Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

petárdázós jóreggelt kihányok izé kívánok

2018. január 03. - Szerda Úr

Rohadjon meg az összes baszatlan picsa, akik azért hisztériáznak minden év szentestéjétől vízkeresztig, hogy tiltsák be a petárdázást, tűzijátékot meg úgy kábé a levegővételt is. Egy jóérzésű ember sem képes úgy kettőt görgetni a facebookon, hogy ne találkozna olyan képpel, szöveges poszttal vagy élőzéssel, hogy ne petárdázzatok, mert a kutyák megijednek. A dolog annyira felbolygatja a közvéleményt, hogy idén még a fidesz propagandája is beizzította az ultimate, sok megosztást hozó aduászt egy szomorú németjuhász képében. 

26113799_10156906310099307_8065716908185629245_n.jpg

Igen, a nemzeti giccsparádéba már a kormánypárt is beszállt, de néhány központi lájk és facebook aktivitáson kívül ez a kép semmit nem ér. Sőt mi több szerintem baszott képmutató, de mindegy is. 

Én speciel a sok baszatlan kurvától kapok instant agyfaszt, akik frusztrált agresszív posztokkal adják a jónép tudtára, hogy a petárdázástól az ő kutyájuk félni fog, sőt mi több még petíciót is gyártottak, amit ritka igénytelenséggel pakoltak össze pontról, pontra, slendrián megfogalmazásából tökéletesen látszik, hogy impulzusírás. Alapjáraton azt gondolom, hogy ha valaki felelősséget vállal egy primitív ösztönlényért, ami lehet kutya, macska, csecsemő vagy nyugdíjas, az alapjáraton készüljön fel arra, hogy bizonyos óvintézkedéseket meg kell tennie, mert a világ már 7,5 mrd emberből áll és szép dolog a safe-space csak éppen nem gondolom, hogy tekintettel kell lennem mindenkire. Én speciel nem petárdázok és nem is lövök fel tűzijátékot, mert nem köt le, nem látom értelmét és tulajdonképpen hülyeségnek is tartom. Azzal teljes mértékben tudok azonosulni, ha valaki mondjuk az augusztus 20.-ai fővárosi tűzijátékot akarja forrásaiban más helyre összpontosítani, mert az a 175 millió forint arra a húsz percre igencsak arcos összeg. Közpénzből ilyen mókára úgy gondolom, hogy nem feltétlen kell pénzt szórni, de hát végülis ki vagyok én, hogy ilyeneket szabályozzak.

870573cc5ec45a3ce93fc4b7ea546bd6bc835def_hq.gif"..but what do i know i'm just another shit-faced irishman..."

A lényeg az, hogy értelmes (?) lényként kibaszott dühítő a sok megmondóember, ahogy facebookról rinyál. Sőt a magát erősebbnek gondolók (jellemzően egyedülálló, elhízott nők) még azt is kilátásba helyezi, hogy majd a seggembe dugják fel a petárda nem égő végét. Az egyén felelősségtudata ebben az esetben szinte kizárólag abból áll, hogy telekürtöli a szosölmédiát azzal, hogy a petárdázás rossz, vakságot, végtagvesztést, halláskárosdoást, down szindrómát, impotenciát okoz, de a saját kutyájára, macskájára, fattyára vagy nyuggerjára nem figyel oda. Alap érvei, hogy a csecsemő megijed, a nyugdíjas megijed, a kutya megijed sőt meg is szökik. Ezzel ellentétben az igazság az az, hogy a csecsemő egy megfelelően hangszigetelt szobában esetlegesen zene mellett semmit nem fog érzékelni belőle (ha csak nem vagy olyan gyökér, hogy beviszed az utcabálra), a nyugdíjas rosszabb esetben géppuska hangot is hallott, a sas kabaré mellett simán belefér. A macskák valamiért jól bírják a dolgot, de a kutyák valóban megijedhetnek. Ha csak nem vagy szar gazdája, akkor a megfelelő óvintézkedéseket megteheted, minthogy időben bezárod és nem a kertbe. Egy rémült állat a saját testi épségét sem kímélve szakítja át a drótkerítést, vagy ugrik át a kovácsoltvas kertkapun, aminek a tetején hegyes gúlák jelzik igénytelenségedet. A kutyát be lehet vinni a lakásba, az állatorvosnál lehet nyugtatót is venni, sőt mi több fel is lehet készíteni a váratlan nagy zajra. A kutyák (nem csak a vadászatra tartott fajták) ösztönösen képesek kiszűrni a számukra veszélytelen zajforrásokat, ám ha nem tudják, hogy a hirtelen élesen hangos zaj, honnan jött persze, hogy rémültek lesznek. Egy kölyökkutyát akár a teljesen veszélytelen gyerekpetárdával is hozzá lehet szoktatni ahhoz, hogy ne féljen a robbanás zajától, de egy középkorú félős ebet sem lehetetlen. A kulcs az, hogy foglalkozzál vele. 

