Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Minden zsaru rohadék

- vagy mégsem?

2017. december 14. - Szerda Úr

Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben elutasítja a rendszert amiben él. Magamat valamivel az utolsó kettő között tudnám behatárolni, de sokakkal ellentétben nekem érveim is vannak rá. Viszont nem ez a poszt témája, hanem a rendőrök. Magyarország mint sok más tekintetben is, két táborra szakadt. Vannak a rendőrgyűlölő, őket minden téren hazaárulózó, korruptnak tartó réteg és van a mondhatni nemzeti öntudatú, aki szinte bele van buzulva a kék egyenruhába, s a végletekig elkoptatott, "ezért amerikában már lelőttek volna, több jogot a rendőröknek" emberek. A helyzetet nem segíti, hogy sem a rendőrök, sem pedig a civilek nem igazán akarják megérteni egymást, míg a rendőr a törvényadta jogokra és lehetőségekre hivatkoznak, addig a civilek a szólásszabadságba, a közösségi média azonnal ítélő erejére és persze a más emberek szimpátiájára hajtanak. Én itt is sok esetben kakukktojásnak érzem magam, mert van, hogy a tolvajnak árpádházi büntetést szánnék, van pedig, hogy a rendőrt fokoznám le a picsába, hogy soha ne mehessen emberek közé. Ami viszont bizonyos, hogy mindkét féltől több együttérzésre lenne szükség.

mp20110630_7172.jpg

Nem olyan rég a fél magyar internetet felkorbácsolta, hogy volt egy pasi aki a gyerekét várta rokkantigazolvánnyal, majd bevitték és csak másnap engedték el, stb.stb. Aztán kiderült, hogy nem is várta a gyerekét, csak gyors elugrott a gyerek igazolványával bevásárolni. Jöttek a pro-kontra érvek, nem is ismételném, mert nem lényeges. Az viszont már annál inkább, hogy ilyen esetben maga a rendőrség, illetve egykét civil vadhajtása micsoda duzzogó óvodásként képes reagálni, s egész konkrétan foghegyről odavetett, kioktató kurvaanyázó stílusban képes a maga módján helyrerakni a dolgokat. Ne felejtsük el, hogy a hírfolyamok korát éljük. Egy leírt mondatnak súlya és ereje van. Ha pedig ez egy hatósági szervtől jön, akkor az átlagember hajlamos azt gondolni, hogy az őérte van és nem pedig azért, hogy pökhendien elküldje a kurva anyjába. Persze oké, tudom visszásnak hathat, hogy pont én beszélek, aki gecit rak a vessző helyett, de míg én azon kívül, hogy úgy szívom a kólát az adóforintotokból, mintha egyenesen a fiatal Carrie Fisher (áldassék a neve) életed adó mellét szívnám, nem nagyon követek el más emberek kárára rosszat. (Max az írásommal. lol) Törvénytelenséget meg pláne. De komolyan én még a zebrán is megvárom a zöldet, időben fizetem ki az adót, nem viszek haza gémkapcsot a munkahelyemről, sőt kenőpénzt sem fogadtam el soha, pedig lenne rá lehetőségem. Továbbá azért mert az államkincstár utalja a fizetésemet egy olyan munkáért amiben egész nap csak filmeket nézek, kokainozok és idióta blogposztokat írok, nem törvényellenes, maximum csak nem etikus. 

De vissza azokra a rohadék zsarukra. Régóta fel-fel bukkan a a facebook oldalamon a Felforgatás-zsarkönyv című oldal. Sok rendőr ismerősöm van, a rohamrendőrtől, a nyomozón át az egyszerű csicskáztathatóokon át egészen az olyan komoly helyekig, amiknek a nevét sem merem leírni. Az egyik nemrég odaadta nekem ezt a könyvet én pedig elolvastam, mert alapjáraton szeretek úgy véleményt formálni, hogy megismerem az adott témát. A szürke ötven árnyalatának trilógiáját is kiolvastam, de csak azért, hogy megfelelő érvekkel tudjam szétszopatni az összes buta kisribancot akik odavannak krisztián gréjért. Nade ez a Felforgatás című könyv nem szar. Komolyan. Nyilván érezhető a szerző kiforratlansága, túlzott szenvedélye az egyenruha iránt, de ez nem feltétlen baj, mert hitelessé teszi azt. Ez a könyv kicsit zsaru reality, kicsit tényfeltáró, hogy miért szól sok újságcikk a rendőrség ellen. Sajnos nagyon is sok igazság leledzik benne ám úgy érzem, hogy pont ami ellen lázad, úgy lesz önmaga is egyfajta torzítás, elferdített tény, illetve amit számon kér az hírportálokon; szubjektív. A végére már egy erőteljes konteót is felvet, de ezzel most nem akarok foglalkozni. Ettől független a könyv tényleg olvasmányos és érdekes, de ettől még sok dologban téved. 

Életközeli élmények

Három olyan történet esett meg velem, amely elrejthetetlen foltokat hagyott a lelkemen, s ezek mind köthetőek a rendőrséghez. Az első és egyben tinédzserkoromat eléggé meghatározó élmény volt, hogy egy Vas megyei kis faluban voltam nyaralni rokonoknál, s mivel már elmúltam 14 éves, elvittek utcabálra is. 14 évesen a fiút már a család férfinak kezeli, s kaptam egy üveg sört is. De megtalált a falu bikája, s az utcafronton elkezdett ütni. Komolyan, minden előzmény nélkül. Egy húsz éves színizom gyerek, konkrétan szarrá vert egy nyüzüge tizenévest, háromszáz ember és négy rendőr előtt. A négy rendőr ismerte a srácot, csak röhögtek. A végén odamentem, hogy az anyám unokatestvérével (náluk nyaraltam), hogy feljelentést szeretnénk tenni, de a rendőrök csak röhögtek, hogy inkább takarodjunk mielőtt tőlük is kapok. Jódarabig gyűlöltem ezért a rendőrséget, de ahogy picit megkomolyodtam, elfogadtam azt a tényt, hogy 4 ember faszságáért nem kell egy egész csoportosulást utálni. Ugyanígy vagyok a rasszokkal is. Annyi afférom volt már cigányokkal, hogy egy új kuruczinfót lehetne belőle írni, még sem utálom őket, csak az adott embereket. 

A második affér a szülővárosom helyi badass rendőrével esett meg. Róla tudni kell, hogy városi legenda volt, annyira komolyan vette a hivatását, hogy még a saját anyját is megbüntette. Tanulópincér voltam, s ez a csávó mindig ott volt az étteremben, potyakávézni jött be, mert tudta, hogy a főnököm sosem kér tőle pénzt. Komolyan egy éven át, mindig minden nap kétszer jött, s emellé rendesen cigizett is, ami azért volt para, mert egyedül én dohányoztam, nekem volt cigim, ő meg leszokóban volt, legalábbis a cigivételről. Napi két-három szállal mindig lehúzott, s bár egy időben megpróbáltam kerülni, volt olyan, hogy konkrétan bement az öltözőnkbe, s kivette a kabátom zsebéből. Egy szombati napon épp ebédeltetés közben érkezett meg, kért kávét és tőlem cigit, kapott is majd elment. Aznap este, mint úgy általában én az egyik helyi western jellegű kocsmában próbáltam minél részegebbnek lenni, egyszer csak bejött a fent említett rendőr, sok társával, valami komoly razzia volt az egész városban egyszerre, s mindenkire ráparancsoltak, hogy igazolványt elő. Én nem szórakoztam, felcsaptam a pénztárcám, kiraktam magam elé, hogy ha odaér, akkor csak fel kelljen mutatnom. Oda is ért, de nem a papírjaimat kérte el, hanem úgy felkent a falra, a nyakamnál fogva, hogy majd arconhugyaztam félelmben. Megmotozott, levetette velem még a cipőt-zoknit is, drogot keresve, majd miután nem talált semmit, röhögve mondta, hogy szerencséd van Szerda Úr, nyúlok egy cigit jó? És kivette a pirosmultim felét az asztalon lévő dobozból. A többi rendőr meg ott röhögött, hogy a nyúlánk elállófülű gyerek, hogy felpréselődött a falra. 

