagykoncertet (ami pl nemrég volt itthon 30k jegy) ahhoz képest azért a napijegy sem olyan vészes. én spec már öreg vagyok, hogy egy hetet végigigyak, de egy napot még két fővel is ki lehet húzni, főleg, hogy jegyet váltani lehetséges szép kártyával stb.

kommentes nikk 2018.06.12. 08:29:26

@Krisi: Egyrészt a 100 ezer nagyon sok, de másrészt egy akármilyen közepes előadó stadionos koncertje 15-30 rongy, ahhoz képest 3-5-7-szeres áron kapsz egy komplett hetet millió fellépővel, programmal. Nem védeni akarom a Szigetet, én már nagyon rég nem járok, pedig valami 8-10 évig kint voltam mindig végig, de mióta a nagyrésze külföldi, a maradék meg pénzes tuskó és/vagy wannabe telepi proli, ráadásul rockzene sincs, engem nem érdekel. Az ember egyébként oda már régóta nem a zenéért megy, hanem a pinázásért, piázásért meg a marhulás miatt, ráadásul ez már deklaráltan a külföldieknek van, akiknek 300 juró egy hét fesztiválért vicc összeg, ha nagyon meghajtják a bulit, akkor is kijönnek cakkpakk egy ezresből, az meg egy normálisabb német, osztrák havi fizu fele, szóval nekik kánaán.

Krisi 2018.06.12. 08:40:59

@Szerda Úr: igen, de pont ezt írtam, hogy most semmi nagy nevet nem látok a Sziget programjában (jó, a Gorillaz mondjuk nem rossz, de kb ennyi. Arctic Monkeys-en voltam pár éve Volt-on de a "közepesen unalmas" kifejezés még egy nagyon enyhe kritika részemről arra a pörformaszra amit adtak. a többi meg tényleg vagy egy-két nótás sláger vagy rétegzene)

a külön nagykoncert meg azért nem ugyanaz mint egy fesztiválon való fellépés, előbbiért hajlandó vagyok kifzetni nagyobb összeget, de azért hogy 2 zenekar között meghallgassam a kedvencemet már meggondolandó.

@kommentes nikk: a Szigetnek akkor lett hivatalosan is vége, amikor megszűnt a metal hammer sátor :D

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 09:13:09

@Krisi:
szerintem objektívan értékelve nem lehet azt mondani, hogy nagy nevek nem jönnek. oké, én két éve voltam utoljára mikor a Manu Chao játszott és most én sem látok kedvemre valót, de nem gondolom azt, hogy a fellépősereg ne lenne a közönség igényeihez szabva.

a metál hámmer sátrat meg baszki én is sajnálom

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 09:13:38

@Kánikula:
köszi, ez király :)
lehet idén elnézek arra

Lázár Gyöngyi 2018.06.12. 09:16:15

Megemlíthető még a Reggae Camp is ;)

Bobby Newmark 2018.06.12. 09:38:02

Meg a Woodstock az Ugaron.

Sziget nekem sosem a hetijegyről szólt, mindig egy-egy nagyobb fellépő egyetlen koncertje érdekelt, még aznap hajnalban hazaúttal. Mocsokban varacskolás nem vonzott soha, főleg, ha nincs zene amit legalább elviselni tudnék. Legutóbb amit láttam, az a Faith No More volt nemtomhány éve.

blah 2018.06.12. 09:42:41

ha a koncertélmény számít, a parkban vagy a trackben a napijegy árából 2-3 koncert kijön, és olyat nézhetsz meg amit szeretsz, nem pedig olyan fosokat amit a sziget hív meg főműsoridőbe.

balazs2018 2018.06.12. 09:46:05

Kedves Szerda Úr!

Kelet-Magyarországon van még egy véleményem szerint egyre inkább felfutó és évről-évre egyre színvonalasabb fesztivál, ami szerintem simán beleférne a bejegyzésbe, és megérdemelné, hogy bekerüljön. Ez pedig nem más, mint a kisvárdai Leszfeszt: leszfeszt.hu/ . Kellemes környezetben, kulturált viszonyok között, egész nagy területen lehet egy nagyon jót bulizni színvonalasan és az árak sincsenek elrugaszkodva. Szerintem ha nincsenek is nagy külföldi fellépők, így is egy nagyon jó fesztiválról beszélhetünk! :) Ha teheted, nézz el oda bátran, bár tudom, Kelet-Magyarországon van! :P :)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 09:47:53

@balazs2018:
No para a kelet, szeretek arra járni, csak messze van. De jól hangzik. Lehet, hogy össze kéne szednem ezeket a fesztiválokat amit te is említesz és abból is csinálni egy szemlét. Félek a nagyok között elveszne a felsorolásban.

contractor 2018.06.12. 10:15:22

Az 1/20-a is böven sok.

