Többen kértétek, hogy írjam meg nektek Andris közel egymillió scoville-os szószát, amit a csirkeszárnyakhoz készít főleg, de bármilyen húshoz tökéletes.
1. A chili
Szükséged lesz, tizenöt darab habanero-ra, három darab ghost chilire és két darab carolina reaperre. Mivel a ghost-ot és a carolina reapert nehéz beszerezni, ha csak nem termeszted, ezért ez jó szárítottan is. Andris a Chilion-ra esküszik, ami egy Szentlőrinci chilis cég, de én mondom, hogy a Chili fuego is legalább annyira megteszi. Ennél lejjebb NE add.
További hozzávalók:
- három gerezd fokhagyma
- egy kávéskanál őrölt feketebors
- két közepes sárgabarack (konzerv is jó, nem baj ha cukrozott vizes)
- két kávéskanál dijoni mustár
- egy púpozott evőkanál csemegepaprika (még jobb ha füstölt)
- egy kávéskanál só
- olívaolaj (fontos, napraforgó nem jó)
2. Előkészületek
Gumikesztyű, éles kés, fából készült (!!) vágódeszka. Aprítógép és egy fazék amiben megfőzzük.
Forraljunk fel egy nagyobb tálba vizet, amibe később tegyünk mosogatószert és tegyük félre. Amint a késre és a vágódeszkára nincs szükségünk, azonnal tegyük bele ázni.
3. Első lépés
Gumikesztyűben vízzel csapassuk le a paprikákat, kivéve a szárítottakat. Ezután vékony csíkokra vágjuk fel, a magokat pedig tegyük félre egy kis tálba. A szárított chilinél ugyanezt. Gumikesztyű csere.
Tegyük a felvágott paprikákat az aprítógépbe, zúzzuk rá a fokhagymát és tegyük rá a barackokat és öntsünk rá két három öntés olívaolajat. Aprítsuk addig, amíg egy viszonylag folyós, de darabos szószt kapunk.
4. Főzés
A szószt kezdjük el főzni takarékon, amikor már fortyog, adjuk hozzá a borsot, a mustárt és a sót. (Ízlés szerint minimális barna cukor hozzáadható.) Hozzáadjuk a magokat is és jól elkeverjük.
5. Tárolás
Öntsük ki egy olyan edénybe, amit légmentesen le tudunk zárni.
6. Elmosogatás
Új gumikesztyűvel mindent elmosogatunk többször is, lehetőleg folyóvíz alatt!
7. Egyél - Sírj - Készülj életed legnagyobb anális menetére.
Nem győzöm mondani, hogy amíg dolgozol, NE NYÚLJ SEMMI MÁSHOZ A FELSOROLTAKON KÍVÜL.