Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

tiküldtétek - mennyivel jobb anglia?

2015. július 25. - Szerda Úr

Özönlenek az olvasói levelek, most épp a szigetországból kaptam egyet. Rövid szösszenetben az angliai vendéglátás árnyoldala. Ha te is küldenél be sztorit, a szerdaur@gmail.com-ra tolhatod!

1_anglia_london_eye.JPG

Amit az angliai éttermi vendéglátásról Bartenderként megtanulhattam:

-6.50-es minimum wage-ért úgy kell bánnod minden vendéggel, mintha az angol királyno lenne.. - minden vendéget hangosan, az egész helységet átüvöltve kell köszönteni, mikor belépnek az ajtón, akkor is, ha még fél vállal éppen kint vannak.. -minden étteremláncnál standard-ekrol hallgatsz ódákat, de elegendo pohár sosem áll rendelkezésedre, hogy megfeleloen add ki az italt..

-a General Managertol is folyton standard-ekrol hallgatod a kiseloadást, de az valahogy mindig kiderül, hogy személyes elvárásának, illetve követelésének kell megfelelned, még akkor is ha bullshit az, amirol szó van.. -minden minimum 5 fos hölgytársaság két részletben megérkeztét hangos an ingadozó, a hangskála minden dúrjában leledzo "hi darling, hi sweetheart, oooh lovely" nyávogás követi, legalább fél perces idointervallumban.. -a bárnál helyet foglaló, bort fogyasztó hölgyvendégek masszív hányada (kb 90%-a) kizárólag a "pinot grigio", "sauvignon blanc (eroteljes fonetikus K-val a végén), és "white zinfandel" "house white", "house red" kifejezéseket ismeri..

-hírbol nem ismerik a füles üvegpoharat, amiben az Irish Coffe-t kellene szervírozni, helyette inkább boros pohárban (!!? WTF) szolgáljuk fel az alapvetoen ANGOL, ÍR, SKÓT "származású, kultúrájú italt, mert az állítólag elegáns..

-ha éppen a blokkok kiadásával foglalatoskodsz, és nem esel hanyatt azonnal a bárszékre éppen csak lehuppanó, mueleganciával rendelkezo, és látványosan affektáló vendég elott, akkor könnyen megeshet, hogy kb acélos egy perc elteltével felpattan, és egy hangos "this service is horrible" megjegyzés kíséretében elviharzik...

-úgy locsolják a koktélokhoz a feltöltonek nevezett juiceokat (pl cranberry) hogy a cosmopolitanben valóságos kihívás lesz számodra, hogy egyáltalán bármilyen alkoholt is felfedezz..

-minden egyes férfitársaság hangos ordítozással véteti észre magát, amint a pultnál megkezdik az esti programjuk eltöltését, de természetesen a rendelo egyén minden egyes tételt egyesével mond el, mikor már végeztél az elkészítendo italokkal, így jobban jársz, ha legalább 5-ször visszakérdezel, hogy "anything else?" mert könnyen megeshet, hogy még legalább 5-ször fog egyesével ugráltatni a pulttól a hutokig, és ha szerencséd van, nem egy 20 méter hosszú bárban dolgozol...

..hát így elsore ennyi, természetesen a tapasztalatok száma végtelen, de a legfrappánsabb dolgokat azt hiszem sikerült lejegyeznem..

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr557653708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Verucska 2015.07.25. 20:05:48

jó jóó naa, de biztos van csomó jó oldala is a dolognak, azt is meséld el! engem érdekel! :)

szebeee 2015.07.26. 22:13:41

Az utolsó pontról mondjuk eszembe jutott hogy korábban Te is írtál hasonlóról. Mármint hogy egyesével rendelgették a korsó söröket, mer' az vicces.
Egyébként érdekes, hogy mennyien oda meg vissza vannak a britektől, aztán sokszor jóval pronyóbbak a magyarnál.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2015.07.27. 08:33:20

@szebeee:
A hely színvonala is sokat nyomhat a latba, általában a felsőkategóriás itatókban, arányosan több gyökér is van.

230e 2015.07.31. 09:48:26

Ugyanazt a 4-5 cd-t kell játszani egész nap, más zene nem szólhat.
süti beállítások módosítása