Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

A pultnál egyedül ülő férfi jellemzése

2016. április 22. - Szerda Úr

Ugye ti is láttatok már férfiakat egyedül ülni a bárpultnál, ahogy éppen borongósan néz maga elé, vagy a pultosribancnak udvarol, esetleg hülyét csinál magából.

watermark.jpg

Valamiért vannak olyan férfiak, akik meg vannak győződve arról, hogy a pult támasztása jó móka, sőt mi több jövedelmező lesz valamilyen formában számukra. Pár napot dolgoztam Veszprémben a Maricában, jó sok évvel ezelőtt, négy-öt egészen ügyes kis felszolgálócsaj volt a munkatársam. Egyedüli férfifelszolgálóként, azt vettem észre, hogy bizony a minden este legalább egy hímnemű ott üldögélt és várta, hogy ő kerüljön a középpontba. Azóta figyelem őket, tanulmányozom, néha beszédbe is elegyedek velük, bármerre is járok a világban.

Nem kicsit modoros férfitársaim, kivétel nélkül törzsvendégek, régóta az adott helyre járnak, nem ritkán túléltek már jópár személyzetgarnitúra váltást. Lepacsizik a főnökkel, név szerint ismeri a többi törzsvendéget, akikkel a helyen kívül soha nem találkozik, persze fészen már ismerősök azért, többnyire a magányos pulttámasztó keresi ki és jelöli be őket. Alapjáraton kedvesek, jó szándékúak, de modoros magányosságuk, barátok hiánya, vagy csak a dugás lehetőségének kergetése rendkívül szórakoztatóvá teszi ezt az archetípust. A pultosgádzsiknak néha apró ajándékkal kedveskedik, persze ügyelve arra, hogy ne legyen feltűnő, ezért nem túl sűrűn osztogatja, figyelve arra, hogy egyik kislány se maradjon ki a szórásból. Ha nincs konyha a helyen, szívesen kiugrik hozni egy hambit, lángost, a nyomulósabbja, szendvicset is készít otthon, néha még a főzéssel is megpróbálkoznak, hogy univerzális és gondoskodó családfő képében tetszeleghessen. Ha hétvége van, hajlamos kicsit többet inni, ilyenkor elengedi magát és kedves bókok formájában, levakarhatatlanul nyomulni kezd az éppen dolgozó kislányok közül az egyikre. Hajlamos direkt zavarba hozni a kolléganőket, "Reni, igaz milyen szép a Szandra?" kérdésekkel akaratlanul is feszültséget kelt az amúgy egymással jó munkatársi kapcsolatban levő felszolgálókkal. 

Ha konkurenciát éreznek nem riadnak vissza a hazugságoktól, a filigránul flörtölő új vendég pasinak gond nélkül azt hazudják, a rendelés teljesítése alatt, amíg a lány nem figyel, hogy "vigyázz vele, a pasija egy féltékeny állat, múltkor is összevert egy srácot aki nyomult".

Ha a felszolgálólánynak magánéleti gondja van, esetleg döntésképtelen, mert új férfi van a láthatáron, de valamilyen oknál fogva bizonytalan, kikéri a pulttámasztó véleményét, hiszen mégiscsak pasi és ezt meg azt hogy illetve mire érthette? Hősünk ilyenkor felveszi a védelmező szerepet, gondoskodást színlelve összezavarja és fedetten sározza látatlanban is a pasit, amiből a nem feltétlen butus, de naiv kislány valószínűleg nem fog komolyabb jövőt tervezni a szóban forgó férfiról.

Ha van párja a felszolgálólánynak, akkor mércét állítva próbálja meg a lány urának gyengéit fókuszba helyezni; "Látod Szandra, én soha nem hagynám, hogy egy ilyen fárasztó nap után neked kelljen elmosogatnod, én ha munkából hazaérek, nálam mindig ez az első. Én ilyen kis házias vagyok.".

Ha a lány, egy vélt vagy valós sérelmét megosztja, pulttámaszunk, rögtön nyeregben érzi magát, felnagyítja a problémát és feszültséget generál a lányban, aki ettől bizonytalan lesz. Ám hiába történik meg egy esetleges szakítás, a újdonsült szingli lány, nem fog vigaszt keresni hősünknél, csak egészen ritka, kivételes esetekkor kerül sor dugásra.

A pulttámasztó, amúgy egyemista, szellemi szabadfoglalkozású, esetleg frissdiplomás aki nem talált munkát, de kisebb kocsmákban megtalálhatóak a fentiek szakmunkás verziója is, aki bár kevésbé kifinomult, de a füstös(milyen?) kocsmákban dolgozó fiatalabb kiszolgálószemélyzet ritkán fanyalodik rá a bajszos melósra, két kisfröccs között.

Hősünk baráti társaságával ritkán tud találkozni, ha igen akkor sem a törzshelyélre megy, cikinek érzi a barátait, vagy nem akarja, hogy ott ahol őt szerinte tisztelik, a régi spanok fingós-böfögős viccekkel, vagy régi cikis sztorikkal beégessék. Persze hétfőn, egy újság és kávé mellett többszörösére szorozva meséli el a megivott alkohol és lekúrt nők mennyiségét. Persze mi tudjuk, hogy a nullát hiába szorozzuk, az nulla marad. 

