Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

mikor a külföldön dolgozó magyar kibaszott jó fej

2018. június 01. - Szerda Úr

Sajnos általános tézis, hogy a külföldre szakadt hazánkfiai ha kint egy honfitársukkal találkoznak, akkor lehúzzák, átverik de legalább próbálnak távol kerülni tőle, hogy a tipikus magyar mentalitást elkerüljék. Erre szeretnék most picit rácáfolni, ugyanis a héten nem egy, nem kettő hanem három kiemelkedő történet is ennek ellenkezőjéről tett tanúbizonyságot.

beerfest09_simons1.JPGCambridge Sör Fesztivál - Régebbi kép, nem én csináltam. 

Ismerős szólt decemberben, hogy május végén van a Cambridge-i sörfesztivál, ha gyorsban megvesszük a jegyet akkor egy Szegedig tartó máv-os jegy retúr árából mi is megfordulunk az egyik légitársaság sárgás-mocskos ülésein, így nem sokat vacilláltunk, hanem szabadságot vettünk ki és intéztük a jegyeket. Egyszer voltam Angliában, úgy jó tíz éve, amikor hátizsákkal toltuk Európában és mindenfele stoppoltunk, meg blicceltünk. Hostelekben aludtunk vagy épp pályaudvarokon, nem volt kényelmes, meg büdösek is voltunk, de mai fejjel is újra végigcsinálnám. Tervezem amúgy megírni azt a sztorit is, mert szorosan összefonódik a balatoni-gyula biznisszel, de sok év távlatából kell emléket merítenem, szóval ezzel még várok. 

Five Guys

Barátunk látott vendégül, ami azért érdekes, mert már olvasóm volt mikor megismerkedtünk és egy hajnalig tartó bebaszásihullám kellős közepén bekérdezni, hogy "Te vagy Szerda Úr?" azért még mindig poén, de ezen most lépjünk is túl és innen is pacsi Lacinak mindenért! Első nap megyünk Cambridge-ben, tekerjük az Ofo-t aztán Laci cimbora meséli, hogy olyan hambizóba visz minket amit biztos ismerünk, ha más nem hírből, de kóstolni még biztos nem kóstoltuk. Így kerültünk a Five Guys éttermébe, amely ha minden igaz akkor érkezik Magyarországra idén. Nem feltétlen akarom Yelp szerűen értékelni a helyet, egyrészt azért mert Franchise és a Jancsa srác, a magyar burgerpápa már írt róla, nála szebben meg én sem tudnám megfogalmazni, szóval ha érdekel, hogy mire számíthatsz ha a világon bárhol betérsz egy Five Guys-ba, akkor klikk ide. De én most nem is a hamburgert akarom dicsérni, hanem az ott dolgozókat, ugyanis amikor magyarul beszéltünk az átlag kiszolgálószemélyzettel, akkor a háttérből hirtelen előjött egy fekete inges (vezető(bbnek tűnő) beosztású) srác aki mosolyogva magyarul üdvözölt minket. Először csak a abban segített ahogy bénáztunk az italválasztással, de végül nem akartunk hinni a szemünknek ugyanis a 30 fontos számla végösszegét valahogyan 0-ra varázsolta (rendesen rajta volt a blokkon, hogy free cucc) és baszki ki vagy te és miért vagy ilyen kikúrt jó arc? Nem elég, hogy ilyen jó kaját adsz nekünk, de hogy ezt még ajándékba is, így maximális respekt neked innen hazulról. És most nem a 30 fonton múlik, ami hármunk ebédje lett volna, hanem a gesztuson és én rég éltem át ilyet, szóval Hi Five, Five Guys (de szar szóvicc.. de ma ne várjatok tőlem jobbat) a Cambridge-i csapatnak, mert le a kalappal. És akkor még tényleg nem is beszéltünk arról, hogy milyen finomat ettünk.  Max respect!