Hányni tudok attól a képmutatástól, amit most így szilveszter után a már fent említett csoportosulások megengednek maguknak; halott állatokkal érvelve próbálnak hatni a másikra, hogy "ez a kutya még élne ha nem petárdáztál volna". Nem bazmeg, az a kutya azért halt meg, mert a gazdája baszott se rá. Ha holnap beigazolódik a kormány uszítása és soros györgy feliratos pólóban vonuló migránsok hada támadja meg a nemzeti identitásukat féltve őrző falvakat, a gépkarabély ropogásától a kutyák ugyanúgy meg fognak ijedni, s el fognak szökni. S elárulok egy titkot. A gépkarabély ráadásul illegális is. 

A nemzeti identitásról jut eszembe, az megvan, hogy a magyar csikósok az újévet karikás ostor csattogtatásával, az asszonyok meg kereplővel ünnepelték? Azt tudod, hogy a karikás ostor nagyobbat szól mint két petárda összekötve? Just sayin.

Mindent összevetve a borzasztó tilcsukbe nyuggermentalitás megint győzőtt, legalábbis közvélemény szinten. Az senkinek sem jut eszébe, hogy azalatt a bő pár évtized alatt, amíg lakossági szinten valóban tiltva volt mindennemű látvány pirotechnikai eszköz, addig is nagyüzemben ment a petárdázás. Én 12 éves sem voltam, amikor gond nélkül tudtam vásárolni zöld színű, robbanórudakat. Pedig most már facebook és házhoz szállítás is van. 

Visszatérve a petícióra; átgondolatlan, buta és az egyén felelősségét másra hárító emberek csoportosulása, ami betiltana mindent amivel ő nem ért egyet. 

Különdíj jár a köcsögdéménynek, aki évek óta hirdeti azon nagyszerű igéjét, hogy aki olyat csinál ami neki nem tetszik, annak egyszerűen kicsi a fasza. Valóban így kell észérvekkel hatni a jellemzően kiforratlan, lázadó és/vagy kamasz arcokra. 

A petíció kitalálójának a Csendes Többségnek ezúton is gratulálok, házmester ország hátárán, az újév küszöbén. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr2613545181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vittore 2018.01.03. 16:35:47

Több ismerősöm törölt a faszbúkról a veled teljesen megegyező véleményem miatt. Azóta is nagyon hiányoznak..... Remélem Index címlap lesz, hogy röhöghessek a sok fasztarisznyán.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.01.03. 17:25:09

Tiltsák be a lakóépületek közötti petárdázást, az állattartást és a gyermekvállalást pedig kössék alkalmassági vizsgához és megfelelő ingatlanhoz.

Sólyom Tomi 2018.01.03. 17:56:02

A petárdázóknak márpedig tényleg kicsi a farkuk, ráadásul a fogazást sem tűrik úgy, mint a kutyatartók.

Sólyom Tomi 2018.01.03. 18:19:29

@Szerda Úr: Hogyazistenbene, én nem durrogtatok csak úgy a levegőbe!

Sentiero Acesso 2018.01.05. 08:52:57

Ezek az érvek kimaradtak:
index.hu/mindekozben/poszt/2018/01/03/szilveszter_petarda_komment_ervek/

De gondolom a szerencsétlen mancsletépett kutyával kapcsolatban is az az érv, hogy "minek volt ott", azt meg nem veszed észre, hogy direkt dobott valami agyatlan petárdát rá, mert arra porcosodik a gyík, vagy nedvesedik a barlang, ha szenvedést lát.

Kíváncsi lennék, ha a te gyereked arcába vagy a szüleid ablakába lőnek rakétát - isten ments, hogy megtörténjen - akkor hogy érvelnél.
index.hu/belfold/2018/01/01/egy_8_eves_kislany_is_megserult_a_szilveszteri_petardazastol/

De nyilván az a válasz, hogy "miért volt ott, minek építkezett oda".

Magyaryzoly 2018.01.06. 18:01:01

@Sentiero Acesso: Aki szadista suttyó az nem csak szilveszterkor az. Ha betiltják a petárdát akkor majd legfeljebb fejszével fogja szétverni a kutyát, gyereket, öreget.

V. Tamas0101 2018.01.23. 04:47:08

Tiltsuk be az autózást, ott sokkal több a baleset, és vannak ámokfutók is bőven.

Ja, panelben állatot tartani az korrekt. Érdekes én tudok tartani (és úgy) olyan kutyát ami leszarja a durrogtatást....míg másoknak a génmutáns szarjai egy megszagolást nem bírnak ki idegekkel.

Háborút akarok, hogy a tüzérség keltse ezeket a hippiket minden reggel!
süti beállítások módosítása