Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

esküvők meg azok szervezői

2016. október 18. - Szerda Úr

Kevés alantasabb munkát ismerek a politikusnál, de az esküvőszervező szerintem pont az. Kétféle ember megy esküvőszervezőnek, az egyik aki olyan gecironda, hogy soha senki nem venné el, így mérhetetlen vágyát a nászra, mások bőrén/kárán éli át. Illetve a buzgómócsing, mindenbe belepofázó, mindig mindent jobban tudó személyiség, aki a saját esküvője előtt beiratkozik egy esküvőszervező tanfolyamra, majd vizsgamunkájának tekintve saját habos-babos giccses napját, egy életre megpróbálja elvenni a kedvét minden házasodni vágyónak, persze a saját tudta kívül.

one-and-only-wolgan-valley-weddings.jpg

Manapság persze már mindenhez létezik OKJ-s tanfolyam, így persze a rendezvényszervezés, sőt kifejezetten esküvőszervezés is létezik. Ha máshol nem is, de Hollywoodnak hála, minden nem zacskóban élő ember képben lehet arról, hogy körülbelül, hogy is kell elképzelni az ilyet. Elegáns bemutatótermek, tortát majszoló és pezsgőt szürcsölő lányok, ruhapróbák, előkóstolások. Magyarországon hál'istennek nem ez a bevett szokás, itt az esküvőszervező inkább egyfajta giccsegylet, ahol a krémszínű és a bézs között vacillálhatnak a menyasszörnyek. 

Amit tudni kell az esküvőszervezőkről az neki ez nem gazdasági tevékenység, hanem a hivatás. Ő azért él, hogy más emberek, de leginkább a Te esküvődet, csodásan megcsinálják, megálmodják, kivitelezzék, lefilmezzék. Másoknak is csinál, de az csak amolyan félsegítség, neked nyújt egy kis pluszt, egy kis sparkot, mert ő egész karrierje alatt arra készült, hogy Neked megadja azt ami jár. Hogy mi jár? Természetesen erre a kérdésre a pénztárcád vastagsága lesz az egyetlen matematikai változó. Bár a szervező hivatása, elhivatottsága és hozzáállása nem kérdéses, ha tehetné ingyen is megcsinálná, de mindenekelőtt kell tartani egy konzultációt, amely 8 ezer forinttól akár 40 ezer forintba is kerülhet, per alkalom, de hát mi ez az apró az életed legkibaszottulboldogabb napjáért cserébe? Ha házhoz megy akkor még +4598 utazási díj, plusz autópálya díj, a számlán még a kilométerenkénti +9 forint is szerepelni fog amortizáció címen. Ha eljutottunk az első tanácskozásig, amelyben az esküvőszervező lenyomja a torkodon az elképzelését, s ha te francia provence vintage stílusú kerti esküvőt szeretnél, biztos lehetsz benne, hogy meggyőz arról, hogy a szemed árnyalatához nem illik a frencskántri pasztelles, krémes színvilága, sokkal inkább el tudná képzelni a násznépet egy romkocsmát idéző kellemes kerthelyiségben, élénk színű lampionokkal és rikító piros üléshuzatokkal.

Mikor a határozott elképzeléssel rendelkező menyasszony már sík ideg a sok esküvőszervező ribanctól, akik nem képesek szolgáltató-ügyfél átlagos módján, az eredeti elképzelésnek megfelelő kreatív ajánlatot tenni, már a harmadik, negyedik konzultáción vannak túl, s természetesen új és új esküvőszervező céggel (a konzultációs díjat mindenhol kifizetik). Végül, s általában a legkóklerebb mosolyogva jegyzetel, s lényegében az eredeti elképzelést minimálisan felszínezve újra előadja spanyolviaszként a dolgot, amitől a már idegtől remegő gyűrűs menyasszony, némileg megnyugszik, s boldogan írja alá a szerződést, hogy végre valaki megértette mit akar. 

Az étterem kiválasztása kétféleképpen történhet. Ha a házasulandó párnak van személyes kapcsolata, protekciója, esetleg romantikusan határozott elképzelésük (első seggből szájba randi helyszíne, egyéb fontos mérföldkövek, stb.), akkor a dolog adott, abból kell kihozni valamit. Amennyiben az esküvőszervezőre bízzák akkor, jó eséllyel jutalékos rendszerben oda kerül az esküvő, ahol az étteremtulaj a legtöbbet visszacsatolja. 