A harmadik sztori már kicsit erősebb, s bőven túlmegy a rendőri túlkapás fogalmán. Történt ugyanis, hogy udvaroltam egy csajnak, akivel egyszer egy parkban üldögélve találkoztunk a gyerekkori cimbijével. A srác tulajdonképpen inkább a csaj bátyjának volt országos haverja, de sokat bandáztak együtt, így megvolt az ismeretség. A csaj akkoriban szakított az előző barátjával, s ez a havergyerek elkezdett nyomulni. Én szándékosan kimaradok az ilyen jellegű faszméregetésekből, szerencsére a csaj vette a lapot, s finoman csókot adott a számra, mintegy jelezvén a srácnak, hogy zsákutca van, kár próbálkozni. Ez az elősztori, kiderült, hogy a csávó rendőr. Másnap reggel szerény kis albérletemből indulván munkába, megjelent két rendőr a panelház bejáratánál, hogy jó reggel Szerda Úr, igazoljam magam és pakoljam ki a zsebeimet, ruházatátvizsgálás jön. Kérdezem az igazoltatás célját, azt mondják, hogy kábítószert keresnek. Röhögtem, keressenek. Átvizsgáltak, mehetek. Másnap ugyanez játszódik le. Harmadnap ugyanaz. Negyedik nap szóltam nekik, hogy jöjjenek fel, főzök egy kávét felőlem át is túrhatják a lakást, de összerejszolt zoknikon kívül más kábító hatású anyagot nem fognak találni. Erre már jött a fölényeskedés, hogy én csak ne mondjam meg, mit tehetnek és mit nem. A napi szintű kontroll megszűnt, helyette random igazoltattak az utcán. Egy idő után ez kezdett rémkínos lenni, aztán elkezdtem beszólogatni, hogy ha eljárás folyik ellenem akkor vigyenek be, egyébiránt hagyjanak a gecibe és üzenem a fent ismertetett csajom régi spanjának, hogy ha ezt az uszítást tovább folytatja, akkor nagyon meg fogja ütni a bokáját. Egy darabig abba is maradtak ezek az ellenőrzések, egészen addig míg el nem jutottunk, egy szüretig, ahová a csaj eljött velem. A rendőrsrác egész hétvégén hívogatta, sms-ekkel bombázta. Mikor hazaértünk a csajjal (sacperkábé 300km-re távol levő településről, ami a szüretnek otthont adott), másnap reggel jött ismét a kontroll, viszont most már nem szarakodtak bejöttek a lakásba és elkezdtek mindent feltúrni. Na itt kifakadtam, hogy most már aztán igazán leállhatnak, kibaszottul felesleges ez a huzavona. Elmondtam a két rendőrnek, hogy a gyerekes féltékenységből fakadó idióta faszkalap kollégájuk uszítását nem fogom tűrni,  úgyhogy vagy abbahagyják ezt az egészet, vagy együtt bemegyünk a rendőrségre de abból nem lesz köszönet. Elmentek, de a megfélemlítés folytatódott. A lépcsőházban ment a susmorgás, hogy milyen ügyeim lehetnek, hogy minden nap rendőrök jönnek értem. Hetente kaptam rutinigazoltatást, már szinte vezetéknév és rendfokozat alapján ismertem a hozzám érkező rendőröket. Így ment ez hetekig. Persze mindig minden rendben volt. Egy hétvégén baráti társasággal indultunk bebaszni, mikoris az egyik csehó előtt, három rosszulöltözött fiatal rohant el mellettünk, utána meg jöttek a rendőrök. Egyértelmű volt, hogy a fiatalok valami csúnyát csinálhattak, s őket keresik. Elindultunk egy másik helyre, ahol bevágott elénk egy rendőrautó, kiszáll belőle a féltékeny régi "barát", s üvöltve közli, hogy mindenki azonnal a papírokat. Én kussban voltam, szedtem elő, viszont az egyik nagy igazságérzettel rendelkező haver belekezdett, hogy látta merre futott a három suhanc, s mutatott irányba. Erre az a főfasz mégjobban üvölt, hogy őt kurvára nem érdekli, azonnal igazoljuk magunkat. Havertól jön a kérdés, hogy előbb önök igazolják magukat, utána pedig szeretné megtudni az igazoltatás célját, s ha ez megvan készséggel. A válasz tipikus bunkórendőrös csattanó volt, hogy majd a fogdán hobbijogászkodj kisköcsög, s már le is lettünk teperve, s pár perc alatt a rendőrségen találtuk magunkat, azzal a felkiáltással, hogy megtagadtuk az igazoltatást. A sztori ezen a részén muszáj elmondanom, hogy egy polgármesteri hivatalban dolgozok elég magas pozícióban, s a főnököm közvetlen kapcsolatban van a kapitánnyal. Még a rendőrautóban sikerült írnom neki egy sms-t, hogy baj van, rendőrségen vagyok, segítsen. Tulajdonképpen a főfasz ötvenforintos érméje még le sem ért a kávéautomatában, már megérkezett a kapitány és kihangosított telefonnal amiben a főnököm erőteljes hangon kérdezi, hogy mi történt. No, hát az lett, hogy a csávó ellen komoly belső vizsgálat indult, kirúgták, három kollégája akik pedig segítettek neki a vegzálásomban fegyelmit kapott. Utána kaptam egy "seggbe leszek baszva a gumibottal" témájú privát üzenetet, de azóta is langyosan tartom a vazelint, hogy ha már eljön a nap, akkor ne csikarjon annyira. Azóta is várom. Amúgy slusszpoén, hogy főnököm utána jól lebaszott, miután ismertettem a sztorit, hogy miért nem szóltam még neki csírájában, de a válaszomat még ő se nagyon akarta elfogadni, pedig szerintem korrekt volt; nem akartam a pozíciómból fakadó hatalommal visszaélni.

Sok olyan ismerősöm van, akik a fenti három sztori töredékét sem élték meg, s mégis zsigerből utálják a rendőröket. Én nem. Sok tahó van köztük ez tény, de én azt vallom, hogy ilyen esetben az adott embert kell utálni. 

Halálközeli élmények

Életem korai szakaszában kocsmában, szórakozóhelyeken és egyéb éjszakai mulatókban voltam pultos. Ez sok esetben veszélyes üzem, mert nagy tömeget józanul is nehéz kordában tartani, ám még ha részegek. Sok ízben kértem segítséget a rendőröktől, egy-egy problémás vendég kezelésében, de sajnos nagyon ritka volt, hogy érdemben segítettek. Vettem már fel harcot késsel hadonászó részeg, sörösüveget dobáló ember és bárszékeket pultba dobáló nagydarabok ellen is. Nem volt ritka, hogy ordas nagy pofonokat, ütéseket, vágásokat kaptam, de merem azt mondani, hogy mindent megtettem azért, hogy a fizető vendégeim biztonságban legyenek. A helyi thai-box csapat, ahová jártam edzeni, önként felajánlotta, hogy ha úgy van segítenek. Nem a népnevelés, vagy a balhé keresése vezérelte őket, egyszerűen ők is úgy voltak vele, hogy ártatlan fiataloknak ne essen baja, s ha már úgy van legalább tapasztalják az éles helyzeteket. Mondanom sem kell, 100%-os hatékonysági rátával dolgoztak, ritkán fajult el balhé pofonig. Egyszer egy nagydarab csávó fullbebaszva elkezdett lányokat taperálni a tánctéren. A bulizó fiúk, nagyon képben voltak, összeszedetten, de nem agresszívan kikísérték a srácot, hogy ne csinálja ezt, mert baj lesz a vége. A nagydarab csak visszajött, megint csinálta a feszkót. Megint ki lett kísérve. Visszajött, s ekkor már tényleg késsel hadonászott a fiúk felé. Az egyik pultosom hívta a rendőrséget, én meg a thai-boxosokat. Itt már egyértelmű volt, hogy nekem kell kézbevenni a dolgokat, a két pohár whiskey-vel indultam meg a srác felé, hogy üljünk le, beszéljük meg. Egy jó csapos tudja kezelni az ilyen szituációkat, legalább a segítség megérkezéséig, de ez nem mindig sikerül, ahogy most sem. Baráti békítésemre a csávó nem volt vevő, s a késével egy olyan félköríves mozdulatot tett, hogy az egyik arra ténfergő kiscsajnak megvágta a vállat. Jó nem volt nagy seb, de arra pont elég volt, hogy a tömeg megijedjen. A West Balkánban történt eset óta, pedig a társadalom nagyrésze tudja, hogy a tömegpszichózis mire képes. Három erősebb egyetemista srác fogta le a késsel hadonászót, s segítettek nekem kivinni, reménykedve abban, hogy megérkezik a segítség valamelyik oldalról. A késelő lerázta magáról a többieket s felém fordult, hatalmas erős karját felém lendítette, s a másikkal már szúrásra készen állt, mikor a háttérből ismerős arcokat láttam, akik azonnal szakszerűen betonba baszták a csávó fejét. Már eltelt vagy húsz perc, ingyenpiával itattam a népet, hogy nyugodjon meg mindenki folytatódjon a buli, mire megérkezett a rendőrség, hat autóval szirénázva. A mentők rég ellátták a sérült lány vállát, az egyik thai-boxos srác, meg a késelő hátán ült, a többiek pedig vigyáztak rá, hogy senkinek ne akarja megrágni a cipőjét. Bevallom férfiasan én fostam. Életemben először akkor éreztem úgy, hogy most az a kés amelyik megindul felém, az a véget jelentheti. Ha pedig nincsenek a srácok, ki tudja mi lett volna. 

Persze ez is kiragadott példa, mindemellett azt vallom, hogy ezt átélve sem kell utálni a rendőrséget. Egyrészt mert nem tudhatom, hogy más komolyabb balhé miatt késlekedtek, a rendszer szar vagy franctudja. Egyszerűen belátom azt a tényt, hogy nekem nincs rálátásom. Viszont valami tényleg rossz.

Közvélemény

A rendszer sok esetben valóban nem ad rendes törvényi jogot arra, hogy a rendőreink megvédhessék magukat, vagy a polgárságot. Ez rendszerszintű probléma. Az összes egymástól teljesen különálló hatósági ismerősöm azt mondja, hogy egy intézkedés előtt mérlegelni kell, hogy megtarthatja a munkáját vagy nem. Mert valóban sokan élnek vissza a közösségi média közvéleményformáló szerepével, illetve a saját felelősség szabadon értelmezésével. Mindazonáltal ezeknek a dolgoknak bőségesen megvannak a miértjei, hiába megy az egymásra mutogatás. A rendőri korrupció valós jelenség, még mai napig is. Elég csak az olajszőkítésre, a Vizoviczki birodalomra, vagy a mindenki által pontosan ismert BalatonSound-i VIP részleg GDP-ben is mérhető narkófogyasztására gondolni. Az a kép sem véletlenül él az emberekben, hogy a rendőr baszogatja az egyszeri autóst, trafizik, minden szarért megállítja. Mennyi-te-jó-kurva-élet-mennyi reklám, poén, mém vagy videóklip központi témája a rendőri rosszindulat, amit vészesen lehet a gonosz liberális média számlájára írni. Emlékeztek még arra a régi alkoholmentes sör reklámra, ami azzal zárul, hogy a rosszindulatú rendőr azt mondja; "akkor mutassa az izzókészletét". Észre sem vesszük, de korrajz baszki, hiszen amikor már tényleg nem tudtak mibe belekötni a rendőrök, vették(vetették) elő ezt. De ott van még a most nagyot futott Pamkutyás Despacito paródia, ami szintén nem csupán gonosz fantáziálgatás, hanem életszagú válaszreakció, s mivel az emberek nagy részének van rossz tapasztalata a kék egyenruhával, ez magyarázza is a paródia sikerét. 

