Ha egy lagzin basszák a menyasszonyt...

2012.01.19. 11:08 Szerda Úr

Múltkor beszéltem a céges bulikról, aztán hétvégén valamelyik csatornán újra sugározták az éterbe azt a magyar filmet, amelyiket én nagyon szívesen fogadtam, aztán miután láttam jó pár évvel ezelőtt, úgy le is hordtam a faszba. A Szezon című eposzról van szó, amelyben rengeteg potenciál volt, végkifejletben egy silány, magyar tragikomédia. Mielőtt megköveznétek; értékelem én a művészfilmeket és átjött az egésznek a stílusa, a magyar valóság, kitörhetetlenség ésatöbbi, de ha már egy olyan filmet készít el valaki amiben a vendéglátózás az egyik fő háttér, akkor már válogasson a végtelen lehetőségek hazájában, mert magyarországon aztán tényleg bármi előfordulhat. A film amúgy egy szar, aki nem látta, ne is nézze meg, mert azonkívül, hogy az újdonsült menyasszonyként szereplő Péterfy Borit, lekúrja a pincér a szálloda wc-jében, nincs lófasz se...

Pedig én komolyan mondom, hogy a magyar vendéglátó rejt magában annyi potenciált, hogy akár egy Gyűrűk Ura trilógia bővített kiadásnak megfelelő, hosszúságú és tartalmú filmet is összerakjanak, még túl nagy gógyi se kell hozzá, vannak hobbitok, orkok, önjelölt varázslók, meg sok pici gollam is, akiknek még jelmezt se kell adni. Volt jó magyar film a vendéglátásról, az pedig a Zimmer Feri, mert aki a rendszerváltás környékén, vagy kicsivel utána nyaralt a balatonon, vagy netán dolgozott is az, pontosan tudja, hogy Feri a filmben, kis túlzással, a való életből merített ötleteket és abban az időben pont úgy bántak a magyarral mint a filmben, míg a németeknek a seggluka tisztára lett nyelvvel polírozva.

De a lényeg az, hogy a Szezon, meg a Zimmer Feri eszembe juttatott néhány dolgot, úgyhogy ezekről fogok ma írni, kérem alássan;

Időrendben körülbelül pár hónappal járhatunk az előző sztori után, mert mikor beköszönt a tavasz, jönnek a házasodni kívánó egyének és már jó előre le szeretnék szervezni életük legkibaszottul boldogabb napjukat. Amíg nem voltam szemtanúja azt hittem, hogy az idegtől remegő menyasszony csak a hollywoodi klisék egyike, de aztán rájöttem, hogy a lófaszt, egyes nők annyira rágörcsölnek a dologra, hogy képesek elsírni magukat a menü megbeszélése közben és képesek átnézni az éttermi konyha minden sarkát, hogy az ő legkibaszottul boldogabb napjára minden tökéletes legyen. Persze fizetni már nem szeretnek... Egy esküvő megtervezése viszont, nemcsak az idegtől remegő picsáknak komoly feladat, hanem egy étterem személyzetének is felelősségteljes és bonyolult feladatok sora, mert természetesen minden menyasszonynak olyan spéci kívánságai vannak, hogy hihetetlen és kész, percre pontos feladatsort állítanak össze; Itt egy amit előkapartam az egyik dossziémból, ez 2004, május 15. esküvőnek a pontos terve:

17.00: Érkezés
17.05: Tányértörés, pénzsöprés (zene: lakodalom van a mi utcánkban(végtelenítve, amíg a násznép le nem ül))
17.15: Aperitif felszolgálása
17.20: Násznép leültetése, longdrinkek felszolgálása
17.30: Gyerekkori fotós-montázs levetítése, közös beszélgetés, italozás
17.40: Szabad program
18.00: Előétel felszolgálása, vacsora megkezdése a vőfély beszédével
18.15: Leves felszolgálása
18.30: Főétel felszolgálása
19.15: Desszert felszolgálása
19.30: Menyasszonytorta felszolgálása, zsúrkocsin
20.00: Szabad program
20.30: Hintómese
20.45: Vőfély előadása
21.00: Lufitánc
21.20: Táncos mulatság
24.00: Gyertyafény keringő, majd menyasszonytánc
00.30: Tűzijáték majd Égilámpás (közben éjféli vacsora felszolgálása)
01.00: Táncos mulatság

 

Ez így tök jól hangzik mi? Alapjáraton nem okozna problémát, ha a násznép nem 18.00 előtt öt perccel esik be, a menyasszony meg nem találja a pendrive-ot amin a gagyin összemontázsolt ppt található, közben a vőfély már úgy berúgott, hogy állni nem bír, nem hogy szavalni. Persze ez alapjáraton az étterem feladatát, nem kéne, hogy zavarja, de mikor 150 embernek kell felszolgálni úgy, hogy az összes kaja meleg legyen, egy ekkora csúszással elég cinkes, mert egy magára valamit is adó étterem nem követi el azt a hibát, hogy a rántott sajt mikrólangyosan megy ki a vegyestálon, persze azért a meg-megoldja a séf úr, hogy ne érje szó a ház elejét, de mikor nyolc óra után bejön a menyasszony a konyhára egy zsák lufival, hogy akkor ezt a 60 darabot fel kéne fújni, akkor azért már a pincért is rángatja az ideg főleg, hogy a menyasszony azzal zárja a mondatot, hogy kéne akkor 150 gyertya majd a gyertyafény keringőhöz is. Ilyenkor rohan az egyik pincér rántotthús meg sültkrumpli bukéval a teszkóba, venni 150 gyertyát, meg két csomag lufit, mer természetesen nincs elég, közben az örömapa, a pult tetején félmeztelen, ordibál, hogy; "FÉRJHEZ MENT A JÁÁGYOM!", míg egy másik tag épp a pultot támasztja és löki a sódert, a pincércsajnak, gondolom egy laza cumi reményében.

