A Hooterst megölte, Magyarországon még nincs itt, de jön

Új őrület terjed Amerikában, csak idő kérdése mikor törnek be a hazai piacra is a topless kávézók.

Amikor idehaza megnyitott a Hooters, én napokig röhögtem az instát fürkészve, mert szarabbnál szarabb emberek, suttyó celebek, meg úgy mindenki annyira rá volt izgulva a témára, hogy feszengősebbnél feszengősebb képek lepték el azt. Tegyük hozzá valahol megértem. A magyar ember kicsit olyan, hogy ha jön valami agyonhype-olt faszság, az ha mást nem; megnézi. 

bikini_baristas_chicas-1024x682.jpg

Emlékszem, az első Magyar Starbucks-al is ez volt, minden létező közösségi portálon (ugye akkor még wiw is volt :D ) ment a feszengés a jellegzetes logóval ellátott papírpohárral, mintha 700 forint kiadása, valami eszetlen nagy luxus lenne. Mondjuk én személy szerint előbb adnám oda azt a pénzt egy ebolás csövesnek, aki nem titkoltan az écces tűje mellé intravénás dizájnerdrogra váltaná, majd a fecskendőt továbbadva hómlessz vértestvérséget kössön az egész Almássy térrel, minthogy mégegyszer abból a langymeleg fosból igyak. 

Amerikában már forradalmasították a munkásosztály kedvenc sörözőjének receptjét, a hipszter kávézással ennek lett a hozománya a topless kávézó, vagy ahogy a dolgozói magukat nevezik; Bikini Barista. Persze a dolog nem új, ha hihetünk a wikipédiának, a dolog először egy '99-ben, a Washington állambeli Seattle-ben jelent meg, a "Natte Latte" hálózatlánc első üzleteként, Mary Keller-nek köszönhetően. Persze a dolog akkor még jóval visszafogottabb volt, s bár voltak hasonló próbálkozások már a 80-as években Chile-ben és Japánban is, a Bikini Barista koncepciója az amerikai üzlethez köthető. A Bikini Baristákat alkalmazó cégek gyakran használtak direkt szexuális tartalmú neveket, mint például;

"Peek A-Brew","Grab n' Go","Cowgirls Espresso","Smokin' Hot Espresso","Knotty Bodies Espresso","Java Jigglers","Espresso Gone Wild","Java Girls","Sweet Spot","Fantasy Espresso".

A dolog nem volt elszigetelt, de ennek ellenére kis helyekre volt jellemző, ahol főként elvitelre vittek kávét az emberek. Persze az fészbúk meg az insta ezen is változtatott.

Talán a 2015 volt az áttörés, amikor már minden harmadik instragramm profil egy női filteres valag volt, s ezt a trendet lovagolták meg (valószínű máson kívül is) azok a csinos lányok, akik mikrobikiniben főzik a kávét. Az instát ellepték a bikini baristák. Csak megjegyzésképpen a #bikinibarista hashtag ebben a percben 197 905 publikus posztot jelenít meg, összehasonlításképpen a #hungariangirl, ami a magyar lányok legnépszerűbb cimkéje 528 925-at, azaz durván számítva szinte a fele. Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy a magyar instahasználó lányok számának a felével megegyező ilyen csöcsös kávés csaj van, csak érzékeltetésképpen mondom. 

Ami érdekes, hogy ebben az üzleti modellben nem a kávézó/kocsma csinálja a reklámot, rábízza ezt a bikinis baristájára, ami egészen újdonságnak számít a vendéglátásban, legalábbis koncepcionálisan nézve. Egy-egy sztárséf, vagy kiemelkedően híres bartender-ért az emberek hajlandóak voltak utazni, de a fenti trendekből az látszik, hogy egy-egy lányért képesek akár államokat átszelni, pedig csak egy kávéért mennek. (Meg egy szelfiért seggfiért.)

Ami viszont már inkább már tényleg csak kikuncogandó, hogy ezek a lányok a profiljukon nem rejtik véka alá, hogy egy-egy ajándékért (jelentsen ez bármi ;) ) hajlandóak nem instakompatibilis fotót is küldeni, s meglepően sok a webkam kurva átfedés is. 

Hogy Magyarországra mikor ér be a trend? Ez megjósolhatatlan. Néha úgy érzem, hogy itthon egy olyan burokban élünk, ami kifelé csak a fancy-t, a luxy-t meg a mindenféle hiperrmenőséget engedi ki, de a szegénységet, az eladósodottságot meg a kétkezi munkát inkább csendben tartja. Mert azért nézzünk körül, a legtöbb olyan Magyar nő, akik vagy szívesen mutogatják magukat és megfelelően jó testük is van hozzá, ellenben eszük/képesítésük nincs, azok vagy nem akarnak dolgozni, elég nekik szopni valami újgazdag csemete oldalán, vagy pedig kurvaként tengeti a mindennapjait akár kamera előtt, akár privátban. 

A nők eddig végigolvasták, a férfiak meg úgyis a képekért jöttek, szal jöjjenek a csöcsök meg a seggek. Akit érdekel, a fenti hashtagekre kattintva már a publik lista jön be. ;) 

Sparkles and fun at the cafe right now! @nevanude #bikinibarista #tuesday #coffee #otterpops

Foxy Lady Cafe (@foxyladycafeburlington) által megosztott bejegyzés,