Továbbá azt gondolom, hogy a legnagyobb baj még mindig a kibaszott magas lovon ülés. Ott van példának legjobban ez a zsarukönyves facebook oldal. Olyan stílusban oltogatnak mindenkit aki nem ért egyet az ő véleményükkel, hogy hihetetlen proli környezetre vall. Van példának okáért egy HVG-s cikk, ahol az újságírók valóban erős degradáló stílusban véleményeztek egy intézkedést, s erre ez az a zsarkönyves izé, elkezdett megmondós faszagyerekként viselkedni. A mondandóval amúgy nem lenne baj, mert igaza van, de ez a minden megszólításban "idefigyelj pubi!" annyira tipikus rendőri proletárságot sugároz, hogy konkrétan fizikai fájdalmat éreztem, mire a szöveg végére értem. És értitek ez egy ugyanolyan suttyó blogger mint én, csak annyi különbséggel, hogy lehúzza az olvasóit egy könyv árával. Ő megteheti ezt, ez nem vita tárgya, de túlságosan nagy az áthallás a rendőri hivatalos sértődött közlemények és ez között. A törvényt maga előtt pajzsként tartva direkt személyeskedik, s mindenki aki nem ért egyet vele az lecsúszott, füves, hippi. 

Visszatérve a közvéleményre, nem kell ahhoz gonosz baloldali liberális sajtó, hogy az átlagembernek rossz véleménye legyen a rendőrökről. A rendszerváltás utáni fejetlenség, a korrupt, direkt plusszpénzre játszó rendőrök, a kamuigazoltatásaikkal és a túlkapásaikkal (akár parancsba adott, akár nem) bőven kivívták az átlagember rosszalló nézését. Idealizálni, démonizálni a gonosz nyugatot, akik miatt csúnyán néznek a rendőrökre személyes véleményem szerint eléggé olyan tett, amit a közelmúltban sok ízben láthatunk. Kár ezt erőltetni, az emberek (nagytöbbsége) nem olyan hülye.

Ideális világ

Olyan, hogy ideális társadalom csak az utópiában létezik. Mindig lesznek olyanok, akik a törvényt megkerülve akarnak majd érvényesülni. Ezért mindig is szükség lesz rendfenntartó erőkre. Hogy ezek a rendfenntartó erők, nem túl szakképzett, intelligens és tisztelettudó emberek, az nem önnönmaguk hibája, hanem a rendszeré. Ha a mindenkori kormány biztosítana annyi pénzt a rendőrök fizetésére, hogy a potensebbek is beálljanak oda dolgozni mind kevesebb lenne a túlkapás, a korrupció és jobb lehetne a közbiztonság. De amíg a jelvényüktől megrészegült, hataloméhes egybites kopaszok, hatvanas szakállas bácsikák, meg húszkilós szőke kislányok járják az utcákat, oldalukon éles fegyverrel nettó 130-ért (plusz határ-túlórával), addig igazán nem várjuk el tőlük sokat. Mindettől függően vallom azt, hogy nem jó dolog ítélkezni, nem minden rendőr köcsög.

 

ps, justforfun
magyar rendőrség ikonikus remekei (legalábbis amik most eszembe jutottak):

sün
rendőr ordít
rendőr parkol
rendőr és a rabszolga

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr9213499519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

common 2017.12.14. 15:29:18

Na ott jöttem rá, hogy vetít a cikkíró, amikor azt írta, hogy a rendőrök bementek a lakásába és mindent felforgattak.:)
OK, hogy rendőrgyűlölet, meg minden, de a fantázia és a valóság között van egy elég széles határ.:)

2017.12.14. 15:36:56

együttérzés = buziskodás. csend rend fegyelem, bűnözőket bitóra, csendőröket tisztelni.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.14. 15:40:27

@common:
nem szívesen ölnék túl sok energiát abba, hogy meggyőzzelek, de amint írtam volt feljelentés, belső vizsgálat kirúgás és fegyelmi. megvannak róla a papírjaim. nem hiszed el? engem nem zavar.

Kommentelő Pista 2017.12.14. 16:05:14

@Szerda Úr:
Érdekes amúgy, szerintem pont ez a legkevésbé fantasztikus része a sztorinak. Ha már itt tartunk, nekem a thai bokszos rész az utolsó pillanatban felbukkanó lovassággal sokkal valószínűtlenebb. De éppen elhiszem azt is, mondjuk én amúgy is kibaszott hiszékeny vagyok.
Ha kis szerencséd van, ez is főoldalas lesz, és akkor a sztenderd megsértődött járőrök mellé hátha megjönnek a "ha nincs rejtegetnivalód, nincs mitől félned" droidok is, és akkor teljes lesz az állatkert.

A korrupciós részhez meg annyit, hogy én úgy utálom a rendőröket, mint a másnapos szart, de pl. egy Vizoviczki-ügyben mégis mit tudna csinálni egy-egy lelkiismeretes szerencsétlen? Ha nagyon elkezd pattogni, a saját kék testvérei tesznek róla, hogy véletlen elsüljön a szolgálati fegyvere az öltözőben. Ezt még a leghülyébbek is elég hamar leveszik, aztán onnantól kezdve jobb mindenkinek a békesség. A helyükben én sem ugrálnék jobban.

szemétpasi 2017.12.14. 16:24:14

@Szerda Úr: Ezen azért én is felhúzom a szemöldökömet. Az egy dolog, ha az út mellett bebassza a fényszóródat a rendőr, mert nem vagy hajlandó deákigazolnyványt villantani. Az nem derül ki, meg amúgy is két rendőr szava egy civilé ellen.

De a leírt zaklatási ügy még 10-15 évvel ezelőtt se lett volna egyszerű. Ha csak nem a féltékeny barát valami magasabb rangú tiszt aki megfelelő egyéb tisztekkel van jóban, akkor el tudom képzelni, hogy ez mehet egy ideig, de talpas suttyó rendőrként ez azért nagyon nem valószínű.

Amúgy meg nekem ott dőlt meg a rendőrségbe vetett hitem, amikor egyszer 4-en ütöttek és rúgdostak egy földön fekvő gyereket (kb 14-16 éves) és amikor betelefonáltunk közölték, hogy ők erre nem mennek ki. A szemben lévő bár kidobója kellett szétcsapjon közöttük hogy basszátok meg már 5 helyen vérzik a feje ki akarjátok nyírni?
Amikor mentünk haza kocsival kb 1 órával később HÁROM helyen trafiztak a rendőrök 15 km-en belül... Szolgálunk és védünk... Anyátok azt.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.14. 16:33:30

@szemétpasi:
erre mindig azt szoktam mondani, ha hazudnék durvábbat találnék ki.
százados volt, vagy mi a tök, de vidéki városokban láttam ennél jóval durvább sztorit is. pölö egyik haverom vett óccsóért helyi volán bérletet. sejtette, hogy hamis de nem érdekelte. lebukott, jöttek a rendőrők konkrétan kitépték a falból a beépített szekrényt és rendőrbottal ütötték a frissen 18 éves spanomat, hogy mondja el, hol a nyomtató. amikor azt mondta, hogy nem ő nyomtatta, akkora pofont kapott, hogy elfeküdt.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.14. 16:34:39

@Kommentelő Pista:
nézd én elfogadom, én is azt vallom, hogy nem kell mindent elhinni ami az interneten van

a vizó ügyhöz kapcsolódva meg én arra gondoltam akik saját elhatározásból lettek kidobók, besúgók stb. azok szép pénzeket kaptak ám.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2017.12.14. 17:09:33

Nekem egyszer volt ilyesmi ügyem kötözködő rendőrökkel (fiatalkoromban, 90-es évek eleje - nem voltak hajlandók igazolni magukat, folyamatosan piszkálták a nálam dolgozó embereket, akik áruval mozogtak a városban).

Bementem a megyei (vagy talán városi, nem emlékszem pontosan) parancsnokhoz, normális volt, megbeszéltük a dolgot. Nem is kellett hivatalos panaszt tennem, értette, hogy mi a helyzet, nem volt több gond.

Szóval nem kell tűrni, ha ilyesmi van, eszkaláld a dolgot, amíg csak tudod. Az ilyen rendőrök a normális többségre is rossz fényt vetnek, mindenkinek az érdeke, hogy ne tudjanak arcoskodni. A kollégáiknak és a parancsnokaiknak is. Lehet, hogy kifelé összezárnak, de egymás között elintézik.

Kommentelő Pista 2017.12.14. 19:11:48

@Szerda Úr:
"a vizó ügyhöz kapcsolódva meg én arra gondoltam akik saját elhatározásból lettek kidobók, besúgók stb. azok szép pénzeket kaptak ám. "

Persze, értelek, de ezek nekem nettó bűnözők, fölöslegesen hörögni meg minek? Viszont akármilyen korrupt is a rendőrség, ez az egész nem működött volna, ha az összes többi nem pénzelt rendőr (oké, hogy szervezett bűnözés, de egy egész kerületnyi/fővárosnyi rendőrt csak nem lehet megvenni - remélem) azonnal borította volna a bilit. Lehet, én vagyok naiv, de szerintem az ilyesmit nem lehet sokáig titokban tartani a kollégák előtt.