A tömegpszichózis képes váratlan fordulatokat venni, mert mikor 5-6 ember lájtosan bepálinkázik, akkor azok általában elülnek a seggükön, de ha 150 ember egy helyen van, azok képesek dzsungelben érezni magukat és az étterem nagy belmagassága miatti, közel 4 méteres függönyön tarzanosat játszani, minden csak nem vicces, főleg mikor az le is szakad és a seggrészeg dzsungellakó fejjel fogja meg a kőpadlót, akkor ott van ordibálás és jajveszékelés. Bár nem hiszek semmilyen komolyabb felsőbbrendű hatalomban, de a részeg embert tuti védi valami, mert akkorát koppant az ember feje, hogy a szintetizátor mögötti embernek a "seeeejhajjjjj 'akáááácfaaa hullyatjaaaa a" kezdetű versikéjét, odavissza alázta decibel párbajban, még én is kinéztem, hogy mivan bazmeg, leszakadt az egyik hangfal? Azt csak ez a szerencsétlen volt, de bazmeg amekkorát esett, ez az állat úgy pattant is fel és táncolt tovább. Közben persze megy azért az osztás, a pincérek serényen hordják ki az egyik férfirokon által főzőtt minőség helyett mennyiségre koncentrált borát, illetve páleszét. A fiatalabbak éppen az érettségi nájlonöltönyükben, kéregetik a viszkit, eleinte tisztán, hogy mindenki lássa, mekkora menők, aztán a második után, már csak kólával tolják a chivast, mert nem bírják az ízét tisztán. Az öregek a legszolidabbak, ők simán elborozgatnak és boldogsággal a szívükben mesélik el újra az ezeréves sztorijaikat a család újabb tagjainak, akik érdeklődve hallgatják, majd belekezdenek a sajátjukba... Aztán a gyerekek.. Bazmeg a gyerekeket utálom egy ilyen rendezvényen. Körülbelül itt fogadhattam meg, hogy ha egyszer lesz saját éttermem, akkor kinn lesz nagybetűkkel, hogy kutyát, gyereket behozni tilos (ami meg is valósult, de erről majd egy későbbi posztban). Pedig amúgy bírom őket, tök jól eljátszok velük, meg szeretem basztatni őket, mer nincs bennük még kialakult félelemérzet, így gond nélkül lehet velük, "nem mersz kiugrani a hintából" meg egyéb baromságokat csináltatni, de az étteremben, főleg egy ilyen kaliberű össznépi babaszáson, aztán kurvaneccesek. Eleve picik (nemtudom láttatok-e már, 1 méter körüliek és gecigyorsak) és rohangásznak összevissza, ami csak azért zavar, mert mondjuk 6 tányérral felpakolva a bal karomon vagy egy kisebb vagyonnal ital formájában a tálcán egyensúlyozni kurva nehéz, ha közben még szlalomozni kell és ha mondjuk a  '73-as cabernet savignont ejtem le, amit az örömapa 30 éve tartogat a lánya esküvőjére akkor azt, nem a kiskölökkel fogják kifizettetni, hanem velem. Szerencsére a gyerekek könnyen lefizethetőek, mert egy kis érdekességre egyből ugranak, például ha azt mondom neki, hogy bemehet a konyhába megnézni, hogy működik, akkor örülnek mint az állat és viszonylag nyugton maradnak, ha tehetnek benn egy kört, vagy mondjuk felültetem a tálalópultra és onnan nézheti a séfet.

Aztán van egy viszonylag jó szakasz a dolognak, mikor a menyasszonytánc, meg a tűzijáték van, akkor azért szépen lehet rendet rakni az asztalokon, meg új üdítőket, meg ásványvizet kivinni, természetesen 3000 méter mélyről. Meg viszonylag kikopnak a gyerekek, meg az idősebbek is és már csak a ténylegesen bebaszni vágyó társaság marad, akik ettől a ponttól általában teljesen elvesztik a fejüket. Namost tudom, hogy urban legend, meg a fasztomtudja, meg azt is tudom, hogy a te haverod is hallotta már, de speciel nekem ez volt az első és kurvára nem az olyan utolsó lagzim, ahol megbaszták a menyasszonyt és a félreértések elkerülése végett, nem a vőlegény tette azt. A pincér néma szolga, de képbe van a dolgokkal, mert egyrészt az a dolga, hogy figyeljen másrészt meg tőle kérik el a szobakulcsot, majd meg kell mutatni a hátsó bejáratot azoknak a srácoknak, akik majd aljas csellel elrabolják a menyasszonyt, majd tesznek egy kört, hátul felviszik a szobába, majd megtörténik aminek történnie kell, amit már csak azért is tudok biztosan, mert a takarítónő a'Zica, 2 használt gumit talált az ágy mellé dobva, aztán ténylegesen elmennek valami kocsmába, diszkóba, hogy a boldog férj, utánuk mehessen és kifizethesse a 10 bakikólát, amit a legjobb barátai ittak a menyasszonnyal. És ezt nevezik életük legkibaszottul boldogabb napjuknak...

A bejegyzés trackback címe:

http://vendeghanyas.blog.hu/api/trackback/id/tr783589423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Gyurma73 · https://plus.google.com 2012.01.20. 10:50:29

jaj megint egy kiszinezett kamu,eónnyire ráértek?

monyon le 2012.01.20. 10:52:41

Remekbe szabott írás, ez kellett így a péntekhez!

Na és egy esküvő : youtu.be/dZIbAkCuSs8

*azta* 2012.01.20. 10:57:26

@papilloma: ez biztos így volt, már mástól is hallottam! bár az 1 éves gyerek jön már a lábán is, a mózeskosár kicsit kicsi már neki
;)

-a poszt jó! legyen még sok!

Let’s CRUD 2012.01.20. 11:02:10

Lehet vak vagyok, de nem találom a főoldalon (vendeghanyas.blog.hu) az rss ikont, amivel követni lehetne az új cikkeid megjelenését.
Ne szórakozz már :)

pizzaboy 2012.01.20. 11:06:25

@Stefánia vagdalt: sokan fikázták már a Szezont, de nekem az egyik kedvenc magyar filmem lett. Remek korrajz.

