Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

új étterem nyitásra készen

2018. május 08. - Szerda Úr

Történetem hőse Jocó, aki két méteres magasságból fürkészi a világot, hogy az megcsodálhassa tökéletességét. Pár éve meghalt a nagymama, s minden ingóságot megörökölt, ami nem csupán a salétromos omladozó házacska, meg a poros szekrény könyvekkel tele, hanem egy szebb napokat is látott szocreál objektum, ami valaha étteremként üzemelt. 

club_aliga26.jpgClub Aliga via Nem tudom honnan loptam

Jocó sosem volt nagy mágus, ami az intelligenciát illeti, kívülállóként nem sok rálátása volt, ahhoz viszont igen, hogy kigyúrja magát, már csak azért is mert akkor majd tud csajokat dugni. Igazi vidéki kondipatkány lett, főleg bicepsz-tricepsz játszott meg persze mellezett is. Lábai akár a csirke, hasa pedig mint egy mangalica, de őt ez nem zavarja, gondtalan mosollyal húzza magára a színes hilfiger ingeket, betűrve a vászon rövidnadrágba, hogy pimpes cipővel, meg fél fejét eltakaró napgéppel már a csajokat hesszelje a szoli előtt. Most, hogy nála vannak az étterem kulcsai, el is döntötte, hogy felfuttatja azt, hiszen milyen királyság már, hogy felvesz néhány embert, azok majd dolgoznak neki meg jön a lóvé, így végre majd felmondhat a plázában ahol most biztonságért felelős munkatárs van ráírva a munkaszerződésére. 

Az április eleje interjúztatásokkal telt el, ugyanis azzal kezdett, hogy kiírta fészbúkra az alábbi hirdetést:

Újonnan nyilo Balatoni éttermembe szakácsot, pincért és kézislányt felveszek.
Kiemelt bérezés, szállás és napi három étkezés adott. 

Már régebben is feltűnt nekem az, hogy mikor az újságban az apróhirdetések között nézegettem az állást kínál részt, hogy kik azok az emberek akik úgy hirdetnek, hogy pölö; xy munkára embert felveszek és milyenek voltak vele szemben azok, akik azt írták, hogy yz munkára embert keresek. A két apró szócsere között hatalmas különbség lapul, amit ha elsőre nem értesz, akkor kár is tovább magyaráznom. De vissza Jocóra.

Ahogy a fészbúk algoritmusa garantálja neked, hogy hasonló gondolkodású emberek posztjait látod majd a hírfolyamban, úgy Jocó kiírása is leginkább olyanokhoz jutott el, hogyasszondja Szolis Brigi, Műkörmös Szilvi, Gyúrós Dzsenihercegnő és persze Badboy Zotya. Ezek viszont legalább böcsülettel tovább is osztották, s alig telt el pár nap, már össze is állt a brigád. 

A konyhai kisegítők akikből kettőt is vett fel Jocó, viszonylag hamar megvoltak, ugyanis a haveri társaság lakótelepi szegmensének anyukái, nagynénik hamar lecsaptak a lehetőségre, hiszen tekintettel arra, hogy a Főnökurat, már egészen pelenkás kora óta ismerik, s szeretik, így biztosan jól kijönnek majd, s hátha még egy kis extra lóvé is lecsúszik. 

A felszolgálószemélyzet a közeli Treff király nevű csillagos vendéglátóegységből került ki, ugyanis Jocó imádta azt a helyet, ide járt be majdnem minden nap, hiszen útba esett mikor ment dolgozni, a csajok pedig olyat tudtak domborítani, hogy beszarsz, a Klárika ráadásul full szilikon, szinte szétreped az XS-es trikó ahogy lehajol a göngyölegért, úgyhogy alig kellett plusz húsz rugót ráigérni a fizura és már írta is alá a munkaszerződést. Váltótársa az Edit, nem mai csirke, de hallod az az igazi vidéki nagypofájú kocsmáros csaj, akit nem kell kétszer kérni, hogy tegyen rendet a részegek között, igaz a teste már nem olyan feszes, de valószínű minden második faszi örömmel bevállalná, meg hát mégiscsak kisujjában van a szakma. Mármint ő legalábbis mindig ezt mondja, de ha rászólsz, hogy hol van az unicum amit fél órája kértél akkor csak pisszeg. A harmadik felszolgáló viszont fiú lett, annyira nem akarta Jocó, de többen mondták neki, hogy kell egy gádzsó a placcra, mert a tyúkudvar sem működik kakas nélkül, aztán így esett a választás Szabó 'Hardlife' Márk-ra, aki bár már legalább két éve azt se tudja mi a picsa van körülötte mer'hogy annyira rajta van a kristályon, de a csajok imádják a kisfiús mosolyáért, meg hát a pizzériában már legalább öt éve nyomja, szóval szar nem lehet.