Mondom, az egyén szintjén abszolút megértem, miért nem lépett elő senki, hogy én vagyok Serpico, de rohadjanak meg, ezek után hozzám ne jöjjenek oda, hogy erre a bokorra nem lehet pisálni.

CoolKoon 2017.12.14. 20:30:33

Nos, van egy rossz hírem: mindig is ez volt a helyzet. A korabeli leírások meg történészek által kiadott könyvek mind arról írnak, hogy a csendőrök is ugyanilyenek voltak, sőt, nekik a fegyvereik is sokkal hamarabb elsültek, itt-ott még akár parancsra is. A komcsi söpredéket meg talán nem is kell részleteznem....

kapucsengő86 2017.12.14. 20:49:49

Kedves Szerda Úr! Teljesen megértem, amit írtál, mert sokaktól hallottam már a te sztorijaidhoz nagyon-nagyon hasonlókat (mellesleg általam ismert és szavahihetőnek tartott emberektől is). Viszont azért a saját tapasztalataimat is mindenképp le akarom írni a posztod alá: nekem SOHA nem volt semmi problémám rendőrökkel. Eggyel sem, soha. Pedig voltam fiatal, lázadtam is, jártam bulizni is (nem is keveset :) ), olyankor ittam is (nem is keveset :) ). Egy vidéki városban nőttem fel én is. Oké, egyszer megbírságoltak csendháborításért, egyszer meg köztéri sörözésért. De hát ez a kettő valóban jogos volt, hiszen szabálysértést követtem el. Viszont az általad leírtakhoz hasonló élmények nekem (egyelőre legalábbis) kimaradtak, pedig már túl vagyok a 30-on. Ilyenkor gondolkodom mindig azon, hogy én egy másik dimenzióban élek, vagy csak rohadtul nagy mázlim volt eddig, hogy velem nem voltak szennyek?

A korrupció meg egy létező dolog, ezt tudom, de én nem tapasztaltam még ilyen rendőri pénzlehúzgálást, pedig napi szinten ingázok autóval... (Mondjuk rendben is szokott lenni minden a kocsin.)

Rébusz 2017.12.14. 21:45:46

Csak a cím miatt kattintottam. Az első bekezdést olvastam. Megint egy szokásos cikk arról, hogy nálunk Magyarországon a világon a legrosszabb. Az ilyen címbeli kijelentésektől válik Magyarország a legszomorúbb, legdepibb országgá a statisztikákban. Nézzünk már ki egy kicsit apró országunkból és akkor látni fogjuk, hogy a rendőrök megítélése nagyon sok országban teljesen ugyanez, még a nálunk jobb sorban élő (vagy annak gondolt) nyugati országokban is. Röhögnek rajtuk, utálják őket, de ha baj van, akkor ... De a cím az tényleg mindent visz... Komolyan lehet bármilyen szakmához tartozó embereket csak úgy egy kalap alá venni? A választ mindenki adja meg magának.

Jóska Pista 2017.12.14. 22:05:32

Agresszív, korrupt, lusta, buta. Ilyen az átlagrendőr.

eszkütyü 2017.12.14. 22:09:26

@szemétpasi: Nálunk, vidéki kisvárosban is volt egy nőverő, csaját rendszeresen lakásba bezáró, drogos rendőr, amikor a lány végre megszabadult tőle, az új csávóját is sokáig zaklatta. A srác is felvette a kesztyűt, elmondta neki, csinálhatják tovább, de akkor borul a bili, nyilvánosság, panasztestület, stb. Ironikus, de pár évvel később épp ez a rendőr volt nálunk, egy utcánkbeli cs.b.e. ügyében tanuskodtunk. Rettentő együttérző volt, a gyomrom felfordult tőle.

xclusiv 2017.12.14. 22:21:14

Nekem az a bajom a rendőrökkel - már tisztelet a kivételnek - hogy nem dolgoznak.
Menj ki este az utcára, 10 autóból legalább 7-8 lámpája nincs rendben. Reflektorral, ködfényszóróval, fél lámpával, lámpa nélkül, barkács xenon, barkács led, apámfasza bármi.
Reakció a kékektől? Semmi. Ők elvannak azzal, hogy trafizgatnak és a balesetek után helyszínelnek, ezen kívül úgy vannak vele, hogy nem csinálnak semmit, abból baj nem lehet.
Mostanában már rászoktam arra, hogy rendőrautót látva akkor is átmegyek a 6 sávos Üllői másik oldalára ha semmi dolgom nincs ott. Nyilván nem vagyok hülye, nem lépek ki 60-nal haladó kocsik elé meg semmi ilyesmi, szóval nem veszélyeztetem se más életét se az enyémet. De akkor is átmegyek a túloldalra, hogy hátha egyszer már reagálnak. Na nem úgy, hogy megállnak, kiszállnak és igazoltatnak, de legalább húzza már le az ablakot és ordítsa már le a fejemet, vagy ha ezt se, legalább dudáljon már rám. De soha semmi basszus.

Másik story: haver kocsiját feltörték, elvitték a notit. Étteremből a rendőrségre, pár óra múlva mondták nekik, hogy lehet mégis jobb lenne ha másnap mennének be feljelentést tenni, mert így az éjszakát ott töltik. Másnap (szombaton) bemennek, a rendőr lebassza hogy miért akkor ment be, miért nem tett fel(be?)jelentést tegnap. Azért bmeg...
Aztán szokásos módon persze semmi nem történt, haver találta meg a notiját vaterán (nem egy átlagkonfig volt). Lebeszélte az eladóval, hogy melyik tesco parkolójban találkoznak másnap, ő pedig hívta a kékeket, hogy jó eséllyel egy tolvajt (vagy orgazdát) lehetne a helyszínen megfogni, küldjenek már ki egy embert aki ráteszi a bilincset az elkövető úrra. Persze lepattintották, szóval ő szólt pár nagyobb darab embernek, hogy a saját tulajdona visszaszerzésében kellene segítség. És miután a szériaszám egyezett a számlán levővel és a tolvaj úr meglátta a segéderőt, inkább nem erőltette tovább a dolgot hanem elfutott.
Talán 3 héttel később hívta a rendőrségről egy nyomozó, hogy visszajött szabadságról és hozzá tartozik az ügy, szóval hogy haver meg tudná-e adni a tolvaj/orgazda úr telefonszámát, hátha sikerül megfogni.

Na nekem az ilyesmikkel van bajom elsősorban.
(Zárójelben: nagyon kevés alkalommal volt dolgok a kékekkel, de akkor nagyon normális és korrekt módon bántak velem.)

anyadmajma 2017.12.14. 22:25:08

@xclusiv: ennyi az erőforrásuk. 3-4 éve éjszaka 2 azaz 2 darab járőrautó volt szolgálatban éjszakánként a IX.kerben. azért az kemény. Többre nem volt fedezet.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.14. 22:57:57

@Rébusz:
Gratulálok Te Gyökér!
Ha picit tovább olvastál volna nem csináltál volna hülyét magadból

Digitális Dzsihád 2017.12.14. 22:58:21

Én személyesen láttam olyat, hogy nem szomjas cigánybanda fényes délben betörte két-három kocsi ablakát, poénból. A szomszéd(!) utcából nem jöttek ki a rendőrök, hanem inkább a készenléti rendőrséget küldték ki röpke húsz perc alatt, nehogy a saját járőreiknek később baja legyen a cigányokkal az intézkedés miatt.

Amit egyrészt megértek, védeni akarják a saját embereik seggét. Másrészt meg nem értek meg, mert miért ne inétzkedhessen a rendőr a saját kerületében? Mi az, hogy félteni kell? Hogy jutottunk el oda, hogy esetleges későbbi konfrontáció miatt félteni kell a kerületi rendőröket?

Hozzászólok 2017.12.14. 22:58:44

Ez gondolom egy irodalmi probalkozas poszt.
Nem lesz a kedvenc íróm, kiszálltam a "gecit rak vessző helyett" szófordulatnál.

Bicepsz Elek 2017.12.14. 23:06:07

index.hu/kulfold/2017/12/14/egy_heten_harom_helyen_is_tanarokat_vertek_diakok_romaniaban/

Mondjuk kemenyseg nelkul az tortenne, ami az iskolakban. Erdemes megnezni a videot amikor csapkodjak a tanarno feneket.
Mas: volt kozepiskolamban voltak rendortagozatosok(kozbiztonsagi osztaly=sok testneveles, harcmuveszet). Na egyik osztalytarsam valamit beszolt nekik es levertek a kezilabda palyan.
Mas: egyesek kozuluk rendszeresen "megvivtak" egymassal a letort faagakka(16 evesen mi utoljara 10 evesen ha csinaltunk ilyet).
De azert van a masik veglet is (pl Angliaban): az a tipusu rendor, akik kirohog a bunozo ha meglat.

szebeee 2017.12.14. 23:12:30

@xclusiv:
A hsz első felére: ennek én is örülnék, sokan annyira világtalanok hogy az borzasztó.
De ha megvágja a rendőr, akkor jönne "a szemét geci yard már megint csak a pénzbehajtáshoz ért" szöveg.

Carradine a gardróbszekrényben 2017.12.14. 23:25:54

Lassan tényleg ott tartunk, hogy ki se hívjuk a jardot, ha betörtek, feltörtek, vagy elloptak valamit, mert minek? Hogy négy-öt óra múlva kiérjenek? Addig te a lakásod előtt állsz a négy fokban, mert ha bemennél, összejárnád a nyomokat. Aztán harminc nap múlva megkapja az ember a nyomozás felfüggesztéséről szóló határozatot? Ezért tartjuk fenn? Hát ezért kár! Komolyan mondom, ha én elkapom a rabló urat, elteszem láb alól, elásom az erdőszélen ÉS nem jelentem a betörést.