Sirid · http://csini.blog.hu/ 2012.01.20. 11:07:56

Azért bizony a másik oldalról is lehetne sok rosszat mesélni, a mi esküvőnkön minden egyes kör piáért könyörögni kellett a pincéreknek, és ráadásnak az étterem lenyúlta a márkás piák java részét, illetve az éjféli kaja pénzesebb részét.. majd az esküvő utáni napon gyakorlatilag ki kellett lopnunk a konyháról a fel nem szolgált, fullos sajttálakat, amik szépen rendben sorakoztak lefóliázva a hűtőben, meg a bontatlan karton whiskyt/baylist. De így olvasva.. nem volt egy nagy esküvő.. se vér, se pina .. :)

kipsta 2012.01.20. 11:09:59

zseniális írás.
köszi

Brukk 2012.01.20. 11:16:42

@pizzaboy: Nekem is.
Hegedűs Dé, meg a nem tudom milyen Éva nagyon jók benne.
A legjobb jelenet meg a pornóforgatás, eszméletlen! Valaki felrakhatná.

BitPork 2012.01.20. 11:17:34

Ehh, eddig at hittem csak az én volt éttermembe koncentrálódtak az IRL trollok, de mindig tanul az ember :D

Brukk 2012.01.20. 11:19:54

Ja és az írás ezzel a jelenettel teljes, íme:www.youtube.com/watch?v=n-KamhuCKfw

Minden asszony életében...

bioLarzen 2012.01.20. 11:22:17

@Avatar: "Az nem jutott a kedves postoló eszébe, hogy egy esküvőn nem csak a menyasszonyt lehet dugványozni? Ha már van egy kulcsom a privát szobához, én bizony elvonulnék oda a barátnőmmel, amikor épp nem foglalt a szoba..."

Az én esküvőmön az egyik igen jó barátom is ott volt az - akkor még csak - barátnőjével, és, mivel többórás kocsiút várt rájuk még hazafelé, valamikor korahajnaltájt szólt nekem a skac, hogy indulnának, mert koradélelőtt már dolog volna otthon. Elbúcsúztunk tőlük, ők meg felmentek a szobájukba a cuccukért - aztán úgy egy óra múlva láttam őket beszállni a kocsijukba :)

bio

civil polip 2012.01.20. 11:23:15

"Volt jó magyar film a vendéglátásról, az pedig a Zimmer Feri"

Itt hagytam abba az olvasást.

inkabbne 2012.01.20. 11:25:50

pff elrabolják aztán megrakják hol?! :D

érdekes fikció, talán dzsiponautáknál lehet ..

lucio_x · http://goldsilver.blog.hu/ 2012.01.20. 11:26:58

@civil polip:
Öhm, igen...valóban, olyan a film, mint -stílszerűen- sajtreszelővel rejszolni:-)

Jeff_Lebowski 2012.01.20. 11:27:22

@mojoking77: Miért, mi a faszom ez? Párttaggyűlés, hogy csak dicsérni lehet?
Ja, ha már lakodalom, meg menyasszonyrablás:
volt egy szobatársam, a Bazsi, aki lakodalmakban zenélt, és - ha nem hazudott, mert nem volt szokása :-) - ők is megcsináltak egy menyasszonyt a bandával. Mondjuk Bazsiról annyit, hogy ha úgy hozta a jó szerencse, akkor elbánt egyszerre két 110 kilós füstös muffal is. Az mondta, hogy csak úgy fluoreszkált a melltartójuk a sötétben. Az egyik klasszikus beszólása is ennek a hátsó behatolásnak a mesélése közben hangzott el, ami úgy szólt: "...ahogy fogtam, úgy raktam!"

Ezt csak azért írtam le, hogy érzékeltessem: értem én a dörgést, de most ez a poszt akkor sem tetszett. Sorry!
"

veresspal 2012.01.20. 11:31:38

Namost az van, hogy én is voltam olyan esküvőn, ahol nem a vőlegénnyel hálta el a nászt a menyasszony. Hanem velem, a vőlegény legjobb barátjával. Miután lement a családos buli, a fiatalok tovább buliztak, hajnalra mindenki seggrészeg volt. A vőlegény egy asztalnál elaludt, nem lehetett fölkelteni, én a menyasszonnyal kerültem ágyba, és mindeketten annyira benyomtunk, hogy hát bizony összejött egy sietős reszelés. Ami azért furcsa, mert a nő elég átlagos volt, és én sem jöttem be neki. Ohne védekezés, mondanom sem kell. Sajnos annyira nem voltunk beszívva, hogy semmire se emlékezzünk. Iszonyú kínos volt, a fiatal ara teljesen bepánikolt. Végül abban maradtunk, hogy nem mondunk semmit, hátha nem derül ki. A férj kicsit furcsán nézett, hogy nem ő aludt egy szobában a feleséggel, de sikerült viccet csinálnom a dologból, így nem gyanakodott. Azért írom le, mert hét év házasság után szétmentek, és a hülye picsa feleség a válás előtti ereszd-el-a-hajamat üvöltözések egyike során bosszúból elmondta neki a sztorit. Na, így vesztettem el a legjobb haveromat, hét évvel azután, hogy elháltam a nászéjszakáját.

inkabbne 2012.01.20. 11:38:45

már vártam a többi parjét vetítőt =D

MEDVE1978 2012.01.20. 11:42:12

2010-ben nősültem, esküvőket gyakran tartó helyen.
Kiváló volt minden, a személyzet kedves és segítőkész volt. Mondjunk nekünk csak 100 fős volt és éjfél után kb. fél egy- egytől már csak 30 fő maradt, akik rendesen be voltak rúgva, de nem embertelenül és segg részegen (ötig buliztunk). Az időrendet mi sem tartottuk, ettől függetlenül minden étel meleg és finom volt. Menyasszonyrablás, gyertyfénykeringő, tüzijáték, menyasszonytánc nem volt.

A vendégek utólag mind azt emlegették, hogy mennyire jó volt, külön kiemelve, hogy a kaja nagyon ott volt a szeren. Akik buliztak azoknak a party része is tetszett.

Ehhez viszont az kell, hogy az ember konkrét elvárásokkal menjen. No nem 5 perces időrenddel, az nekünk sem volt. De mondjuk a kellékekről pont, hogy érdemes előre gondoskodni.