Anyagi helyzetét homály fedi, amit tudatosan ki is használ, hiszen a nem tudás, találgatásokra adhat okot. Persze valami wish-ről rendelt designer óra, utólag vett bőrszíjjal mintegy iránytűként próbál mutatni, tulajdonosa vagyonosságára, az iphone 5-öt meg már olcsón be lehet szerezni használtan, esetleg hitelbe veri magát valamelyik telefonszolgáltatónál, egy 6-osért cserébe. 

A pulttámasztó férfi, néha nős, ilyenkor nem feltétlen az felszolgáló lefektetése a cél, hanem az otthoni nyűgök elpanaszolása, hiúságának legyezgetése, a megértő és őt dicsérő pultostól. Nem ritkán laza barátságok alakulnak ki, amelyek szigorúan megmaradnak az adott objektumban, de néha ha a férfi valóban tehetős/jóképű akkor szex is lehet, ami a szeretői viszonytól kezdve egészen egy új kapcsolatig mehet. Ha szeretők lesznek, akkor a férfi kevesebbet fog odajárni, nem akar lebukni, nem is sejtvén azt, hogy pont a hirtelen kocsmába/kávézóba járást megszűnése lesz feltűnő az asszonynak. 

Mindent összevetve, kerüljük a pulttámasztó férfit, mert bár jól eljátssza a megértő, érdeklődő és gondoskodó felet, de valójában egy önző, mizantróp, szeretethiányos senki. Ha mégsem, akkor valószínű nem olyan helyre járna ismerkedni, ahol a pénzéért cserébe kötelező a szociális interakció.

ui.: Vigyázat, e modoros archetípust kizárólag férfiak alkotják, az egyedül bárpultnál ülő lányok egészen más dolog miatt vannak ott. /kacsint

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr408654282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akrosztikon 2016.04.22. 21:47:26

Posztolónál is modorosabbak ezek a pulttámasztó férfiak?

medium size devil 2016.04.22. 22:06:52

Valoszinuleg a vilagon mindenhol vannak ilyen ferfiak viszont csak nalunk van olyan pultosok akik nyilvanosan lesenkiznek egy nekik nem arto vendeget akinek a penzebol elnek. Szep volt fiu!

maxaia 2016.04.22. 22:20:17

Kellemetlen lehetett amikor osszejott azzal a pultoscsajjal aki neked is tetszett:)

Tényleg nagyon modoros vagy, és süt belőled a gyűlölet.

Nem nagyon ertem a felelőst aki engedte megjelenni a blogodat.

TóthTamás 2016.04.22. 23:28:46

Eleget vendéglátóztam...a pultot támasztó arcokkal semmi baj....ellenben azzal a pultossal aki az idióta meglátását tényként írja meg....áruld már el, mi a baj az életeddel, hogy kényszert érzel ilyeneket írni...ellentmondás szép számmal...sosem jön össze a szex...járása...ha gazdag meg jó arc, akkor az a kolleganő aki veled sosem volt kedves, akár még szeretővé is válik....nem ez volt a fő gond???

Kirándulás · http://www.adventures.hu 2016.04.22. 23:31:59

Nekem minden pulttámasztós flört összejött eddig. Jaaa, a te kolléganőid is megvoltak. Neked nem? Sajnálom, támaszd másik oldalról a pultot.

Denevér1971 2016.04.23. 00:36:43

Hát elég szörnyű ha csak ez jön le neked.

PiszkosFreddy 2016.04.23. 04:28:13

Jó ez az írás,naccerűjen hozza a " Pár napot dolgoztam Veszprémben a Maricában, jó sok évvel ezelőtt " bevezetés után az " aggyá borravalót,oszt' tűnés !" reprízen keresztül az unalmas,szimpla önimádó egocenter mizantróp figurát, akinek a vendéglátás (bár embergyűlölő) minőségi kiugrási lehetőség ahhoz képest, ahonnan eredetileg felbugyogott...
Már-már igazi abszurd szépirodalom.

dekás dezső 2016.04.23. 04:28:56

Bazz. Homály vagy gyerek. Csak arra figyelj csávó, ha jól megborulsz az életben - valamiért-valahol-valamikor-valahányadszorra - ne maradj egyedül, mert neked kampó.

FikkFakk 2016.04.23. 06:03:14

Ezt a sok sertodott kommenthuszart....

A rendszeres pulttamaszto ember gyanithatoan pont ilyen, visszataszito, szanalmas pocs, mint ami itt van leirva. Meg olyan nagyon modorosnak se erzem az irast. Injabb tapasztalatinak.

hogyéáadja 2016.04.23. 07:16:58

Az ev egyik legostobább cikke. Ja, és kibaszottul modoros vagy, Öreg.

macihagyma 2016.04.23. 07:44:18

Ez most mi volt? Ennyire megy lefelé az index?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2016.04.23. 08:36:50

Hát, vaze! Ilyet írni, hogy "pultosribanc"! Tudod mit?--neked meg a kurva anyád!