Rébusz 2017.12.14. 23:52:35

@Szerda Úr: Inkább vagyok gyökér, aki tudja mit nem érdemes végig olvasni, mint egy tuskó, aki azt hiszi magáról, hogy nagyívű gondolatai vannak. Sajnos egy ilyen iromány pont hogy nem segít elő semmit.

2017.12.15. 03:27:04

Van két rokonom is a rendőrség kötelékében, meg számtalan ismerősöm.
Aki úgy megy oda, hogy majd ő lesz a nagyon jófiú, ártatlanok védelmezője, a törvény betartatója, azt nagyon hamar betöri a valóság, a többi rendőr.
Ne ugráljon, sőt, inkább nézzen félre, ha valami történik az utcán, első dolog legyen, hogy védje magát, jogilag is, mert az ügyészségen köt ki, ha valaki beperli, bepanaszolja. Úgyhogy jobb, biztonságosabb semmit se tenni, mint valamit. Abból akkora baj nem lehet.
Pont mint az orvosoknál: inkább nem kezel, hanem elküld máshova kivizsgálásra, nem diagnosztizál, minthogy félrekezeljen, mert a műhiba nagyobb baj neki jogilag, mint hogy félrediagnosztizál vagy nem ismeri fel a betegségedet vagy megtagadja a kezelésedet és átirányít máshoz. Mindegy, hogy közben áttéted alakul ki a rákod miatt, neki a saját bőrét kell menteni.

Rendőrnél is pont így megy a hárítás: nem az én dolgom, nem folyik vér, menjen be feljelentést tenni később.
Rendőr ismerősöm mondta, hogy ha az utcán bűncselekményt észlel, akkor neki elvileg szolgálatba kell helyeznie magát és intézkednie kellene. De ő mindig inkább gyors léptekkel az ellenkező irányba kezd gyalogolni, mint ahol a bűncselekmény történik.
Volt olyan, hogy a házban, ahol lakik, volt valami balhé, egy család tagjai verték egymást, erre a szomszédok, akik tudták, hogy rendőr, szóltak neki, menjen gyorsan, csináljon valamit, hisz rendőr, ez a dolga. Ő erre gyorsan benyögte, hogy ő most ivott meg három üveg sört, így nem helyezheti szolgálatba magát, mert abból katonai ügyészségi eljárás lesz ellene. Majd becsukta az ajtót és kivett a hűtőből egy sört, hogy tényleg ittas legyen kicsit, ha bármi történik, akkor joggal mondhassa, hogy ittas volt, nem volt szolgálatra kész állapotban, nem helyezhette szolgálatba magát.

Azóta tudom, hogy a rendőrök a szükséges minimumot (se) teszik meg, ami a törvény szerint kötelességük. Ki akarják húzni korkedvezményes nyugdíjig és ennyi.

Vidéki rendőrrel is beszéltem, akivel egyszer egy tásaságban ittunk, hogy őket 2006-ban felvezényeltek Budapestre, ennek nagyon örültek, mert horribilis pénzeket fizettek ezért a belügyben, de a legjobban azt élvezte, hogy embereket verhetett. Persze nem a valódi huligánokat, hanem arra járó szerencsétleneket. Igazi tahó paraszt talpas rendőr volt, aki pont akkor járt Rendőrtiszti Főiskolára levelező tagozaton közrendvédelmi szakra. Szóval tiszt lett ebből is. Ő azt is röhögve mesélte, hogy hogy kúrnak, szopatnak ingyen kurvákat, cserébe nem viszik be őket. Pont akkor volt terhes a felesége... Szóval jellemes ember, na. És mindezt képes volt nekem, akit alig ismert, csak egy közös ismerőssel együtt ittunk, elmesélni.
Szóval az ilyen rohamrendőröket nem az eszükért alkalmazzák.

Rendőr rokonom a főnökeit és az ügyészeket gyűlöli igazán, mert folyton katonai ügyészséggel fenyegetik őket, mint vizsgálókat (ami kőkemény szellemi, jogi munka), akik végülis az érdemi munkát végzik, bíróság elé állítják a terhelteket. Azt mondta többször, hogy vagy felakasztja magát vagy kilép és elmegy biztonsági őrnek valami plázába, ott legalább nyugi van.
Egy zárkaőr élete se szép, pont úgy be van zárva, mint a gondjaira bízott cigányol, akiket figyelnie kell, nehogy felvágják az ereiket.

Az is tök átlagos, hogy ha valakit megtámadnak az utcán és védekezik, akkor őt is beviszik és megvádolják garázdasággal. Mert ugye a garázdaság az egy olyan tényállás, amit bármire rá lehet húzni.

2017.12.15. 03:31:22

@Hozzászólok: szerintem kifejezetten jól ír Szerda Úr.
A sztorijai meg kifejezetten hihetőek, hitelesek. Sajnos ilyenek a magyar rendőrök.

butyko 2017.12.15. 05:45:22

@CoolKoon: A csendőr szabályzatból két pont: " Mögötted a törvény,előtted is az legyen! " illetve: " A csendőr nem verekszik,hanem lő! "

Mmarci 2017.12.15. 06:45:24

Tényleg fasszopok a rendőrök. Gyáva szar emberek. Nyáron barátommal sétáltunk haza a boltból, 20m a háztól, egyszercsak rendőrautó bevág, igazoltatás, motozás, kezek a kocsira, darabokra szedték mindenünket

CoolKoon 2017.12.15. 06:45:53

@butyko: Ja igen, erről jut eszembe, hogy ugye a "csendőrpertu" szó létezése se véletlen.

CoolKoon 2017.12.15. 06:50:26

@Colonel H. Stinkmeaner: "őket 2006-ban felvezényeltek Budapestre, ennek nagyon örültek, mert horribilis pénzeket fizettek ezért a belügyben, de a legjobban azt élvezte, hogy embereket verhetett. Persze nem a valódi huligánokat, hanem arra járó szerencsétleneket." - Ugye abban az egészben mégis az volt a legfelháborítóbb, hogy az egész verést (meg az igazolvány "leesését") megszervezték. Na nem az ilyen senkik (akiknek még "buli" is volt az egész, hiszen semmivel se különbek a futballhuligánoknál), hanem valaki jó magasan.

maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző · http://bircahang.org 2017.12.15. 08:16:30

Ez egy ilyen munka, nemigen lehet másképp csinálni.

Alapvető ki lesz rendőr, katona, hasonló? Akiben túl sok a tenniakarás és az agresszió.

megamedve 2017.12.15. 09:01:22

Életemben komolyabban 5x volt dolgom a rendőrséggel (50 év).
Ebből 2x a segítségükre lett (volna) szükségem, 3x ők találtak meg engem valami faszsággal (pl. le volt fóliázva az autóm első ablaka). Egyértelmű, alap esetben, mikor eléjük tártam a bizonyosságot sem voltak hajlandóak még csak arra, sem hogy ellenőrizzék amit mondtam, de engem meg tudtak rángatni, ha ők úgy ítélték meg a dolgot.
Rühellem mindet, a mostaniakat pedig már csak azért is, mert ilyen geci bandának én nem lennék a pribékje semmiért sem.

szabidoki 2017.12.15. 09:17:40

Magánemberként nem sok dolgom volt rendőrökkel, igazoltattak néhányszor, semmi dráma, de munkámból adódóan is találkoztam velük párszor és nem voltam lenyűgözve. Ha mentősként karhatalmi segítséget kértünk akkor általában rém kelletlenül álltak a dologhoz, de ha nekik kellett segítség akkor persze szaladjunk gyorsan mert nagy a baj. A talpasok jobbára beszari, lusta figurák vagy rutintalan fiatal srácok, az ügyesebb és tapasztaltabb arcok már rég privát biztonsági cégeknél dolgoznak. Volt olyan hogy csórikán késsel hadonászott hogy ő megöli magát meg mindenkit akit ér -a bejelentő első körben a rendőröket hívta, akik azonnal átadták nekünk az esetet, mondván öngyilkos. Én mondtam hogy addig nem vagyok hajlandó közelébe sem menni ameddig a rendőrök el nem veszik a kését, erre visszaüzentek hogy keresik erősen, de nem találják - mit ad isten, otthon volt a nyomorult, 15 perccel később be is futott a gyorsreagálású egység, leszerelték a fickót aztán elhúztak a bélbe. Máskor jóember felkötötte magát a verandán, szomszédok vették észre hogy a Jóska egész éjjel kint állt, biztos jól van-e, megnézték, látták a kötelet, hívták a rendőröket, akik az utcáról benézve látták hogy tényleg fennforgás van, hívták a mentőt, mivel kis faluban volt az eset, eltelt kb. 10-15 perc mire kiértünk, addig a rendőrök nem mentek be a kertkapun, vártak bennünket - nem vágták le, hagyták ott lengedezni a kötélen ameddig a mentő ki nem ért... Olyan is volt hogy rendőrök dühöngő őrülthöz kértek mentőt - helyi kick-boxos hülyegyerek szuperhősre itta magát, kergette a családot körbe a kertben, rendőrök erősen őrizték a kertkaput, modják hogy jaj de jó hogy itt vagytok, adjatok már neki valami nyugtatót - mondom persze, amint megbilincselitek bármiről lehet szó, erre kicsit lehervadtak, nem nagyon fűlt a foguk a dologhoz, amikor a koma meglátta hogy elindultak felé, akkor ő is elindult a rendőrök felé, erre azok hárman hatfelé szaladtak... Szerencsére annyira kiütötte magát piával, hogy egy ponton összeesett. Akkor gyorsan megbilincselték, kapott nyugtatót, beraktuk a mentőbe, mondja a rendőr gyerek hogy akkor ők leveszik a bilincset aztán mehetünk is - mondom neki hogy szó sem lehet róla, szépen jönnek velünk ők is. Ez már végképp nem tetszett a fakabátoknak, merthogy mi dolguk van nekik a dühöngő őrölttel - mondom nekik az ürge részeg és agresszív, ezek egyike sem egészségügyi probléma, de ha ők a fogdába vitel előtt meg akarják nézetni a komát a kórházban én szívesen beviszem de ez az ő ügyük, nem az enyém, ha ők nem akarnak foglalkozni vele akkor én kirakom a mentőből az ürgét aztán annyi. Erre összedugták a fejüket, pusmognak, aztán odajönnek hogy hát végülis rendben van, jönnek a komával de kell nekik papír, hogy én kérek karhatalmi segítséget - ettől végképp elgurult a gyógyszerem, ők kérnek mentőt de én adjak nekik papírt hogy nekem kell a segítség...