Szerda Úr 2012.01.20. 11:50:37

@Let’s CRUD:

elnézést kérek, már pótoltam is a hiányosságot. köszönöm a bizalmat ;)

államcsődőr 2012.01.20. 11:52:14

Válság van, ne menjetek férjhez és ne nősüljetek meg! De ha mégis, legalább a gyerekvállalást gondoljátok meg!

Jeff_Lebowski 2012.01.20. 11:53:06

2005-ben nősültem, esküvőket nem annyira gyakran tartó helyen.
Kiváló volt minden, a személyzet kedves és segítőkész volt. Mondjunk nekünk csak 120 fős volt és éjfél után kb. fél egy- egytől már csak 35 fő maradt, akik rendesen be voltak rúgva, de nagy részük nem embertelenül és segg részegen, kivéve Zsuzsit és a Ferkót a (háromig buliztunk). Az időrendet mi nagyjából tartottuk, ettől függetlenül minden étel meleg és finom volt. A leves is. Menyasszonyrablás volt, gyertyfénykeringőre nem emlékszem, de lehet, tüzijáték nem, menyasszonytánc volt.

A vendégek utólag mind azt emlegették, hogy mennyire jó volt, külön kiemelve, hogy a kaja nagyon ott volt a szeren. Akik buliztak azoknak a party része is tetszett. (Ezért a két mondatért, meg az ezután következő háromért én kérek elnézést az eredeti szerző nevében is)

Ehhez viszont az kell, hogy az ember konkrét elvárásokkal menjen. No nem 5 perces időrenddel, az nekünk sem volt. De mondjuk a kellékekről pont, hogy érdemes előre gondoskodni.

Üdvözlettel ifj. Schmitt Pálgium

Let’s CRUD 2012.01.20. 11:56:58

@Szerda Úr: ha lesz időd, akkor lehetne finomítani rajta, mivel az egész cikk benne van az rss ben, elég lenne, csak a cím s pár sor.
Ha lesz időd.

Szerda Úr 2012.01.20. 12:00:15

@Let’s CRUD:

hülye kérdés, de aztat, hogy kell? [hülyepincér]

fehéregér 2012.01.20. 12:01:54

@mojoking77: én is koptatom, bizony, Index címlap lett, én is azért olvastam el, én hülye, és lehet trollozni, akkor is rém primitív egy szöveg, ami itt össze van hordva. A nagyarcú, "megmondó" butaság.

mennyi?husz! 2012.01.20. 12:15:41

@veresspal: Ezt amugy en nem vagom. Magat a sztorit se szerintem mert ez ilyen pornos jelenet amit vki almodott 1x es tovabb adta mert azt hitte igaz es igy tovabb. Ha nem egyfajta erdek hazasagrol van szo akkor nem hiszem el, h egy no aki szereti a parjat es legyen barmennyire is reszeg (hozzateszem ilyenkor pont h nem isznak a felek) kur egyett es megcsalja a volegenyet vagy mar ferjet.

De a te sztoridra visszaterve. Azert nalunk van egy alap torveny. Egy jobarat nojet, akar exet nem dugjuk meg meg akkor se baszki ha a no maszik rank. De meg egy jo haver nojet, exet se. Alap.

szegenydzsoni 2012.01.20. 12:16:29

Nagyon jól írsz!!!
Röhögtem olvasás közben és magamra is ismertem, basszus!

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 12:16:36

@petakats: ''Riszpektet'' Mi a faszért érdemelne riszpektet? Aki képes rányomulni egy menyasszonyra az egy kibaszott nagy gyökér. Persze a legnagyobb ludas az újdonsült ringyó feleség. Hihetetlen, hogy vannak ilyen ''hölgyek''.

peter g 2012.01.20. 12:17:00

Nálunk semmi hacacáré nem volt. Egy sima szerződéskötésnek fogtuk fel az egészet, mert az is. Volt még 2 db tanú oszt ennyi. Utána beültünk egy helyre vacsorálni. Ennek már 10 éve, azóta is együtt vagyunk.

lucio_x · http://goldsilver.blog.hu/ 2012.01.20. 12:17:50

@fehéregér:
Szerintem (bocs, h beleszólok) jó kis iromány ez. Érezhetően schnell-ben készült (elütések, stb.), de nem arcoskodó vagy ilyesmi.

Viszont ahogy reagáltál, az inkább utal primitív nagyképű megmondóember stílusra. Bocs.

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2012.01.20. 12:19:39

" És ezt nevezik életük legkibaszottul boldogabb napjuknak..."

A menyasszonynak az is :D Lagzi, berúg, dug, mi kell még? :D

Protheus^ 2012.01.20. 12:24:11

@Let’s CRUD: Jo az ugy is, akkor a gugli readerben el lehet olvasni az egeszet ;-)

Shopping 2012.01.20. 12:24:21

Biztos van ilyen is, de szerencsére még nem vettem részt ilyen, 100 alatti IQ-val rendelkező pár ( és hasonló szellemi kapacitással bíró baráti kör) esküvőjén...

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 12:28:09

@veresspal: A pia nem kibúvó, elég gátlástalan ember vagy, ha képes voltál a ''legjobb'' barátod újdonsült asszonykáját megreszelni. Milyen barát vagy te? Remélem volt lelkiismeret furdalásod elég keményen.

Más:
A kommenteket olvasva úgy jön le, itt sokan menőnek tartják ha a lagzin lépünk félre. Mintha a félrelépés egy tök normális dolog lenne. Bazzki, rakjátok ki, válljatok el ha tényleg nem megy, és minden kötél szakad, de NE csaljátok meg a másikat. Empátia? Ismerős az a szó? Ha belegondolnátok, milyen lenne ha titeket csalnának meg, biztos nem egy kellemes érzés fogna el...
Persze most általánosítottam, akinek nem inge, ne vegye magára.

Baron Darth Von Vaderham Béla 2012.01.20. 12:30:43

@Pakos:

Ugyan. Csak szólok, hogy ez már régen megdőlt.
(A hűséges alkatok a hülyék...)
Mint pl én.
Ennyi.

