Nyílt levél a 444-nek és a Tisztelt fanyalgóknak

Tegnap a 444.hu írt egy cikket a 'sound-os életvezetési tanácsaimról, erre reagálok a magam módján.

Nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon kedvelem a 444.hu-t. Bár előttük is voltak véleménycikkeken alapuló hírportálok, a fiatalos és profi profi gárda úttörőként érzett rá, hogy a száraz hírek mazsolázgatása helyett a szósöl médiába' a jól időzített káromkodásokkal, mémekkel teletűzdelt, okosan időzített rendszerrel többre mennek, mint egy klasszik hvg. Azóta boldog, boldogtalan másolja őket, sőt kormánypárt nem volt rest 888.hu-ként létrehozni, egy inverz kopit sem. Szóval fasza, fiatalosan ám mégis éretten gondolkodó csapatnak tartom őket, akiket ezután is olvasni fogok. /virtuális fasszopás pipa ☑

vendeghanyas_0.gif

Ezért is ért váratlanul a gyomros, hogy tegnap pont ők, illetve pontosabban Kulcsár Rebeka nevű írójuk jól odamondós, femináciként kivesézte az életbölcsességeimet.

Olvassuk el a cikket, s én a magam megkeseredett módján megpróbálok válaszolni az engem ért vádakra.

Megjelent a Vendéghányás című blogon egy poszt 10 jótanács Balaton Soundra lányoknak címmel, amiben a szerző, Szerda Úr az ironikus humorért rajongó agyhalottak szellemi szintjén sejteti a tényként kezelt véleményt, hogy a csinos, fiatal lányok mind büdös kurvák.

Erős kezdés bevallom, de túllépve azon, hogy ironikus humorért rajongó agyhalott vagyok, ami egyébként igaz is, szerintem az írás semmilyen olvasatában sem állítja megalapozottnak azt, hogy a csinos, fiatal lányok lányok mind büdös kurvák. Ellenben egy nagyon kis részükkel, de ott a halmazok már úgy változnak, hogy se nem feltétlen fiatalok, se nem feltétlen csinosak, a büdösségükről meg nincs reprezentatív adatom. De ami a lényeg, igen az a véleményem, hogy a magyar lányok között vannak riherongy kurvák. (riherongy kurva =/= prostitualt)

vendeghanyass.gif

Nyilván nem ez az első ilyen poszt az interneten, vélemény a világtörténelemben, még a helyesírása sem jó, naponta születnek ilyenek. Nem is a poszt a durva, hanem hogy máris tizennyolcezer lájk van rajta, a megosztásokról és a rengeteg egyetértő kommentről nem is beszélve.

Még a helyesírása sem jó. Ez bár jogos, de ennek a megemlítése az egyik (de nem a legnagyobb) öngól az írásban. Érdemes elolvasni a 444-es kommenteket, akik sírva röhögnek a hejesírás megemlítésén. 

És durva az, hogy tizennyolcezer lájk van rajta, sőt rengeteg egyetértő megosztás és komment. Naggggyon durvaaaa. Az véletlenül sem fordult meg Rebeka fejében, hogy esetleg mondjuk néhol igazságot is tartalmazhat az írás, ebből kifolyólag emberek részben vagy egészben egyetérthetnek vele. 

Érdekes egyébként, hogy ugyanez az ember, Mr Szerda Úr egy éve még pont arról írt, hogy álszent, aki elítéli a prostitúciót, de közben otthon reality-teen-gangbang-money-asstomouth pornót néz és fenntartja a szexista rendszer működését. Lehet, hogy év alatt talán változott a véleménye, de inkább az látszik, hogy komolytalan az egész, egyáltalán nem kéne foglalkozni vele. Még a szerző is beismeri, hogy nem komoly.

Számomra az az érdekes, hogy ha ezt nemcsak elolvasta Rebeka, hanem még be is idézte, nem gondolta, hogy lehet a kettő között némi párhuzam? Oké, én nem vagyok újságíró, csak egy fikablogger, aki a gondolatait, sem a helyesírás, sem pedig az átgondolt történetvezetés szabályai szerint nem vagyok képes kifejezni, ellenben mélyen magamba szállva, sokadjára is nekifutva mindkét írásomnak, az jön le, hogy ez ugyanaz a vélemény, ugyanaz a sík és nem egymásban oldódni képtelen gondolat. Bár klasszik szatírának nem ér fel az írás, de kétségtelenül szatirikus, viszont ha az is, attól még nem lehet komoly? :D 

De annak ellenére, hogy még mindig az a leghatásosabb fegyver, ha az ilyen provokatív idiótaságokra nem reagálunk semmit; annak ellenére, hogy ez a poszt csak egy láthatatlanul kis része a korunkat sújtó társadalmi problémáknak, azért mégiscsak geci nyomasztó belegondolni, hogy 2017 júliusában Magyarországon 18 ezer ember (ennyien már nem férnének el a Budapest Arénában), köztük feleségek, családapák, barátnők, véleményvezérek napjának fénypontja(!) volt a poszt...