Denevér1971 2018.06.12. 10:50:53

Szép sor! De ennél azért szélesebb körű a kínálat! Ez olyan mintha az egyetemista korú "fiataloknak" lenne buli. Pedig ott van a sok összművészeti fesztivál pl Kapolcs vagy Ördögkatlan vagy a 26. alkalommal megrendezésre kerülő paksi Gastroblues fesztivál. De lesz még Woodstock az Ugaron is! Szóval hétvégi program van számtalan szerintem legalább 50 zenei fesztivál van a nyáron. Amúgy ha hiányérzet akkor nekem még mindig a Hagyalja ami hiányzik nagyon!

Krisi 2018.06.12. 11:00:15

@Denevér1971: valóban kár hogy vége lett a Hegyaljának, én is szerettem oda járni. jó hangulat, gyönyörű helyen, olcsó minőségi borral a pincékben :)

nzk 2018.06.12. 11:00:40

azért a reggae campet nyugodtan megemlíthetted volna... 2018. jólius 24. - július 29. - cegléd www.facebook.com/events/388513951585038/

Plumper_ 2018.06.12. 11:01:04

szórjátok csak el a pénzeteket és a jövőtöket ilyen lehúzó marhaságokra.

Plumper_ 2018.06.12. 11:02:21

@Krisi: ennyiből az ember nyaralni megy, nem pedig sárban, tömegben, szarban, toitoiban fetrengeni.

Barkalot 2018.06.12. 11:13:22

A Sziget tökéletes program a magyar mamahotel lakó 30-as fiataloknak meg a nyugati külföldieknek, de el nem tudom képzelni, hogy aki magyar fizetésből ezt az árszínvonalat megengedheti magának azt yhog. Pedig nyilván nem csak mérnökök, informatikusok, menedzserek mennek ki. Legalább 200K egy teljes hét mindennel együtt. Vagy anyuci apuci ad rá pénzt, vagy tényleg egész évben CSAK erre spórolnak egyesek. És akkor még nyaralni sem mentek ezen kívül.

Barkalot 2018.06.12. 11:16:03

@Krisi:

Azért a Parov Stelar vagy Lana Del Rey elég népszerű, ismert. Ráadásul pénteken lesz ugyanannál a színpadnál egymás után.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 11:16:35

@Barkalot:
én pár éve úgy jártam szigetre (bérletesként) , hogy június-júliusban dolgoztam hétvégéken plusszmunkát, jegyet meg szépkártya+ráfizetéssel vettem meg. pedig nem keresek jól. valakinek egy hét horvátország tetszik jobban, valakinek egy hét sziget. árban pedig nincs sok különbség.

diszkriminans (törölt) 2018.06.12. 11:21:51

@Krisi:
Kereslet-kínálat. Ha túl drága lenne, akkor nem lenne tömve a fesztivál. A Volt is rengeteget drágult a története során, mégis tömve van minden évben (utóbbi szerintem még durvábban elkurvult, de nem a magas ár a gond).

Krisi 2018.06.12. 11:22:14

@Barkalot: Parov Stelar kb minden évben jön kishazánkba, Lana Del Rey mondjuk tényleg még az ismertebb kategória, de akkoris most tartunk 2-nél... amikor legutóbb voltam pont 9 éve akkor minden napra jutott egy tényleg nagy szám előadó (akik 10 évente jönnek errefelé) - és akkor még Prodigy is újdonság volt :D

meg amúgy az van mint bárhol máshol: nem a jegy drága, hanem mi vagyunk csórók.

diszkriminans (törölt) 2018.06.12. 11:25:09

@Szerda Úr:
Nekem mondjuk annyira távol áll az igényeimtől, hogy az elmúlt évek Szigetjeinek első vonalas fellépőik nevei közül konkrétan egyet sem hallottam :-)

Régebben azért rock/metal vonalon is volt egy-két nagy név.