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 12:33:32

@Gunther: Igen, manapság úgy tűnik ez a menő. De csak azért állj(unk) be a sorba, mert a többség ezt csinálja!? Nekem nem lenne hozzá gyomrom, ez van. Ezek szerint neked sem. Ezért inkább büszke légy magadra.

KLMS 2012.01.20. 12:34:34

@monyon le: köszi a linket, nagyon üt! :DDD

A poszthoz: ha velem próbálkozna valaki hasonlóval az esküvőm napján (meg bármikor), kicsontoznám, ledarálnám és felszolgáltatnám a lagzin tatár bifszteknek (á la Hannibal Lecter :D).

Az ilyen és hasonló sztorik főszereplői bizonyára már a kezdetektől fogva igen komolyan veszik a házasság intézményét. Aki ribancot vesz el, ne sírjon, ha felszarvazzák. Az ilyen pasi vagy teljesen hülye, vagy ha nem az, akkor megérdemli a sorsát.

Baron Darth Von Vaderham Béla 2012.01.20. 12:35:09

@Pakos:

Én az vagyok. Asszony is rám.:)
Én nyugodtan alszom el éjjelente...

varvizib 2012.01.20. 12:45:33

@petakats: Szerintem az ilyen nem riszpektet érdemel, hanem kasztrálást. Legalábbis ha az én nejemmel tenné valaki, és ez kiderül akkor ne számítson könyörületre.

Lotyóbridzsida 2012.01.20. 12:45:40

Abban az esetben akadnék ki az ilyen sztorikon, ha azt hinném, hogy csak szerelmi házasság köttetik 2011-2012-ben.:)

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 12:46:39

@Gunther: Pár emberbe az én bicskám is beletört, de szerencsére jelenlegi kapcsolatomban én is nyugodtan alszom el :)

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2012.01.20. 12:56:50

@Let’s CRUD: nee. ez így pont jó, nem kell kijönni a readerből az olvasáshoz.

A Jóskagyerek 2012.01.20. 12:58:09

@Pakos:

Nem lehet, hogy a te nejedet is megreszelgette valaki, azért vagy ilyen?

Dr.Betépett felhasználó 2012.01.20. 13:00:06

@Gunther: Túlreagáljátok az egészet.Szerintem egy jól megírt,nevetésre hajlamosító történet,állásfoglalások nélkül.Tények közlése.
Nekem tetszett,röhögtem,főleg a méteres kiccsávók jellemzésén.Akinek nem inge.......

Baron Darth Von Vaderham Béla 2012.01.20. 13:00:13

@petakats:

Remélem Te lennél a legliberálisabb ha két kancigány elkapná az asszonyt egy krre (Szigorúan önkéntesen!

Baron Darth Von Vaderham Béla 2012.01.20. 13:01:33

@Dr.Betépett felhasználó:

Ugyan, nekem veresspal kommentelőtársunk történetén morrantam fel.

A Sztori egyébként nagyon jó:)

A Jóskagyerek 2012.01.20. 13:01:48

@varvizib:

Értem én, de akkor a nejed mit érdemelne? Csak azért kérdezem, mert ha az én nejem az esküvőn ezt csinálta volna, akkor elsősorban az ő torkát vágtam volna el.

Visszatérve, a riszpektet azért mondtam, mert ha egy faszi annyira tud hatni egy menyasszonyra, hogy az lefeküdjön vele a saját lagziján, számomra felfoghatatlanun nagy teljesítmény.

Nem kell hogy büszke legyen rá, de hogy teljesítmény, az nem kérdés.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.01.20. 13:03:33

Az én esküvőmön is volt egy pár, aki még az éjféli tánc előtt elvonult dugni, aztán a zenész rajtakapta őket. A mai napig tagadják, hogy ez megtörtént:)

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 13:04:29

@petakats: Nincs ilyen problémám, a múltban, volt olyan kapcsolatom, hogy nem a megfelelő hölgyeményt fogtam ki, tehát tudom milyen érzés ha átbasszák az embert. De én függetlenül ettől, sosem léptem félre, és nem hiszem, hogy ezt szégyellnem kellene.

Baron Darth Von Vaderham Béla 2012.01.20. 13:07:00

@Gunther:

Én is tudok válaszolni. Olyan Pali bácsisan

Pakos · http://iranynewyork.hu 2012.01.20. 13:07:22

@petakats: Okés, így értem. Mind említettem is, a legnagyobb a ludas az asszony. Az összes faszi fejen állhat körülötte, ha ő nem akar semmit... Ilyet csak olcsó kurvák csinálnak, bár akkor a csajnál még hülyébb az, aki elvesz egy olyat.

ugye-ugye 2012.01.20. 13:19:59

@szegenydzsoni: csak nem te vagy a sztoriban szereplő menyasszony?!

Let’s CRUD 2012.01.20. 13:22:01

Akkor nem szóltam, jó így is!

admin1221 2012.01.20. 13:34:51

@Jeff_Lebowski: Egyetértek!
@mojoking77: Talán mert ez is egy vélemény!

átlátó 2012.01.20. 13:35:52

Én meg azt mondom minden házasulandónak, hogy az aláírások után menjenek el egy gíroszt letolni a tanúkkal, oszt agyesz-bogyesz hello. Így nem teremtve alkalmat senkinek és semmire, mert még az is benne van a pakliban, hogy majd elválnak és akkor utólag csak arra tudnak gondolni, hogy az aláírás után a tanúkkal le kellett volna tólni egy gíroszt, és ágyesz-bogyesz hello, ... elmenni azonnal nászútra és toszni, meg toszni, meg toszni - szabadon Lenin után, hogy tanulni, tanulni, tanulni. Ezzel alkalmat adva a pincérnek arra, hogy "szegény ember kézzel nőz" (ez meg a Prosectura tánczenekartól van) és basszon egyedül, ne a más feleségével.
A fentiek engem még sose akadályoztak meg abban, hogy más feleségébe ne udvaroljak bele, akár olyan pozicióban, hogy a férj ott aludt közben a hitvesi ágyban. A lehetőség úgy adódott meg nekem, hogy az asszonyka faráról a paplany lecsúszott valamilyen homályos okból kifolyólag - egy szobában volt nekem is ágyazva - így hát háTURUL beleóvatoskodtam... de még tudnék mesélni, de nem mesélek.