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2017.12.15. 09:21:10

"Hogy ezek a rendfenntartó erők, nem túl szakképzett, intelligens és tisztelettudó emberek, az nem önnönmaguk hibája, hanem a rendszeré."

Ez a rész igaz. Ez viszont

"Ha a mindenkori kormány biztosítana annyi pénzt a rendőrök fizetésére, hogy a potensebbek is beálljanak oda dolgozni mind kevesebb lenne a túlkapás, a korrupció és jobb lehetne a közbiztonság."

nem. A probléma ugyanis a rendőrség jelenlegi struktúrájából akad. Egyrészt a rendőrnek olyan jogai vannak, amik másoknak nincsenek, így kiváló ösztönző lesz pszichopatáknak és szadistáknak. A másik, ezt erősítő probléma az, hogy a rendőrségnél nagyon erős a bajtársiasság - lévén olyan munkáról van szó, ami az emberek életébe kerülhet -, ami miatt egy korrupt rendőr lebukásának esélye nulla (a rendőri korrupcióra szinte sosincs tárgyi bizonyíték, minden azon múlik, hogy valamelyik rendőr beköpi-e a társait).

A rendőrségi reformot nagyon az alapjainál kell kezdeni: egyrészt félre kell tenni azt a tévképzetet, hogy a jó rendőrség az erősen központosított, másrészt fel kell ismerni, hogy az összes, jelenleg a rendőrség által elvégzett feladat csak töredékét kéne a rendőrségnek elvégezni. Három írásomat javaslom a témában:

liberatorium.blog.hu/2014/06/20/privat_on-_es_vagyonvedelem
liberatorium.blog.hu/2016/02/12/biztonsag_kontra_szabadsag_egy_hamis_dilemma
liberatorium.blog.hu/2017/08/14/a_radikalis_libertarius_program

Zalai Béla 2017.12.15. 09:36:17

@Rébusz: Egyetlen szó sincs a bejegyzésben arról, hogy Magyarországon minden rossz. A saját tévképzeteidet olvastad bele a posztba. Mondjuk így tényleg felesleges bármit is olvasnod, mindig minden csak ARRÓL fog szólni.

Európai téridő 2017.12.15. 10:06:03

Amióta a MKP 1945-ben megkaparintotta a rendőrséget, szinte megelőzve a koalíciós évek későbbi "leosztásait", olyan volt, lett, amilyen, egy kicsit önkényeskedő, egykicsit diktatórikus, sőt. A rendszervált(oz)ás után is maradt fekete seggű. Emlékezzünk arra, hogy az "etnikum" és más kétes cselekményeket, vétségeket, netán bűncselekményeket elkövetők fogadatlan, vagy fogadott prókátoraiként virító jogvédők mekkora botrányokat kavartak a velük együttműködő médiamunkások segítségével. Például a "cigánybűnözés" kifejezés PC-konform elítélésével. Túltolták. Mos pedig van, ami van.

RoxyCRX 2017.12.15. 16:13:07

@Rébusz: En csak azt tudom, hogy 5 eve elek angliaban es rendor ezen ido alatt soha nem allitott meg kozuton igazoltatas / buntetes celjabol. Nem vagzaljak az autosokat. Viszont amikor egyszer szorakozohelyen balhe volt akkor 2 (ketto) perc alatt ert ki kb 12 rendor es vitte el a balhezokat. Nem volt az hogy ez nem a mi korzetunk es stb. Ezzel szemben magyarorszagon 8 rendor all egyetlen traffipaxnal es szivatnak mindenkit ahogy ernek. Ha valamidet ellopjak vagy megvernek akkor nincs eleg emberuk intezkedni / foglalkozni veled. Szoval ahogy a posztiro es veli...elmehetnek a jo kurv@ anyjukba egytol egyig ott.

scsaba1 2017.12.15. 16:58:33

@common:

Az a baj, hogy el nem tudod képzelni, hogy valami másként is lehet, mint a te kis világodban. Én nem mondom, hogy Szerda úr nem alkalmaz néha némi írói túlzást, balladai sűrítést, de hidd el: mai szemmel nézve a 90-es évek kibaszottul szürreál tudott lenni, pláne vidéken. Gondolj bele - vonalas telefon is alig volt, nemhogy kamerás mobil, GPS, internet, közösségi média, istenfasza - amiket most tök természetesnek veszünk. Szóval két rendőr simán meg tudott szopatni a szó szoros és átvitt értelmében is, ha valamiképpen célkeresztbe kerültél. Eleve akkor még szép számmal szolgáltak a Kádár-rendszerbe szocializálódott rendőrjózsik is, aki sokkal többet megengedtek maguknak a mai nyúlbéláknál. Szóval nem kell mindjárt kutyázni, mert te még nem láttál ilyet.
Useroldalról ugyanez. Akkoriban még nem volt mindenki ilyen két lábon járó Helsinki bizottság. 16-18 éves, átlagos kis műszerészbajszos suhancárnak nem sok fogalma volt arról, hogy egy rendőr mit tehet meg és mit nem.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.17. 21:13:16

@stoic79:
szép, jó írások. komolyan tetszik (Y)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.17. 21:13:55

@scsaba1:
szeretem mikor valaki látja a lényeget. ütősen összefoglaltad azt ami nekem nem sikerült! /pacsi

Öröm a bogaramban 2017.12.29. 14:33:42

Az a baj cikkíró, hogy még nem vagy elég klassz köcsög és ezért nem tudod átérezni meg átélni a köcsögség világát! )))) Nem tudod a maga teljességében szaglászni a köcsögség színes virágát, annak illatát! )))) De még lehecc nagy köcsög, ha követed a tanításokat! ))) Én csak a melegségért, a köcsögség üdvéért kivánok szólni! ))))

Most itt felsorolok pár rendőr köcsögöt, akiktől sokat eltanulhacc a meleg szakmában! )))) Okujjál baszki! ))))

A VI. kerületi őrsöt ajánlom minden meleg kegyelmű figyelmébe! )))) Ez egy olyan rendőrörs, ahol nincs magyar! )))) Egytől-egyig cigány és zsidó a társulat, ráadásul full buzi mind! )))) Kiváló táptalaj a köcsögölésre! ))))

Miért éppen Phalanxka 2017.12.28. 9:19

Hú baszki mi lenne, ha idén szilveszterkor nem a Sas Józsin röhögnénk, hanem olyasmin, ami tényleg vicces, például pár faszkalap rendőr buzin! )))) Ez egy jó ötlet volt tőlem! ))))

Húha baszki hozok popcornt, mint Jackson! Szeretem a buzik küzdelmét nézni! Szép organikusan mozognak! Verseng egymással a sok meleg izécske! )))) Van kinek szurkolni! Szumós szopósok, kuglifejű vénbuzik, cigány Gáspárlaci utánzatok, küzgyetek a buziharcban! ))))

Füzes füzér 2017.12.25. 15:19

Jó lenne, ha nem használnátok ennyiszer a "szerintem" szót! Mégsem az RTL-es "csirkésfiú" vagytok, hanem az itteni buzisok! )))) Persze ez nem zárja ki, hogy a "csirkésfiú"' ne lenne szintén buzi! )))

A lényeg, hogy gumicsirkével, vagy ha nincs más, akkor a gumifaszunkat fogva éltessük a melegség lángját! )))) Írásaink hatására már a világ minden tájáról özönlenek a melegek a kapitányságra, hogy a csapat meleg érzéseit magas hőfokon tartsák! ))))

Rovatösszegző 2017.12.26. 16:32

Decemberben annyira megszaporodtak a buzis írások, hogy nemhogy máris megvan az anyag a következő három hónapra, de talán még egy társszerkesztőre is szükségem volna, aki ezt a sok buzulást mind kiválogatja! )))) Én már nem tudok ennyi energiát fektetni a buziságba! )))) Tökéletességre kellene törekedni, de már kezdem elveszíteni a gyeplőt! Félek, hogy nemhogy átesek a ló túloldalára, de egészen az aljára! )))) Nem lenne jó, ha alulról ülném meg a lovat! )))) Túl közel kerülne a lószerszám! )))) A lényeg, hogy már most alig győzöm ezt a válogatós buziság munkát! )))) Kicsit megértettem most a köcsög bajnokságból kihulló buzikat! )))) Tényleg nehéz folyamatosan versenyben maradni! )))) Kicsit beletört a bicskám az állandó válogatásba! )))) De azért még bírom! ))))

