Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

miért jogtalan a karthago zenekar hisztije?

2018. március 14. - Szerda Úr

Ugye ELIOS még? Szerintem minden Magyar ismeri a Karthago együttes számából kikevert, Fideszt fikázó paródiáját. Sem az eredeti művet, sem pedig az újat nem kell bemutatni senkinek, ki így -ki úgy találkozott már vele.

maxresdefault_1.jpg

Olvasom a Karthago Együttes hivatalos közleményét a témában és nem akarok hinni a szememnek. Valahogy mindig is tudtam, hogy a Magyar ősrockereknél szarevőbb társulatot még a szlovák kecskepásztorok között is nehéz találni, de amikor az a Szigeti Ferenc aki annó a szovjeteket úgy baszta át, hogy V. M. Band-el utazott ki a Karthago tagjai helyett egy közel 50 előadásból álló turnésorozatra hozzájuk (mármint a szovjetekhez), most jogsértésről meg szerőzi jogokról pofázik az már nekem is sok volt. Tudom-tudom nincs egy hete, hogy ígéretet tettem arra, hogy politikai témákról nem írok. Számomra ez nem is politikai téma, hanem egy az arcoskodásé. Nem mondom, hogy jól ismerem Szigetit, mert nem. Volt szerencsém felszolgálni neki nem kétszer és néhány bulijukon is vittem nekik az innivalót. Fennhéjázó, beszűkült egy társulat. Ez mondjuk az én véleményem és nem is számít a téma szempontjából. 

Először is tisztázzunk valamit. A szerzői jogok megsértése bűn, ám mi számít annak? A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján a szerzői jogi védelem immár bárhogy számoljuk nagykorúvá vált. Hiába jelzi, hogy az átdolgozást a szerzői jogi törvény tilthatja, de nem tesz említést arról, hogy mi történik ha az adott mű a popkultúra része lesz? Esetünkben a Karthago Requiem című száma bőven túlmutat ezen, hiszen egy szűk rétegen kívül az emberek más számot nem is ismernek a szóban forgó együttestől csak ezt. Olyan mint a nyolc óra munka, vagy éppen a csókkirály. Az internet tömeges elterjedésével, a mémesedéssel és a közösségi média uralmával az egyes szerzői jogok bőségesen átértékelődtek, s bizonyos országokban alkalmazkodtak is ehhez. Gondoljunk csak az amerikai gagyivígjátékokra amelyekben tematikusan figurázzák ki az éppen aktuális blockustereket. (Horrorra akadva, Már megint egy dilis amcsi film, Spárta a köbön, Vámpíros film, A fekete ötven árnyalata, Superhero movie de sorolhatnám napestig). Ezek a filmek mind-mind beleesnek a paródia kategóriába ezért nem kell a szerzői jogokkal elszámolniuk. Csak halkan megjegyzem, hogy ugyanebből az okokból készülhetnek tematikus pornóparódiák is. Ne kérdezzétek honnan tudom.

Szóval a szerzői jogi védelemre általánosságban akkor hivatkoznak, ha valaki felhasználja a mű egy részét vagy teljes egészét a saját haszonszerzéséhez(akár anyagi, akár nem). Ha én részegen, benarkózva az akvárium előtti pocsolyában, anyaszült meztelenül menyország touristot akarok énekelni és az ott bulizók ezt felveszik maroktelefonnal és felkerül a youtube-ra, akkor kétlem, hogy lukács laci majd beperel engem. Az én olvasatomban a szóban forgó videó és egy ilyen nyilvánvalóan fiktív (khm.) esemény között nincs különbség. 

De továbbmegyek. A Magyar jogalkotás számára sem ismeretlen terepről beszélünk, az Irigy Hónaljmirigy nevű suttyóbanda közel harminc éve szennyezi a közízlést a paródiáikkal és nem kötelező számukra engedélyt kérni egy-egy dal elkészítéséhez az eredeti mű alkotójától, viszont közvetlen nem kereshetnek vele pénzt sem. Az esetleges bevételeket mint például rádiómegjelenés, vagy most már youtube megjelenés az eredeti szerzők malmára hajtja a zsetont, a Karthago közvetve pénzhez jut a fideszes paródiából is. 

Ugyanez elmondható Polgár Petiről, Pamkutyáról és számtalan más ismert figuráról is. Rémálmaimban emlékként él a Hupikék Törpikék paródiazenekar is. 

