Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

amikor a gyerekes család ki van rakva az étteremből

2018. június 10. - Szerda Úr

A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az őt kiszolgáló pincér barátom megosztotta a sztori másik oldalát. 

bigstock-breastfeeding-4743779_1.jpg

Volt ez az anyuka, aki csütörtökön járt nálunk az étteremben, majd miután gyermekei vállalhatatlan stílusban szétszántották az éttermet, illedelmesen megkértem, hogy távozzanak. Ebből lett a már ismert Pesten Hallottam csoportos poszt. Sajnos mivel a hölgy (vagy az adminok) törölték, így nem tudom belinkelni, de a lényeg annyi volt, hogy az étterem egy fasz, mert őt kidobták az étteremből, pedig ők kifogástalanul úri család módjára viselkedtek. Át is adom a szót Peti haveromnak;

Az igazság az az, hogy mindenek voltak csak úrinépek nem. Kezdődött azzal, hogy Apuka, Anyuka két öt év körüli forma kisgyerek (egy fiú-lány páros) és egy karonülő csecsemő lépett be aznap az étterembe. Üdvözöltem őket és az egyik sarki asztalhoz invitáltam őket, ahol senki nem fogja őket zavarni. Vagy fordítva.  Nem akarták elfogadni, mondván, hogy a gyerekek ablak mellett akarnak ülni, így végül oda is ültek le. Mit ültek, egyenesen csapódtak. A nő így foghegyről odavetette, hogy kérnek egy kancsó vizet, egy korsó sört és három frissen facsart narancsot. Már ekkor tudtam, hogy problémások lesznek. Amit a gyerekek leműveltek, arra szavak nincsenek. Egyrészt már a második percben úgy kellett kiterelni őket a pultból, rohangáltak, üvöltöztek, egymást dobálták valami faszom plüssel. Öt perc után a supervisor-om szólt, hogy kérjem meg a családot, hogy fegyelmezzék a lurkókat, amire olyan kioktatós kurvaanyázós stílusú revansot kaptam, hogy még az én gyakorlott pincérpofám is tátva maradt merthogy idézem; a gyerekek nem zavarnak senkit és had érezzék jól magukat és egy szolga amúgy se ugasson bele az ő nevelésébe. Majd mint aki jólvégezte dolgát, előkapta a bokája mellé lelógó zsírcsöcseit és beletuszkolta az üvöltő csecsemő szájába. A pasi meg mint aki itt se lenne vigyorgott ki az ablakon, miközben pörgette a telefonján a facebookot. 

A supervisor ment vissza, amikor az egyik gyerkőc nekirohant a kollégámnak két 8 rugós kajával a kezében, amik mind a földön landoltak. Így nem csupán közérzeti, de már konkrét anyagi kárt is okozva az étteremnek, s nem mellesleg még +10 perc várakozást egy fiatal párnak. Az anyuka ekkor már ordított, hogy a kiszolgálószemélyzetnek kéne jobban odafigyelni, hogy ne lökjék fel az ő pici lányát, aki most mint látjuk sír. Mit sír, bömböl mint akit órákon át fojtogattak. Az anyuka pedig rátett még egy lapáttal, hogy jólvan annácska sírjál csak, ilyen buta emberek közé többet nem jövünk. 

Ekkor lépett elő az üzletvezető is a felső szintről, hogy mi ez a lárma. Elmagyaráztuk neki a tényállást, s igazából nem is nagyon kellett volna mondani semmit, mert elég volt az asztal irányába mutatni. A  két lábon járó tehén, sétálva szoptatta a csecsemőt, miközben a kislány üvöltve bőgött, a kisgyerek meg a gecidrága kárpitos széken ugrált a sáros cipőjével. Apuka teljesen ignorálta a helyzetet. A pontot az i-re az tette, mikor a kislány hisztijében fogta és nekibaszta anyukának a narancsleves poharat amely rostokban gazdag foltot hagyott a falon, a faberakáson, a kárpitos széken és a szőnyegen. Odament és annyit mondott, hogy tisztelettel megkéri őket, hogy távozzanak, az eddig fogyasztottakra az ő személyes vendégei és ha van rá lehetőség, soha többet ne jöjjenek, mert nem kívánatos személyek. Na erre baszod mint valami nyomatékosító cselekedet, kicuppantotta a csöcsöt a gyermek szájából, hogy még folyásában egy kevés anyatejet spriccelhessen az amúgy tekintélyes közönség előtt a padlóra, s úgy kezdett el mamadzsún módjára visítani, hogy ővele ilyet senki nem tehet és ígymegírja, úgymegírja és be lesz záratva a sárga gecibe a hely, majd felgyújtva és sóval behintve. Erre már az illusztris vendégkör sem volt képes csendben nézelődni, hogy ha még egy ilyen csöcsmutogatós performanszot előad akkor kérik, hogy velük együtt gyújtsák fel az éttermet, mert ilyen ocsmány látványt mégegyszer elviselni nem lennének képesek. Anyuka a gyerekekkel el is viharzott, az ajtóból kellett visszaszólnia, hogy APJUK BAZMEG GYEREMÁN'. 

Szóval ez egy perspektíva, meg perspektíva az is amit a hölgyemény a Pesten Hallottam csoportba írt, ami szerint mi azért basztuk ki, mert ő szoptatott. A döntés a tiétek, de az biztos, hogy erőteljesen elgondolkodtunk a "gyereket behozni tilos" táblán.

Szerda úr véleménye

Régen amikor saját éttermem volt, nekem kint lógott a gyereket behozni tilos tábla. Kaptam érte hideget meleget, de az sajnos kétségtelen, hogy nem lehet megfelelően szűrni azt, hogy éppen normális családanya, családapa jön lurkókkal vagy sem. Léteznek direkt gyerekbarát helyek, szerintem egy pici páréves kölyök sokkal jobban is érzi ilyenben magát, mint egy belvárosi menő étteremben, ahová a NER jár ebédidőben kólázni. Nem feltétlen vagyok egy gyerekgyűlölő, bár kétségtelen, hogy nem a kedvenceim, de érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy komolyabb étteremben a felszolgáló tálcáján akár 30-50 ezer forint értékű ital is lehet, amit ha a csemete felborít akkor bizony azt a szülőnek illene kifizetni. Én spec a két 8000 forintos ételt zokszó nélkül kifizettettem volna, különös tekintettel arra, hogy a késlekedés miatt az étteremnek nem volt pofája kifizettetni a fiatal párral azt. (Ebben is látszik, hogy az empátia mennyire nem feltétlen egysíkú dolog.) Egy biztos, én sokkal szívesebben járok olyan helyekre, ahol a gyerekek ki vannak tiltva. 

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr1214038906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helén Tornyai 2018.06.11. 15:57:07

@látjátok feleim szümtükkel: valóban nem étterem. Más viselkedést kíván. Akkor segítek. Arra céloztam, hogy Szerda Úr problémája a külsőségeken alapszik. Bár leginkább nem ez a cikk lényege, de mint említettem szerintem nem kellene belevonni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 16:03:37

A szűznyának joga a mellét és az ott étkező kisdedet mutogatni, de könyörgöm, a többi nő nem szűzanya, és a templomban sem kilógacsöcs ruhába megy be, illetve nem megy, mert rászólnak, oszt semmi gond. Kivül marad az éhes csecsemőjvel együtt.

Az étterem nevében benne van a funkciója, de ez nem terjed ki a szoptatásos étkezésre.

A pincér stílusának egyébként mi köze van a tényekhez? Hiszen valőszínűleg csak egy lovagi címre edz. Miért irigylik tőle itt néhányan?