Csovák Csocsi 2017.12.19. 18:33

A Szopi Rolit még hetedikben kicsapták az érdi iskolából, mert akkora tuskó volt mint a ház! Pedig ott a suttyóföldön nincs is akkora követelmény! Még a legbutább parasztkölkök is végigmennek az általánoson, mert tudják a tanárok, hogy minden érdi csak a földet fogja túrni, nem lesz belőlük semmi ígyse úgyse! )))) De a Príma melegke még azt a kicsit se tudta teljesíteni! )))) Egyszer egy rajzórán azt kérték, hogy a kölkök rajzolják le az apjukat! A Roli meg ehelyett egy marha nagy faszt rajzolt a papírra! )))) Már akkor láccott, hogy príma buzis lesz a Rolika! )))))

Szenteste Színteste 2017.12.19. 19:06

Azt azért rajzolta, mert mindig csak annyit látott az apjából! )))) Érted! )))) Nem is a rajztanárral akart kibaszni. Csak ezt hozta otthonról! )))) Mellesleg a rajzot többször is megnéztem és elég hosszúnak ítéltem! ))))

Prima Homi Roli 2017.12.23. 19:23

Mondtátok nekem, hogy lehetnék még lazább és atlétikusabb! ))) Igyekszem megfelelni a meleg csoportnyomásnak! ))) Holnap ígérem, hogy a fa tetején lévő falloszdíszt is fejenállva kiszopom! ))) Köszi Gyenes, hogy tanítómesteremként megtanítottál erre a vertikális buzis figurára! ))))

Prima Homi Roli 2017.12.23. 20:14

Vannak a melegségben elérhetetlen példaképeim is, akik az Ugarországtól való távolságuk vagy haláluk okán már nincsenek jelen a mostani világban! )))) Az egyik legfőbb pszeudo-tanítóm, aki soha nem lehetett valódi felettesem a melegségben, az Obi Wan volt! )))) Gyenes is egy kimagasló meleg oktató, de igazából világéletemben egy Alec Guiness szintű mesterről álmodoztam! )))) Rólam is lehull a lepel, mint róla, csak nekem a pöcsim megmarad alatta! )))) Én nem tűnök el soha! )))) Az Obi Wan féle oboázásnál nincs jobb! ))) Sir Alec melegsége vezérel! ))))

Sir Alex Guinex 2017.12.23. 20:36

No Prima impozáns köcsögöm kár volt ennyi melegséget összehordanod! )))) Bár hamvaimban holt vagyok, de az "erőszellemem" néha még visszatér melegedni! )))) Ne feledd, a múltkor már legyőztelek a lézerharcban! Szóval Obi nyert! )))) Kellemes Karácsonyi vívást, kardozást Nektek! )))) Meg Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek! ))))

Öröm a bogaramban 2017.12.29. 14:34:19

Harctéri Határozó 2017.12.21. 21:22

Engem különösebben nem érdekelnek a többi melegek! Hiába van egy Gáspár Laci meg egy Lengyel Sanyi kopi is köztük, nekem a Rolimeleg az, amelyik nívót képvisel! )))) A leghálásabb szerep az övé! ))) Bár ezt főleg ennek a mai fejlett világnak köszönheti! ))) Régen az ilyen buzi vidéken ragatt és legfeljebb csak a helyi folklór része maratt! )))) Manapság viszont felkerül a buzi a neccre és körberepüli a földet, aztán a világbajnokságba is bekerülhet! ))) Sokat nyom a latba a Prim család! )))) Mind Roli, mind Martin, mind Zsolt magas szinten művelik a buzis manírokat! )))) Ez egy olyan trió, akik közül bármelyik megérdemelné a világbajnoki címet! ))) Még az apjuk is! ))) De mégis minden nyáron Szopi Roli a befutó! ))))

Mesteredző 2017.12.11. 15:23

Szerintem a Prim Roland csak hamis vátesze a köcsögségnek! )))) Ti mindenféle szuperlatívuszokban beszéltek róla, de továbbra sem győzött meg a buzisága! )))) Valószínüleg a bajnoki aranyszobrai is hamisítványok! )))) A buzi apja csinálta őket az érdi öntödében! )))) Tényleg elhiszitek, hogy egy ilyen ócska köcsögből világbajnok lehet? )))) Ez a túlértékelt majom egy fél pontot sem érdemelne egy éles buziversenyben! ))) Mekkora lenne a fordulat iránya, ha kiderülne, hogy mégsem ő a köcsögök legfőbb királya! Mi van, ha még a buziságra sem jó? Akkor mire? Szarra se! ))))

Éljen a Hidra 2017.12.11. 16:21

Te szégyentelen! Nem kéne megkérdőjelezned a Homi Szopi Rolit. A díjai is mind igaziak! Nem az apja csinálta őket, hanem mindet ő nyerte saját kezüleg, saját torkúlag! ))) Ő egy országos Főtörzsköcsög! A judapesti zsidaj hitkösség vezetője. Ő a legnagyobb köcsög az országban és a világban is. Fogalmad sincs mennyi disznó és emberfaszt szopott és hány seggdugást adott és kapott! )))) A mi kis fórumunk is azóta lendült fel, amióta Roli és a többi dőrebuzik megérkeztek! Most megint van produkció! )))

Molnár Zsolt főfaszmester 2017.12.11. 17:08

Úgy van, ahogy mondod! Én fanszőrmesterként, missziós "homonáriusként" magam is részese vagyok a VI. kerületi meleg szekció életének! Figyeld, milyen magasan lobog a zászlajunk. Alköcsögöm, Gyenes vénfaszi is hogy kivirult. Magvas, makkos gondolatokkal teli tanításai példa értékűek. Éppen másodvirágzását éli. Csak nézd mennyire vonzza a tekinteteket az új életre keltett ráncos pöcsije. De akkor sem éri utol a Rolit senki se! Vannak olyan fegyvertények, amik fontosak a köcsög világban, mint a töcskölő tehetség, a szívós szorgalom, a szopás tudás, és a fallosz fejlesztésre való képesség. Ezekből ha csak kettő megvan egy köcsögben, az máris messzire juthat a melegségben! A Roli buziban meg az összes megvan! Ezért ő a győzedelmes köcsögkirály! ))))

Éljen a Hidra 2017.12.11. 18:21

Jaja! Le lettél szavazva! )))) Már a Molnár Tibor Zsolt őrfaszmester is megmondta, hogy a Roli a homokság királya! Remélem láttad anno az Outer Limits részt a homokkirályokról! Amiben a Beau Bridges vagy ki jáccott! Az a Jeff Bridgesnek a fia! És ilyen buzihangyák voltak a részben! Na pont olyan ez a Roli! )))) Egy homokvárat építő hangyabuzi! ))))

Szenteste Színteste 2017.12.11. 18:21

Ez van, gagyi! Ő egy országos és világos főfőköcsög! )))) Ő a meleg vírusoknak az alaptörzse! Kedvenc köcsim lesz mindörökre! )))) Ő a legnagyobb reménységünk! Ez a főbuzi egy nemzeti kincs! )))) Olyan, mint a nemzet aranya! ))))

Mesteredző 2017.12.12. 10:05

Én még mindig aszondom, hogy kell egy új buzi, aki a döntőig is el tudna jutni! )))) Az a baj, hogy ti nem izgultok a változatosságért meg a sport jövőjéért! )))) Ti megelégedtek ezzel a majdnem tíz éve dobogós meleggel! ))) Pedig kúúúúrva unalmas lenne, ha 2018-ban is Szopiroli nyerne! Tudom hogy a szopása igazi sikertörténet, de minden sikerszéria megszakad egyszer! )))) Még jövő augusztusig van egy csomó idő, még bárkit fel lehet futtatni, be lehet nevezni! )))) Olyasvalaki kell, aki kitörő lelkesedéssel tudná ezt a nemes szakmát művelni! )))) Aki be tudna farolni a célegyenesbe! )))) Vágjátok! )))) Senkinek sem lesz eccerű a nyomdokaiba lépni, de valakinek meg kell próbálni! )))) Valahol eme kecsegföldön csak lehetne egy új bajnokot tanálni! ))))

Öröm a bogaramban 2017.12.29. 14:35:10

Prim Roland Roliratyi 2017.12.07. 11:45

Tudjátok, hogy most három hétig nem dolgozok, úgyhogy veletek bármikor buzulhatok! )))) Szeretnék naturista módon szaunázni egyet veletek! ))) Kár hogy az egész városban csak egy nap van kihegyezve a szaunára, ami a Rudasban a kedd, azt a napot is csak hosszú meleg tüntetéseinkkel harcoltuk ki! )))) Csakhogy most itt állok munka nélkül hetekig és viszket a meccett pöcsöm egy kis buzulásra! ))))) A következő kedd is még messze van! )))) Hirdetni kéne a Rudasban, hogy legalább a szaunában meg a gőzkamrában lehessen buzulni a hét minden napjában! )))) Benne vagytok? ))))

Szerena Oligarchia 2017.12.16. 12:34

Gulyás majom is kiválóan kísérletezik a melegséggel! Torokra vette Gyenes alezredes és Príma Homi Roli pöcsét a cigója! Szopásművészete új magaslatokba ért! )))) Ez a fasz Törökország térképét varratta magára! Biztos Szulejmán akart lenni! De Szopejmán lett belőle! ))) Remek kecseg és jól illik a csapatukba! )))) Nem vitatom a hatékonyságát! ))) Elém is oda tolongott ez a simlis faszparaszt, kínálgatta a seggét! ))) Gyenes meg kurvára hasonlít a Győrfi Pálra, a mentős makákóra, szóval biztos neki is vannak elsősegélyi ismeretei! )))) Gyakorolhatná rajtad őket! )))) Némi pöcsmasszázs, szájból-szájba gyakozgatás! )))) Csak nehogy elriaszd! Őt finoman kell becserkészni! )))) A Molnár Zsolti faszmester pedig szinte egy az egyben Lengyel Sanyi, habár az ujjainak száma szerintem nem tükrözi a hasonlóságot! )))) De ennyiből is látszik, hogy nagyszerű szájba durrantós, seggbe puffantós! )))) Jó kis EOS hipnósmeleg! )))) Remekelnek, tetszik mindegyik, pont a zsánereim és még biztos ennél a négynél is többen vannak a VI. kerületi buzisok! )))) Ebben a csapatban mindenki megtalálja a foltját! ))))