Honest Burgers Cambridge

Egy rövid de annál tartalmasabb része a trip-nek, hogy mászkálunk Cambridge óvárosában és gondoltuk beülünk valahova szusszanni egy sör mellé és kitalálni a nap további részét. Betértünk a Honest Burger-be ami szintén hambilánc, de csak az Egyesült Királyságban. Szóval asszony rongyol be ezerrel, hogy hol'asör de útját állja egy fiatal lezser srác, hogy asszondja jónapot kívok, mit szeretnének és asztalhoz kísért minket. Persze angolul. Megittuk a sört, gondoltuk lépünk tovább (előtte nem sokkal ettünk, így ez most nem játszott) aztán mikor szóltam a már előbb említett srácnak, hogy kérem a számlát akkor valahogy belekeveredtem a betűk sorrendjébe amire viccesen megjegyezte, hogy elég, ha csak a számlát kérem - immár magyarul. Beszélgettünk egy tíz percet, rendkívül rendes volt, még félig-meddig viccesen munkát is ajánlott, de a sztori lényeg az az, hogy azt a fajta segítőkészséget mutatta, amit én nem láttam az elmúlt évtizedben (pedig voltam pár helyen és jó sok magyar között). Szóval pacsi neki is, ha úgy döntök, hogy kimegyek eskü bedobom az életrajzomat neked. Pacsi.

The Mitre

Ide Laci már úgy navigált minket, hogy kikúrt jóarcok a pultosok és ha jól emlékszik, van köztük magyar is. Mikor beléptünk a ravasz srác, már sziával köszönt nekünk és készségesen segített a sörválasztásban, rendesen adta a kóstolókat is (ami oké ott alap), viszont láthatóan örült nekünk és azzal a fajta pimasz vicces stílussal operált, ami igencsak ismerős számomra ezért megvett kilóra. 

Epilógus

A Cambridge-i túra ezen felül igen jó volt, mert maga a sörfesztivál is fasza volt, ennyi sört régen toltam arc mögé ilyen rövid idő alatt és még a másnap sem fájt annyira mint itthon a kőbányai+speed+unicum kombótól, viszont mindennek a megkoronázása a SmokeWorks nevű hely volt, ami önmagában is megérne egy posztot. Egyik nap csak ott kajáltunk és már akkor szemezgettem a kiírással, hogy "Chicken Wing Chillange" nevű kihívással, ami 12 ultracsípős (Scorpion Chili) csirkeszárny megevését jelentette. Egyszer élünk, basszunk oda gondoltam én naívan és kikértem a szárnyakat. Mielőtt azonban kihozták volna, alá kellett írnom egy felelősségvállalási nyilatkozatot, amelyben elfogadtam, hogy saját felelősségre eszem meg a stuffot, tisztában vagyok, hogy kurvára fog fájni és így tovább. A kedves kiscsaj kihozta a szárnyakat, amiket vastagon borított a paprikamagos szósz és stopperrel a kezében várta, hogy az első falatot elkezdjem.

Elkezdtem baszki. Ahogy két kézzel megfogtam a szárnyakat az ujjbegyeim pár perc múlva már zsibbadtak, majd égni kezdtek, de ekkor már túl voltam két szárnyon és beütött a cucc, mint a mélyből előbújó cápa és Viharbanszületett Daenerys valamennyi sárkányának tüze égett a számban. A milkshake amit óvatosságból rendeltem, szép lassan fogyott, két szárny-két korty, így próbáltam időzíteni, de egyszer valahogy egy mag bekerült a nyelvem hátsó részére, ami brutálisan elkezdett égetni, így felszippantottam a maradékot. Mármint a milkshake-t. Nyolc szárnyig magabiztosan eljtutottam, a kilencedik már nehezebben csúszott a tizedik pedig fizikai fájdalmat okozott, mint szűzlánynak a dupla anál, de mivel sok ilyen filmet néztem tudtam, hogy az összeszorított fogsor, a mély levegő és a folytatás akarása átsegíthet a bajokon, így az ujjaimmal lehúztam a húst a csontról a maradék két szárnyról, s a tépett húst elkezdtem befelé lapátolni. Az ujjaim végét ekkor már nem éreztem. Az utolsó falaton már alig volt szósz, de alig bírtam letuszkolni, égett mindenem és a hasam is tele volt. Szóltam a kislánynak, hogy végeztem, le is állította az órát (1 óra 6 perc) ami azért érdekes mert nekem emberöltőknek tűnt, ahogy Gandalf harca a Balroggal, bár nem vagyok benne biztos, hogy az öreg szürkeszakáll ilyen kínokkal küzdött meg.