Usermail317 2018.06.11. 16:09:35

@Helén Tornyai: Baromi egyszerű: az a fasz, aki a femináci idiótaságokra csak legyint és rátok hagyja. Belétek kell állni, mint a gerely, különben egyre nagyobb a pofátok.
Fontos, hogy a helyetekre kerüljetek és ne higgyétek, hogy mindenki egyetért a femináci eszméitekkel. Ennek az első eleme az alpári stílus, mert attól hipermenstruálni kezdtek és előjön belőletek az igazi énetek.
A "nem kell válaszolni" a szokásos reakció arra, amikor valaki szövegét nem tudjátok elfogadni és mentek féknyomos bugyit cserélni, ez a femináci módi.
A nőket nagyon szeretjük mi férfiak, de az ostoba femináci hányást nem.
De nyugodtak lehettek, a normális nők is megvetnek titeket mindenhol, mert ők tudják: közösségben élünk és ennek vannak szabályai, amit a feminácik a maguk beteg hülyesége szerint akarnak ferdíteni.

ceatos 2018.06.11. 16:22:13

Nekem öt gyerekem van, de egy jó ideje nem viszem mindegyiket étterembe, max. a mekibe, mert meguntam, hogy kapjuk a gyűlölködő pillantásokat, beszólásokat még akkor is, ha a gyerekek viselkedésével nincs komolyabb baj. A nejemmel kettesben szoktunk étterembe járni, de ha olyat látok az ajtón, hogy "gyerekmentes étterem", biztosan nem megyünk be, nem akarunk sznobokat támogatni. Szerintem sokan vannak így, mint én. Így ahelyett, hogy a menő éttermek időnként benyelnének egy ilyen esetet, mint a fenti (én az apukával beszélgetnék el), elveszítenek sok jól fizető vendéget. Mert bizony jómódú nagycsaládok is vannak szép számmal , bármilyen hietetlen is, nekik pedig nem esik jól, hogy sokan lenézik őket a gyerekeik miatt.
Annyit még, hogy szerda úr is volt gyerek, nehezen hiszem, hogy sose volt vele probléma.

az övezet gázai 2018.06.11. 16:28:37

Két dolog.
1. "érdemes tisztában lenni azzal, hogy egy komolyabb étteremben a felszolgáló tálcáján akár 30-50 ezer forint értékű ital is lehet"
Mondjuk úgy, ekkora ÁRÚ ital, nem ilyen értékű.

2. Eddig talán megvolt az illúzióm, hogy a pincér azért kedves, mert ő ilyen, és nem a jatt, meg az elvárások miatt. Ezek után hogy higgyem, hogy nem küldenek el a pi... - ba akármiért? Nem vagyok kötözködő, nem vagyok problémás, de nagy néha van egy észrevételem.
Nos, ha ilyen sültbunkó személyzettel lehet csak találkozni, inkább maradok otthon.

A vendég (hihető) tahósága egy icipicit sem menti a személyzet bunkóságát és jelzőit. És ahogy a fenti vállveregetéseket elnéztem, erre még büszke is az elkövetó.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 16:44:06

@ceatos: "...ahelyett, hogy a menő éttermek időnként benyelnének egy ilyen esetet, mint a fenti (én az apukával beszélgetnék el), elveszítenek sok jól fizető vendéget..."

Vajon akkor is ezt mondanád, ha te lennél az étterem tulajdonosa/befektetője? Mert az étterem egy gazdasági egység, ahol dolgoznak a vendég kiszolgálásáért. Én bizony szívesen mennék ebbe az étterembe, ahol a többség nyugalmára is figyelnek.
Az tetszene, ha pl. párokra valami közösségi téren jönne rá a párzási inger, és neki is fognának, mert nekik ahhoz joguk van? Te meg zavarodban azt se tudnád merre nézz. No valami ilyesmi az étteremben szoptatás is.
A csecsemő szoptatása intim dolog, az anya szoptatós melle nem tartozik senkire, még akkor sem, ha ma kilóg a csöcse a divat. De nem is ezzel kezdődött a probléma, hanem a gyerekek rohangálásával. Ez meg ugye a szezon, meg a fazon összemosása.

Tapasztalásom szerint ha a gyerekekkel "nincs komolyabb baj " akkor nem tapasztalhatsz gyűlölködő pillanásokat, legfeljebb irigylőket. Talán ezen a komolyabb bajon kéne elidőznöd.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 16:44:19

@Helén Tornyai: Elolvastad a nickemet, IQ Champion? Ezer helyen, ezerszer leírtam, hogy ez az egész álprobléma.
1. "Nagyonszopis" gyereket nem nagyon viszünk messzire, kibírjuk azt a kb. fél évet.
2. Ha mégis, felkészülünk. Mielőtt elindulunk, ellenőrizzük, hogy betettük-e a "mindentrejtő" kendőt, illetve megtervezzük, hogy hol fogjuk megejteni a szopikát.
3. Ha mégis váratlan helyzet van, akkor megpróbáljuk lerendezni diszkréten a dolgot. Ez az esetek kb. 100%-ban megoldható.

Az a helyzet, hogy aki nem mozgalmárkodni akar, az mindezt megoldja. Akinek meg kilátszik a csöcse, az meg is akarja mutatni, leginkább azért, hogy kéjelegjen a dologban.
Ennek semmi köze a gyerek táplálékbeviteléhez.

A fent leírt sztoriból is látszik, hogy a főszereplő szart a a világra, és csak azért is előkapta a csöcsöt, hogy másokat zavarjon.

egigi 2018.06.11. 16:44:21

Amelyik gyerek nem képes csendben ülni egy asztalnál és kulturált módon étkezni (vagy hagyni, hogy etessék), az nem való étterembe.
Amelyik szülő nem képes megtanítani a gyerekét arra, hogy egyes helyeken vannak szabályok, amiket be kell tartani, illetve nem hajlandó távol maradni a gyerekkel az ilyen helyektől mindaddig, amíg gyermeke erre éretté nem válik, az jobb lenne, ha nem szülne.
Mindezektől függetlenül bár a cikk írójának a tartalom tekintetében tökéletesen igaza van, a szóhasználat és a stílus nem épp kultúremberre vall.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 16:45:54

@az övezet gázai:

Az étteremben miért volt bunkó a pincér? Ja, nem is volt.
Amikor utóbb elmondta, akkor tette oda magát, mondjuk úgy, mint egy lovag.

egigi 2018.06.11. 16:49:33

Mellesleg nem feltétlenül az asztalnál kell szoptatni a kicsit (ha már nem sikerült máskorra időzíteni). Meg lehet kérdezni a pincért, hová tudnának diszkréten félrevonulni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 16:49:40

@egigi:

Talán lovag akar lenni. Mi ebben a baj, más is lett már ilyen stílussal az. Legfeljebb konstatálhatjuk, hogy a jó pincér gyorsan tanul, ha van kitől.

Mondjuk egy lovag stílusát is ennyire kifogásoltad/kifogásolod?

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 16:57:29

@ceatos: Szerintem meg az étterem is olyan, mint bármilyen más vállalkozás. A tulaj kitalálja az üzleti tervet, benne azt, hogy ki a célközönség.
Meg nem minden étterem ugyanolyan profilú.
Van, ahová azért járnak az emberek, mert éhesek, van ahová a "fine-dining" vagy mi miatt, van ahová "üzletitárgyalni", stb.
Ha egy vendéglő a családosokra gyúr, akkor lesz játszótér/játszósarok, animátor, stb., és rákészülnek a gyerekekre.
Viszont egy "ínyencdébe" nem biztos, hogy való a "család". A gyerekeknek úgyis a rántotthús, sültkrumpli kombó kell, nem fogja értékelni a szunyoghere-morzsával szórt pacsirtasztéket.

Mindenkinek jobb, ha egyértelműen jelezve van az ilyesmi. Jó, a "gyerekeknek tilos" helyett ki lehetne találni valami píszibbet is, de a lényeg ugyanez.

csincsilla72 2018.06.11. 16:58:55

@ceatos: 5 gyermek, főleg, ha várniuk kell, már megüt egy zajszintet. Vannak helyek, ahol ez nemkívánatos, ezt a gyermekes szülőnek el kell fogadnia.
A kulturált étkezést nem csak étteremben lehet megtanulni, hanem otthon, az asztalnál is kivitelezhető, ergo nyugodtan el lehet kezdeni az étterembe járást akkor, amikor már mindannyian tudnak úgy viselkedni, hogy azzal másokat ne zavarjanak. Addig pedig esznek máshol.
Az étterem nem busz vagy orvosi váró, ahol el kell viselni a szakajtónyi csemetét.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 17:00:58

"...az egyik gyerkőc nekirohant a kollégámnak két... kajával a kezében, amik mind a földön landoltak."