A következő kardinális pontok a csetreszek lesznek. Az esküvőszervezők szeretnek ráerőltetni mindenféle kis egyszerhasználatos bizbaszt a gyanútlan párra, hiszen a plüssel borított pálcák, a tüll lampionok és a meghatározhatatlan formájú, anyagú és színű asztali kiegészítők mind-mind szerves részei kell, hogy legyenek a násznak. És itt jön be az egyik legnagyobb lehúzás; ezek beszerzése. Hiszen ki a fasz tudja, hogy honnan kell berendelni 136 darab viaszba öntött, élő virágot, amely színben, s tapintásban is passzolni fog az ara viseletéhez. Hát persze, hogy az esküvőszervező, ő készségesen meg is rendeli, a haver, pofátlanabbja esetén a saját cégétől, amin ismét csak szép nyereséget könyvelhet el. Mondjuk ezen még relative viszonylag könnyű túllépni, hiszen jó esetben úgyis csak olyant rendel a kedves ügyfél, amire telik, max később kicsit szívja a fogát, hogy ezt lehet nem kellett volna, egy laza welnesshétvége még kijött volna az árából, de mindegy alapon ráhagyja az időközben egyre több csokit zabáló, kibírhatatlan eljegyzettjével. Bár lehet ezen a ponton rájön, hogy basszus, ezt akarom én feleségnek, majd inkább kidobja a picsába és boldogan él míg meg nem hal. De ugye nem hiszünk a tündérmesékben, a nász létre fog jönni akkor is, ha az intő jelek már megmutatták magukat, hogy rá egy évre menjen végleg tönkre a házasság. Plusz ugye eleve kapcsolatban félrelépni az olyan piti dolog, a házasságtörés viszont egy fokkal komolyabbnak hangzik, mégse mezitlábas parasztgyerek a házasulandó hősünk, ugyebár.

Ha a lehetetlen dekoráció, a lagzi helyszínét adó étterem és a hozzájuk passzoló színek, s virágok megvannak, akkor jöhet a következő lépés, a menü. Esküvőszervező ribancunk nem bíz semmit a véletlenre, kifinomult ízlését prezentálva a leglehetetlenebb kajákat válogatja össze, természetesen mit sem ügyelve arra, hogy a násznép pörköltet enne töltött káposztával, s csak a saját kedvérevaló menüajánlatot tolja a pár elé. Öblösebb vőlegények mellett ez a része mint halottnak a csók, úgy száll tova, ott bizony hús lesz hússal, zsírjában sütve, omlósan a csontjárul, saláta kizárólag savanyúság lehet, amelynek fele almapaprika, lehetőleg jó erős, s ecetes, arra lehet inni. Ha az asszonyka az erősebb, akkor születnek az olyan menüajánlatok mint az előételnek felszolgált; Harcsacarpaccio füstöltpaprika-lekvárral, Kecskesajthab szarvasgombával és aszaltszilva-zselével és Szarvasgomba-cappuccino. Főételnek azért valami húsosat választanak, az elmaradhatatlan Gordon-blue(!sic), Konfitált kacsacomb esetleg egy kis Egészben sült branzino, netán némi olaszos tészta. A rántó'húst direkt kihagyják, hiszen az ő esküvőjük nem sablon tucatrendezvény, itt minden egyedi lesz, olyan ami sehol máshol nem volt. Közben észre sem veszik, hogy mostanában a rántott hús lenne az egyedi, de ez őket nem zavarja. Természetesen gondolnak az óvólakó(!sic) vegetáriánus barátaikra is, Kingára és Gyulára, így két adag fél rántott sajt, fél rántott gombát is kérnek, természetesen házi tartárral, rizzsel. Desszertet nem kérnek, hiszen a család ilyenkor kitesz magáért. A menyasszony torta ugye eleve adja magát, az idősebb nőrokonok pedig a nászt megelőző napon, a meghívottak számával azonos kiló lisztből készítenek süteményeket, a klasszikus linzer, isler vonaltól, a pudingos gyümölcstortákig, a barack nevű sváb cukros förtelemig és az elmaradhatatlan hatalmas tál somlói galuskáig, amiben a szemfüles vendég észreveheti az odakozmált piskótaszéleket, de hát a magyar már csak ilyen, inkább tesz bele még egy csomag vaniliás cukrot, de azt a picit megfeketedett piskótát nem dobjuk ki.