Hát ami még ezután jött, mert ugye tudjuk, hogy ami bemegy annak bizony ki is kell jönnie és hát nem akarok a szokásosnál gusztustalanabb lenni, de kőkemény harcot vívtam a retyón is, közvetlen utána zuhanyzással, alatta pedig sírással. Viszont kaptam pólót, hogy teljesítettem a kihívást, meg a pofám is felkerült a falra. Hát fasztudja, hogy megérte-e. Ha másért nem legalább röhöghettek rajtam. 

Szóval srácok-lányok, ha ilyen faszságra adjátok a fejeteket mint én, két dolgot had' tanácsoljak, mert az én példámból okulva, nem csak a fald fel amerikás srác, meg az epic meal time-os csapat zabál ilyen kajákat. Szóval legyen nálatok sok zsepi, alkoholos intim törlőkendő és tejes cucc. Sajt. Tejföl. Bármi. És ne igyatok rá vizet. Se sört. Sem pedig whisky-t. Higgyetek nekem, nem kúrlak át. 

vendeghanyas_patreon_big.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr4014017774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

scsaba1 2018.06.02. 08:00:23

Kétszer csípős csirkeszárny...

Egyébként ez a "minden kint élő magyar geci" alapvetés a Határátkelőről terjed és faszság. A Határátkelő egyébként is a hőbörgő és visszafelé köpködő nyomingerek gyűjtőhelye, valószínűleg csak a fajtájukkal találkoznak. Soha, sehol annyi segítséget nem kaptam, mint a kinti magyaroktól (2005-től voltam kint egyébként), tök ismeretlenül a boltban, a munkahelyen, a városban csavarogva ha a valahogy kiderült hogy magyar vagyok.. Ha éppen ráérek és némi trollkodásra is kedvem van előszeretettel másolom be a koritnthoszi bölcses okosságot hátha megbasz egy-kettőt az ideg. Egyébként ez az:

Egy idős bölcs üldögélt a Korinthoszba vezető út szélén egymagában. Hosszú ideje ült már ott csendben, mikor is egy utazó lépett oda hozzá, és így szólt:
„Jó napot, bátyám! Mondd csak, milyenek az emberek Korinthoszban?”
Az öreg erre visszakérdezett:
„Honnan jöttél, fiam?”
„Athénból.” – hangzott a válasz.
„És ott milyenek az emberek?”
„Ne is kérdezd!” – kezdett panaszkodni a fiatal vándor – „Szörnyű, velejéig romlott emberek élnek ott. Lusták, csalnak, hazudnak, ott tesznek keresztbe a másiknak, ahol tudnak. Ezért jöttem el onnan.”
Az idős bölcs ekkor így szólt:
„Sajnos nincs szerencséd, fiam. Korinthoszban is ugyanez a helyzet: pont olyan lusta, csaló, hazug emberekkel fogsz találkozni, mint Athénban.”
A vándor elköszönt, majd elkeseredetten folytatta útját.