És akkor itt érdemes visszatérni egy adott mű popkulturális vagy inkább tömegkulturális megközelítéséhez. Ahogy hazánkban a Nyolc óra munka számtalan verziója kering köznyelven, Nagy Feró mégsem veri a tamtamot, ha esetleg egy neki nem tetsző mutációval találkozik. Ha egy mű olyan szinten ismert lesz, hogy egy ország ismeri és ebből fakadóan mém vagy paródia születik belőle, akkor a szerző egy dolgot tehet. Csendben marad és számolgatja az esetlegesen bejövő pénzt. Esetleg elmondhatja róla a véleményét. Esetleg. De szerzői jogi hisztit csinálni, egy nyilvánvalóan amatőr, ám mégis jól sikerült paródiából NINCSEN joga. Nemcsak a rockzene, hanem a ZENE is azokért az emberekért íródik akik hallgatják, akik felemelik és ha valaki nincsen felkészülve arra, hogy a művét esetleg majd harminc év múlva valaki átkölti, akkor az NE menjen rockzenésznek, mert semmi több mint egy Mariah Carey-re hajazó, hisztis popkurva. 

Mondom mindezt úgy, hogy nekem nem tetszik az ELIOS MÉG, mert számomra ugyanolyan ragrímekkel kevert ipari suttyóság, mint az Irigy Hónaljmirigy vagy éppen a Hupikék Törpikék.

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr3013738568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nu pagagyí 2018.03.15. 16:15:12

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A Fidesz gátlástalanul sajátítja ki olyan emberek életművét, akik hánynának az orosz csicskává vedlett álnacionalista képződménytől. Kérdezd meg erről talán Petőfit, vagy Kossuthot.

VáradiJános 2018.03.15. 16:15:45

@Che21: ja, pld a budakeszi hülyegyerek nyugodtan összefújkálhatja mások tulajdonait, mert ő libbantka

VáradiJános 2018.03.15. 16:16:29

@nu pagagyí: és akkor már lehet is másolni őket, ugye, balfácán?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 16:19:40

@nu pagagyí:

Most választani kell a romló nyugat és a romlataln Oroszország között, ez van.

nick papagiorgo 2018.03.15. 16:20:11

kissé el vagy te tévedve :)

"az Irigy Hónaljmirigy nevű suttyóbanda közel harminc éve szennyezi a közízlést a paródiáikkal és nem kötelező számukra engedélyt kérni egy-egy dal elkészítéséhez az eredeti mű alkotójától,"

De.
Pl. Az IHM kb összes borítóján fel van tüntetve, hogy köszönet az eredeti dal szerzőinek. Más dolog, hogy te nem veszel soha semmilyen zenét, mert vélhetőleg úgy érzed, letölteni is istenadta jogod :)

Továbbá Te szemmel láthatólag azt hiszed, hogy bárki bármilyen számmal bármit megcsinálhat, és az eredeti előadónak kb bólogatni van joga. Hát ez marhára nem így van, sajnos :) Ha van egy előadó, aki nem akarja, hogy a dalából pl. paródiát, vagy cigányzene-feldolgozást, rapet, bármit csináljanak, az simán megtagadhatja az engedélyt, azért mert ő így gondolja. Mert az a szám az övé. Tökmindegy, hogy rap-feldolgozást, vagy politikai felhangú paródiát írnak belőle.

Ez a dolog úgy megy tudod, hogy aki fel akarja dolgozni, az kúszik oda az eredeti szerzőhöz, hogy "mester én ezt meg azt szeretnék csinálni a dalával". És nem fordítva :)

nu pagagyí 2018.03.15. 16:33:10

@VáradiJános: Hát Dr. Skiccpali megmutatta a helyes utat, de a hozzád hasonló hülyék még ezt sem értik.

nu pagagyí 2018.03.15. 16:34:55

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Aki nem jól választ, az szippanthat majd egy kis idegmérget?

Sir Galahad 2018.03.15. 16:45:07

A szerző nyilvánvalóan nem ért a joghoz. Amit a posztban leírt, az ezt igazolja. Ott kezdődik, hogy már azt is rosszul tudja, hogy nem kell feldolgozáshoz az eredeti mű jogtulajdonosának hozzájárulása. De, kell. Úgyhogy az egészet kár volt megírni.

2018.03.15. 16:46:49

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: egy szaros pofájú fideSS ügynöktől nem is várunk mást. :D
Ritka undorító példánya vagy a neonáci seggnyalóknak.

2018.03.15. 16:49:56

@Che21: hogy fel vagytok háborodva ti szaros pofájú fideSS bérencek... ez bőven elég ahhoz, hogy szigeti urat akkor se vegyem emberszámba, ha nem égette volna szarrá magát már milliószor az igazgató úr... :D

nu pagagyí 2018.03.15. 16:53:37

@Sir Galahad: Olyan időket élünk, amikor a jogtalanságot felülről terjesztik, így alul már fittyet hányhat az ember az ilyesmire. Szigetit nem éri kár elmaradt bevételek formájában, de hülyét még csinálhat magából. A szóban forgó műben egyébként a zene csak aláfestés, nem az a lényeg.

gtri 2018.03.15. 16:55:26

@nick papagiorgo:

Erre a mondatra reagálnék:
"Más dolog, hogy te nem veszel soha semmilyen zenét, mert vélhetőleg úgy érzed, letölteni is istenadta jogod :)"
-------------------------------------
Amióta minden adathordozó árába be van építve az Artisjus jodgíj, azóta bizony istenadta jog a zeneletöltés. :)

morpho 2018.03.15. 16:55:54

@Sir Galahad: Te tudod rosszul Csak akkor kell hozzájárulás, ha kereskedelmi forgalomba kerül. Ha átírom a szöveget és felrakom a youtubra, akkor nem kell. Ráadásul itt még csak nem is éneklik rá.

Egyébként minden narancskullancstól kérdezném: Az nem baj, hogy Orbánék családostul elcsaltak 13 milliárdot? Tényleg ez a dalszöveg a legnagyobb baj? Ez biztos? Egyébként ha nem lenne mögötte a csalás, akkor titeket sem érdekelne az egész!

morpho 2018.03.15. 16:58:35

@gtri: "Amióta minden adathordozó árába be van építve az Artisjus jodgíj, azóta bizony istenadta jog a zeneletöltés."

Lófaszt! Ha nincs deklaráltan ingyenessé téve egy dalé, vagy lemez, akkor ugyanúgy fizetni kell érte. Csak sokkal kevesebbet, mintha valamilyen adathordozón vennéd meg. A kettő különbözetéből kap pénzt az Artisjus.

nick papagiorgo 2018.03.15. 16:59:40

@morpho:
ezt te tudod rosszul.
Bármikor letilthatod a te dalodból készült paródiát a youtube-on is, ha neked nem tetszik, és bizonyjtani tudod, hogy a tiéd.

Itt némelyek teljesen összekevernek dolgokat. Nem arról van szó, hogy ki milyen pénzt keres vele, hanem az, hogy amit megírsz, a tiéd, tehát szabadon rendelkezhetsz vele, pl. arról, hogy készüljön-e róla paródia vagy se.

feribácsi 2018.03.15. 16:59:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tisztázzuk Iván, a Fidesz változtatás nélkül használta fel a Listen to your heart című Roxette számot, mindenféle engedély nélkül. Ezt minek nevezed?

Bolshevik 2018.03.15. 17:14:18

@feribácsi: " Ezt minek nevezed? "

Ezt én Whataboutism-nak.
en.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

Bolshevik 2018.03.15. 17:16:01

@nu pagagyí: "a jogtalanságot felülről terjesztik, így alul már fittyet hányhat az ember az ilyesmire."

Jó tehát akkor szerinted is jogtalanság, csak azt mondod, hogy nem számít "mert máshol többet lopnak".

Érdekes módon kb. minden bolti tolvaj védekezése is ez, a másra mutogatás.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:26:11

@morpho: "Csak akkor kell hozzájárulás, ha kereskedelmi forgalomba kerül"

idéznéd ezt a pontot a szjt-ből?

én nem találok ilyen kitételt

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99900076.TV

"Az átdolgozás joga

29. § A szerző kizárólagos joga, hogy a művét átdolgozza, illetve hogy erre másnak engedélyt adjon. Átdolgozás a mű fordítása, színpadi, zenei feldolgozása, filmre való átdolgozása, a filmalkotás átdolgozása és a mű minden más olyan megváltoztatása is, amelynek eredményeképpen az eredeti műből származó más mű jön létre."

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:39:04

@morpho: "Lófaszt! Ha nincs deklaráltan ingyenessé téve egy dalé, vagy lemez, akkor ugyanúgy fizetni kell érte. Csak sokkal kevesebbet, mintha valamilyen adathordozón vennéd meg. A kettő különbözetéből kap pénzt az Artisjus. "

Ismerethiányodnál csak az arcod a nagyobb :)

Komolyan aki ennyire segghülye egy témához az minek ugat róla?

morpho 2018.03.15. 17:43:15

@nick papagiorgo: A youtubon letilthatod, de ez nem mond ellent amit írtam. Bíróságra nem érdemes menni vele. Pénzt nem fogsz kapni. @eßemfaßom még áll:

Ez nem számít feldolgozásnak. Ez a lényeg. Ez egy poén. Ilyen alapon az összes Hitleres videót letilthatnák és perelhetnének, mert átalakították " A bukás" című filmet.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:46:09

@morpho: "Ez nem számít feldolgozásnak"

levezetnéd ezt a fentebb linkelt SZJT-ből?

morpho 2018.03.15. 17:46:36

@eßemfaßom még áll: Be lehet ilyeneket dobni, hogy "segghülye", de ezzel engem nem cáfoltál meg. Ha egy lemezt a szerző és/vagy kiadó nem tesz ingyenessé, akkor azért fizetni kell. Tudod, van az ingyenkonyha, meg a fizetős. Lehet, hogy te feketén töltögeted lefelé a zenéket, de ezt beszéld meg az Artisjussal, meg a kiadókkal. Lehet, hogy ők máshogy látják és nem az én arcom nagy. Azon meg külön röhögök, hogy Szigeti Feri arca nem nagy, csak az enyém :))) Miről is szól ez a poszt? Köszi. :)

morpho 2018.03.15. 17:48:38

@eßemfaßom még áll: "levezetnéd ezt a fentebb linkelt SZJT-ből?" Nem. Nem tudsz olvasni?
"mű fordítása, színpadi, zenei feldolgozása, filmre való átdolgozása, a filmalkotás átdolgozása és a mű minden más olyan megváltoztatása is, amelynek eredményeképpen az eredeti műből származó más mű jön létre"

Itt nem jött létre semmilyen "mű". Itt a vége a mesének. Köszönöm az értékes hozzászólásaidat.

$pi$ 2018.03.15. 17:48:42

"Hiába jelzi, hogy az átdolgozást a szerzői jogi törvény tilthatja, de nem tesz említést arról, hogy mi történik ha az adott mű a popkultúra része lesz? "

Nagy jogász-zseni lehet a cikk szerzője. :) Mi történik? Pontosan ugyanaz, mintha nem lenne a popkultúra része. Merthogy a törvény nem tesz említést róla, hogy bármi is máshogyan lenne ilyenkor.

Nagyon-nagyon bonyolult lehet ez. :D

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:49:22

@morpho: Nem akartalak cáfolni, csak ténymegállapítottam, hogy segghülye vagy a szerzői joghoz de legalább keményen égeted magad az észosztással.

A cáfolat az ott van a szerzőijogi törvényben meg a ptk-ban

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 17:51:42

@feribácsi:

Úgy emlékszem, engedélyt kaptak a felhasználásra.

Egyébként nem is kell engedély a lejátszáshoz, csak jogdíjfizetési kötelesség van olyankor,

Feldolgozáshoz - a paródia is az - viszont kell mindig engedély.

$pi$ 2018.03.15. 17:52:07

@morpho: "Ez nem számít feldolgozásnak. Ez a lényeg. Ez egy poén."

Aha. Poén. A bíróságoknak általában frenetikus nagy humorérzéke szokott lenni, ha poén, akkor mindjárt másképpen áll a dolog. A másik zseni.

Pártja van, nem igaza. :D

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:52:51

@morpho: "Itt nem jött létre semmilyen "mű"."

De, minden mű. Az is "mű" ha rászarok egy papírlapra. Ha én rászarok a papírra és te szétkenegetve akarod feltölteni a YT-ra akkor ehhez az engedélyemet kell kérned.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 17:53:03

@nick papagiorgo:

Így igaz.

Az IHM akart parodizálni egyeseket, de nem tudta megtenni engedély hiányában.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 17:54:19

@morpho:

Egy időben sorra letiltatták a zösszes Hitler-paródiát, Mára egyszerűen beleuntak.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 17:56:35

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Egyébként nem is kell engedély a lejátszáshoz"
a lejátszáshoz nem kell engedély de ahhoz, hogy pl reklámban felhasználd ahhoz már kell. De ez mindegy, a Roxettnek nem volt problémája azzal, hogy a fidesz (meg valamelyik lengyel? párt is) felhasználta.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 18:01:49

index.hu/tech/2010/04/21/bukas_a_hitler-videok_utolso_napjai/

"A filmet kiadó és terjesztő német cég, a Constantin Film azonban hajthatatlan: a szerzői jogokra hivatkozva a hitleres videók eltávolításáért küzd. Bár a videók a napokban kezdtek tömegesen eltűnni a YouTube-ról, Valeria Kurz, a cég kommunikációért felelős munkatársa az Indexnek elmondta, hogy a Constantin Film évek óta fellép a YouTube-on terjedő videók ellen, így ez „nem mai történet”, és nem kíván további nyilatkozatot tenni az ügyben."

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.15. 18:08:18

@eßemfaßom még áll:

1990-ben ez szóba került, s akkor valamelyik fideszes azt nyilatkozta: kaptak engedélyt.

Sir Galahad 2018.03.15. 18:09:58

@morpho: Te sem értesz a joghoz. Légy szíves olvasd el a ptk-t meg a szjt-t, aztán folytathatjuk. Az, hogy melyik politikus mennyire korrupt, másik kérdés.

nu pagagyí 2018.03.15. 18:10:13

Úgy látom a Ner-lovagok most éppen szerzői jogba csomagolva adják elő Tiborcz panaszát. Koncentráljatok inkább arra, miről szól a dal szövege, mert az az eredeti része a műnek.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 18:26:47

@nu pagagyí: szar ügy mi, ha vannak akik nem fogalmatlanul ugatnak egy témáról. Ilyenkor a fogalmatlan progresszív előveszi a jólbevált mellébeszélést

nu pagagyí 2018.03.15. 18:27:23

Sajnálom a magát összerosáló Szigetit, de egy olyan országban, ahol József Attila díjat kaphat a megrögzött reakciós Lezsák, örüljön, hogy helyette is vannak még bátor emberek, akit fittyet hánynak a bosszúálló rezsim fenyegetőzésére. Mellesleg nagyot alakított ma is Orbán, kijött belőle a diktátori attitűd. A fenyegetőzés már a végjáték szokott lenni, azt hiszem pedig, jobban tenné ha csomagolna.

nu pagagyí 2018.03.15. 18:29:34

@eßemfaßom még áll: Semmi gond, Szigeti majd perel, ha jogtalanság érte. Lényeg, hogy a mű közismert lett, te is elios majd.

nu pagagyí 2018.03.15. 18:34:00

@Sir Galahad: Tényleg, Sorostól kért engedélyt a rezsim, hogy a szövegkörnyezetből kiragadva idézgessen tőle, no meg a képét plakátokra tegye?

midnightcoder2 2018.03.15. 18:42:28

@eßemfaßom még áll: "De ez mindegy, a Roxettnek nem volt problémája azzal, hogy a fidesz (meg valamelyik lengyel? párt is) felhasználta."

Ez a szerző szíve joga. A roxette-t ez nem zavarta, az egynyári despacito-s paródiát viszont simán letiltották.

www.blikk.hu/sztarvilag/zene/letiltottak-pamkutyaek-despacito-parodia-videojat/9pnjv01

Amúgy vicces, ahogy a vörösnácik egyik oldalon a jogállamiságot siratják, másik oldalon pedig lábbal tiporják a jogokat.

DFK 2018.03.15. 18:44:14

@feribácsi: nem engedély nélkül basználta a fidesz.

DFK 2018.03.15. 18:49:44

Egyébként az hogy magyar, nem nagy M. Ennyire promkó a poszter.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 18:50:19

@nu pagagyí: "Szigeti majd perel, ha jogtalanság érte."

Pontosítsuk: Jogtalanság érte, hogy perel-e miatta azt nyilván majd kiszámolja.

Örökérvényű progresszíveurópai klasszikus:

"...a végén majd megbeszéljük, hogy mennyi a bírság.”"

kvadrillio 2018.03.15. 18:52:54

..... egyetlen jó beszédet hallottam és az Vonáé volt !!!!!
ezT...
Vona Gábor értelmiségiek előtt elmondott beszéde | www.sokkaljobb.hu
A TÖBBI CSAK LÓZUNGOK HALMAZA.....

Sir Galahad 2018.03.15. 18:54:44

@nu pagagyí: Fogalmam sincs. Gondolom, ha jogtalanul használták fel a képét vagy a szszövegét, már tiltakozott volna- én ilyenről nem hallottam.

Gleccsertetű 2018.03.15. 18:59:04

@morpho: morpho morpho, Szak értő úr, nem kellemetlen neked, h mindig beégsz?! nem akarsz szak érteni az atomról, költségvetésről vagy bármi másról?

nu pagagyí 2018.03.15. 19:01:24

@eßemfaßom még áll: Sok szerencsét Szigetinek, remélem jól megszorongatja majd az ismeretlen feltöltőt. Addig is hallgassuk, mert nem rossz sem a zene, sem a szöveg.

Tom66 2018.03.15. 19:04:38

Idióta balf.sz. Neked a Lipótban lenne a helyed, de sajnos a pajtásod bezáratta.

nu pagagyí 2018.03.15. 19:12:04

@Sir Galahad: Azt hiszem, felesleges lenne tiltakoznia a jogtalanságok tömkelegét elkövető rezsimnél.

eßemfaßom még áll 2018.03.15. 19:18:04

@nu pagagyí: ásod magad egyre mélyebbre és észre sem veszed, nem baj van még hely morpho mellett a legalja alatt.

Hozzászólok 2018.03.15. 19:23:08

Nagyokos.
Az nem tetszik nekik hogy politikához használták fel a számot.
Joguk van hozzá, hogy így gondolják.

midnightcoder2 2018.03.15. 19:27:02

@Hozzászólok: A szerző hozzájárulása nélkül semmire nem használhatod fel a számot. Illetve van valami olyan, hogy 4 másodpercen túl nem teheted, ennél rövidebb részt igen.

mikka 2018.03.15. 19:31:07

a lopás az lopás te fasszopó köcsög

Budapest a kutyaszar városa 2018.03.15. 20:09:46

Örüljön a Karthago, hogy népszerűsítik a számukat, az átdolgozás pedig telitalálat !

A tudomány sosem téved! 2018.03.15. 20:10:24

ez hülye?
Mondjuk ezért garantált az index címlap, de mégis.
Ha ballib lop, akkor az nem lopás, az dicső tett?
A szerzői jog hirtelen nem számít? ehhh....
Sok sikert 2018hoz, elvtárs!

A tudomány sosem téved! 2018.03.15. 20:13:45

jaj beleolvastam egy másik posztba:
"Sőt van néhány fiatalabb srác akik összeszedik MÁS szemetét miközben kint cigiznek. És ezek arabok. "
hát persze...
kimaradt, hogy nincs is menekültválság, csak Orbán találta ki, de aki mégis menelült, az mind több diplomás mérnök, gyermek, agysebész, aki megduplázza a GDP-t

én kérek elnézést...

Pepibubó 2018.03.15. 20:30:02

@A tudomány sosem téved!:
1. Tudom, egy humortalan maffia csodálójaként nehéz felfogni, mi az a paródia. Hogy ez a "patinás" együttes sem képes felfogni, az őket is minősíti. Meg a "munkásságukat" is, amire sokan erre is más szemmel fognak nézni ezután.
2. Menekültválság van, csak nem Magyarországon, és Orbán nélkül sem lenne, mert nem ez a fantasztikus gazdaságú országa a céljuk. Ezt hazánkra nézve valóban nem igaz, Orbánék legmocskosabb hazugsága.
3. A GDP-t az EU duplázta, triplázta meg hazánkban. Annyira, hogy a teljes magyar növekedés 0 (nulla) lenne az uniós támogatások euró-tíz-milliárdjai nélkül. Azé az EU-é, amelyiket a birkamenet résztvevői ma mocskoltak. Ez így szintén nem visszataszító, ugye?

Gleccsertetű 2018.03.15. 20:38:23

morpho elmenekült. holnap ugyanilyen nagypofával és ugyanennyire kevés ésszel majd folytatja.

A tudomány sosem téved! 2018.03.15. 20:53:13

@Pepibubó: pfff...
Kihagytad, hogy Orbán tegnap megbukott, és holnap gyáván lemond... megint...

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.15. 21:19:32

@nick papagiorgo:
tévedsz te gyökér. maximum kereskedelmi forgalomba nem hozhatja .p

nu pagagyí 2018.03.15. 21:29:15

@eßemfaßom még áll: Nem nagyon érdekel önkéntes jogvédő szereped, gondolom nem kért fel senki ügyvédnek. De ha már...,
Érdekelne, hogy Szigetit utálod, vagy Tiborczot szereted? Mert vagy nem tetszik Szigeti zenéje és ezért hőzöngsz, hogy népszerűsíti valaki, vagy Tiborcz közbeszerzési csalásait nem szeretnéd megzenésítve hallani, mert esetleg te is érintett vagy?

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.15. 21:38:47

@A tudomány sosem téved!:
pont ez a lényeg, h nem lopás csak a gyötört keresztény hitetlen fajtád ezt nem képes felfogni te gyökér

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.15. 21:39:27

@A tudomány sosem téved!:
én nem mondtam, h nincs menekültválság. de hát mit vár az ember egy gyökér fideszestől aki csak a migráncsokkal tud foglalkozni :D

morpho 2018.03.15. 21:50:24

@Szerda Úr: Én már egyszer megpróbáltam, de a narancskullancsok nem tudnak dönteni Szigeti és Tibrcz közt, továbbá lövésük nincs a szerzői jogokról. Viszont szórakoztatóak. Azért csak próbálkozz, a remény hal meg utoljára. (Egyébként Szigeti csak a lojalitása miatt ugrabugrál, ő is tudja, hogy felesleges perelni, mert bukta lesz. Nem is fog)

2018.03.15. 22:14:39

@Szerda Úr: ez egy oldal tömény hiszti, amit idevertél...
sok értelme volt

VáradiJános 2018.03.15. 23:06:36

@Gleccsertetű: nem tehet másként morphoka, ezért fizeti az ópenszoszájetifándésön

morph on deer 2018.03.15. 23:46:12

@nu pagagyí:
“Mert vagy nem tetszik Szigeti zenéje...”

A zene lenne még a kissebbik baj, hát nyálas, na, volt már ilyen több is.

Viszont az a szöveg valami hátborzongatóan gagyi!
Aminél - ha lehet - a prozódia még rosszabb! Komolyan.
“Volt egy fiú és volt egy láháhány..”
A hideg kilelt valahányszor hallottam.

Ezen rontani szerintem kizárt. :(

feribácsi 2018.03.16. 00:05:52

@DFK: Kár, hogy a Roxette nem is tudott róla.

miketbeszéltek 2018.03.16. 01:25:19

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Most választani kell a romló nyugat és a romlataln Oroszország között, ez van."

Hitvalló ortodoxként még azt is elfogadod, hogy egy szexuális töltetű klipben hiányos öltözetű hölgyek sóvárognak Putyin után?

dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ 2018.03.16. 02:13:59

@hullajelölt88: hűűű geci de megmondtad neki, porrá aláztad a szófordulataiddal fideESZESZ, meg bérenc meg neonáci. Milyen magabiztos vagy az agyhalott formáddal de mire? Az elmúlt 8 évre amit csicskaként ellenzékbe töltöttél vagy hogy még 12 évet ellenzékbe fidESZESZEZhetsz? :D Te az élet meliyk területén nem vagy rabszolga csicska ellenzéki kutya? :D

Egyébként mielőtt lenáciznál SIEG HEIL és HEIL HITLER!!! szerintem jogotok van a gázkamrához, szállj fel a marhavagonra és irány ausviccc

nyerafidesz 2018.03.16. 06:05:29

Tipikus balos, bolsevik mentalitás. "Nekünk mindent lehet, mert mi vagyunk a szabadság és demokrácia felkent papjai".
Hát egy nagy fütyit! Kis pondrók vagytok, pusztítanátok mindent, ami érték e hazában. A Requiem és a többi alkotás tulajdonosa a zenekar maga. Értem én ezt a proli hozzáállást, hogy ami kell azt vegyük el...

midnightcoder2 2018.03.16. 07:13:41

@Budapest a kutyaszar városa: "Örüljön a Karthago, hogy népszerűsítik a számukat, az átdolgozás pedig telitalálat !"

A Requiem egy korszak meghatározó zenéje volt, nem kell népszerűsíteni.

wadcutter 2018.03.16. 07:26:11

@nu pagagyí: Tehát ha valaki bűnt követ el, az felment másokat is a bűn elkövetése alól? Az ember nyugodtan gyilkolhat, ha ismer egy gyilkost? Remélem nem csak gondolkodásban, de földrajzi fekvésben is távol állunk egymástól.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 08:03:32

@miketbeszéltek:

Nincs ezzel semmi gond, míg ízléses.

A lényok nem szerzetesek, hanem civilek.

nu pagagyí 2018.03.16. 08:06:47

@wadcutter: Csak arról van szó, hogy ne háborogjon valaki azért, ha vele csinálják azt, amit ő másokkal. Például te se pofázzál erkölcsről, ha még mindig a tolvajok és bolsevista hatalomgyakorlők pártján állsz. A jog csak akkor tiszteletreméltó, ha minden polgárra egyaránt vonatkozik, a jogalkalmazás nem szelektív, a nemzet megbízhat az intézményeiben.

nu pagagyí 2018.03.16. 08:21:04

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Még tetszett is nekik, hogy egy liberális párt felhasználja a zenéjüket, igaz én úgy tudom csak utólag értesültek a megtiszteleltetésről. Azóta a Fidesz egy fasiszta párttá vált, a munkásőr nemzetőr lett, a tagok megöregedtek, pocakot eresztettek, így a zene is változott. A népi kesergő dívik és ha a prosztatájuk engedi, Pataki Attila és Rózsi is elénekli nekik az ötven évvel ezelőtti sikerszámokat.

nu pagagyí 2018.03.16. 08:32:38

@dısʇıʞǝ uǝɯ ʞoɯd ןǝʇʇ: A csicskák fő jellemzője nyilván az lehet szerinted, hogy olyan segget nyalnak, amiből nem potyog ki semmi. Még szerencse, hogy neked több eszed van és megtaláltad a nyerő segget. Bár, ki tudja, lehet hogy csak az élvezetért csinálod?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 08:37:15

@nu pagagyí:

Kösz a megerősítést: azaz nem volt jogtalan felhasználás. Ellentétben a mostani esettel.

midnightcoder2 2018.03.16. 09:12:24

@nu pagagyí: "Még tetszett is nekik, hogy egy liberális párt felhasználja a zenéjüket, igaz én úgy tudom csak utólag értesültek a megtiszteleltetésről. Azóta a Fidesz egy fasiszta párttá vált, a munkásőr nemzetőr lett, a tagok megöregedtek, pocakot eresztettek, így a zene is változott."

Mindenki felnő egyszer. Aki 20 évesen nem liberális annak nincs szíve. Aki még 30 évesen is az, annak esze nincs.

wadcutter 2018.03.16. 09:19:52

@nu pagagyí: Mint írtam, tényleg csak abban reménykedem, hogy sohasem fogunk találkozni. Mindkettőnknek jobb lenne.

Bogyó 2 2018.03.16. 09:33:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Ha a Fidesz használta volna fel, akkor az bűncselekmény lett volna.
De mivel a ballibek, így ez makulátlan cselekmény. Sőt az eredeti szerző követ el bűncselekményt. "

Megint árnyékbox? Senki nem mondott ilyet csak te.

"Most választani kell a romló nyugat és a romlatlan Oroszország között, ez van. "

A pofám leszakad. A "romlatlan" Oroszország!!! Ahol ellenzéki politikusokat lelőnek a város központjában. Ahol esély nincs arra, hogy politikai váltógazdaság működjön. Ahol ki lehet játszani az Alkotmányt, hogy helyet cserél a miniszterelnök az elnökkel. A híresen szociálisan érzékeny Oroszország, ahol a fogyatékosoknak, a szegényeknek, a betegeknek olyan nagyszerű ellátásaik vannak, igaz? Ahol félprostik vonaglanak a Nagy Testvér képe előtt aki félmeztelenül pózol a proliseregek megelégedésére. Ahol olyan közlekedési kultúra van, hogy életveszély egy zebrán átmenni egy gyalogosnak Moszkvában? Ahol autós kamera nélkül nem fizet a biztosító? Ahol baseball-ütős terepjárósok szétverik a kocsidat és téged ha rájuk dudálsz? Ahol olyan "kulturáltan", lökdösődve állnak sorba és tülekednek ha valamit osztanak? Az ahonnan érkezetteket döbbenten nézik a nyugat- és közép-európaiak nem egyszer a viselkedésük miatt? Ahol külön iparág a feleségközvetítás a "romlott" Nyugatra? Ahol annyira híresek a "mosolygós" vendég"szeretetükről"? Ahol reggeli alkoholtilalmat vezettek be, hogy 10 órára ne legyen részeg az ország egyharmada? Ahol az egészségügyi statisztikák alapján a várható élettartam a 122. Algéria és Libanon között, az eu négy legnagyobb tagállama meg az első 20-ban van? Ahol azt láthatjuk, hogy a 2014-es gyilkossági statisztikák szerint a "romlott" nyugati EU két legnagyobb államában, Franciaországban és Németországban, amelyek együttesen nagyobb lakosságszámúak kb 1500 gyilkosság volt, míg az áldott jó "romlatlan" Oroszországban több mint 17 ezer? Meddig megy még ez a hazaáruló tevékenység, a bennünket oly sokszor a szakadékba lökők ajnározása? Legalább kapsz ezért valamit? Mert a nemzetnek végtelenül káros, az biztos.

morph on deer 2018.03.16. 09:36:32

@nyerafidesz:
”Értem én ezt a proli hozzáállást, hogy ami kell azt vegyük el...”

Gondolom akkor neked is van trafikod, ugye..?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.03.16. 10:01:27

@Bogyó 2:

Oroszország lelke romlatlan, ami nem jelenti azt, hogy a gyakorlat makulátlan lenne.

Van az égi Moszkva, mely ma Jeruzsálem fényének fő elosztója a világban. Ez makulátlan fény, mely a lelkeket megvilágítja.

S van a földi Moszkva, melyet részben megvilágít a fent említett fénysugár, de nem teljesen. Így Oroszországban láthatsz rosszat, a rossz a nyugati romlottság hatása.

Igen, érthető, hogy a nyugat nem bírja elviselni a demokratiikusan választott orosz vezetést, de amíg az orosz kisember rá szavaz, kit érdekelnek a liberális, romlott szempontok?

Ez van, a lelkek harcmezején legyőzhetetlen Moszkva szelleme. S ennek hatására a megvalósult Moszkva is legyőzhetetlen. Lám, mennyi nyugati agresszió, szankció, mesterkedés, bevatkozás, s áll mégis acéllábakon a Keresztény Birodalom.

miketbeszéltek 2018.03.16. 11:23:50

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: "Nincs ezzel semmi gond, míg ízléses.

A lényok nem szerzetesek, hanem civilek."

Persze. Ez libsizmust nyomokban sem tartalmaz....

eßemfaßom még áll 2018.03.16. 11:53:07

@Szerda Úr: "maximum kereskedelmi forgalomba nem hozhatja .p "

Fentebb már betettem, a szjt-t idéznéd belőle ezt a "csakhapénztkérérte" dolgot?

Mondjuk nem lesz könnyű mert nincs benne...

eßemfaßom még áll 2018.03.16. 11:55:50

@nu pagagyí: téged se kért fel senki hogy baromságokkal fosd tele a blog.hu-t mégse tart vissza.

Nem érdekel se szigeti se tiborc, viszont veletek ellentétben nem vagyok fogalmatlan hülye a szerzői jogból ezért teljesen önkéntes alapon segitek nektek felfogni, hogy oltári baromságot irtok

eßemfaßom még áll 2018.03.16. 12:00:53

Európaidemokrataprogresszívposztolo gyökerezik, fajtázik miközben szénné égeti magát a nemlétező szerzőijogi ismereteivel.

Szórakoztató ez kéremszépen :)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.16. 16:21:02

@eßemfaßom még áll:
figyi nem kell idézned a törvényt pontosan tudom mi áll benne. sőt mit több mint külön kitértem a zeneszám popkulturális hatására, a szjt nem 20 éves, nem veszi figyelembe a gegeket, youtube-ot stb. ez nem így működik. elmehetsz te 30 éves zeneszámok tulajdonjogával pereskedni, hogy néhány fiatal átköltötte a youtube-on, azon kívül, hogy a belőle származó bevételt az eredeti jogtulaj fogja megkpani, NEM tilthatja meg az átdolgozást.

eßemfaßom még áll 2018.03.17. 07:56:02

@Szerda Úr: Az, hogy te kitérsz a fantáziaszüleményedre nem irja át a jogot.
süti beállítások módosítása