Egy mentős mesélte, hogy gyakornok korában mit láttott: orvos apuka kisfiával kikísérte a feleségét az egyik bp-i vasútállomásra, haza menetben pedig vettek egy üveg kólát ( akkoriban még üvegben árulták ), amit az 5-6 éves gyerek vitt. Az utcán kicsúszott a kezéből az üveg és egy felpattanó üvegdarab elvágta a gyerek nyaki ütőerét. Hiába voltak nagyon közel a mentőkórházhoz, a gyerek elvérzett.

Mi lenne, ha a tányér eltört volna, és egy felpattanó darabja megsérti a gyereket? Akkor is a pincér stílusa a hibás? Vagy az étterem, mert hagyta a gyereket rohangálni?

Béláim gondolkodjatok!

clioltd 2018.06.11. 17:01:10

Miért kell védeni ilyen összeférhetetlen, aszociális elemeket?
Ami pedig az utcai vizelést illeti:
és a kutyáknak szabad? Van gazdája. Olyan, mintha ő vizelne.
De vissza az eredeti témára. A fő baj az, hogy nem lehet magunkat mrgvédeni, mert még minket büntetnek meg önbíráskodás miatt. A hatóság meg lusta és érdektelen, hogy segítsen.
És ezt használják ki a fent említettek. Legszívesebben valami sokkal durvábbat írtam volna róluk.

Nogaf 2018.06.11. 17:01:27

Hinnye, érdekes hogy az online szóhasználattal van annyi embernek baja,miközben a pincér a munkaideje alatt udvarias volt amíg lehetett. Amint a kiscsalád viselkedése vállalhatatlan lett, ki lettek rakva de nem a hajuknál fogva arcra ahogy kellett volna, hanem udvariasan.
UTÁNA az ember megírta a sztorit és a munkaideje UTÁN bizony úgy viselkedik, ahogy akar.
Vagy ti a faszt is kesztyűben fogjátok munkaidő után?
De sanszosabb az hogy éjjel a selyeminges kiskosztümös úrasszony is széhúzza a seggét az urának és úgy könyörög hogy basszál Józsi te állat!
Az egész panaszkodás a káromkodás miatt csak ócska képmutatás, mert nem közvetlenül velük esett meg a dolog.De aki emberekkel foglalkozik nap mint nap annak vannak történetei is, és nem feltétlenül udvriasan fogják azt megfogalmazni csak azért hogy a kultúrszakkör kritikusai ne háborodjanak fel. Ettől még ők a szakmájukban a norma szerint viselkednek és többet is viselnek el (eladók, ügyfélszolgálatosok,felszolgálók), mint amennyit az átlagember el tud képzelni. Óriási türelem kell ehhez és minden tiszteletem az övék akkor is, ha munka után kieresztik a gőzt és névtelenül leírják, ami történt (mert én arccal-névvel raknám ki ezeknek a "vendégeknek" a sztoriját, hadd égjen az a pofa, de ugye a jogok).
Szóval az is egy nagy tróger aki csak azért nem ért egyet a pincérrel, mert a megfogalmazása trágár.Húzz le pár műszakot ilyen vendégekkel és garantálom hogy belőled is előjön a bazmeganyád két hét után.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:01:40

Nagyon nehéz igazságot tenni, hiszen nem olvastam a nő posztját. Ám az itteni poszt stílusa alapján - zsírcsöcs, nekibaszta, gecidrága, két lábon járó tehén - el tudom képelni, hogy a pincér is eléggé alpári stílusban lépett fel.

Ettől még pontozással győzhet, de szoros küzdelemben!

Sista27 2018.06.11. 17:03:46

Anya vagyok...itt kezdem! Es en is ugy gondolom, hogy vannak ettermek, ahova nem visszuk a gyerekunket, mert neha mi is kimondjuk: VALLALHATATLANUL tud viselkedni! :D A storyban nem is igazan a gyerekekkel van a baj (mert gyerekek), hanem a verparaszt szulokkel!

csincsilla72 2018.06.11. 17:04:27

@Helén Tornyai: Nem kell szégyellni a szoptatást. De félpucéran mászkálni, mert a mell most éppen tápegységként működik, kurvára elfogadhatatlan. Ha nincs szopikendő vagy egyéb takaróalkalmatosság, akkor leülsz a sarokba, hátat fordítasz a közönségnek és úgy eteted meg a gyereked. Az anya ezt utasította vissza.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 17:06:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem valószínű... Azok, akik olyan helyre járnak, ahol "50 rugónyi pia van a tálcán", nem hiszem, hogy tolerálják a bunkó pincért. Mint feljebb írják, a "stílus" munkaidő után, nagyjából "névtelenül" szakadt ki az illetőből, és nem egy kedves, udvarias vendégről mondott ilyeneket, hanem a tahókról.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:07:13

@Nogaf:

"Hinnye, érdekes hogy az online szóhasználattal van annyi embernek baja,miközben a pincér a munkaideje alatt udvarias volt amíg lehetett."

Azért van bajuk, mert online is le lehetett volna írni a történteket kulturált stílusban, s ez sokkal több hitelt adott volna a mondandójának. Így viszont arra gondolok, hogy tök udvarias szavakkal is lehet olyan arrogánsan és sértőn szólni valakihez, hogy az ember zsebében kinyílik a bocska. Hát még ha nem is volt tök udvarias, mert ezt csak ő állítja.

Ügyfél a tánc- és illemtan iskolában:
- Jó napot kívánok, ön itt a tánctanár?
- Egy lófaszt, én az illemtanár vagyok.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:10:48

@jacint70:

A tahókról is hitelesebb a kulturált hangnemben előadott lesújtó vélemény. Nekem hiteltelen annak az embernek az udvariassága, aki munkaidőn kívül egy kocsist megszégyenítő stílusban beszél.

Ezzel természetesen nem vonom kétségbe, hogy a kiccsalád vállalhatatlanul viselkedett és jogos volt a kiutasításuk.

Arisha77 2018.06.11. 17:12:15

Ilyenkor kicsit nő az egóm, hogy én nem basztam el ennyire a lányaimat.
Aztán felbaszódik az agyam, hogy az ilyen beleszarós ősanyák miatt bukhatunk mi el egy csomó jó éttermet.
Nrm tökéletesek a lányok, hujujj... Itthon gyakori a nyafi/hiszti/másik módszeres basztatása, de közösségi helyen hamar le vannak olva, ha csak a jelét látom, hogy kezdődik.
Mikor beütött a dackorszak, max mekibe mentünk.
Ajánlom ősanyuknak is. Papucsapunak van freewifi.

zizi77 2018.06.11. 17:17:08

@Nogaf: Hát tudod, ha én nyilvánosan megírnám egy vevőnkről, hogy milyen bunkó volt ilyen alpári stílusban, és egyértelműen beazonosítható lenne a cég/a cégnek meg a személyem/, engem úgy kiraknának, mint macskát .... Egyszerűen az étterem hírnevét rombolja a stílus, még akkor is ha többeknek ez tetszik. A sztoriban egyértelműen igaza van a pincérnek, de a stílus megengedhetetlen egy nyilvános fórumon.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 17:18:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Megfordítom. Attól, hogy az "élményt" megélő szereplő egy magánblogban kicsit "eleresztette a szóhasználatot", miért lenne kevésbé hiteles?
Ha Téged felhúznak, akkor is jambusokban meséled el a történteket?
Amúgy Te tudod, hogy melyik étteremben történt meg a sztori a leírás szerint?