Rebeka véleménye szerint az a leghatásosabb fegyver, hogy nem reagálunk semmit, ennek ellenére mégis sikerült a hét leginkább kontraproduktív tartalmát előállítania reakcióképp, ugyanis (nem az én, hanem a 444) kommentelői szétszedték. Tizennyolcezer ember (azóta 21k :D), aki az írásom(=Szerda Úr) prolisága ellenére is megérti, hogy a jelenség létezik és vannak dolgok amiket a humor(osnak vélt) írásokkal lehet leginkább terjesztetni. Szerintem nem az a gecinyomasztó, hogy huszonvalahányezer ember rányom a lájkra, hanem az, hogy néhány lány, mindenféle szégyenérzet nélkül vesz szájba vadidegeneket, egy kis anyagi juttatásért.  

vendeghanyas_2.gif

ami a végtelenül megalázó nuni, picsád, seggfi kifejezések és a nők hosszas alázása......

Ja, hát bazmeg ezen mondjuk visítottam. A nuni szóval foglalkozni sem vagyok hajlandó. A picsa illetve a picsád szóval már inkább, ugyanis javaslom Rebekának, hogy nézze körül instán, tinilányok, maguk által készített és megosztott pucsítós képei, főleg azon kommentjei között. A seggfi is kurvára megalázó lehet, nyilván tök véletlen vették át az angol #belfie szóból, amelyre jelen pillanatban több mint negyedmillió publikus találat van az instán (javarészt lányok magukról készített fotói). 

....így ér véget:

10.+1 Dobd be az erőszak kártyát
Leszoptad a csávót, de nem akar meghívni egy mojírtóra? Engedted seggbe a DJ-nek, de csak nem akar bevinni a vipbe? Megvoltál két atlétás srácnak egyszerre, de ki akarnak rakni a szállásról a menet után? Hívd a rendőrséget, hogy megerőszakoltak. Annyi ilyen van a Sound-on, hogy még csak a statisztikát sem bolygatod meg, ne hagyd, hogy packázzanak veled. Itt Te diktálod a szabályokat.”

És ehhez tényleg nem kellett semmi más, csak egy jó cím, és hogy a témája az legyen, a nők mind büdös kurvák, akik megérdemlik az erőszakot.

Engem azzal szoktak vádolni, hogy megkeseredett életű, ronda, pattanásos, kicsi farkú (ez mondjuk igaz :( hüphüp ), gonosz féreg vagyok, aki a csajozási sikertelenségei miatt, kicsinyes bosszúvágy által hajtott nőalázó cikkeket ír, sőt erőszakra buzdít. Én ezen mindig gecijót röhögök, mert aki képes pszichoanálizálni egy cikken keresztül az minimum Freud farkából szopta magába az apaanyatejet, de az utolsó mondatod alapján hallod' én nem tudom mit gondoljak. Tényleg igyekszem tisztelettel hozzá(d) állni, de ebből a cikkből azt levenni, hogy a nők mind büdös kurvák, azt beszűkült látásmóddal még el is tudom képzelni, hogy valaki tényleg így gondolja de, hogy megérdemlik az erőszakot? Itt most tudat alatt de dobtad be az erőszak kártyát. 

Igen, az erőszak egy gecirossz és szomorú dolog, el is ítélem, sőt rohadt módon ki vagyok akadva a tavalyi backstage-es, sőt minden gólyatáboros eseten is. Ellenben azon is ki vagyok akadva, hogy az erőszakot a nők privilégiumnak érzik, amiről egy jó szándékú férfinek kizárólag mély hüppögős-egyetértős véleménye lehet, mivel ő nem élheti át (legalábbis a nők szerint). Én a 30 évem során (mivel ugye x évig vendéglátóztam) kétszer, két különbözős esetben voltam tanú, amikor egy lány azt állította, hogy megerőszakolták. Az egyik a bíróságon megtört és sírva bevallotta, hogy csak félt, hogy kurvának fogják titulálni, a másik pedig azóta is börtönben ül, a hamis vád miatt. Rebeka, Te el tudod képzelni, hogy mi félelem van manapság egy egészséges férfiban, aki urambocsá' egyéjszakás kalandot, vagy csak alkalmi szexet keres? Fel tudod mérni, hogy hány nő zsarolta már meg lelki, akár anyagi alapon a férfit az erőszakkal? A férfiak nem beszélnek róla, mert még egy rituális csecsemőgyilkosságot is előbb magukra vállalnak, minthogy szexuális erőszak témában, akár csak a feltételezés is felmerüljön a nevük mellett. A gecinagy PC mellett néha érdemes lenne kimenni a külvilágba, megnézni mi megy a bulinegyedben de, hogy stílszerű legyek a 'Sound-on. Menj el, hallgass meg nőket egymás között. Sőt megkérdezheted a zamárdi-i meg a siófoki kapitányságot, hogy a tavalyi évben hány ilyen vád bizonyult hamisnak. Az erőszak kártya létezik, még ha nem is tömegesen. És a félreértések elkerülése végett az erőszaktevés rossz. Naaagyon rossz. 

vendeghanyas_3.gif

Végszónak pedig szeretném tolmácsolni nagyrabecsülésemet Bede Mártonnak, aki megalkotta Magyarország legjobb tartalmát a BalatonSound-ról. Ez a cikk mondhatni inspirált, újra és újra elolvasom minden július elején, több mint zseniális. 

Neked pedig Rebeka szeretném megköszönni a cikket, ilyenek jönnek általad;
comment.png

vendeghanyas_5.gif

 ps.: A viccet lehet érteni és nem szeretni. A viccet lehet szeretni és nem érteni. De olyat, hogy nem értem én a viccet és nem is szeretem, igazán ritkán hallani.