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.04.23. 08:50:36

mivan buzik, magatokra ismertetek? :D

Johny Firpo 2016.04.23. 09:42:44

Ez még annyit se ér, hogy idekommenteljek valami szart.
Ja de.

danpress 2016.04.23. 10:26:52

haha, tipikus vendéglátós irománya, aki szerint italokat kiszolgálni akkora értékteremtő tevékenység, hogy a béren kívül még jelentős borravaló is jár, megmozdulásonként :D

nem lesz nyugdíjad, nyugi :D

comad 2016.04.23. 12:12:00

A posztíró egy fasz. Röviden. 20 éve támasztom ugyanabban a kocsmában a pultot és semmi nem igaz abból, amit leírt. Ez címlap?! Talán váltanom kéne. Nem kocsmát.

shred 2016.04.23. 12:38:27

A pultosribanc nyilván irónia, a leírt emberpéldány meg tényleg sajnálatra méltó, én is ismerek ilyeneket.

BKV buszon utazni Égő 2016.04.23. 14:42:43

A hozzászólók mind magukra ismertek? :) Nekem meglepő, hogy egy felszolgálónak ilyen gazdag szókincse és íráskészsége van. De lehet, hogy nekem vannak előítéleteim a kocsmában dolgozókkal és azok törzsvendégeivel :)

Pan Modry 2016.04.23. 15:30:02

Szeretem a blogod, d sztem most az altalanositassal mellelottel.
En is neha tamasztom a pultot, foleg ha uzleti uton vagyok es nincs semmi programom egy adott estere, egyszeruen jol erzem magam egy sör mellett, emberek vannak korulottem, sokkal jobb mint egy ingerdzegeny szallodai szobaban baszni az idot.

mindent visz 2016.04.23. 16:51:16

A képen látható vöröses szőkét sunáznám, addig amíg nem iszik túl sokat :)

Szerda Úr · http://vendeghanyas.blog.hu 2016.04.23. 18:57:03

@Pan Modry:
ha szereted a blogom, akkor nyilván olvasod is, ebből tudhatod, hogy a poszt nem mindenkiről szól, aki pultot támaszt.

2016.04.23. 19:35:31

Hát ilyen mikor Index címlapra kerülsz :-)

Trolloknak:
Lehet, hogy ez azért van, mert kezdetektől olvasom a blogot, de én nem érzem sem modorosnak a szerző stílusát, sem pedig egoistának a szerzőt.

aGent 2016.05.04. 21:57:48

Istenem, hát a sok hozzáértő, idejön és anélkül, hogy tudnák a blogoló stílusát, ismernék az írásait, ide böfögnek valami olyat, amiből tökéletesen levonható, hogy fájóan magukra ismertek.

Mr.Verucska 2016.05.19. 12:45:31

@Szerda Úr: :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Mr.Verucska 2016.05.19. 12:51:59

ajánlok egy városi kiskocsmát mindenkinek, csak 2 hetet dolgozzatok ott és ezeket a felsorolt jellemzőkett miiiiind megtaláljátok egy vagy több személyben egyszerre és külön is. a pultos ribanc duma nyilváááán irónia istenem hát hol a humoooor??? hogy élitek túl a napjaitokat??????
nekem mindig hoztak reggelit, mindig tudtam minden családi dologról, sok "majd az én fijamnak jó leszel" volt, mindig leszólták az aktuális páromat, mindig volt aki haza akart kísérni, mindig kibeszélték nekem a váltótársamat a krisztát satöbbi... nyilvááán ugyan ez ment nála is mikor én voltam szabad. vannak tipikus pultnál ülők akiknek tényleg szánalmas a viselkedése.

2016.05.19. 23:45:12

és ilyen söpredék szövegek jelennek meg a blog.hu-n
elképesztő. a legócskább proliszövegek egyike amit olvasni volt szerencsém.
ennél még a széljobbos idióták is intelligensebbek

convar · http://docs.google.com/document/d/1C9jtT9NLDNv_80m_U9Pv5X_LwJb3bFUqhOMhafMalGg/ 2016.05.21. 01:14:59

"lekúrt nők mennyiségét"

Nem megkúrt-at akartál írni véletlenül? Persze értelmes a lekúrt is, csak éppen az egészen mást jelent :) (Vagy csak ennyire le lennék maradva a szlenggel?)

Gondoljunk csak legközelebbi szinonímájára, a basz-ra, amelyhez aztán tényleg ahányféle igekötőt társítunk annyiféle jelentést kapunk. Lásd: meg-, át-, rá-, fel-, le-, oda-, el-, be-, ki-, hozzá-, össze-, neki-, szét-, stb. Míves magyar nyelvünk szépségei :) És ezekből max. kettő bírhat szexuális jelentéstartalommal is - tehát bírhat, mert még a megbasz sem egy feltétlen túl erotikus élmény, hacsak nem direkt az áramütésekre izgul valaki (a "megbasz az áram" kifejezésre célzok, de ez gondolom egyértelmű volt).

stoilt 2016.06.08. 16:21:30

Veszprém jó hely.

Srác9 2017.07.20. 14:29:06

Tökéletes leírás
süti beállítások módosítása