Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

higiénia

2016. május 19. - Szerda Úr

Életem során, sokszor kaptam ellenőrzést. Volt munkaügyi, adóügyi, ÁNTSZ, de még ritka GVH-s is. Volt, hogy lefizettük volt, hogy elkergettük volt, hogy megvertük az ellenőröket. Ez egy ilyen szakma. De sosem volt olyan gusztustalan állapot még a wc-kben nőnapkor sem, mint Illés bácsi cukijában...

barna-illes.jpg

Nem szívesen írok aktuáltémákról, mert meggyanúsítatok, hogy az olvasottságra megyek, de van ami mellett nehéz elmennem szó nélkül. A téma ismert, triviális, mindenki erről beszél, még HÁpontPéter kőszíve is meglágyult Cukibácsi könnyein. Egy dolgot kérdeznék azoktól az emberektől, akik most baszottnagy társadalmi együttérzésükben kiállnak most Illés bácsi mellett és ezerrel támogatják? Ha én hajszálas kaját, vagy koszos tányéron ételt viszek elétek, akkor is mögémálltok, hogy semmi baj Szerda Úr, segítek elmosni, aztán tegyük rá egy másikra? Az ember addig együtt érző, míg valami távoli dologgal kell együtt érezni. Ha a gyerek szalmonellát kap, már perrel fenyegetőzne a legtöbb szülő. Ahogy a poszt elején is említettem, sok ellenőrzésem volt. Sok mindenért meg is büntettek, volt amiért be is kellett zárnom a saját éttermemet. Higiénia miatt viszont soha. Igényes vagyok a környezetemre, magamra, a saját lakásomra és a helyre ahol dolgozom. Három éve élek együtt a párommal, a legrendetlenebb napjaimon is csak két pár koszos zoknit tud a fejemhez vágni, hogy ugyan legyek szíves nem trógerkedni. Ízlés dolga. Tanulóként mikor néha velem takaríttatták a wc-t, mindig azt mondták a mesterek, hogy olyan tiszta legyen, hogy a vendég azt fogja kérdezni magától, hogy ha kosz van; "ha ezt meg merik mutatni, akkor mi lehet a konyhában". Igazuk volt. Kérdésem már csak annyi, hogy ha képes így dolgozni, akkor a személyes higiénia hogy áll? Milyen állapot lehet a wc-ben és használata után, mennyire van kézmosás? Jóétvágyat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr718730072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Verucska 2016.05.19. 12:36:21

ajjjjistenem ezer ilyen van még az országban, mint ez a bácsika, mindenkit sajnáljunk meg tényleg és igazából meg tök jó a koszos régi omladozó cukiban, lángososban bármiben enni és amúgy meg ha egy egyszerű menüztetés közben ezerből egyszer hajszál kerül a levesbe akkor meg ez a világ legszarabb helye stb. na haggyukmááár!! és akkor meg megy a nagy "aláírás gyűjtés" facen, hogy jajj szegény bácsika..... aztán most felújítják neki unios mindenféle szabályok szerint a kis butikját mert amúgy ez majd jó fényt vet a helyi polgimesterre is, de amúgy szegénynek a korából kifolyólag, nem tudom mennyire bírja majd csillogóra zsúrolni négykézláb az új csempét vagy kezelni az új gépeket meg egyáltalán bármit meg kitöltögetni naponta az ilyenolyan kötelező papírokat, jövőre ilyenek miatt ha még él, ugyan úgy rámennek a "szervek" és bezárják, sajnálom szegényt, de ennyi idősen örüljön, hogy életben van, mozog, egészséges.... ilyen ez a pop szakma.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.05.19. 14:32:41

@Mr.Verucska:
más egy hajszál, más egy darab méhe a kajában és más a konstans dzsuva.

nekem volt egy vendégem még a balatonon, olyan időszakban jött, hogy méhrajzás volt, tényleg mindenhol gecisok volt. konkrétan naponta 10-20 embert csípett meg, egy. bejön a cseh család, 4 gyrost ettek gyerekekkel, az egyikben volt egy darab méhszárny. visszaküldte, kicseréltük, csináltunk ujjat. abban is volt egy, pedig felügyeltem a szakácsot amint az újat készíti. egyszerűen nem tudtuk megoldani, hogy a konyhától placcig tartó 5 méteren ne támadják le. üvöltött, csapkolódott, még a szállását is visszamondta, aznap visszamentek csehországba. (huhh ez jó sztori, el is felejtettem, majd részletesen megírom)

2016.05.19. 16:07:42

Ez a kép bakker, nem először látom, de sokadszorra is elfog a konkrét hányinger:) Mintha egy horrorfilmből szalasztották volna a "cukrászt" meg a lebujt, amit vezet(ett hálistennek).