átlátó 2012.01.20. 13:41:41

@átlátó: Jut eszembe még, hogy a Borit még én is megcsinálnám, mert művésznő az mindig kettőnek számít és erre a Mihalik Viktor(Bikini és ütőszekció) is hevesen bólogatna. Csak ennyit akartam még mondani.

átlátó 2012.01.20. 13:43:37

@átlátó: Az "ágyesz-bogyesz-helló" meg a Dundikától van idézve, aki híres énekesnő.

Da Real Knee Grow 2012.01.20. 13:44:13

Lagzin megbaszni a menyasszonyt nem szép dolog. De én már semmin sem csodálkozom....JÉ MOST LÁTOM HOGY NEKEM NAGYOBB A MUTATÓUJJAM A GYŰRŰSNÉL!!! Mik vannak?!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.01.20. 14:00:19

@Sirid: Igen, nekem is olyan tapasztalatom van, befizeti a szervező a nem kevés pénzt, hogy legyen minőségi ital és tömény is, ne csak csapolt sör meg folyó bor, aztán úgy kell könyörögni, hogy legalább kétszer körbekínálják a vendégeket.

Deuce Bigalow 2012.01.20. 14:08:17

no én is index címlapról jöttem, de ez bezony kaszott jó kis írás lett!

én spec. sosem hittem el, h. létezik olyan ostoba ribanc, aki a saját esküvőjén kefél félre.

és hát bezony annak is a jó édes anyját, aki férj létére teszi ezt, vagy épp a férj legjobb haverjaként húzza fel a zassszonyt!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.01.20. 14:11:14

Egyre jobban szeretem ezt a blogot.

A kis gyerekek egy lagziban tenyleg idegesitoek.
Rohangasznak, uvoltenek, eltaknyolnak, jobban uvoltenek, lenyugszanak, majd kezdodik elolrol az egesz.
Ha van fagylalt akkor kepesek olre menni a fagylaltert.

Older Shatterhand 2012.01.20. 14:14:17

@veresspal: Palikám fasza gyerek vagy, gondolom az a fajta aki részegen elveszti minden emberi mivoltát. Legjobb barát nőjét megbaszni az olyan mintha az anyádat dugnád meg. Részegségre hivatkozni meg baromi szánalmas. Kéne az a gerinc basszameg, és az ember mindig azokban csalódik a legnagyobbat akiket a (legjobb) barátjának hisz.

A Jóskagyerek 2012.01.20. 14:24:04

@Older Shatterhand: Különben tiszta vicc, hogy egy bulis éjszakán rám is rámmozdult a legjobb barátom nője. Én nős vagyok, szóval dupla kellemetlen volt. Úgy tettem, mintha nem érteném a jeleket. A lányon azóta sem látom, hogy zavarban lenne a dolog miatt.

Tóth Ágas 2012.01.20. 14:35:37

szerintem teljesen normális, ha a lagziban a menyasszony még utoljára azon a héten mással is kefél.

Bobby Newmark 2012.01.20. 14:39:13

Mondjuk két használt gumi nem bizonyíték semmire. Ha már van szobakulcs, miért ne használjuk ki az alkalmat alapon bárki felmehet oda dugni, egyáltalán nem biztos, hogy a szöktetés alkalmával kerültekek felhasználásra.

Bobby Newmark 2012.01.20. 14:42:30

@bioLarzen: Na majd legközelebb előbb olvasok, és csak aztán nyitom ki a pofám... :P

mediacapic 2012.01.20. 14:46:49

@Betelgeuse-2: Talán azért, mert ez a nagy büdös valóság. csak az intellektuel réteg korlátoltabbjai hiszi azt, h ilyen csak a csúnya kereskedelmi TV-k "Maóóóniak sójiban" meg a brazil tusfürdő operákban történik meg.

IndyanaJones 2012.01.20. 14:58:51

Nem szeretem a szabadszájúságot, de ez az írás pont így jó!

tede 2012.01.20. 15:39:37

Ismerősnek mikor szöktették a menyasszonyát akkor tengelytörésük lett egy fekvőrendőrőn és az árokba vágódott a kocsi, talán 5 de talán 6 utassal. Nem lett komoly baja senkinek, de csak a szerencsén múlott. A sofőr (és az összes utas, beleértve a menyasszonyt is) természetesen részeg volt, ezért aztán rendőrt, de mentőt sem lehetett hívni, nehogy lebukjanak. Ja és kölcsön autó volt, amelyiknek a tulaja megdöntötte a 800m-es világcsúcsot, miután felhívták a telefonon, hogy kicsi baj van, mert picit megcsúszott a kocsija :) Azt már sajnos nem tudom, hogy fizetett-e a casco.

Kis ember 2012.01.20. 15:47:12

Muhaha, én a vendéglátóipar szelídebb ágában dolgozom, de amit a kollégák mesélnek (és ahogy a hangszereik kinéznek egy-egy buli után), nagyon életszerű a leírás. :)

szegenydzsoni 2012.01.20. 15:55:56

@ugye-ugye: Nem, én a pofáraesős-függönyös!

mediacapic 2012.01.20. 15:58:43

@Betelgeuse-2: Sajnos elég szomorú hírem van... A még délután "szalvétával fogom a csirkecombot, és csak bubimentes ásványvizet fogyasztok", emberek is éjfél után komolyan el tudják dobni a bicikli láncot...

Nekem sem kedvencem a trágár beszéd, de ha megnézel komolyan jegyzett művészfilmeket, azért ott sem folyamatosan Arany Jánostól idéznek...

Ezt hívják alkotói szabadságnak!

Egyébként ha valaki elolvasta a címet sejthette, h it nem Arany idézetek boncolgatása várható...

az információs szupersztráda elég szövevényes, és nagy kiterjedésű! talán másfelé kellene kanyarodnia annak,aki nem szereti ha az "...basszák a menyasszonyt..." cím után esetleg tényleg arról írnak, h "...basszák a menyasszonyt...":)

mediacapic 2012.01.20. 16:04:02

@Betelgeuse-2: ...és az pedig, h csak vidéken - "Nyírborzasztón" - történhetnek ilyen estek, azt hiszem hihetetlen nagyfokú negatív diszkrimináció!!!

