Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szíveslátás, vendéghányás...

Szíveslátás, vendéghányás...

Dohányzás utoljára

2012. március 26. - Szerda Úr

Sok levelet kaptam, illetve kommentben is jeleztétek, hogy fasz vagyok, mer csúnya dolog így írni, továbbá sok helyreigazítási próbálkozás is volt, így most megragadnám az alkalmat, hogy tiszta vizet öntsünk a vodkás üvegbe amit eladhatok jó pénzért.

Dohányzom igen, felelősségteljes toleráns, etikus és környezetbarát emberként próbálok élni dohányosként is. A törvényt amit a kormány a nemdohányzók védelme érdekében hozott, azt támadom, ugyanis a törvény az eszetlen tiltáson kívül csak csekély mértékben szolgálja valóban is, a nemdohányzó közösséget. Sajnos nem mindenki olyan mint én.. Mármint érted sajnálhatjátok..

Először is, tökéletesen egyetértek a buszmegállók, vasútállomások, aluljárók és egyéb hasonló helyek dohányfüstmentessé tételével. Aki az utcán nem képes 15-20 métert arrébb sétálni, hogy ne zavarja a nemdohányzó járókelőket, buszra várakozókat az egy seggfej és minimum halált érdemel, de csak miután ingyen ledolgozott egy szezont a Gyulánál topless felszolgálóként. Tökéletesen egyetértek, hogy csinálni kellett valamit a rendszerrel ami az éttermekben uralkodott, mert ami eddig volt az nem jó. Viszont. A teljes tiltás, soha és semmilyen körülmények között nem vezet sehova, mert azonkívül, hogy kiskapukon keresztül a feketegazdaságot erősíti, csupán látszatmegoldás.

Amint említettem, amióta nem lehet bagózni kocsmákban, azóta országszerte rengeteg zugkocsma alakult magánlakásokon, amelyek megkárosítják az országot, megkárosítják a becsületes magyar adófizető vendéglátó vállalkozókat, akik ezmiatt kénytelenek munkaerőt elbocsájtani. Ez csak egy gond, a nemdohányzót ez nyilván nem érdekli. A másik gond a mértékletesség elve és tolerancia elve, hiszen ha a dohányosok tolerálják a nemdohányzó társaikat, akkor egy keveset vissza is lehetne kapni. Nyilván van egy halom bunkó paraszt dohányzó is, akik szemetelnek, ráfújják a füstöt, de van egy csomó paraszt nemdohányzó is, aki ezer más dologban szennyezi a közvetlen környezetét, tudnék példát is sorolni ezret, de teljesen felesleges. Amit az én meglátásom szerint a nemdohányzók védelme érdekében alkotott törvénybe simán belefért volna az az, hogy minden olyan hely ahol dohányzást akarnak folytatni, legyen köteles egy érdekvédelmi szervezet segítségével, kialakítani üzletében egy valóban dohányzó részt, ahonnan a füst semmilyen mértékben nem kerülhet át a nemdohányzó helyiségbe. A dohányzásra kijelölt hely legyen fedett és szélvédett, legyenek hamutálak és kézmosók a közelben. Ezt viszont szigorú ellenőrzésekkel biztosítani, bármely törvényszegésért súlyos pénzbüntetést kelljen fizenti. Ennyire egyszerű lehetne a dolog, amiből nyilván csak a kicsit tehetősebb klubok, éttermek, bárok, kávézók tudnának profitálni is, de innentől már alapba a dohányzás lehetőségét kicsit magasabb árra szabták, ahogy a cigarettának az árát is elrettentésképpen növelik. Mekkora jó duma, véletlen sem azért növelik mert fix adóforrás, ami még az emelések hatására is csak minimálisan csökken majd. Én úgy gondolom, hogy egy magát nyugatinak mondó, felszabadult gondolkodású államban kéne lehetőséget adni a dohányzás kulturált formájában történő cselekvésére.

Ez természetesen az én szubjektív véleményem, nekem teljesen mindegy, hogy ki mit csinál én úgyis olyan helyekre járok, ahol rá lehet gyújtani. Tiltsunk még be jó sok mindent, mert a haverjaimnak, a Gyulának, meg nekem ebből lesz jó sok pénzem. Mindig is mondtam gyerekek, hogy nekem az alkoholtilalomban kellett volna élnem. Biztoshogy én lennék Maximillian, a számomra kultikus filmből..