Valamivel később az öreget egy újabb utazó szólította meg, aki szintén Athénból érkezett. Azt szerette volna tudni ő is, hogy mire számíthat Korinthoszban. A bölcs ember tőle is megkérdezte, milyenek az athéni emberek, mire a vándor így felelt:
„Ó, nagyon barátságos, jó emberek élnek Athénban. Sajnáltam is elhagyni a várost, mert rengeteg jószívű embert ismertem meg ott.”
Az öreg erre így válaszolt:
„Ne aggódj, nagyon jó helyre jöttél. Korinthoszban is nagyon sok remek emberrel fogsz megismerkedni.”
Az utazó nagyon megörült a jó hírnek, és miután elköszönt, boldogan folytatta útját Korinthoszba. Ekkor egy fiatalember lépett az idős bölcshöz. Végig a közelben volt, és hallotta mindkét beszélgetést.
„Micsoda kétszínű alak vagy te! Nem is gondoltam volna, hogy képes vagy így megvezetni az embereket!” – szólította meg felháborodottan az öreget.
„Tévedsz, fiam, egyáltalán nem erről van szó. Tudod, a világot olyannak fogjuk látni, amilyenek mi magunk is vagyunk. Ha a félelem, a rosszindulat és a panaszkodás lakozik a szívünkben, akkor ezt fogjuk észrevenni magunk körül is. Ha viszont a szeretet és a jóindulat tölti be a szívünket, akkor csupa olyan emberrel fogunk találkozni, akik szintén ilyenek.”

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2018.06.02. 11:06:35

Az éttermekben és szállodákban dolgozó magyarok tényleg segítőkészek a magyar vendégekkel és a magyar mentalitásnak megfelelően simán lopnak a munkáltatójuktól, hogy jó legyen a honfitársaiknak.
Viszont a "külföldön minden magyar átver" mondásnak is van alapja, hiszen maffiaszerű hálózatok alakultak ki a minimálbéres angol munkák és a túlárazott munkásszállók magyar honfitársakra sózására.

mement 2018.06.02. 14:09:41

Cambridge specialis varos az egyetemek miatt. Eleve lonodni arak vannak mindenutt de kisvarosi lehetosegekkel, igy csak az tud megamradni Camben aki jol beszeli az angolt, ezaltal beilesszkedik konnyeden es nem izolalodik a sajat diaszporajaban (nem valik megkeseredett, tipikusan lehuzos magysr bevandorlova) mint mondjuk Nottinhhamben vagy Eastmidlandsen barhol.

zokogjatok 2018.06.02. 14:37:07

"külföldre a legokosabb legvállalkozóbb legjobb emberek mennek, otthon meg maradnak a primitívek meg a nyuggerek"
+
" a külföldre szakadt hazánkfiai ha kint egy honfitársukkal találkoznak, akkor lehúzzák, átverik "

lassan el kéne dönteni gyerekek, hogy akkor most külföldre az igazi ELIT és krém megy, vagy a lehúzós átbaszósok :D

Gleccsertetű 2018.06.02. 16:10:31

nekem csak jó tapasztalataim vannak külföldön a magyarokkal

László Bak 2018.06.02. 16:30:36

Legyünk akármerre a világban, egy magyar csak addig haverkodik veled, amíg ki nem derül, hogy te vagy a gazdagabb!
Tisztelet a néhány kivételnek...

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 16:36:33

@scsaba1:
ez jó alap lehet, meg tetszik is, de azért a világ nem ilyen két bites
sztem legalábbis. sok rossz tapasztalatom van, meg jó is ezeket viszont feltétlen akartam leírni

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 16:37:14

@Online Távmunkás:
ne is mond, volt ismerős a londonimagyarok.hu által szervezett szállókon.. :D

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 16:38:13

@mement:
hát azért ez nem teljesen igaz, nyilván a pozitív hozzáállás kell, de volt olyan lengyel háttérember aki állítólag 6 éve nem tanult meg beszélni

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 16:39:33

@zokogjatok:
na megjött a fidesz. :D

amúgymeg aki mondjuk tehetséges valamiben az tuti nem fogja átkúrni a honfitársát egy kis pluszpénzért mi? :D túl kéne lépned a kétbites világodon

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 16:40:45

@László Bak:
ennek kell örülni :)

@Gleccsertetű:
nyilván más egy 10perces "barátadag" mint akivel hosszútávon kell együtt lenned, akár munka, akár lakhatás szempontjából

marosy 2018.06.02. 17:18:55

Te szeded a "speed"-et baszki?