Madár Fokker 2012.01.20. 16:09:39

Ha már lakodalmas fergeteg party, akkor ezt a linket muszáj ideszúrnom:

www.youtube.com/watch?v=Ii8i8zYLICU&feature=share

Kísérletinyúl 2012.01.20. 16:10:59

Tisztelt Szerda Úr'

rendkívüli módon utálok monitorról olvasni,de most egyhuzamban végigolvastam az összes írásodat.
régen nem olvastam ennyire érdekfeszítő írásokat,főleg mert én is vendéglátós vagyok.
ezért aztán valószínűleg jobban értékelem/látom a poénokat,mint aki irodista mondjuk,úgyhogy némely helyeken sírva röhögtem asztalt csapkodva,máshol meg egyetértően bólogattam hozzá.
remélem sok iylen sztorit van még a tarsolyodban :)
nekem is rengeteg iylen élményem van,csak nincs ennyire jó stílusom..na szal csak így tovább,jövök máskor is

Hope Farhadi 2012.01.20. 16:15:07

@Betelgeuse-2: @Szerda Úr: A sznobokban az a legjobb, hogy Arany Jánosnak hiszik József Attilát, lsd idézet, ja, ez is, az is általános iskolai kötelező anyag, és azt hiszik, ők szxrták a világot, ezért elő is írnák neki, miylen legyen. Nem szeretnék Betelgeuse gyereke helyében lenni.

eöeöe 2012.01.20. 16:23:15

van az az esküvő, ami alatt még tart a legény/lelyány búcsú

közlekedő edény 2012.01.20. 16:41:51

Ezt az egészet semmi nem menti meg, de biztos jó pincér vagy micsoda aki "írta".

Hope Farhadi 2012.01.20. 16:45:23

@Kis ember: Éljen a kis ember, úgy is, mint Ch. Ch :)

Dr.Betépett felhasználó 2012.01.20. 16:46:45

@Betelgeuse-2: Ahogyan nagy ókori (pénz)költőnk is megmontta :el lehet innen menni.....

aadam 2012.01.20. 16:55:16

@Betelgeuse-2: Fura, mert igazán nem vagyok egy dühödt konzervatív típus, de egyetértek. És az a legviccesebb, hogy a 18as karikákat gondosan kiteszik, de azért olyan címek vannak, amilyenek. Igazából jobban védené a fiatalkorúakat, ha ki se tennék, mert nem vonzaná oda a figyelmet. És is ha meglátok egyet, már kattintok is. :D

Mizantrop 2012.01.20. 16:55:37

@Szerda Úr: Haver, te komolyan azt hiszed, hogy az "és" elé sosem kell vessző? Azért a 2. osztályon túl is van élet ám.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.01.20. 17:50:05

@monyon le: Ez az igazán szomorú, amikor két 30+ -os könyvelő összejön valamelyik netes társkeresőn (mindketten qurvajófejek) és még össze is házasodnak...

jet set 2012.01.20. 18:19:06

Én jónéhány esküvőn voltam már, de egy olyan sem volt, ahol a násznép ne kefélte volna szét a menyasszonyt. Sőt, a legtöbb buli éjfél után két részre szakadt. Az egyik fele a társaságnak merevrészeg volt, a másik pedig gruppenezni kezdett. Az én esküvőm sem volt kivétel. A meghívóba is beleírtuk, hogy éjfél után menyasszonytánc helyett menyasszony kefélés lesz, természetesen gumi nélkül. Azóta sem derült ki, hogy a kis Marcinak ki az apja. De ez így volt fasza.

TetraB 2012.01.20. 18:31:56

én meg nem hiszem el, hogy van ilyen állat...
pedig elég sok esküvőm voltam, soha nem hallottam ilyesmiről.

milliliteratura · http://milliliteratura.blog.hu/ 2012.01.20. 18:32:36

na de nem értem, honnan tudta a 'Zica, hogy használtak a gumik? nem volt meg rajtuk a 3 mm-es profilmélység?

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.01.20. 19:11:21

Az írással semmi baj nincs, a haver menyasszonyát levarró haver szégyellje magát, és én is láttam már olyat, hogy lagzin benyitva a külső helyiségbe a vőfély húzta a menyasszonyt éppen még a habosbabos ruhában. Persze mindkettő megkért, hogy ne mondjam el, én meg úgy voltam vele, hogy lelkük rajta, nekem nem kell a hiszti, nem mondom el. Van ilyen. Ja, és címlapról jöttem, de maradok is :)

Cubase 2012.01.20. 19:15:53

@jet set: Ez tetszik :)
Végre valaki tudja értelmezni azt a szót, hogy "irónia".

wowerman 2012.01.20. 19:17:16

szar bejegyzés, szar blog

PresszósVera 2012.01.20. 23:33:46

@wowerman: szar kommentelő szar kommentel...

Jóska Pista 2012.01.21. 00:25:04

@Szerda Úr:
te ne imádd, hanem fejezd be a másik posztot!
:)

bioLarzen 2012.01.21. 12:55:13

@Bobby Newmark: :)

Mondjuk, a mi esetünkben annyival volt más a helyzet, hogy minden családnak/párnak külön szobája volt, mert az egyik kedves ismerős a saját kis sztállodájukat adták az estére/éjjelre/reggelre nászíjándékba, így ingyen megvolt a lagzi helye, és a sok máshonnan érkező meghívott is tudott hol aludni/pihenni, ha akart.

Illetve, amint az ábra mutatja, mást is ;)

bio

bloodhound v2.0 2012.01.22. 22:10:32

@civil polip: nem sok híja volt, hogy én is, de aztán mégsem. mondjuk nem vesztettél semmit, én voltam a hülye, hogy végigolvastam.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.01.24. 14:03:13

Hát az én lagzimon nem volt berúgás, nem volt menyasszony tánc. Viszont tök jó volt. Legalábbis nekünk! :)

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2012.07.22. 17:13:41

Itt olvasható a "náprádfai menyasszony esete" a Zalai Hírlapban, idehoztam és bedobom akkor. A hsz. 2. fele arról szól. Megtörtént!