Esküszöm befejeztem, a bagós témát le is ugrok cigizni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr664340190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fighting 2012.03.26. 18:12:54

"becsületes magyar adófizető vendéglátó vállalkozó"
Ez egy nem létező valami.
Amúgy a témához kapcsolódva. Ki fog szervizt végezni a dohányzó résznek átalakított teremben, ha nincs bent egy darab dohányzó alkalmazott sem. Persze a dohányzót sem lehet kényszeríteni az ottani munkára.
Csak be lehet vetni a magyar vendéglátós klasszikust.
Nem tetszik, el lehet menni!

gyorossyerno 2012.03.26. 19:08:33

na ez most okés lett, grat

várjuk a következő posztot, legyen benne jó sok pina és persze pár elringyósodott kurva

Rafkóblog 2012.03.26. 21:08:40

@gyorossyerno: Osztom! :) Bár ennyi erővel akár valami erotikus tortenetek oldalt is olvasgathatnak :) Nah jo: Szerda urtol eletszeru es hiteles :)

Palex 2012.03.27. 09:39:49

Támogatom a nem dohányzást.
Sokszor azért nem mentem már ilyen helyekre, mert még a zoknim is füstszagú lett, és akár a frissen mosott nadrágot is lehetett a szennyesbe dobni.
Jól működik ez, nem kell itt siránkozni. Így olyanok is le fognak járni, akik eddig nem.
Akik meg nem bírják ki cigi nélkül, ne menjenek kocsmába.

micsoda? 2012.03.27. 19:50:47

Vagyunk egy páran, ha összejövünk valamit,v. valakit ünnepelni,bizony rágyujtunk l- 2 cigire. Mindig a vendéglátó kötelessége beszerezni.Ennyi, nem több. Mindig, mindent megfontolni, csak tudatosan cselekedni, semmi lazítás, igy élni azért nem szeretnék. Sporólás,vagy egészséges életmód miatt igy is elég "tudatos fogyasztó" vagyok./hogy az ördög vinné el/

Pajtás 2012.03.28. 20:54:01

én kajak elkezdtem átállni az e-cigire. a faszom se fizet azé minden doboz után 600 huf extra adót+tb-t hogy utána azt hallgassam hogy a dohányosok ellátása mi lóvéban van. faszt. e-cigi. egy doboz 30 forintra jön ki.

Skodakék Fábia 2012.03.29. 16:04:39

@Pajtás: majd megadóztatják az is :)))

Bicepsz Elek77 2012.04.04. 21:19:04

A Gyula mar ingatlanban is utazik. Ott volt ma a nivo blogon!!!"

Messidor 2012.04.05. 23:59:48

Nem vagyok Fidesz-hívő,de ezért az egy intézkedésért áldom a Zorbánkormányt,persze csak ha be is tudják tartatni!Úgy láttam,Londonban,Stockholmban működik a rendszer,talán majd itthon is.Márpedig ilyen esetben csakis a teljes tiltás működik,ha csak a 90 %-át tiltanák a dohányosoknak a szórakozóhelyeken,a maradék 10% még mindig elég büdöset tud produkálni!Szerda úr!Azt hogyan érted,hogy a dohányosok tolerálják nemdohányzó társaikat?Elnézi nekem,hogy buzi vagy pedofil vagyok?Köszönöm,de attól még ne füstöljön az orrom alá!

D4M13N 2012.04.06. 12:32:59

Hová Tűnt Tisztelt Szerda Úr?
Kérünk fellőni egy verbális jelzőrakétát hogy él e még:D

micsoda? 2012.04.09. 13:27:00

Támogatom a felszólalót. Hová lett Szerda Úr?

mudd 2012.04.10. 10:31:03

engem az erdekelne, hogy a dohanyos hogyan toleralja a nemdohanyzokat? nem kenyszeriti ragyujtani, ahol lehetne? (ugy latom, nem egyedul vagyok ilyen ertetlen, messidor is)
süti beállítások módosítása