Az italrendelés szintén kardinális pont, hiszen nincs olyan magyar család, aki ne tudna hozni bort és pálinkát. A legtöbb esküvőszervező konkrétan többet kap vissza az étteremtől ha le tudja beszélni az ifjú párt, hogy rövidet hozzanak be. Persze nem sikerül, a minőség helyett mennyiségre fókuszált lóvárosi kerítésszaggató guggolós vegyes épp csak a demizsont nem marja ki, ám az agysejteket remekül felturbózza. Csak az igazán körültekintő pároknál szokott nyugalom lenni, ahol arra hivatkozva tiltják meg a pálinka és borhozatalt, hogy annyian adnának a családból, hogy nem akarnak sértődést. A vége úgyis az, hogy kétszer több sör lesz felhúzva a számla végösszegére, a hozott borból pedig jó ha három liter elfogy, a száz fős násznéppel. Természetesen az egyediséget, különlegességet az italokban is lehet mérni, ebből születnek az ifjú pár neveiből fantáziált koktélkülönlegességek, amit jópénzért hívott mixer (az étterem pultosa nem jó, ő nem tud két üveget feldobni show elemként) egy óra alatt összeborogat, majd az est további részén sex on the beachet meg coladat keverget a fiatalabb női vendégek részére. A párra jellemző koktélban minden esetben van pár csepp erős paprika kivonat, amely az ara csípősségét hivatott jellemezni. 

Fontos kérdés a Vőfély is, amelyről már külön poszt is készül eme nagyszerű blog hasábjaira. A leendő férj nem akar egy alacsony izzadós, bajszos fószert, aki ráadásul csak beégetné a haverok meg a család előtt, de azért érzi, hogy valami show elem kéne, amiből először az lesz, hogy megpróbálja rávenni a viccesebb haverjait, hogy mint násznagyok vezényeljenek le valami hintómesét, de az esküvőszervező asszonyság résen van, horrorfilmekbe illő rémtörténetekkel ijeszt rá a párra, hogy mennyire el tudja rontani a kellemes és kulturált szórakozást a félrészeg haverok, röfögése és bennfentes poénjai, sokkal érdemesebb egy profira bízni, amúgy is ismer egy magas fiatal srácot, aki nem népviseletben bénázik, hanem modern poénokkal szórakoztatja a közönséget, sőt a ház urát sem fogja kellemetlen helyzetbe hozni. Ebből lesz az, hogy ismét egy 5ezres visszaszáll a vőfély gázsijából, visszacsatolás címen, majd ugyanolyan népviseletben, ugyanolyan szürke poénokkal, ugyanúgy leégeti az újdonsült férjurat. A pár határozott kérése, hogy se vonatozás, se hintómese, sem pedig ágyékkal lufidurrantás ne legyen, mert azok olyan sablonosak, de a végére természetesen az összes közhely szerepet fog kapni a lagzin. 

A zenész kiválasztása hosszú hetek kemény munkája, mert a lány Dj-t szeretne, a fiú valami olyan élőzenekart, akik tudnak nyomni Santanat, Bon Jovit, de ha úgy adódik, akkor a sej haj akácfát is elhúzzák. Mivel tánczenekar viszonylag több esküvőn van, mint Dj (mondjuk manapság már ez nem annyira biztos), így a dj mellett döntenek, olyat választanak aki valami komolyabb, de vidéki clubban rezidens és vannak retro számai is. A retro vonulat nagyon fontos, arra még a nagyi is ropni fogja a bakonyi topogóst. Az esküvőszervező csaj borsod megyéből importál valami kellemesen falusias, ám láthatóan a mai trendeket követő lemezlovast, akinek a pénzéből lecsípi a 10%-ot, majd a lagzi napján tulajdonképpen laptopról megy majd a muzsika, amit egy samplerrel meg igazítgat a diszkdzsoké. Egy idő után a zenészt wurlitzernek nézik, s a playlist átmegy youtube kívánságpartiba. 