A szakács tekintetében nem volt ennyire slendrián Jocókánk, itt bizony kőkemény szakmázás volt, csak olyanokat hívott személyes egyeztetésre, akik már legalább öt balatoni szezon tapasztalatával rendelkeztek és mikor rákérdezett a szerinte igen cselesen kiválasztott kérdéseire, akkor azt válaszolták, hogy amit a Főnökúr kíván majd. Ebből az lett, hogy kettő olyan negyven plusszos csávó volt versenyben akik konkrétan húsz éve hajléktalanok, csak a munkahelyük szállása játszik és/vagy alkeszek. Volt viszont egy fiatal gyerek, két szezonon volt túl, látszott, hogy ambiciózus meg minden, nem rontotta meg a szakácsok fészbúk csoportra jellemző faszfejség, úgyhogy ő lett a csozenván. 

Így május első napján, fogták magukat így hatan plusz persze jocóka és elmentek a helyre, hogy kiganyézzák. Mondjuk Jocónak vissza kellett mennie a tapolcai tescoig mert takarítószert na azt elfelejtett venni, a takilányok meg nem hoztak, de ott meg kurvapicsázva visszafordult, mert május elsején nem voltak nyitva, így valami kis pici éjjelnappaliban vásárolt minden szart tripla áron, de hát ki kell dzsuvázni, mer' másnap jönnek a köjáltól, hogy megadják az engedélyt, azt fényesnek kell lennie mindennek. 

Közben már az Andris a szakács gyerek tele is írt vagy három ánégyes spirélfüzetet mindazzal amit a Jocónak meg kell vásárolni majd nyitásra, ilyen tételekkel, hogy hűtőszekrény, hűtőszekrényhőmérő, vákumfóliázó és társai. Amikor Jocó a második oldalra lapozott inkább visszaadta, hogy majd elmennek együtt a metróba azt ott az andris bevásárol ő meg csak fizet. Másnap így is lett, de aztán mikor a kasszánnál kijött közel másfél millás végösszeg akkor egy laza ordítozós "miafaszomkerülezenennyibe" dologgal leredukálták a szükségesre a dolgokat, amik tényleg csak ahhoz kell, hogy el tudjanak indulni. Még étlapot is csak fekete-fehér kinyomtatott lapokon tették le az asztalok közepére, tűzőgéppel összetűzve.

Jocó már így is vakarta a fejét, mert az első szállítmány árut már a frissen kiváltott egymillás hitelkeretű kártyával rendezte, aztán otthagyta a személyzetet had' dolgozzanak. Jön is az első vendég, két nagy család, össze is kell tolni három asztalt, hogy meglegyenek, Klárika ügyesen fel is veszi a rendelést, a család nőtagjai meredt szemmel figyelik az urukat, hogy vajon rá mernek pillantani a csöcsre vagy sem, Edit korrektül ki is tölti azokat, majd már a Májki gyerek hordja is kifelé, s kérdezi, hogy mit kívánnak? Az egyik tínédzser gyerek halkan oda is mondja, hogy a kolléganődet, de már mondja is a csálinger látván, hogy a férfiak is egyetértenek, hogy nem úgy érti, hanem, hogy enni. A rántot sajtok nagyon mentek a gyerkőcöknél, az asszonyok rozé kacsamellet, a férfiak cigánypecsenyét rendeltek. Sistergett is ám perceken belül minden a konyhán, andris mint puli a nyájat, úgy terelgette a konyhalányokat, s közel húsz percen belül el is készült minden, nyomta is a csepeltacskóról leszerelt biriglicsengőt, hogy lehet Májki hozd már be a sjvácitányérokat. Milyen tányérokat? Hát a tányérokat. Itt nincs tányér. Hát hol a geciben van akkor? Faszomtudja? Klári bazmeg hol vannak a tányérok? Milyen tányérok? Amit a Jocóval vetettem tegnap? Jaaa, azt mondta, hogy túl drágák, majd vesz ha kicsit fellendül a forgalom..

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr3713897084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása