Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Miért ne hívj meg az esküvödre?

2018. március 06. - Szerda Úr

Sokan fel sem fogják, hogy milyen undorítóan nehéz terhet rónak legjobb barátaikra, egy-egy habos-babos, selyemszalaggal áttekert esküvői meghívó átadásával együtt. 

esküvő

Alig indult el a március, s a tavaszt bár még nem hozta el nekünk, de a turbékoló gerlepárok már most osztogatják a bézsszínű szalaggal futtatott, merített papírból készült esküvői meghívóit. Nem elég, hogy sokan még ezt személyesen is akarják átadni, hogy mindenféle lényegtelen esküvői dolgokkal fárasszanak engem egy kávé unalmas elszopogatása közben, de még tanácsot is kell adnom, hogy hogyan csinálják a lagzit. Nem könnyű az élete a régi pincéreknek ilyen téren, a család, a barátok, mindenkinek eszébe jutok, ha éppen egy tizenöt főnél nagyobb társaságot akarnak étterembe cibálni, mert hát ők EGYEDI esküvő(ballagást, keresztelőt, bérmálást, halotti tort) szeretnének. Jól kifaggatnak, hogy mire érdemes figyelni, meg mit tanácsolnék. Először is azt, hogy engem NE hívj meg. Mondom miért;

Ingyen taxinak nézel az esküvőszervezés időszakában

Esküvőkiállítás, ruhapróbák, cukrászdábajárás, éttermek végigjárása. Nem mondom, hogy egy-egy alkalommal nem segítek szívesen, de állandó partiszervező, seggedet cipeltető járatnak nézni engem kezd kicsit idegesíteni. A szégyenteljes alkudozásaid a vendéglősökkel pedig egyenesen kínos számomra. Légyszi, oldd meg egyedül. 

Vidéki rokonaidat velem akarod cipeltetni, rosszabb esetben nálam akarod elszállásolni

Oké, értem én, hogy Mancinéni a gyerkőcökkel, ha felér a keletibe akkor onnan nem feltétlen jó elmetrózni polgári szertartásig, onnan a templomba/zsinagógába, majd a lagziba. Viszont bármilyen hihetetlen, én is készülődök, s szeretném a megmaradt idegeimet letusolni, megborotválni, bepárfümözni főleg, hogy kiadtátok, hogy az esküvő a francia vintage stílusában lesz megtartva, ezért kéretik annak megfelelő szín és illatvilágot betartani. Jelentsen ez bármit is. 

Súlyos anyagi terhet rósz rám

Igen tudom, az esküvő neked is pénzbe kerül, a tonnányi felesleges egyszerhasználatos giccses dísztől kezdve, a menyasszonyi ruháig, a cipőig, a bugyiig, a tiarádig minden sok pénzbe kerül. Viszont az, hogy sunyi módon az ilyen költségeket rajtam akarod közvetve bevasalni, az már cink. Tudom-tudom, apu kifizeti a lagzi nagyrészét, vagy ha nem akkor a fapados kölcsön segít, de mindezek tudatában, hogy van pofád ráírni a meghívóra, hogy 

"ajándéknak itt vagyunk egymásnak, amit arra költenél tedd inkább borítékba".


Tudom, hogy ügyes vagy matekból. A közel száz fős lagzid 2 és 3 milla között lesz sacperkábé, amihez hozzájön a zenész, a vőfély, a fotós, a videós, a balmellbimbócsavargató és az autókölcsönző is. Mivel okos vagy és tudod, hogy a családod meg a barátaid nem rajtad fognak sóherkedni, ezért senki nem fog fejenkénti húsz rugónál kevesebbet adni. Nagyonmax néhány régi füves haverod, akiknek még most sincs rendes munkája, s az anyjukkal élnek így 30 felett is. Szóval fejenként minimum egy húszas, de tekintettel arra, hogy a közeli család úgysem tesz a borítékba párszáznál kevesebbet, a hozzám hasonló barátaid is legalább betolnak 40-50 rugót per fő, így mondhatni Te tisztán kaszálsz az esküvőn. Ezt a jogállamban csalásnak hívják. 

Megfejeled az anyagi és időbeli ráfordításomat egy legény/leánybúcsúval

Tegyük fel, hogy a Te/Párod/Családod iránti tiszteletből elmegyek az esküvődre. Nem elég, hogy szabadnapot veszek majd ki, de utazást, szállást, új öltönyt (vagy legalább ing-nyakkendő-zokni kombót) fogok venni, s az asszonynak kifizetem a méregdrága fodrászt és sminkest. Meg persze új ruhát. És cipőt. De te ezen felül az esküvő előtt egy vagy két héttel kitalálod, hogy legény/leánybúcsút is akarsz, aminek a szervezését rámbízod majd, azzal a címszóval, hogy LEPJELEK MEG! 

Aztán elkezdjük szervezni a kibaszott egyedi búcsúztatódat, ahol kikötöd, hogy ne legyen táncoslány/vetkőzősfiú, de ha tényleg nem lenne akkor szarrá lennél sértődve. Baszottdrágán limuzint kell bérelni, hogy egy órát karistoljon a körúton, miközben te a napfénytetőn kihajolva üvöltesz a népnek, nem fogod fel, vagy csak nem akarod, hogy senki le se szar, mert annyi ilyen tucatfigura fordul meg minden nap a bulinegyedben. Vásároljunk össze neked minden szart, amit eladhatsz majd, amiből majd MI inni fogunk. Faszalakú szívószál, faszalakú lufi, faszalakú párna, faszalakú műfasz. Mondjuk legalább előrevetíti a házasságod mindennapjait, mert szopni fogsz az biztos. Mivel gallyra iszod magad, ezekből a termékekből lófaszt nem adsz majd el, s kidobott pénzzé válik az egész, a piálásodat, belépőidet úgyis mi fizetjük, ahogy az utolsó pillanatban elkészített sablonos egyen pólót is fejenként öt rugóért. Számoljunk csak? Mindent egy főre lebontva, póló 5 rugó, limuzin 4 rugó, belépők 2,5 rugó, ajándékok 4 rugó, kurva 6 ezer; közel húszezer forintnál tartunk és még nem is ittunk egy kortyot sem! Ne értsd félre, nem sajnálom, egy lazább szerdán is elkúrok ennyit bulira. A gond abból fakad, hogy alkalmazkodni kell a hülyeségeidhez, az idióta kedvenc előadóidhoz, akiket rajtad kívül csak a szüleik lájkoltak a youtube-on. De mindet elnézném neked, mindet ha nem lennél olyan hisztis, amikor a kurva elé kerülsz. A látványos műbalhéd nem csupán átlátszó, de nevetséges is, főleg miután kihisztizted magad, hogy Te szereted a Kingát/Zolit, aztán két perc múlva már az előadó csupasz mellén tapadt a nyelved. Persze a bulika után jó fejek vagyunk, hazaviszünk, a párom közben telón adja az ívet, hogy a leendőbelid is ugyanolyan gázul viselkedik mint te, mert neki a másik oldalon kötelező a részvétel. Mondjuk ő nem állt meg a mellnyalogatásnál, ő konkrétan kúrt is a sztripperrel, de pszt! ez titok és tényleg, a jegyespáron kívül mindenki tudja. Love Forever!

Végszóként

Ha az esküvődben csupán azt látod, hogy gecinagyot bulikázzatok a jövendőbeliddel, ingyen hányhass meg kurvázhass, míg a haverjaid/barátnőid a segged fedezik, s a végén még keressetek is rajta, akkor légyszíves inkább ne hívj meg. Úgysem lesz olyan kaja amit szeretek, a korlátlan italfogyasztásban lévő pancsolt bort úgysem iszom meg, a rokonaidat fuvarozni, pláne elszállásolni pedig nem fogom. Ha ki akarsz rúgni a hámból szólj és limuzin és kurvák nélkül is megtehetjük, nem kell ehhez alkalom, ha pedig csak figyelemre vágysz járj el terápiára. Shalom!