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 17:20:22

@marosy:
attól függ mennyire vagyok bekokózva

mement 2018.06.02. 17:57:54

@Szerda Úr: Nyilvan ez alltalanossag. 5 evet eltem angliaban mielott tovabb alltam, ebbol Cambridgeben 3 evet eltem. (Pont nem messze a junctiontol ahol a five guys van). Cambridge egy kulonleges 'ekko' akarcsak Oxford, a multikulti keves poziti peldaja ahol a kulonbozo hatteru resztvevok inkabb a vagyonos reteget kepviselik nem a nincsteleneket es ez alapvetoen meghatarozza az alaphangulatat a kisvarosnak. Ugyanez pl Bostonrol vagy Lincolnrol abszolut nem mondhato el. Orulok amugy hogy jol erezted magad, Cambridge a szivem csucske, de nem jo alap arra hogy meszemeno kovetkezteteseket vonj le.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 18:03:09

@mement:
oké ebben tök igazad van, szimplán csak örülök a jó élménynek :)

Gleccsertetű 2018.06.02. 18:36:19

@Szerda Úr: persze, ezek rövid kontaktok voltak.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2018.06.02. 18:37:36

@Gleccsertetű: tény, de sokszor futottam már bele rövid kabbeafaszomba is :D

zokogjatok 2018.06.02. 21:02:41

@Szerda Úr: "a kétbites világodon "

EGYBITESt akartál írni, mert egy bit vehet csak fel két állapotot (1, 0)- Két bit már négy állapotot vehet fel.

Amúgy akkor hogy is van a legújabb elmélet? Külföldre azok a magyarok mennek, akik a legjobbak, de közben lehúznak, mert attól hogy a legjobbak még lehúzhatnak? :D

Halálbüntetést a korrupt politikusokra! 2018.06.03. 00:13:43

@zokogjatok:

mielött belepofázol a felnöttek dolgába te fidelitaszos idióta, magyarázd már meg hogy hogy van az hogy Sorosnak ügynökhálózata van amelyik lerombolja a nemzeteket, közben meg a fél fideszes családod, élén a felcsúti tolvajvezér orbánoddal Soros által volt pénzelve.
Most akkor az elmebeteg orbánod saját magát fogja üldözni meg megSTOPpolni?

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.06.03. 08:22:52

@zokogjatok:

Az elit megy ki, ezért nincs forradalom Bp-en, mert a legokosabbak, legjobbak, legvállalkozóbbak, legszebbek, legszuperebbek kitántorognak. viszont amint kimentek lezullenek sajnos, mert képtelenek elszakadni Zorbán szellemi hatásától, hiszne köztudomású, hogy minden kitántorgott éjjel-nappal a zorbánista lakájmédiákat követi, plusz rettegnek, hogy Zorbán bosszút áll Mo-on maradt rokonaikon..

Már érted?

Szóval a megoldás: a határon álljanak meg a kitántorgók, ott alkossanak élő láncot, ettől 100 % megbukik Zorbán legkésőbb tavaly őszig.

fideszes Bróker kormány 2018.06.03. 11:03:04

@maxval balcán bircaman:

jól látod te Putyin ügynök, Nyugatra az ész vándorol el. Ellenben a magadfajta síkhülye orbán seggnyalóla Keletre veszi az útját.De legalább mindne nap megröhögtetsz minket itten a magad nyomorával.

szebeee 2018.06.03. 14:08:46

Én leginkább akkor hallom ezt a "kinti magyarok gecik" szlogent, amikor az illetőnek a kollegája magyar. Na akkor aztán beindul a black&decker, meg amit el tudsz képzelni.

Meg ugye, nyilván csak a negatív példák kapnak nagyobb nyilvánosságot, amikor átlagos a viszony, vagy megy a pacsi, az "természetes".
süti beállítások módosítása