Természetesen fotós is kell, amit az esküvőszervező cég biztosít, hiszen manapság nem elég magán az esküvőn fényképezni, werkfilmet kell gyártani magáról az esküvői előkészületekről, a torta fázisait meg kell örökíteni, time-lapse videót kell készíteni az étterem feldíszítéséről, a polgári esküvő után, de a lagzi előtt ki kell menni valamit gettós környezetbe, hogy a menyasszonyi cipőt gyorsan magasított conzerve csukára cserélő arát, fektete fehérben fényképezzék. Persze esküvő előtti héten is már több portfolio készül, több helyszínen is, kínosan ügyelve arra, hogy a romantikus és mosolygós sorozat mellett legyen egy vidámkodós és egy befordult művészi jellegű is. A lagzin a fotóst mindenki partifotósnak nézi, így az esemény után is gyönyörködhetünk az átizzadt ingekben, a lefolyt sminkeken, az öltözködési bravúrokon, a kínosan részeg rokonokon. A lagzin készült videót az esküvőszervező cég saját szellemi termékeként tekinti, felpakolja minden létező videómegosztóra az esetleges megtekintések utána pénzre ácsingózva. Facebookon arra kéri a párt, hogy jelöljön meg a posztban mindenkit akit tud. Természetesen a fotózás/filmezés feláras, de hát mégse a lacika kattintgasson a kétmegás olympos gépével, vagy telóval nem?

Ha eljön a nagy nap, akkor a az esküvőszervező iroda munkatársai, ellepik az éttermet, kényszeresen tönkrebasszák a pincérek munkáját, terítést, funkcionálisan kihelyezett geridon asztalait, hogy a lényegtelen csetreszeikkel útjukat állják a találásnak. Amennyiben az esküvőszervezőt minimális szépérzékkel áldotta meg a sors, amit hangsúlyozok, hogy igen ritkán történik meg, úgy a szépen feldíszített étterem csupán pár percre látható a násznépnek, ugyanis amint a helyfoglalás megtörténik, valamennyi dekorációs elem szét lesz baszkodva, el lesz lopva, vagy ilyesmi.

Ilyenkor jön még a következő sokk, mégpedig az ültetési rend. Valamiért a legtöbb esküvőszervező kényszert érez arra, hogy ne csak azt mondja meg, hogy melyik szakasz nagyjából hova üljön, hanem konkrétan IC helyjegy szerint beosztás van. Ebből lesznek kínos feszengések, célzottan egymás mellé ültetett fiatal fiúk lányok, egymást nem kedvelő rokonok közelségéből fakadó zivataros hangulat. De legalább lehetett gyönyörű ültetőkártyákat nyomatni, amik dombornyomattak is, alig került az egész 20 rugóba. Hülyének is megéri, hát még az esküvőszervező csajnak, aki a lagzi előtt jön rá, hogy elbaszott egy nevet, s rohan vissza az irodába, berendeli a grafikust, hogy azonnal kell egy pótkártya. Minő szerencse, hogy a speckó nyomtató hamar kinyomja, csak méretre kell vágni, de az a pár mili úgysem fog feltűnni senkinek.

A lagzi kezdetével az ifjú férj olyan ideges és fáradt már, hogy alig hatnak rá a páleszek, a feleség műmosollyal fogadja a vendégeket és szinte magának sem látja be, hogy azért csak jobb lett volna a rántott hús, ehelyett a felfújt helyett, de megvan ez is, lehet menni a tánctérre pezsgőt locsolva, rázni a fejünket a fiatal dídzsé által már harmadszorra lejátszott legyetekjókhatudtok tuctuc verziójára, közben pedig azon morfondírozni, hogy ezt a szart, tulajdonképpen ő is meg tudta volna csinálni 1,8 millióval kevesebbért. Persze Ferinek, az  urának sosem fogja bevallani, fejben eljátszik a pénzzel, hogy még egy hetet maradhatnának belőle a seychelle szigeteken, de végülis mindegy, úgyis hamarosan jön a menyasszonyrablás és hát a Verespali, a ferinek a legjobb barátja elég snájdig, simán látszódik az öltönynaciban a méretes brét, szóval valami izgalom talán lesz, mert az ujdonsült urának mostmár azért ütnek be a pálinkák.

Egy ember csattan csak ki a boldogságtól, az esküvőszervező hölgy, aki miután megette a kedvenc ételeit, gondosan pakolt valamennyi fellelhető süteményből, gondolatban egekig magasztalja magát, hogy ismét micsoda boldogságot adhatott át két, ifjú, reményteljes szerelmesnek, s nekik ez alig került 1,8 millió forintba, amiből a fele végülis nála landolt. Jó ez a szakma, szeretem. Nemhiába ez a hivatásom, gondolta, s közben lassú léptekkel elindult a hófehér 4-es bmw felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr5811817705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szebeee 2016.10.18. 22:07:20

Fotost/videost lagziba be nem engednek. Francnak se kell hogy az xy haverja (aki elhiszi hogy fotos, csak mert vett egy huszmillio expos dslrt hasznaltan a jofogirol, es csinalt hozza fb oldalt kreativan "vezeteknev keresztnev photgraphy" neven), rajtam kerje szamon a gepe ujkori erteket, csak mert a joska reszegen (breakelve a youtube dj frifrifrifrisztajlerere) kirugta a kezebol.
Napestig lehetne ezeket sorolni...

Lassan a barati korben aktualis lesz par lagzi, mar elore nevetek:)

M_Peti 2016.10.18. 22:23:05

De szar :D Még néhol van is benne igazság de ezeket az óriási ferdítéseket nagyon bírom benne, grat a cikkírónak, új értelmet adott a szarkazmusnak :)

vittore 2016.10.20. 11:41:25

Hát ez kurvajó lett! Szerda Úr most nagyon elemedben voltál. :) @M_Peti: szerintem meg ebben a bejegyzésben van talán a legkevesebb ferdítés. Szinte az összes momentumot személyes tapasztalat alapján tudom igazolni. :)

M_Peti 2016.10.20. 12:44:04

@vittore: Akkor valami idiótát fogtatok ki az tuti, bár van igazság a leírtakban (a legtöbb szervező tényleg rábeszéli a párt a saját helyszíneire mert neki abból van fizetése), de azért ennyire nem rossz a helyzet... Mondjuk olyan szervezővel nekem is volt dolgom aki mintha ott sem lett volna... Emberfüggő, idióták mindenhol vannak :)

vittore 2016.10.20. 14:06:48

@M_Peti: Mi nem az biztos. Két tanús esküvő, aztán egy fasza étterem, aszt' csá. Hála Istennek ez vol a 'zasszony kívánsága. De láttam már nem egy rongyrázó fasz ismerőst félig belerokkanni anyagilag és idegileg is a kétmillás esküvőbe, amik a bejegyzésben leírtakhoz teljesen hasonlóan zajlottak le. Plusz az egy év utáni válás/ félrekúrás mindegyiknél bejátszott.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.10.20. 14:36:05

@vittore:
ha annyira nem akarok gonosz lenni és kivesszük a félrekúrás témát, akkor is rettentően meg tudja mérgezni a friss házaséletet a feneketlen kútba szórt pénztömeg, ami a giccshadjáratra elment. hány olyan esküvőn voltam már, ahol az ifjú pár idegesen szedte össze a menyasszonytáncból a 10-eseket, hogy ki tudják fizetni a lagzit. aztán ugye a házasság az nem a heppiend, mint a filmekben, hanem a kezdet, onnan jön a neheze... és amikor elköltöttünk 3-5 millát egy napra, másnap meg szűkösödni kell, az azért komoly érvágás

M_Peti 2016.10.20. 15:13:20

Hááát azért ez már inkább a józan ész kudarca nem a szervezőé. Mert ugye ahogy a mondás is tartja "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér". Aki nem engedheti meg magának a drága esküvőt de mégis költségbe veri magát és adósságba miatta, nos az nem feltétlenül ép elméjű - aki meg megengedheti magának az meg csinálja, szíve joga. Ez olyan mintha azt mondanám, hogy minden Mercedes tulaj egy barom, mert nem ér meg annyi plusz pénzt egy jól karbantartható Focushoz képest az a kocsi. De uraim, nem a kapitalizmusban élünk? Akinek van pénze valamire az tegye amit jónak vél, kik vagyunk mi, hogy leszóljuk érte? Szóval kerüljük az általánosítást ha lehet, mert ugyan az is idióta aki feleslegesen adósságba veri magát de az is, aki fújjolja azokat akiknek meg telik a "rongyrázásra". Ne essünk végletekbe.

Az pedig, hogy ki mennyire marad hű a házasság után szintén egyéni kérdés. Mi 5 éve vagyunk házasok és hűtlenségnek nyoma sincs - ahogy mindkettőnk szüleinél sem, bő 35-40 évnyi házasságokkal a hátuk mögött. Semmi sem törvényszerű és senki sem tud objektíven hozzáállni a dolgokhoz mert mindenki csak a saját tapasztalataiból tud meríteni. A szabad véleménynyilvánítás lényege pedig pont nem az, hogy amit én mondok az az igaz és jó, a többiek mind idióták :)

vittore 2016.10.20. 15:26:00

Én is okádok ettől a giccsparádétól. Biztosan én vagyok a lúzer, de szerintem ezt a rohadt sok pénzt nem üres kivagyiságra, hanem a kapcsolat szempontjából sokkal tartalmasabb dolgokra kellene költeni. A megmérgezett házasélet egyenes út a félrekúráshoz, ezért, meg tapasztalatból vontam egyenlőségjelet...

vittore 2016.10.20. 15:32:19

@M_Peti: Persze. Aki valóban megteheti, annak kedves egészségére, csak ez szerintem kb 2 % ra igaz.

M_Peti 2016.10.20. 15:40:42

Amennyire én tudom (HVG-n vagy hol volt egy cikk anno) az évi 35-40 ezer esküvőből kb. 1000-nél lépi át a költségvetés a 2 milliót. Szóval nem is tévedtél sokat :) Igazából a következő cikk szólhatna a felelőtlen, feleslegesen pénzt szóró meggondolatlan párokról :D

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.10.20. 15:45:18

@M_Peti:

figy, a házassággal és a bennük élőkkel nincs gond, ezt csupán az érzékeltetésért írom le.
azzal sincs baj, ha valaki szart árul, főleg ha van aki megveszi. de attól még maga az esküvőszervező "szakma" egy modoros, lehúzós, jóhiszeműséget kihasználó foglalkozás. amiről blogolni is lehet :)

M_Peti 2016.10.20. 15:50:24

... és itt jön be az, hogy ez is egy vélemény meg az is, hogy szervezők között is találni olyat aki megéri a pénzét. Ezt hívják szabad véleménynyilvánításnak :) Neked erről van tapasztalatod, másnak meg az ellenkezőjéről (és nem, sem én sem a feleségem, sem az anyukám/anyósom/kiskutyám/papagájom nem szervező :D )

Szerintem írjunk posztot a hitelügyintézőkről, ingatlanosokról, marketingesekről, fotósokról, repülőjegy értékesítőkről és minden hasonszőrű szolgáltatóról aki nem pék vagy mentős, ergo nem létfontosságú, "kézzelfogható" dologgal foglalkozik, mert ilyen alapon mind egy barom aki csak lehúz. Értem, hogy van egy tapasztalatod de amíg nem ismersz mindenkit vagy minden tényezőt addig ez csak egy személyes tapasztalat lesz a millióból, nem tény.

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.10.20. 15:55:46

@M_Peti:
sőt, politikus között is van normális, de ez a blog nem arról szól, hogy dicsérjük azokat, akik szakemberekként elvégzik a munkájukat ;)

M_Peti 2016.10.20. 15:56:38

Kár, pedig lehet kellene egy ilyen irány is ha már olyan sok a görény ebben a csúf világban ;)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.10.20. 16:00:01

@M_Peti:
nincs hírértéke. mármint oké, persze ez nem egy közfeladatot ellátó csatorna tény alapú hírközlője, de komolyan, kit érdekel, hogy a pincér rendesen kivitte, a rendesen elkészített kaját? :D
lehet moralizálni, hogy mi a helyes, helytelen, lehet az is, hogy szenzációhajhász vagyok, de ez a blog elsősorban egy szórakoztatni vágyó, laikusok számára bepillantást engedő írássorozat

M_Peti 2016.10.20. 16:02:16

"ez a blog elsősorban egy szórakoztatni vágyó írássorozat"
Ha ezt így írod akkor okés is a dolog :) Szórakoztatni tényleg szórakoztat :) Bepillantáshoz annyi köze van mint a magyar hadseregnek a sikeres honvédelemhez, de a szórakoztatás része tényleg megvan :) Leakadtam, sok sikert és több szórakoztatást! :)

szebeee 2016.10.21. 18:01:01

"Aki nem engedheti meg magának a drága esküvőt de mégis költségbe veri magát és adósságba miatta, nos az nem feltétlenül ép elméjű"

Mégis mit várunk ott, ahol kihozza a nagyokos 0%-ra az újautót (ameddig lehetett ugye), csak hogy villogjon a szomszéd/rokony előtt. Az más kérdés, hogy fél év után meg kopogtat érte a bank, mert a törlesztőt a fenntartási költségek mellett nem menő befizetni...
Ezek alapján simán elhiszem, hogy esküvőn ugyanez a rongyrázás megy.
Megspékelve azzal, hogy a pofátlanabbja simán csak a ~felét rakja bele a borítékba a táncnál...

hobb 2016.10.24. 21:42:54

Mo-on nagy keletje van beletörölni a lábunkat másokba, ha éppen rossz kedvünk van. Ez az írás kb. ennek jegyében született. Ezzel szemben az van, hogy az esküvők kiszolgálására egy teljes iparág szakosodott, amely igen összetett, sok szakmát fog össze. Egyet tudok érteni azzal, hogy a kevesebb néha több, de az iparág képviselői valós igényeket fednek le, némelyikük magas színvonalon, mások pedig kevésbé. Nem gondolom, hogy egy sok pénzért megszervezett esküvő a rongyrázásról szól, ahogy az összes drága autót sem azért veszik, hogy másnak mutogassák. Egyszerűen sokféle ember házasodik, sokféle igénnyel és priorítással, így aztán jobb nem ítélkezni, mert általánosságokban beszélve ez szimpla ostobaság, legalább akkora, mint kijelenteni, nhogy a magyar nők gyönyörűek, a magyarok találékonyak vagy tehetségesebbek más nemzeteknél.

ricciohu · http://riccio.hu 2016.10.28. 11:19:35

@hobb: Nálad a pont.

Amúgy a legtöbb esküvő kb. nullára jön ki. Nekem eddig a kb. 70 végigfotózott esküvőből még mind együtt van, gyereket vállal és él boldogan stb...

Az esküvőszakma híg, nagyon sokan látnak benne pénzt és mire rájömnek, hogy ebből bizony ha meggebednek sem lesz jachtjuk az Adrián, meg X6-os ami elhúzza odáig, addigra már túl sokat öltek bele energiában és időbem ahhoz, hogy kiszálljanak. Belőlük lesznek aztán azok a szolgáltatók akikről a cikkben is szó van, akikkel szolgáltatóként is nehéz együtt dolgozni.

Én amúgy bár még sosem dolgoztam olyan esküvőn amit a szó szoros értelmében esküvőszervező szervezett, azt gondolom, hogy az a korrekt amikor a szervezésért fizet a pár a szervezőnek (nem ez nem olcsó) a jutalékos megoldás helyett, egyrészt mert ugyanazt a pénzt (vagy többet) kifizetik a jutalékos rendszerben is, másrészt pedig így azt fogja ajánlani akire valóban szükségük van és nem azt aki több jutalékot fizet/egyáltalán fizet.

ricciohu · http://riccio.hu 2016.10.28. 11:23:06

@szebeee: Tisztán látszik, hogy azok akikről Te beszélsz pont azt a kategóriát képviselik, amelyikből majd végül választani fogsz ha a párod azt mondja, hogy "fotós márpedig kell" és Te vígan választod majd a legolcsóbbat, hiszen " kattintgatni egy belépő tükrössel úgyis bárki tud, még a hatvanezer is sok".

szebeee 2016.10.28. 11:34:51

@ricciohu:
Ha a fillerbaszo lennek, akkor megkernem a nasznepet hogy legyenek szivesek surun kattogtatni a mobilok kamerajat, az elkeszult kepeket meg dobjak fel ftp-re:))

Egyeb esetben _normalis_ eskuvoi fotos.

ricciohu · http://riccio.hu 2016.10.28. 11:43:42

@szebeee: Ja, így oké, egy kicsit olyan hatása volt a kommentednek mintha umblock az összes fotósról ezt gondolnád én meg ezért hajlamos vagyok harapni. Elnézésed kérem, főleg, hogy a vezetéknév keresztnév fotográfia még stimmel is. :D

Mr.Verucska 2016.12.12. 09:58:40

immmmmádom a lakodalmakat!!! :D :D hihetetlen, hogy olyan pénzek röpködnek feleslegesen és tényleg a menyecskepénzből fizetik ki hajnalban a lagzi másik felét és
boldogok mert mi is meglagzizgattuk a rokonokat nem csak a másik 10 unokatesó. világi lehúzás egy lakodalom.

Mr.Verucska 2016.12.12. 10:02:40

jajj egyszer voltam dj-s lagziban D::DDD nem hittem el, de egy megfáradt 50-es kalapos bajszos mókus nyomta laptopról a welhellot meg a vájemsziéjt :D senki nem táncolt és tényleg youtube kívánságkosárba torkollott a buli :DDDD
süti beállítások módosítása