Prim Roland Roliratyi 2017.12.27. 18:53

Jellemző, hogy csak a konditermes részére figyeltél fel a mondandómnak, pedig több egyéb hozzátevője is van a buzulásra való felkészültségnek! )))) Rengeteg szopás, vákuumozás, úgynevezett fejtágítás is szükséges hozzá, és még sok más speckó tudás! )))) Egy csomó buzis technikát kell ismerni és művészi szinten szakérteni, hogy bajnok köcsi legyél! )))) Bár nem én vagyok a fő meleg tanító, de ez mára az én meleg tanításom! )))) Hallgass rám és Gyenesre is! )))) Keresd írásainkban a mélyértelműséget, a koncepcionális köcsögséget! )))) Mert ezzel a földhözragatt hozzáállással nem fogsz előbbre jutni a buziságban! )))) Fiatalon én is ilyen tudatlan köcsög voltam mint te, de azóta jött apám, a röfi, Gyenes meg a többi, és általuk már én is sokkal előrébb járok! )))) Vegyétek észre, hogy a buzis tanítások csakis értetek vannak! )))) Ne általánosíccsatok, hanem tanujjatok és buzujjatok! )))) További szép estét és Boldog Nyúlévet a melegségben! )))

Miller Gorrin 825517 2017.12.20. 17:24

Halihósztok! )))) Így a neccre való visszatérésemmel végre elmesélhetem augusztus végi történetem! Görény napja a fogdában!

Miután a melegségbe megkaptam a fél 2-es időpontomat, végre életemben először szembesültem a Magyar Igasság és Melegségüggyel, csupa nagy kezdőbetűvel. Az idő múlásával exponenciálisan nőtt a beparázoccság a dőrék részéről. Én csak ültem csendben, végülis egy nappal a napfogyatkozás után tök jó volt a panoráma, mit idegesítsem magam? A váróteremben kialakult egyszemélyes mikroközösségben én töltöttem be a "kislány" funkcióját, amit a Bodakurva-hasonmás doktornő csak tovább súlyosbított azzal, hogy "mik a panaszok, baba". Tanulságos délután volt. Máskor viszek diktafont és hideg élelmet is! Végül két és fél óra elteltével hazatérhettem a melegségből! ))))

Ez volt az augusztusi napfogyatkozás után bekövetkezett nagy napom története! )))

Arhitektúra Kritikúra 2017.12.20. 20:31

Üdvözletünk, görény úr! )))) Ismét köszönthetünk az Infraworld világában! )))) Tulajdonképpen semmi nem változott, nem hagytál ki semmit sem! )))) A VI. kerületi melegeket csak úgy fűti a futóhomok tüze! ))) Roland továbbra is hasít a melegségben, mint az atom! )))) A többi meg csak elbuzulgat a szokásos változékony színvonalon! ))))

Arszlán a Segg Oroszlán 2017.12.20. 21:17

Isteni a Molnár bosszúálló! Ő a web legnagyobb harcosa! Csak oly személyt emelünk isteni rangra, aki valóban nívósan tud küzdeni! Bizony! Ő a legjobb harci görény!

Hexadermitológusok 2017.12.20. 22:14

Vigyázz görény, mert a buzisok megpróbálnak majd leutánozni tégedet! ))) A cionok a rájuk jellemző, problémamegoldásban egyszerűen kikezdhetetlen logikájukkal hamarosan rátalálnak a legbombabiztosabb megoldásra, a nikked és a hozzá tartozó számsor nullától végtelenig tartó regisztrálására, hogy számodra ne maradjon több szám a konverzió-sorban és ezzel végleg ellehetetlenítsenek! )))) Amihez elsődlegesen is sok sikert és hexadecimális élményekben gazdag foglalatosságokat kívánok nekik! ))))

Öröm a bogaramban 2017.12.29. 14:35:48

Miller Gorrin 825517 2017.12.21. 11:46

Jó újra a web világát is meglátni! Továbbra is szeretném megtartani autonomitásom, valamint újraéleszteni webforgalmasságom! Aki segíteni akar egy nem cigány és nem zsidó magyarnak, keressen meg bátran!
Fogjunk össze és mutassuk meg példát statuálva, hogy minket, igazi magyarokat nem fognak tönkre tenni a magyartalanok! Ha muszáj, akkor minden vagyontárgyam nélkül és gép nélkül is harcolni fogok! Én akár belefolyok a netbe, ha az kell! Vérem folyik majd a netben, a net világító energiája pedig az én ereimben! Egy leszek a kurvanecc világával! Integrátorokat keresek az infrawörldbe való behálózódásomhoz! A harcra születtem! Jó harcost hívtak csatába, soha nem adom meg magam, küzdeni fogok az utolsó csepp véremig és utolsó elektromos éremig (erezetemig)!

Gyenes Péter alfaszmeleg 2017.12.21. 12:21

Kedves görény! Örülök, hogy túlvészelted internecc nélkül ezt a négy hónapot és ismét visszatérhettél hozzánk a melegségbe! )))) Az időskori egészségügyi problémáidra írva! )))) A 40 feletti köcsögöléshez életmódváltás is kell! Én már csak tudom! )))) A háziorvosom sokat segített az öregebb melegségre való átállásban! )))) Egyél napi szinten gumós gyümölcsöket, fanyar zöldségeket az ánuszgyűrűd frissen tartásához! )))) Reggelire a savanyú sóska pedig erősíti az időskorban gyengülő makkosodat! )))) Ezektől már biztosan erőre kapsz és képes leszel produkálni meleg szeretőddel még aznap délelőtt! )))) Ez mára meleg tanításom! ))))

Prim Roland Roliratyi 2017.12.18. 12:41

Költöttem egy meleg verset a háztetőn! Esett a hó, miközben ezeket leírtam! Nagyon romantikus volt! Legkedvesebb versem Gyenes melegemhez!

"Gondolok rád, hiszen kisfaszod minden gondolatom
Érinteném makkod, de kezemet rá nem mozdíthatom
Faszra éhes vagyok és gecid íze hiányzik
Küklopszodba néznék, de a szemem bekáprázik
Álmos vagyok, és Előd, Ond, Kond
De fejemet rút pöcsödre nem hajthatom
Mert a faszocskád messze van tőlem, nagyon nagyon nagyon!"

(meleg versem háztetőn)

Natur Aqua 2017.12.18. 13:32

Kurva jó lett a versed Prim Roli Melegröfi! )))) Ez az első melegvers, amit tőled láttam, de ahhoz képest húzós és hasítós! )))) Bár a következő versből hagyd ki a nagy magyar vezéreket, mivel te zsidó vagy! )))) Vágod! )))) Csak jótanácsilag mondom, hogy a legközelebbi versben mire vigyázzál baszki! )))) Amúgy nekem tetszett és ütös versike! )))) Na ennyi! Most pedig fogyaszd el mai batyudat! )))))

A lehetőség fölgyén 2017.12.18. 14:12

Hajrá főbuzi! )))) Sok sikert Gyeneshez! ))) Iránta érzett szerelmed tényleg igaznak érződik! ))))

Én így látatlanban is szurkolok a Gyenes-Prímabuzi kettősnek! Hogy beteljesüljön a meleg zománc-románc! ))))) Biztos születik majd belőle valami filozófikus tanítás a vénmeleg részéről! )))) Nekem az ő allegórikus tanító buzulásai jönnek be a legjobban! ))))

Prim Roland Roliratyi 2017.12.18. 19:01

Köszönök minden meleg dícséretet, de ezt a verset csak kiindulási alapnak szántam, az ezután következő még több kecsegvers előzményeként! )))) Legközelebb még magasabb háztetőre mászok, hogy a ritkább levegő még több rímességet előhozzon belőlem! )))) Még csak a legelső lépéseimet teszem a költészeti köcsögségben! )))) De nem lennék ennyire ihletett, ha nem volnának ilyen csodálatos múzsáim, mint a kapitánysági melegek! )))) Köszönöm minden inspirálómnak, hogy megmutatták az igazi életet és kiszélesítették a világképemet! ))))

"Gyere velem örömért a bogaramban - Come with me for fun in my buggy"

Verseinket és melegségünket terjesztik szivárványos köcsögjeink: Tóth Gábor igazgatóbuzi, Molnár Zsolt Tibor fasszőrmester, Gyenes Péter alfaszmester, Prim Roland hétszeres szopóbajnok győztes, Gulyás István Sándor gulyagané cigánybuzi, Szelp Dénes koccosbuzi, Katona Gyula gyuszibuzi, Kovács János mellékmeleg, Prim Martin pöcsi öcsi, Prim Zsolt faterpöcsi, Metzl Ádám, Bodorkos Dániel, Sárosi János, Tar Mihály, Virág Márton cikkíró köcsi, Purebl György piszoárológus buzi és a többi melegek

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2017.12.29. 21:06:00

@Öröm a bogaramban:
hát nem tudom mi a faszról beszélsz, de nálad már simán bejátszik a zárt osztály
süti beállítások módosítása