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr9713719568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2018.03.06. 17:21:11

Ez nagyon rendben volt. Várom a sok majom kommentjét aki magára ismert. :)

Porco Rosso 2018.03.06. 18:10:20

Ennél, már csak az gázabb;
-Amikor a mélyhülye cimbi beléptidíjjas születésnapi bulit szervez(tét) magának.
Gecc, ha ninx pénzem otthon koccintunk és sütök a komáknak házipogácsát. Ha meg túl sok, akkor pont nem azt fogom ünnepelni, hogy egy évvel közelebb kerültem a kriptaszökevénységhez.

scsaba1 2018.03.06. 18:55:18

+1:
Ha vendégként megyek semmilyen formában nem akarok részt venni az esküvői ebéd/vacsora/italoztatás lebonyolításban. Kétszer is megesett, hogy vendégként mentem, majd látva káoszba fulladó kiszolgálást, hosszas könyörgésre be kellett állnom rendbe vágni az egészet (na meg azért nekem is van szívem, meg már engem is irritált a balfaszkodás) Mentségükre legyen mondva, hogy mindkettő vidéki jellegű sátras lagzi volt. Az egyik békebeli 300 fő körüli, a másik egy szolid kis 80 fős. Ezeken úgy szokás, hogy vagy fizetett segítők vannak, vagy a házigazda haverjai végzik a kulimunkát kevés hozzáértéssel, de az elfogyasztott szeszmennyiséggel először még egyenes arányban álló lelkesedéssel és a vőfély irányításával. De ezek mindkét bulinál valahogy nem voltak előre leszervezve/lebeszélve. Így nagyon gyorsan a placcon találtam magam a jobbik ingemben és jobbik öltönynadrágomban. A 300 fősön a vőfély, két jó szándékú hülyegyerek meg én pörgettük le az egészet. A költséghatékony 80 fősön ahol vőfély sem volt, ott meg a nejem és én. Kegyetlen volt, még így 15 év távlatából is..

Kommentelő Pista 2018.03.06. 21:08:28

@scsaba1: A "pörgettük le az egészet" részt úgy kell érteni, hogy ti kezdtétek el irányítgatni a többi balekot, vagy hogy konkrétan nem volt senki más, aki bármit is segített volna? Mindkettő elég necces, de ha a második, akkor az a világ szégyene.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.07. 08:33:06

@scsaba1:
max riszpekt komám, átérzem a szitut, kemény ez

modav 2018.03.07. 09:40:19

Betoltam az egyik esküvői szolgáltató fórumba (esküvőket fotózok)... húúú baszki Szerda, szerintem qrvasokan magukra ismertek, anyáznak is rendesen, próbálnak úrijányok lenni, pedig... Felrobbantak volna ha ak orábbi esküvős posztot is betolom :-D Hozzáteszem, imádom ezt a melót, és marhajó néha vendégnek lenni ;-)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.07. 10:47:01

@modav:
kösziii :D
ilyenkor senki nem mer magába nézni, mindig csak a másik a geci

amúgy poén, hogy tegnap miután megírtam ezt az egészet jött privát profilomra az üzenet havertól (nem tudja, h én írom ezt a blogot, sztem nem is olvassa), hogy júliusban esküvő, szeretné ha én csinálnám a legénybúcsúját. :D :D

modav 2018.03.07. 11:24:48

@Szerda Úr: hajjaj. Sosem értettem, hogy az ilyen esküvős szakmai fórumokban miért nem tagok a felszolgálók, mert ahoz képest amit a környékünkön a régi motoros, és a munkáját megbecsülő fiatal felszolgálók tudnak a lakodalmakról az fityfasz ahhoz képest amit szajkóznak a fórumokban a kollégák :-)

Nem is a párok gerjesztik ezt a "hercegnő vagyok életem legeslegeslegeslegszebb napján" hülyeséget hanem maga a szolgáltatói kör egy része. Hány olyan szervező van a fórumokban akik Mrs Srheck-nek is azt mondja, hogy "királyjány vagy" csak legyen munkája amit "wedding tájm"-ként posztolhat a faszbúkra...