Taurusz 2016.05.19. 18:31:22

Egyrészt ez is felmerült bennem, másrészt, ha ötven év alatt nem tudott a vállalkozása annyi hasznot kitermelni, hogy a felszerelést ki tudja cserélni, akkor szerintem ideje bezárni...

mollyhooper 2016.05.19. 20:23:55

@Taurusz: Na ez a lényeg. Nem jó az üzleti modell, ha 50 év alatt nem sikerült fejleszteni, korszerűsíteni, vagy legalább tisztán tartani a műhelyt. Ha meg ez szimpla igénytelenség, akkor még rosszabb a helyzet.

na4 2016.05.19. 21:48:03

Uramisten. Ha valaki a fenti kép után még belenyal abba a fagylaltba, az megérdemli a sorsát. Itt kb. 80 éve megállt az idő :-(

szsuzsanna 2016.05.20. 07:54:20

@na4: Hát igen, EZT a képet kellett volna "illusztrációnak" feltenni, a "sajnálgatósosoknak"...
-Igen halkan kérdezem, hol volt az ÁNTSZ, (leánykori nevén KÖJÁL), évtizedekig???

Zorba the Geek 2016.05.20. 13:24:44

@mollyhooper: Na, jól van, megnyugodtam. Szentül azt hittem, hogy csak nekem tűnik undorítónak így képről is már az egész kóceráj. Azon, meg hogy "szegény bácsi", aki 50 év maszek cukrászkodás után azon nyíg, hogy csak 60 a nyugdíja egyenesen röhögtem.

czyi · http://senkinemertsemmit.blog.hu/ 2016.05.20. 20:12:17

Kedves Szerda Úr!
Csak úgy barátságból, mert szeretem a blogodat és a posztjaidat, szívesen átnyálazom nyelvhelyességileg és helyesírásilag a cikkeidet! Mert bosszantó látni, hogy fontos posztok milyen silány minőséget képviselnek ezen a téren. És mert rengetegen olvasnak téged: olvassanak nyelvészetileg is kifogástalan munkákat!
A bejegyzés tartalmával pedig mélységesen egyet értek; épp tegnap olvastam egy, a cukrászda érdemeit méltató, 5 évvel ezelőtti írást, sok-sok mellékelt fotóval - és pontosan az fogalmazódott meg bennem - kizárólag a fotósorozat láttán -, hogy ez lenne a hely, ahova hét lóval se vontathatnának be, vagy ha mégis, biztos, hogy semmit nem fogyasztanék!

czyi · http://senkinemertsemmit.blog.hu/ 2016.05.20. 20:12:17

Kedves Szerda Úr!
Csak úgy barátságból, mert szeretem a blogodat és a posztjaidat, szívesen átnyálazom nyelvhelyességileg és helyesírásilag a cikkeidet! Mert bosszantó látni, hogy fontos posztok milyen silány minőséget képviselnek ezen a téren. És mert rengetegen olvasnak téged: olvassanak nyelvészetileg is kifogástalan munkákat!
A bejegyzés tartalmával pedig mélységesen egyet értek; épp tegnap olvastam egy, a cukrászda érdemeit méltató, 5 évvel ezelőtti írást, sok-sok mellékelt fotóval - és pontosan az fogalmazódott meg bennem - kizárólag a fotósorozat láttán -, hogy ez lenne a hely, ahova hét lóval se vontathatnának be, vagy ha mégis, biztos, hogy semmit nem fogyasztanék!

baldoc 2016.05.21. 11:33:07

Azért érdekes, hogy HCCP-s közületi konyhákban az elmúlt években többször is volt ételmérgezés.
De, az öregnél semmi.Pedig 50 év nem kevés.
Szóval nem kell túltolni a sterilitást.

2016.05.30. 11:03:56

@baldoc:
Vagy csak nem jelentette senki. Amikor hasmenésed van, nem mindig tudod biztosan meghatározni a forrását, ha mondjuk aznap több helyen is ettél, illetve kisebb probléma esetén nem biztos, hogy foglalkozol vele.

Másrész felhívom a figyelmedet arra, hogy ha 2 hely közül az egyikbeb retek van, a másik tiszta, attól még van matematikai valószínűsége, hogy a tiszta helyen lesz baj. Ha 1 cukrászdát több tízezer másik hellyel vetsz össze, akkor még ha az a több tízezer mind tiszta is lenne, nagyobb az esélyey hogy utóbbiak közül lesz ahol előfordul ételmérgezés. A hatóságoknak meg nem akkor van csak dolga, amikor már megtörtént a baj.

vittore 2016.07.15. 12:10:03

Van aki az ilyen "retro" helyeket kedveli. Egészségére. De attól még ki lehet takarítani basszameg! Az öreg meg a trikeszében tényleg úgy néz ki mint egy "ZS" kat amerikai horror elhagyatott falujának egyetlen embere.
süti beállítások módosítása