Barkalot 2018.06.12. 11:26:39

@Krisi:

Oké. Mi számít nagy előadónak? Pl. ott a Bastille, én kb. semmit nem tudok róluk, viszont több 100 milliós nézettségei vannak youtube-n. Ezek szerint én más körökben mozgok.
Számomra ez az együttes semmi, de úgy tűnik ezzel én kisebbségben vagyok.

diszkriminans (törölt) 2018.06.12. 11:30:59

@Barkalot:
Sokan csak 1-1 napra mennek, bennem is felmerült, mivel még mindig van a tavalyi Erzsébet kártya kultúra keretemen, aminél okosan megoldottak, hogy gyakorlatilag színházra, mozira lehetetlen elkölteni (előbbinél online van csak esély venni, azt nem lehet vele, utóbbinál nem fogadjak el, az art mozikban sem), utazni meg nem lesz időm fesztiválra. Mondom úgy, hogy gyakorlatilag semmelyik fellépőt sem ismerem.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 11:33:24

@diszkriminans:
szerintem szigetre megéri úgy is elmenni, hogy nem egy koncert miatt, mert leírhatatlan mennyiségű, magass minéségű programok vannak. ha meg nem tetszik a koncert, átmész egy diszkós helyre pl

Barkalot 2018.06.12. 11:36:20

@Szerda Úr:

De ez mind plusz pénz a belépő mellé, pl. van az a Karib tenger kalózais körbeasztal ami felmegy jó magasra, és egy Johnny Depp hasonmás játssza az eszét középen, ez is egy vagyon.

kommentes nikk 2018.06.12. 11:40:51

@diszkriminans: ja, én még emlékszem az egyik évben az első napon volt Clawfinger koncert, akkorát pogóztam, hogy mikor kijöttem, akkor vettem észre, hogy letépték a hetijegyemet :) Akkor éppen dögivel vót della, vettem gyorsan egy másikat :))))

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 11:47:38

@Barkalot:
nem feltétlen. rengeteg utcaszínház, ingyenes kreatív program, sportlehetőség és többi kutyafasza. nálam a sziget pl inkább szól erről és az esti koncertek csak a ráadás.

D4M13N 2018.06.12. 12:51:47

Hell Vill is patent feszt. Mondjuk elfogult vagyok, mivel haverék csinálják. De barátságos Hardcore üvöltős bebaszások szoktak lenni ott is

2018.06.12. 14:15:50

@Krisi: 2004-ben 4000 volt a napijegy helyszínen, ha jól emlékszem. Diákmunkásként biorobotként kerestem suli mellett 65.000-et. Csak az arányszámok miatt.
Most hasonló munkakörben mennyit visz haza egy diákmunkás operátor? 120.000?
A heti jegy - erre lehet rosszul emlékszem - 24000 ft volt akkortájt.

Persze akkortájt még olyan fellépők voltak, mint az In Flames, Korn, felejthetetlen részeg csápolás Uhrin Bendeken :)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.12. 14:20:18

@HUN_Sector:
2004-ben voltam először szigeten (pont Korn miatt)
való igaz, hogy öt rugó alatt volt a jegy de alapvetően szerintem az infláció is erőteljesen besegített az árazásba és mégis 15 évről beszélünk majdnem. 15 éve még egy doboz cigi is 480 volt :)

Avatar 2018.06.12. 14:32:56

A lista jó, de közel se teljeskörű
pl:
Július 5-8. V4 fesztivál, Vác v4fest.eu/
Alterába fesztivál, 2018. július 10-14. Körmend, Rába Szabadidőközpont www.alterabafesztival.hu/
július 18-21. Veszprémi utcazene fesztivál www.utcazene.hu/

Ivan Berger 2018.06.12. 20:15:46

2002-ben early bird hetijegy a szigetre 12000 volt (3000 a napi). ászok 190, dreher 270, fasza koncertek

de négy éve a fezen hetijegy is 8900 volt decemberben, most (oké, másfél hónap múlva kezdődik) 21, vagy mondjuk a volt bérlet is jó 60-70%-kal drágult 2016 óta

Burgermeister 2018.06.20. 21:35:48

OZORArol mit lehet tudn? Vki pruntyogne rola?
süti beállítások módosítása