már megint a Gyula - avagy így sír a balatonparti vállalkozó

Ha definiálnom kéne az egyéni vállalkozásokat, vagy a köznyelvben használt vállalkozó típusú embereket, azt mondanám, hogy ők azok, akik a belefektetett munka fordított arányosságával akarnak pénzt csinálni. Hatványozottan igaz ez, a balatonparti vállalkozókra is, tisztelet a kivételnek. Ja nem, leszophatnak ők is. 

cimmer_feri_exact726w.jpg

Nincs az évnek olyan szakasza, hogy ne térnék ki a Gyula valamilyen hülyeségére. Az újkori olvasóim kedvéért írom, hogy Gyula az a személy akinél én öt nyarat húztam le, csálinger-üzletvezető-szakács tengelyen, de nem a sok év a történet forrása, hanem Gyula végletekig ironikus személye. Akit komolyabban érdekel a dolog, elolvashatja a korabeli krónikák között, itt, itt és itt.

Minden nap ötkor kelek, hogy az épp aktuálisan ágyamban fetrengő, jó eséllyel lánynak vigyek egy kávét, meg még munkaidő előtt kirugdaljam a lakásból a gecibe, így nem ért túl nagy sokként, hogy fél hatkor csörgött a telefonom. Gyula hívott, akit felszolgáló létére, születése nem zavarja az etikett, illem meg egyéb faszságok, így a világ legtermészetesebb dolgaként üvöltött a telefonba, hogy mi a fasz van velem? Mivel sejtettem, hogy nem a prosztatám felől érdeklődik, így rákérdeztem, hogy tulajdonképpen Ő mit szeretne és miért hívott. Erre mint egy gyöngyhalász, egy levegővel beszélt húsz percig, hogy volt a füreden a königben fújatni, de idén annyira szar ribancok vannak, hogy inkább otthon marad netespornót nézni, pedig nem a technika embere, konkrétan google-ben keres rá, hogy "internet szex seggbe".

Aztán miután tett arról, hogy tisztában legyek a teljes szexuális életével, aminek nagyrésze abból áll, hogy a felesége már vagy három éve nem hajlandó bevenni, rátért az üzletre, hogy megint itt van június és megint nincs ember, mert szakácsok alkeszok, vagy lopnak, vagy sittesek, vagy nemtudja, de most felvett egy travit, aki legalább nem esik kétségbe attól, ha egy rendelésben 5 különböző tétel van. Felszolgálója viszont nincs, a diákok nem dolgoznak annyiért amennyit ő tud adni, mindenki más meg kint van nyugaton. Szóval nem tudja mi legyen, már egy hete csak vajaskenyeret eszik, meg egy kis libamájat és kaviárt hozzá, mert a ha minden reggel tatárt eszik, akkor nem marad lóvé kifizetni az alkalmazottakat. De amúgy képzeljem, most vett a csemetének autót, olyan ügyesen vezeti, pedig elég nagy dög ez a bmw, tök fosott, mikor a kislány kigurult a szalonból vele, hogy hátha akkor meghúzza, de szerencsére tip-top a verda és hát a csajszi nagyon örül most, mert Gyula a legjobb apuka. És csak ez számít nem?