"zalai népi krónikás (lehetsz akár te is!) | 2012 05 26 | 17:37
Nos hát akkor.
Nem tudom, egyes fontoskodó egyének később törlik-é (elmentett írásból vágom be ide azért, naná, hogy nem ide fogalmazom csupán, hogy a "kedvenc moderátorom" megint azon élvezkedjen, hogy eltünteti - csak azért, mert én írtam, avagy a jó ég tudja miféle okot kreálva az őrmesteri babérjaihoz.

A dobri lány, aki "jól járt". Avagy: "Jól járt, mint a dobri lány!"
(Zalai, e vidéki szólás, állítólag valós alapja van.)

A múlt század elején lehetett tán, még úgy a Nagy-Magyarország idején(?).
Ha jól emléxem(?) úgy mesélték, a Csáktornyai búcsúról tartott hazafelé (akkoriban eljártak innen oda, odáig is a "népek") az a dobri illetőségű és kissé tán gyengébb szellemi képességű fiatal, amolyan eladókorban viruló leányzó.
Ahogy gyalogolt hazafelé, az út szélén megpillantott egy fejszét a fűben.
Nagy örömét nem leplezve megszólalt magában, de hangosan ám!
"Na, én aztán jól jártam! Búcsún is voltam, (ott) meg is ..sztak engemet és még fejszét is találtam!" (Elnézést, de pont így, vulgáris szóval illette az örömszerzése dolgát.) :)
Mire az útszéli árok után közvetlen húzódó kukoricás takarásából kiszólt egy erélyes férfi hang erre (aki ugye a jelek szerint éppen a nagy-dolgát végezte, azért bújt be oda és nem ugorhatott elő...): Az lehet, hogy neked jó napod volt és az sem érdekel különösebben, ha meg is ..sztak, de a fejszémet azt otthagyod! Megértetted!?
A jól-járt dobri lány valószínű iszkolt gyorsan fejsze nélkül és leégve - már amennyire egy ilyen kukább lány tud szégyenkezni egyáltalán.
Ennyi volna ez, az egyik történet.

A másik, az a náprádfai. A menyasszony, a lakodalom története.
Megtörtént, ez sokkal biztosabb, mert a nyolcvanas években lehetett, úgy emléxem.
Mivel élnek - és virulnak(?) - a történet szereplői, minden valószínűséggel, itt óvatosabban lehet a történetet úgymond tálalni. (Kinek hiányzik egy esetleges "pör" ugye.)

Náprádfa Gutorfölde egyik falurésze ősi neve. Ott esett meg, hogy egy esküvő és lakodalom során hatalmas és pikáns botrány kerekedett. (Bár szerintem ilyesmi nem is egyedi eset lehet, hiszen az élet gyakran írhat hasonlót! Nem akarok itt felszarvazott ismerősökről regélni, csak ezt a történetet próbálom betűkbe önteni ide.)
Szóval állt a bál, a lakodalmi hangos dínomdánom, amikor - állítólag - a menyasszony, aki már ifjú asszony volt ugye akkorra, szóval kilopózott az igazi szeretőjéhez a sötétbe. Mert ugye ezexerint nem ahho' ment hozzája. Szóval forró ölelkezés aztán még forróbb azonnali szexuális aktus következett valahol kint(?), ahol mások nem láthatják. (Gondolták ők, de az is lehet, nem is sokat tettek a rejtőzködés érdekében?)
Na de - állítólag - utánuk lopózott(?) vagy hogyan volt - a vőlegény valamelyik hozzátartozója (testvére?) és naná, hogy meglátta az "igazi nászéjszaka" heves eseményét.
Nem tudta visszatartani az amúgy bizalmasnak számító infóját, berohant és hívta a többieket, vagy hogyan volt pontosan? Nem tudom, de általa aztán összeugrott alaposan a két (menyasszony és vőlegény rokoni-baráti vendégek) vendég-tábor és nem tudom, hogy volt-é tortadobálás, de állítólag hatalmas "cirkusz", veszekedés, verekedés(?), minden amit el tudtok képzelni. Éppen, mint egy filmen. :D
Igazi "paraszt-dekameron", már elnézést kérek minden egykori résztvevő illetékestől. A paraszt itt nem pejoratív jelzőnek szánva! Vidéki pajzán balhés történet.
Ez volt valahogy így, ha nem is tudom pontosan. Nekem is csak elmesélték, lassan harminc(?) éve is már.
Úgy tudom azonnali válás lett és a hölgy talán azzal kötötte össze a sorsát akivel a 'valódi nászéjszakát' - félrebújtan, ám nem elég titkon - megejtették anno ott és akkor.
Bizonyára bőven akad(na) hitelesebb "kútfő" ezt elmondani, csak hát nem akaródzik ugye. Egy falubelinek sokkal kényesebb erről megnyílni, bizonyára. Pedig de pletyka főtéma volt ez anno! ;D
Tulajdonképpen lehet ilyen története akár minden megyének is, esetleg környéknek. :)
Kérem, aki hitelesebben tudja, nem szégyellem és nem sért meg vele, javítson ki, írja meg ő. De csak az igazat, ennyit kérnék.

Végül kívánom minden olvasó(m)nak: Járjanak jól önök is! ;)
(Tanulságok: Ha elbújsz kakálni, vidd a fejszédet is magaddal a lábad mellé tedd le. Aki pedig hangosan örül, azt még a kukoricás is meghallhatja. Vagy mint a másik esetben, meg is látják. :)
Ha pedig nem tudod visszafogni magad és a kiszemelt partner sem a nagy love hevében, akkor sem mindegy, hogy hol és mikor teszed meg azt. Nagyon nem mindegy. - Ha csak nem filmeznek éppen és gázsit is ígértek...) ;-)
"

Don Calo' · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2013.05.13. 08:35:50

Google tags: ( címkék )
a náprádfai menyasszony,
a náprádfai lakodalom.
Illetve még:
"Jól járt, mint a dobri lány!"

Ajánló:

Megcsalós
Mennyi pénz kell az esti csajozáshoz?
Subba

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu