"Ami a budapesti partifotókról lemarad" - azt majd a képzelet odafotosoppolja

Van az úgy, hogy világot nem látott, ám fantáziával bőven megáldott emberek blogolnak. Ez így van jól, tulajdonképpen így született a Trónok Harca is, ami azért eléggé odabasz és soha, de soha nem gondoltuk volna, hogy a mainstream média, egy vérfertőző világban, kegyetlen gyilkosokat is képes lesz akár pozitívként is bemutatni. 

lukacs-baths-magic-bath-party-header.jpg

UPDATE:
Emese törölte a posztot.... :(

YDEA blog, Emese szerzője tolt egy indexcímlapos sztorit
, ami kornak megfelelő, kis aranyos minimalista, de egyben marketing és karriertanácsadó, élet, divat szóval foglalkozik mindennel amivel kábé coelho nórika is. Egy baj van a dologgal, címlapos sztorija nem más mint egy túldimenzionált kép, az amúgy valóban nem veszélytelen budapesti éjszakáról. Lássuk.

Emese szépen felvezeti a budapesti éjszakák, elmúlt évben történt néhány komolyabb drámáját, van itt meghalt fiú, megerőszakolt lány (te, nem trónók harca fanfiction ez is?). A probléma abból indul, hogy teljesen félreértelmezi a drogozás és a bedrogozás(drogoztatás) analógiáját. Tegye mindenki szívére a kezét, akinek volt valaha köze a kábszihoz, majd mondja ki hangosan azt, hogy valós veszély az italba tett drog. Ugye-hogy-elgondolkodunk? Nem-nem állítom, hogy ilyen nem létezik, igenis létezik, csak éppenséggel nem egy idegentől. A bedrogoztatás nem olyan egyszerű, ahogy azt elképzeli a sok laikus. A legtöbb valóban gyanútlanul bedrogoztatott ember (kiváltképp a lányok) olyan emberektől kapják a felturbózott kólát, meg pinacoladat, akiket ismernek, legalább felületesen. Ha én odamegyek egy tök ismeretlen csajhoz azzal a céllal, hogy seggből-szájba közösülni akarok vele, mindezt mozgásképtelen formájában, akkor valószínűtlen, hogy az ügyesen belecsepegtetett/morzsolt cuccli segítene tervem véghezvitelében, ugyanis nem vettem figyelembe a következményeket. Diszkózni, inni magyarhonban nem dívik egyedül. Nem mondom, vannak akik annyira foreveralone alkatok, hogy egyedül mennek el bebaszcsizni, de nem jellemző. Ismeretlenként nem tudhatom, hogy ki fia-borja, a pasija csak éppen hugyozni ment el, vagy éppen az egyik nagydarab kidobó csaja/húga/kislánya stb. A drog hatása nem instant, semmi garancia nincsen rá, hogy azonnal beájul, hirtelen ott lenni és kicipelni pedig valljuk be, feltűnő. Ha többen vannak, eleve bukik a mutatvány, hiszen ahogy rosszul lesz, valószínű, hogy a barinők, esetleg köldökig kigombolt inges szolikirályok azonnal ott lesznek, hogy legalább a józanabb barinők előtt lehessen tenni a szépet. Tulajdonképpen egy vattával és kloroformmal, konkrétan nagyobb hatásfokkal lehet embert rabolni, erőszakolni, vagy csak kikötözni, hogy utána a talpát csikizzük lúdtollal, mint GHB-val. Arról nem is beszélve, hogy hozzájutni is könnyebb és a rendőrbácsi sem baszakszik veled érte. 

Később kitér a posztoló arra, hogy a pultosok eleve belerakják az italba. Baromság. Nem állítom, hogy nem történhet meg, de továbbra is a fenti példamenetet tudom felhozni, hiába kerül bele a kábszi a piába, a lappangási idő mindenkinél más és egyáltalán nem biztos, hogy azonnal le tudja a gaztevő reagálni, márpedig ha az összeesés pillanatában nem sikerül, akkor valószínűleg ernyedt testet sem fog vazelinezni behatolás céljából, így meg minek az egész?

Az igazság az, hogy megint keresünk egy misztikus, maffiaszintű, elrablós, tűnős dolgot, de a saját felelősségünket nem szeretnénk lobogtatni. A legtöbb drogtól meghalt ember, túladagolásban, rossz minőségű cucc miatt fekszik meg örökre. Azok a lányok, akik magatehetetlenre isszák magukat, bedrogoznak, valóban aljas emberek áldozatává válhatnak, ez így megy az idők kezdete óta. Távol áll tőlem az áldozathibáztatás, ilyen téren tényleg érdemes odafigyelni, ha már cél a maximális önpusztítás, de legalább a lehetősége fennáll az éjszaka folyamán, lehetőleg megbízható ember mellett tegyük. 

Utoljára hagytam a felületes ismeretségből adódó leitatást, bedrogozást. Első randik, clubokban udvarló fiúk, az éjszaka a társasághoz csapódott félismeretlenek, valóban jelenthetnek veszélyforrást. A recept nem instant, szerintem kibaszott nagy bunkóság ismeretlent letámadni, csak azért mert vannak férfiak akik fizikailag bántalmaznak/kihasználnak nőket, de ezt egy bizonyos érettségi szint alatt úgysem fogják érteni, így kár magyaráznom. 

A rendőrségi jelentések, a médiában sorra hangoztatott "valamit belekevertek az italomba" pedig legtöbb esetben nem más, mint az egyén saját felelősségének másra hárítása, az estek 90%-nál mindig kiderült, hogy a magát áldozatnak valló ember túltolta a cuccozást. Amíg nem volt testközelből drogos élményetek, vagy nem vagytok képben a kémiával, addig pedig ne írjatok posztokat, ez a privilégium az enyém.