ceatos 2018.06.11. 17:21:37

@csincsilla72: Rátapintottál egy lényeges dologra: öt gyereknél nem jó, ha nagyon megvárakoztatnak. Tehát a pincérek a saját érdekükben is jobb, ha minket előre vesznek. :) De mondom: nagyon ritkán van ilyesmi, valami nagy családi rendezvény vagy esküvő esetén.
A gyerekeknél sajnos gyakran nem működik a "szoktatás", hogy majd ha otthon megtanul viselkedni, megy étterembe, mert a gyerekek egyik tulajdonsága, hogy kiszámíthatatlanok, főleg a 3-6 évesek. Otthon prímán megy minden, aztán az étteremben egyszer csak megvadulnak és átizzadt inggel rohanok utánuk. A gyerekek elég bonyolult lények, nem robotok, melyeket fel lehet programozni, ez az, amit a gyerektelenek, mint pl. a szerda úr nem tud.

sutyerák 2018.06.11. 17:22:59

a vonaton is ugye,hangosan,-másokat esetleg zavarva zenét hallgatni nem szabad.

ma vagy 1óra 10percen keresztül üvöltött,bőgött egy gyerek a vonaton,-már szét ment a fejem,-és gondolom nem csak nekem.(egyterű flirt-vonat)
valószínűleg nem csecsemő,mert néha az üvültő-visító sírásba az anyaaa szó is belekerült.
-amikor leszálltam megnéztem kik lehettek. hát egy fél ovodányi gyerek,meg kisebbek,3 felnőttel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:30:30

@jacint70:

1) Olvasd el @zizi77: hozzászólását, abszolút egyetértek vele. Tekintsd az én válaszomnak is.

2) A vendég munkaidőn túl is vendég marad. Aki pedig munkaidőn kívül ilyen alpári stílusban ír a vendégről - bármilyen bunkó volt is az -, arról nehezen tudom elhinni, hogy munkaidőben kifogástalan úriember. Lásd az illemtanáros példámat.

Ettől még igaza lehetett, mint írtam. De akinek igaza van, annak nincs szüksége arra, hogy ilyen minősíthetetlen stílusban bizonygassa az igazát.

Nogaf 2018.06.11. 17:32:17

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az Internet általában ilyen és nem gyenge lelkűeknek való.
Itt bizony tegeződés van,káromkodás és egyéb mocsok. Ez egyben szar és jó is.
Aki ezen megdöbben az nem való az online világba, vagy csak szigorú szűrők mögé.
A nagymamám se netezett, mert rák helyett a szívroham vitte volna el a sok káromkodás miatt.
Meg lehet viszont különböztetni a 'fasz-picsa-küszöbmajom' rendszert a hirtelen felindultság miatt elkövetett ottrohadjmeg-től.
Én tényleg átérzem a pincér helyzetét és még szerencsésnek is mondom hogy a főnöke nem az a fajta aki még őt rúgja ki, ha a vendég bármi panaszt tesz rá, miközben a vendég volt a hunyó.
Ezek stresszes munkakörök és a frusztráció egyik levezetési formája a káromkodás, pláne hogy nagyon cifra a magyar nyelv.Mindez a munkahelyen elfogadhatatlan, otthon és online nem. Egyet kell megérteni, mind emberek vagyunk és lehet feszíteni a húrt és lehet táncolni a pincér/üfsz/helpdesk idegein, de ha ezt nem vezethetik le akkor majd jön az Összeomlás Micheal Douglas-sal a főszerepben.
Hadd prosztóskodjon már névtelenül a pincér egy szar nap után, pláne hogy nem ő írta meg a sztorit hanem Zsírcsöcs, ő csak előadta a saját verzióját.

no.nick.today 2018.06.11. 17:34:39

Címlapról jöttem!

Aki munkaidőn kívül is elvárja egy étterem személyzetétől a nyájas stílust, az fizesse meg.
(Mindig kíváncsi voltam, hogy mit mond egy államfő, ha a lábára ejti otthon a vasalót.)

ceatos 2018.06.11. 17:36:03

@látjátok feleim szümtükkel: Igen, ha lenne éttermem, benyelnék néhány nagyon problémás vendéget is, mint pl. a fenti család. Én a pincérek helyében úgy oldottam volna meg a helyzetet, hogy odamentem volna az apukához, hogy miben tudnék segíteni a gyerekek körül? Valami játékot adjak-e, ami lefoglalná őket, vagy papírt, színes ceruzát? Ezzel virágnyelven azt is mondanám neki, hogy gáz van a gyerekei viselkedésével, de elég udvarias ahhoz, hogy ne bántsam meg vele. A másik dolog, hogy megsürgetném a konyhát, hogy azonnal dobják össze a rendelésüket, hogy ne kelljen sokáig várniuk, ez mindenkinek jó az étteremben. De mindig egyszerűbb beszólni valakinek, mint intelligensen megoldani a problémát.
Egyébként sokszor piszkosul megvárakoztattak minket kisgyerekekkel, még a jóval később érkező nyugdíjas pároknak is sokkal hamarabb kihozták a rendelésüket, addig totál kész voltunk, hogy valamiképpen lefoglaljuk a gyerekeket. (Ne mondja senki azt, hogy ne menjünk étterembe, mert pl. egy utazáskor ez néha elkerülhetetlen, másrészt oda megyünk, ahova akarunk)
A másik, a köztéri izélgetés, messze nem hasonló súlycsoport, mint a szoptatás, ne mosd össze. Van amikor egy kisgyerek szopni akar, akkor nem lehet megmondani neki, hogy bocsi, de most étteremben vagyunk, várjál, mert akkor üvölteni fog, mint az állat, ami a hozzád hasonló finom úriemberek fülét nagyon fogja bántani. (De ezt is lehet úgy csinálni, hogy elfordul egy kicsit és le is takarja magát egy kendővel.)
A harmadik meg az, hogy a gyerekekkel mindig gond van, főleg ha sokan vannak és kisebbek, csak kérdés, hogy mekkora a gond. De majd erre te is rájössz, ha lesz gyereked.

az övezet gázai 2018.06.11. 17:36:25

@látjátok feleim szümtükkel: Nem mondtam, hogy ott volt tahó. De egy úriember műszak után is az, és nem enged meg magának ilyen minősíthetetlen stílust. Fószereplőnk nem az, és ez szomorú. Egy pincértól elvárnám, hogy az legyen. És ehhez csak az hiányzott volna, hogy ne nyilvánosan nyilatkozzon így. Ha ezt itt ennyire kevesen értik, az nagyon szomorú- az egész társadalomra nézvést is. Senki nem rója fel, ha otthon fakad ki, de legalább az illúziót meg kellett volna hagynia.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:40:42

@Nogaf:

"Meg lehet viszont különböztetni a 'fasz-picsa-küszöbmajom' rendszert a hirtelen felindultság miatt elkövetett ottrohadjmeg-től."

Pont erről van szó. Egy levél megírása közben az embernek bőven van ideje lehiggadni. Sőt már a munkaidő végéig is van. Tehát szó sincs hirtelen felindulásból elkövetett alpáriságról.

"Hadd prosztóskodjon már névtelenül a pincér egy szar nap után"

Tegye, csak ezzel magáról is szegénységi bizonyítványt állít ki.

"pláne hogy nem ő írta meg a sztorit hanem Zsírcsöcs, ő csak előadta a saját verzióját."

Azt ugye nem gondolod komolyan, hogy a pincér eredeti leírásában telt kebel szerepelt zsírcsöcs helyett? Ahogy az sem hihető, hogy a pincér a "nekibaszta" helyett nekilökte, a "gecidrága" helyett méregdrága, a "két lábon járó tehén" helyett pedig plus size hölgyet írt. :D

Nézd, nem kell egyetértenünk. De annyi biztos, hogy én a lábamat be nem tenném egy olyan helyre, ahol - akár névtelenül, akár jogos felháborodásból - ilyan alpári stílusban írnak egy vendégről, bármilyen bunkó lett légyen is az.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 17:41:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Elolvastam a GY.I.K-ot itten, az megmagyaráz pár dolgot. Arra viszont nem válaszoltál, hogy be tudtad-e azonosítani a helyet.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 17:44:21

@jacint70:

Kérlek, ne kötözködj, ne erőszakoskodj, nem áll jól.

Az meg lényegtelen, lehet-e azonosítani a helyet. A pincér stílusa akkor is minősíti őt, ha nem derül ki, hol történt az eset.

Empatikus Állatbarát 2018.06.11. 17:50:59

Én a bevásárlós családoktól akadok ki. Vannak, akik úgy lettek szocializálva, h ahová élelmiszereket pakolnak, oda pakolják a szaros cipőjű kölykeiket is. Arról van szó, amikor a bevásárlókocsiba belerakják cipőstül a kölykeiket.... És ha szól nekik az ember, akkor még ők vannak felháborodva... Komolyan mondom sok leellett tehén azt hiszi, h azért, mert a világra szart 1-2 porontyot, már az egész világot is ők szarták ki a rojtos picsájukon! Mély együttérzésemet küldöm az étterem személyzetének! Na meg a többi vendégnek is, akik nem kis pénzért voltak kénytelenek eltűrni a műsort!

Etniez 2018.06.11. 17:51:21

@Killary Fucking Clingon: Fogalmad sincs a liberalizmusról meg a romkocsmákról, nyomod a hülye proli propagandát.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 17:53:45

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Se nem kötözködöm, se nem erőszakoskodom. Feltettem egy kérdést, amire nem akarsz válaszolni, illetve lehet, hogy implicite válaszoltál.
Ez viszont Téged hiteltelenít.
Mert ha azzal kezdődött volna a cikk, hogy "bejött a köcsög hozzánk a Pepita Szöcskelábba", akkor érthető lenne a felháborodás.
De így?

Nogaf 2018.06.11. 17:56:43

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem veszünk össze, amit akartam leírtam ezzel kapcsolatban. Béke.

Etniez 2018.06.11. 17:57:00

@látjátok feleim szümtükkel: Én csak azt nem értem, hogy ha szoptatni lehet az étteremben egyesek szerint,, akkor szopatni miért nem?

Etniez 2018.06.11. 17:59:46

Egyébként azt nem értem, hogy miért nem kért a hölgy egy kendőt. Nem hiszem, hogy egy étteremben nem akadt volna egy felesleges abrosz vagy kéztörlő valahol.
Ha le van takarva a dolog, engem nem zavar a szoptatás, de senki ne tolja az arcomba a csöcsét, amikor eszem.
Mert ugye a szoptatás természetes dolog. Az. A fingás és az orrtúrás is az, mégsem illik mindenhol.

Etniez 2018.06.11. 18:07:51

@Killary Fucking Clingon: Ha a két opció közül kelleve választanom, miszerint olyan mint, te vagy faszkalap liberális, akkor inkább az utóbbi. Szellemi toprongyok nem a barátaim :I

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.11. 18:21:33

@ceatos:

Tíz hónapos volt a gyerekem amikor első alkalommal étteremben evett. Nem ordított, és későbbiekben sem volt vele baj.

Egyébként meg "oda megyünk, ahová akarunk". Ja, ehhez nincs is hozzá tenni való.

az övezet gázai 2018.06.11. 18:22:14

@Empatikus Állatbarát: "Komolyan mondom sok leellett tehén azt hiszi, h azért, mert a világra szart 1-2 porontyot, már az egész világot is ők szarták ki a rojtos picsájukon!"

Azt hiszem, ennél nagyobb bunkót ma nem látok már. Talán a héten sem.

Usermail317 2018.06.11. 18:25:04

Basszus ne tiltogassátok már ezeket, mert nem lehet szétoltani őket a faszba.
Hadd nyomják a faszságaikat, annál nagyobbat égnek a végén.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 19:01:42

@jacint70:

"Feltettem egy kérdést, amire nem akarsz válaszolni, illetve lehet, hogy implicite válaszoltál.
Ez viszont Téged hiteltelenít."

Már megírtam: A pincér stílusa akkor is minősíti őt, ha nem derül ki, hol történt az eset.

Engem meg ne noszogassál és ne minősítgess, amiért nem válaszolok egy irreleváns kérdésedre. Miért is kellene? A főnököm vagy? Vond felelősségre és minősítgesd a beosztottjaidat, ne engem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 19:07:08

@Etniez:

"Egyébként azt nem értem, hogy miért nem kért a hölgy egy kendőt."

Biztos vagyok abban, hogy egy olyan előkelő étteremben, ahol 50 ezer forintnyi ital van a tálcán, van külön helyiség a csecsemők nyugodt, kulturált és higiénikus körülmények között, mások zavarása nélkül történő szoptatásához. Végtére ezt is megfizeti a vendég az árakban.

Avagy lehetséges lenne, hogy nincs?

Empatikus Állatbarát 2018.06.11. 19:08:24

@az övezet gázai: Menj be egy élelmiszeráruházba, és nézd meg a kutyaszaros cipőjű kölyköket a bevásárlókocsiban, aztán vidd haza a szaros élelmiszereket, majd tedd be a hűtődbe! Jó étvágyat!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 19:08:46

Kiegészítés:

"van külön helyiség a csecsemők nyugodt, kulturált és higiénikus körülmények között, mások zavarása nélkül történő szoptatásához."

Ezen természetesen nem a női WC előterét értem. ;)

Karipapa01 2018.06.11. 19:09:21

@Lilli_Csiribiri: Pedig mivel az étterem "nyilvános hely", pofára nem szelektálhatsz! Ezt sem az EU, sem a magyar törvények nem engedik. Ami egyébként helyes. Voltak már ebből perek és mindig a vendég nyert és a vendéglátót marasztalta el a bíróság.

2018.06.11. 19:09:21

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ugye te szoptattad a hülyegyereket, fideszribanc? Jó, vedd megtiszteltetésnek, hogy azt feltételeztem, valaki képes meghágni egy fideszes ribanc trollt, aki egyébként macskaszopó divatkurva.
Szóval, miért nem orbánista véglények blogján osztod az észt? Mi a repedsarkú anyádat keresel állandóan a lippsi blogokon, retardált tetű Orbán-troll?
Senki vagy és semmihez nem értesz.

KurucInfo Főszerkesztő 2018.06.11. 19:09:43

@Helén Tornyai: "Egy Anya akinek sok ezer dolgot kell észben tartania és azt sem tudja hol áll a feje, ne kelljen már egy illemhelyiségbe elvonulnia, ahova székelni járnak az emberek, mert bizonyos embereket zavar a látvány."

Aki meg kifizet 30 ezer forintot egy vacsoraert, ebedert, hogy kulturaltan idot toltson, HADD NE KELLJEN MAR VALAMI GUSZTUSTALAN ALLAT MODJAN SZETHIZOTT ELMEBETEG NO, HANYINGERKELTO CSOCSET BAMULNIA EVES KOZBEN.
MEG HALLGATNI A DEBIL MODON ORJONGO GYEREKEIT.

atrask 2018.06.11. 19:20:38

@Helén Tornyai: Az etetést is meg lehet oldani kultúráltan: pl valamelyik nap egy fiatal anyuka utazott a volán buszon, és mikor (az egyébként már ránézésre 3 éves) kislánya jelezte szükségletét, felvette az ölébe, elővett valami poncsószerű ruhadarabot, magára terítette és az alatt etette a picit. Csak akarni kell. Egyébként én is viszem étterembe a gyerekeimet (és, bár többször is megkaptam, hogy keményen/katonásan nevelem őket), de én letisztáztam velük, hogy az étterem az nem olyan, mint otthon. A gyerekek nem hülyék, csak kicsik! Megértik. Elmondtam, és aztán amikor ott voltunk megmutattam, mit hogyan kell: nem kiabálunk, halkan beszélünk, hogyan hívjuk a felszolgálót (nem fütyülünk/csettintgetünk) , hogyan adjuk le a rendelést, evőeszközzel hogyan étkezünk - jelzünk, ha végeztünk nem állunk fel ott hagyva az asztaltársaságot, nem rohangálunk, stb. A vendéglőbe járás is a kultúra része, és gondolom a múzeumban sem hagyjuk a gyerekeket végig taperolni a tárlatot... Mint mindenhez - ehhez is intelligencia kell. (egy 4 gyerekes apuka) Pacsi! Peace!

2018.06.11. 19:24:54

@egigi: "Mellesleg nem feltétlenül az asztalnál kell szoptatni a kicsit (ha már nem sikerült máskorra időzíteni)."

Egy vidéki büdös paraszt nem tudhat ilyet, amikor feljön a városba, mert a négy elemis anyja éppen megkapta a földjáradékot, oszt meg kő ünnpelni. Csoda, hogy nem vitték magukkal a büdös dög kutyát is, hogy szarjon az asztal alá. Természetesen, ilyenkor a pincérnek kellene a kutyaszart eltakarítani, arról nem beszélve, hogy ha a büdös dög ugatna is az étteremben, az alapvető emberi joga lenne és a többi vendégnek meg a kurva anyja.

"Meg lehet kérdezni a pincért, hová tudnának diszkréten félrevonulni. "

Szegény pincér... Mintha köze volna ahhoz, hogy ki kit hol akar szoptatni... A parasztok a szénakazal mögött, de étteremben még nem járatosak. A csecsemőt, ha már asztalnál szoptatja, akkor csak előneveli (biztosan ő is úgy kezdte, csak utána térdelt fel).

:)

2018.06.11. 19:27:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Folytasd, tudsz te ennél jobbat is."

Ezt már ezerszer bekopíztad, fideszribanc. Eddig tart a tudásod. Ha már témánál vagyunk: csinálj úgy a pöccsel, mint kisboci a csöccsel.

kiscsilla 2018.06.11. 19:33:58

EZZEL A STÍLUSSAL pincér valaki?

Uh, nem szeretnék oda betévedni!

morph on deer 2018.06.11. 19:34:04

@Etniez:
”Egyébként azt nem értem, hogy miért nem kért a hölgy egy kendőt.”

Miért nem visz magával?

Attól még nem nézik muszlimnak, ha saját kendőt használ a gyengébb idegzetű és kevésbé edzett gyomrú, amúgy étkezni vágyó közönség szeme láttára, remélem.
Nem a prüdéria, hanem a jó ízlés okán.

2018.06.11. 19:34:56

Amikor étterembe megyek, nem azért teszem, hogy valamelyik hülyének a gyerekeit ott lássam. Az étterem előkelő hely, nem fagyizó vagy pizzéria. Oda gyereket, kutyát vagy dohányost vonszolni illetlenség, sőt bunkóság. Meg is látszik, hogy pestre igen sok műveletlen büdös paraszt költözött fel, amióta az értelmes emberek kivándoroltak Európába.
Gyereket otthon kell etetni, nem étteremben. Szarni sem a városi vécébe kell vinni, ahol az anyja régen szopott.
:)

gabroca 2018.06.11. 19:44:19

gondolom cigányok voltak...

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 19:45:08

@gabroca:
nem, magyarok. méghozzá NER kompatibilis budai család

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 20:03:25

@Szerda Úr:

" NER kompatibilis budai család"

Ez miből derült ki???

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 20:05:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
onnan, hogy tudjuk ki a kussban ülő apuka, de ha megírnám akkor abból aztán botrány lenne :D

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2018.06.11. 20:09:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Sajnos a kérdés releváns...

2018.06.11. 17:40:42
"De annyi biztos, hogy én a lábamat be nem tenném egy olyan helyre, ahol - akár névtelenül, akár jogos felháborodásból - ilyan alpári stílusban írnak egy vendégről, bármilyen bunkó lett légyen is az."

Honnan tudod, hogy hová nem tennéd be a lábad?

Próbáld már meg megérteni, hogy az étterem nagyvonalúan, profi módon lerendezte az esetet. Ha azzal nyit az üzletvezető, hogy "amit megittál, meg a kölök kárt okozott (két kaja, tányér, tisztítás, stb.), azt fizesd", majd hívja Nagydarab Józsit, hogy elkísérje az illetőt az automatához, na az nem lett volna profi.

A pincér az a munkaidejében pincér, az, hogy mit gondol, mit ír - beazonosíthatatlanul - egy magánblogon, az az ő dolga. Azért mert egyszer otthagytam tízezer forintot, nem kell egész életében hálatelt szívvel gondolnia rám. Annyi a dolga, hogy profin, barátságosan felszolgáljon, amikor ott vagyok.
Azt is észre lehetne venni, hogy itt a csúnya beszédnek hangsúlyozó, hangulatfestő szerepe van.
Nyilván nem kötelező elem, nem biztos, hogy kellett, de ilyen peremfeltételek mellett elmegy.

atrask 2018.06.11. 20:13:28

Egyébként nem áll szándékomban az éttermet bántani (és másikat sem reklámozni), de van a belvárosban egy olyan étterem (mi oda járunk) ahol nagyon jól el lehet ütni a várakozási időt, mert boxok vannak, és a falon mágneses malom játék van például (van persze más is, de a legnagyobb fiam azt a boxot bírja a legjobban), illetve ha nagyon be van pörögve a kölök, akkor a mellékhelyiség előterében lóg egy bokszzsák amin levezetheti a fölös energiáit :D Ja, a legnagyobb volt még csak amikor először elvittem ide, és akkor még csak 3,5 éves volt, de már tudta mi a rend... A szülőnek a dolga a nevelés.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 20:22:27

@Szerda Úr:

MIért lenne botrány? Nyilvános helyen fordult elő, ezt nyugodtan meg lehet írni, ez nem sérti a személyiségi jogait.

Sőt ha az eset a pincér leírása szerint történt, akkor biztos nem fog ugrálni a név szerinti említés miatt, hanem kussol. Akár NER-kompatibilis, akár maszop-, elempé-, déká- vagy jobbik-kompatibilis. :)

az övezet gázai 2018.06.11. 20:31:39

@Empatikus Állatbarát: Ha ez a mondanivalód, ennek van értelme. A fölösleges mocskolódás nélkül is.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 20:40:03

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
lehet, hogy ez a bulvárkörökben megszokott dolog, de nem fogok ilyen infókat kiadni. egyrészt mert a sztori lényegében nem releváns, másrészt csak arra használná a sok agyament, hogy véresszájjal anyázzon, az igazi problémáról (ami a gyerekek viselkedése) pedig elveszne a fókusz

MEDVE1978 2018.06.11. 21:23:48

Két fiam van, 3 és 5 évesek. Eszembe nem jutna elit étterembe menni velük, ahol magas konyhaművészet és luxus van, kurva drágán. A gyerekeket le kell kötni és valljuk be, az nem igazán izgalmas, hogy valaki a kajára vár és ül egy helyben 20-30-40 percig. Ilyenkor önállósítják magukat és játszótér az egész világ, ahogy a leírt eset is mutatja. Mint apa, elsősorban az apát hibáztatom és tartom egy fasznak az eredeti esetben. Ha a gyerek éppen olyan helyekre megy be, ahová nem szabadna, nem a telefont kell baszogatni, hanem vigyázni a gyerekre. Főleg, ha az asszony egy kicsit szoptat melletted.
Még csak nem is azért, de ha a pincér egy forró tál levest hoz és azt fejeli telibe a rohangáló gyerek / berohan a konyhába a forró és éles konyhai eszközök közé, akkor még kórház is lehet a dologból könnyedén.
Szerencsére vannak olyan éttermek, ahol szívesen látják a kisgyerekeseket és nem is kevés. Tegnap voltam egy kelet-magyarországi étteremben, ahol annyi volt a szívesen látás, hogy a mosdó előtti kulturált szobába ki volt téve egy rakat játék (társasjátéktól kezdve, műanyagpisztolyon keresztül egészen a hintalóig). A gyerekeim a várakozási részt ott töltötték (felügyeltem őket). Általában ilyen kevés és egy kis empátia elég az étterem részéről ahhoz, hogy a gyerekek ne feltétlenül őrült majomként lógjanak a csilláron / rohangáljanak.
Egy másik helyen, ahova szoktunk járni annyi, hogy ki van téve egy csomó ceruza egy pár mesés (fénymásolt) színezővel - Miki egér, kisautó, stb. A gyerekek úgy emlékeznek rá, mint a rajzolós helyre és amint megérkezünk mindkettő egy ideig rajzolással köti le magát (utána elkezdenek rohangálni, de akkora jó esetben már megettük). Megint másik budapesti helyen játszószoba van nekik kialakítva

Ettől függetlenül az éttermi étkezés gyerekkel nem ugyanaz az élmény nekem sem, mint gyerek nélkül, nyilvánvalóan sokkal rosszabb, zaklatottabb. A külső képet, amit lát az étterem személyzete lát leginkább a szülő szabályozhatja. Az eredeti történetben szereplő szülők nem törődtek a gyerekeikkel.

Gekko 2018.06.11. 21:49:58

Clickbait. Ráadásul full kamu. Így nem hívlak meg egy sörre, de a faszkorbács az jár. Az 5 perc hírnev megvolt, fasza, népek anyáznak a kommentekben,. fasza. Ez már-már teljesítmény, még ha silány és sekélyes is.
Azoknak meg, akik fent tobzódnak, ráadásúl libsiznek, dupa faszkorbács jár. Egyrészt, mert nem veszik észre, hogy karikatrúrák ritkán járnak étterembe, másrészt meg mert nem értik, hogy a gyerek jó. Az a pincér meg, akit egy 5 éves kislány felborít, az pályát tévesztett.

Amúgy meg csak halkan mondom, hogy az étterem, mint pl a taxi is, vagy a vegyesbolt a közellátás része, így nem tílthat ki senkit, alapon. Nyilván szűrheti az ügyfeleket, pl öltözködési szabályokkal, árral, stb, de olyat nem monthat, hogy egy egy csoportot kitilt. Illetve mondhat, csak sok lesz a bírság és az önkormányzat előbb utóbb visszavonja a működési engedélyét. Szóval, ez a Szerda úr talán jobb is, hogy már nem csinál éttermet.
BTW, nekem eddig még nem volt negatív tapasztalatom étteremben és szállodában sem gyerekes családdal, sem más vendégekkel, személyzettel, mikor mi voltunk gyerekekkel. Szóval, vihar a biliben, csak egykét beteg fasz pörög a témán. De azoknak meg mindegy, így is, úgy is nyomorult az életük. Na pá.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.11. 21:55:53

@Gekko:
annyit azér' hozzátennék, hogy ha felbaszol a falra egy félaktot akkor már mondhatod, hogy az üzleted témája nem megfelelő a kiskorúaknak, erre hivatkozva pedig megtagadhatod a belépést a 18 éven aluliaktól.

a többi nyilván lehet a véleményed, amiért most nem kárhoztatlak. :)

ati27 2018.06.11. 22:29:06

@fáskerti elvtárs:
Pontosan. Minden szavad igaz.

hotredchili 2018.06.11. 22:31:00

@ceatos: nekem is öt gyerekem van. Kisebb korukban nemigen jártunk étterembe, ennek egyik fő oka az volt, hogy valamelyik még nem tudott önállóan enni. Nekem nem ment a nyilvános mutatvány (utána büfi, pelenkacsere) étterembe enni megyek, nem gyerekgondozni. Nyilván akad kényszerhelyzet, de az itt leírt nekem nem annak tűnik.

eo 2018.06.11. 22:54:30

Én amúgy szórakoztatónak találtam a kifogásolt szóhasználatot.

Hát gyerekkel nem könnyű... én néha itthonról is kitiltanám, de hát akkor hova menjen szerencsétlen. :) Mi időnként megpróbáljuk az éttermet, de néha meg is bánjuk. Nemrég pár perc után kijöttünk egy pizzériából, mert szerencsére még ételrendelés előtt beláttuk, hogy nem fog menni. A gyerekkel szemben sem tisztességes a dolog különben. Ha nekem az a szórakozás, hogy eltartott kisujjal halkan filozofáljak, az az én bajom, de neki meg ez kurvára nem örömteli. Én is legalább annyira rühelleném, ha két órán keresztül cicamamást-cicapapást kellene játszanom, és igyekszem is a legjobb tudásom szerint szabotálni az ilyen irányú próbálkozásokat. :)

Clodovicus S. Carolus 2018.06.11. 23:06:54

Mindez semmi, Pajtikák! A múltkor állok a színpadon, mesejátékot adunk valami családi délutánon. Liberális vagyis: mindentésmindenkitleszarokanyuka egyszer csak előkapja a csöcsöt és szoptatni kezd. Ott a gyerekek és a szülők között. Engem már nemigen lehet meglepni, de erre egy pillanatra azért elakadt a szavam. Értem én, hogy szükséglet, de most ha a színpadon rám jön a fosás, akkor nyilvánosan csinálhatom?! Nem hinném. Vannak alapvető közösségi szabályok, amiket érdemes azért betartani. Szerintem. Csak hát ez a fene nagy liberalizmus már rég átcsapott a mindenmindegy állapotba, ahol nincsenek értékek és mértékek. Lehet, hogy a következő alkalommal anyuka ott csinálja meg apukával a következő gyereket, mert hát szükséglet?
Most az jutott eszembe, milyen piktogram lenne jó a "szoptatni tilos" kategóriába?! Elgondolkodtató.

balfaszcsaszar 2018.06.11. 23:07:44

awesome
köszi a blogot, szemezgettem és arra
jutottam hogy asszem a jövőben nem jattolok egyik étteremben sem meg kocsmaban sem.
nem kell a parasztoknak extrát adni, majd a lúzerek

Gour 2018.06.11. 23:36:17

Ha tudtok olyan helyről ahol kitiltották végre a kiskölköket akkor pls komment mert holnaptól csak oda járok enni!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.11. 23:36:18

@ClownPepito:

"egyszer csak előkapja a csöcsöt és szoptatni kezd. Ott a gyerekek és a szülők között. "

Jobb lett volna, ha a csecsemő végigordítja az előadást? A nézők meg figyeljenek a színpadra, az előadásra, ne a szoptató anyára.

"mesejátékot adunk valami családi délutánon."

Jól olvastam? CSALÁDI délutánon?
Addig rendben van, hogy az Operába vagy a Zenakadémiára ne csecsemővel a karján menjen az anyuka. Na de egy CSALÁDI meseelőadásra? Tudom, bízza másra addig a csecsemőt, de ha nincs kire? De ha van is kire, az meg tudja szoptatni? Tudom, fejje le a tejet előtte. Na, erre inkább nem mondok semmit, mert kitiltanának érte.

Ha te nem bírod elviselni egy CSALÁDI meseelőadás alatt egy szoptató anya látványát, akkor családi meseelőadások helyett a Nemzeti Színházban szerepelj. Ja, hogy ott portásnak sem vesznek fel? Pech.

Clodovicus S. Carolus 2018.06.12. 02:03:30

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ahhoz már túl öreg vagyok, hogy buta emberekkel vitatkozzak. Épp ezért magával sem teszem. Mellesleg: ebbe a nemzetibe jelentkezzen az, akinek három anyja van.

heptakontanonaéder 2018.06.12. 02:30:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Lófaszt!
(én vagyok az illemtanár!)
A tahó akkor is tahó, ha vendéget akarna játszani!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.12. 07:28:59

@ClownPepito:

Már él olyan ember, akinek három anyja van. Találj ki újabbat.

@heptakontanonaéder:

"A tahó akkor is tahó, ha vendéget akarna játszani!"

És akkor is, ha pincért.

látjátok feleim szümtükkel 2018.06.12. 07:56:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne: " "A tahó akkor is tahó, ha vendéget akarna játszani!"

És akkor is, ha pincért."

Ja. Akkor is ennyire egyenes véleményed van, amikor a tahót kitüntetnek?

Miért pont a pincértől várod el a stílust, amikor a tahóságnak hivatalos kuzusa van? Vagy szerinted amit szabad Jupitenek, azt nem szabad a pincérnek?

Anyád a baráthal 2018.06.12. 08:53:49

Soha nem okozott gondot a két gyerekkel étterembe menni (amit nyaraláskor gyakran megtettünk - egyébként azért ritkábban).

A szoptatás pedig természetes, nincs vele semmi gond. Ezt is lehet normálisan csinálni, és még kendővel sem kell takarni. Szerintem néhány piercing sokkal undorítóbb tud lenni. Ha nem tetszik, nem kell odanézni. Én is ezt teszem.

A pincér pedig sikeresen felsorakozott a vendég mellé bunkóságban. Ha egy kicsit normálisabb hangnemben fogalmazott volna, még együtt is tudtam volna vele érezni.

ati27 2018.06.12. 09:00:39

@ClownPepito:
Kicsit mindenki el van tévedve. A liberalizmus bezony nem arról szól, hogy mindent szabad. És minden le van szarva, csak én.. Ezt csak a most regnáló politikai elit próbálja eladni. ( de ugye voltak ők is vérliberálisok) Szóval szerintem lehet pl szoptatni nyilvánosan. Csak pl akkor kimegy az ember egy nyugodtab helyre, ès próbálja diszkréten kenfővel takarva elintézni a dolgot. Tápszerről. Ez azért nem olyan egyszerü. Az első kölköm, még a lefagyasztott anyatejet se komálta cumisüvegből. Mi az első 6 hónapba próbáltuk ugy időziteni a "kimozdulásokat", hogy a szoptatási idő ne essen bele. Ha nem lehetett akkor pedig a fenti eljárás. Éttetem. Első körben olyan helyek, ahol minimális a várákozás, és esetleg van játéksarok. De az feltétel, hogy ha kijön a kaja, akkor seggen ülés, és no hiszti. No meg úgy időzitve, hogy tuti éhesek legyenek mint a farkas. 2-3 ilyen alkalom után már azért látszik a kondicionálás eredménye. De 5 éves kor alatt még ígyse vinném "pusmogós" étterembe. Szal még egyszer a liberálisoknak is van értékrendje amit kb így fogalmaznák meg, élni, és élni hagyni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.12. 10:38:55

@ati27:

"Szóval szerintem lehet pl szoptatni nyilvánosan. Csak pl akkor kimegy az ember egy nyugodtab helyre, ès próbálja diszkréten kenfővel takarva elintézni a dolgot."

Most akkor nyilvánosan vagy egy "nyugodtabb helyen"?

Aztán meg ahogy már írtam, kizárt dolog, hogy egy olyan étteremben, ahol "50 ezer forintnyi ital van a tálcán", ne legyen külön szoptatóhelyiség a kismamáknak.

@Anyád a baráthal:

"A szoptatás pedig természetes, nincs vele semmi gond. Ezt is lehet normálisan csinálni, és még kendővel sem kell takarni."

Így igaz. Persze az is hozzátartozik, hogy aki egy modellcsajtól elnézi, az ne fintorogjon akkor sem, ha a 3 gyermekes, lógó mellű Mari néni szoptat.

Megjegyzem, elkeserítő a magyar (és bizony nem csak a magyar) társadalom gerekellenessége. Ez bizony megmutatkozik a néha nyilvánosan szoptatni kényszerülő (mert nyilván senki nem sportból csinálja) anyák megszólásában, elítélésében is.

Még szerencse, hogy roma honfitársaink éjt nappallá téve, a nemes cél érdekében még a munkanélküliséget is vállalva dolgoznak a népességfogyás megszüntetésén. Pl. nálunk a faluban a cigány családokban minimum 3 gyerek van, de a 4 az általános. Sőt olyan c. anyát is ismerek, akinek 10 (tíz) gyereke van, persze a töbségük otthonban.

ati27 2018.06.12. 11:18:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Ok, pontosabban irok: nyilvános helyen, de törekedve arra, hogy minél kisseb zavarással a többiek felé. Amugy igazad van. Mondjuk nekem könnyü, mert már több mint 10 éve "diktatúrában" élek. Amikor idekerültem az akkori igazgató azt mondta ez az ország "gyerekdiktatúra"... persze vannak "vadhajtàsai" az itteni rendszernek is, ha valaki nem tudja kezelni a gyerkőcöket...

csincsilla72 2018.06.12. 12:24:49

@ceatos: :
"A gyerekeknél sajnos gyakran nem működik a "szoktatás", hogy majd ha otthon megtanul viselkedni, megy étterembe, mert a gyerekek egyik tulajdonsága, hogy kiszámíthatatlanok, főleg a 3-6 évesek."

13-at akartál mondani, ugye? :-) Olyan helyre, ahol üzleti ebédek/vacsorák szerveződnek, ahol fine dining van, ahol a vendég fizet a nyugalomért, kiskamamasznál fiatalabb gyermeknek helye nincs.
A gyermekek tényleg nem robotok, nem várható el tőlük, hogy békésen, csendben várjanak a sorukra, de nem is kell őket fancy helyre vinni. A sarki pizzéria és a meki tökéletes. Akinek gyermeke van, annak ezt el kell fogadnia, tetszik, vagy sem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.06.12. 17:37:16

@ati27:

"nyilvános helyen, de törekedve arra, hogy minél kisseb zavarással a többiek felé."

Így korrekt. Persze nem lehet ökölszabályt felállítani, de nem is szükséges. Aztán meg mindig lesznek olyanok, akik azon is felháborodnak, ha az anya 77 lepel alatt szoptat.

E.T.A. 2018.06.15. 06:21:39

A sok véresszájú kommentelőnek üzenem, hogy nem a gyerek a hibás, mivel ha otthon nem magyarázzák el neki az alapvető szabályokat, persze, hogy úgy viselkedik majd, mint egy állat. Ittva szülőn van a felelősség, ebben a történetben talán apucin, aki baszott bármit is tenni, helyette kivonta magát a gyereknevelésből és kussolt. Talán a keménylegény pincér neki is szólhatott volna, hogy "Uram, nem szeretném megzavarni, de a gyerekei elbontják az éttermet, kérem tegyen rendet!"
Hiszen az anyuka láthatóan már totál kész volt, mivel a férje nem tehermentesítette...
A pincér egyébként elég alpári stílusban írta vagy diktálta le ezt a cikket,

E.T.A. 2018.06.15. 06:25:46

de egy valamit nem árt, ha az eszébe tart: mivel a magyar vendéglátás válságban van, mert alig van épkézláb munkaerő, jó lenne ha tudná, hogy ameddig a vendég fizet, és nem is keveset fizet, addig fogja be a száját és mosolyogjon, legyen kedves, ne unott, ha már egyszer a pénzemet ott hagyom neki. A borravalóra pedig nem illik a vendég figyelmét felhívni, mert majd azt a vendég eldönti, hogy ad vagy nem ad. Ha pedig nem tetszik valami, akkor húzzon külföldre robotolni, és vegyen vissza a székelykapunyi arcából.

2019.09.18. 18:43:54

Nekem immáron négy gyerekem van, egyszerűen tudni kell, hogy milyen étterembe lehet menni, és milyenbe nem. A gyerekek kurva idegesítők tudnak lenni, pláne ezzel a "neked mindenben igazad van" hozzáállással. Hogy úgy mondjam, a szülők nevelési engedélyét kéne bevonni, nem az étterem működési engedélyét.

Lehet, hogy egy ázsiai nőm van, és apró koruktól fogva fejleszti kb. egész nap a mentális fegyelmüket, de ha hazamegyek, egy 3-6 éves gyerek már megtanítható arra, hogy fél órán keresztül, amíg átöltözöm es megeszem az ebédet, kussban üljön. Oké, az én gyerekeim ekkor imádkoznak, de másra is betaníthatóak, ez a lényeg.

A sok neveletlen kis geci szülői meg nem értik, hogy hogy a faszba fogadnak szót az enyémek, nevetségesen kis korban.
süti beállítások módosítása