Nekem nem is volt legénybúcsúm :D Pedig akartak szervezni de aztán letettem róla. Ne én legyek az indok arra, hogy levarrhatnak végre egy prostit. Imádok férje lenni a nejemnek, akar a fasz megint 'legény' lenni basszus. :D

Egyébként sokáig azt hittem, hogy az egyik ceremóniamester ismerősőm maga Szerda úr :D

Ha érdekel milyen belülről egy 'szakmai' fórum, csak keress meg private, még nem indult be a szezon van időm mesélni ;) Bár sok újat nem tudnék szerintem hozzá tenni, a lényegét leírtad már korábban is.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.03.07. 12:38:30

@modav:
ugye az iparágat fent kell tartani. :D ez sajna ilyen

én magát a legénybúcsút szeretem, mindaddig amíg tényleg nem sablon. két közeli jóbarátomnak szerveztem elsők között, amik annyira legendássá váltak, hogy kb mindenki engem akar az ismerettségi körből. azóta is csendben átkozom a napot, hogy elpofáztam

áá én nem lennék jó ceremóniamester, előbb innám magam az asztal alá, minthhogy a mennyasszony felhúzza a csipketangát

Jóska Pista 2018.03.07. 15:10:21

Vazze, rohadt szegény (spórolós) rokonaink, barátaink vannak, mert két esküvőn túl, nem jött be a fele költség sem. :)
A gyerekeim azt remélem nem akarnak nagy hacacárét, még azt is elfogadom ha meg sem hívnak.

scsaba1 2018.03.07. 20:45:05

@Kommentelő Pista:

Nem voltak balekok. Mi voltunk azok.
Az egész esküvő valami furcsa keveréke volt a fillérbaszással kevert irányításmániának, a túlvállalással kevert szervezetlenségnek. Pl. a menyasszony pesti volt, a vőlegény vidéki. A csepeli panel után rohadt rémisztően hathatott rájuk egy vidéki sátras lagzi inger gazdag kaotikussága.
Úgyhogy a lányos és fiús szülők már aznap reggel melegében összevesztek, hogy a lány részéről nem igazán jött segíteni senki(sátorállítás, csirkepucolás ilyesmi) meg lóvéval sem igazán akartak beleszállni a dínom-dánomba.
A srác apja elzárta a röviditalokat, csak rajta keresztül lehetett elérni. Poharanként szaladgált az italokkal. Délután két óra felé még egy szakadt farmerban meg pólóban nyomult. Nem volt senki, aki fogadja a vendégeket. Dél körül megindult a vendégáramlás, a násznép meg tanácstalanul ácsorgott az udvarban, mint lófasz a lakodalomba (stílszerűen) mire előkerült a vőfély, aki próbált valami szervezettség vinni a káoszba. Ja és rohadt meleg is volt bónuszként. Mindenki izzadta a nagy pisztolytáskákat. Ekkor jött oda a srác húga talpig eperhabos tortának öltözve, hogy csináljak már valamit, látja, hogy gáz van, mert mindjárt a fejükre omlik az egész..
De érdekes módon a konyha viszont toppon volt, mert a szakács úr hozta saját embereit. Szóval voltak anomáliák bőven...

scsaba1 2018.03.07. 20:50:30

Ja a végszó lemaradt: Szóval irigylem Szerda urat, hogy neki csak szaktanácsadói mivoltában kellett emelni a haveri/rokoni esküvők fényét. :)
süti beállítások módosítása